8.5.2024 | Den vítězství


Diskuse k článku

ÚVAHA: Jen krátce o zemědělství

Po bezpečnosti a školství ještě jednu – menší – úvahu o zemědělství. Jaké by mohlo a mělo být, protože jsme to, co jíme. A když nebudeme jíst, nebudeme.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Výpis zvoleného vlákna.
Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Novák 7.10.2021 12:07

přicházející krize energetiky a nástup hyperinflace, doufám, vyvolá pud sebezáchovy a úsilí k zachování přijatelných životních podmínek. Odpovědní občané se postaví Zelenému šílenství prosazované EU a jejími politickými vazaly v národních vládách konkrétními postoji s jasným a zřetelným odporem.

Do řešení energetiky se musí prosadit odbornost a přestat podporovat zvrácené energetické směry OZE, zejména BPS=BioPlynné Stanice 5x dotované, VtE a FVE intermitentní (téměř neregulovatelné a výrobně nespolehlivé zdroje) a navrátíme civilizaci k rozvoji a využívání osvědčených energetických zdrojů Jaderné a Vodní ENERGETICKÝCH ZDROJŮ.

VYBUDUJEME vodní elektrárny tam, kde geologicko morfologické podmínky na vodním toku umožní dostatečné vzdutí vodní hladiny a dokážeme ekonomicky přijatelným řešením využívat gravitační energii vody k výrobě elektřiny!!!!!!