21.5.2024 | Svátek má Monika


Diskuse k článku

ÚVAHA: Dochází k radikální změně systému

V demokracii by člověk čekal, že o případné fundamentální změně systému bude rozhodnuto v referendu. Nebo alespoň že volby drtivě vyhraje strana, která má tuto změnu v programu. Může k ní ale dojít i plíživě, takřka mimochodem.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
P. Čech 7.7.2021 7:38

"Jak nás informoval Petr Fiala, jde o realitu. Nejde s tím prý nic dělat."

Ale jde s tím něco dělat, pane Fialo, jde! Nikoliv ovšem podle pravidel ODS, ale podle programu SPD. V podstatě jde o to, o čem se hovoří v prvním odstavci článku. O tom, že ve skutečně demokratickém státě mají o všech důležitých věcech rozhodovat (mít konečné slovo) občané demokratických států a zásadně nikoliv politické strany či hnutí. To je ovšem nad chápání pana Fialy, který se prosazování vůle většiny občanů bojí jako čert kříže a raději prosazuje diktaturu politických stran, v podstatě diktaturu menšin, jíž se u nás většina musí řídit.

L. Hančar 7.7.2021 6:43

Babiš aspoň hraje pimprlové divadlo pro plebs, jakože hájí naše zájmy ( ve skutečnosti hlasuje pro čínský model jednomyslně hlasy svých pohůnků v Europarlamentu ), ale opozice volí neoliberalismus naprosto otevřeně!

D. Šimáček 7.7.2021 6:12

jste....par.... takhle jim na zlatem podnose nabidnout dalsi "zelenou" myslenku, do 5ti maximalne 10ti let bude ten filtr na vydechovany co2 povinny

R. Langer 7.7.2021 5:44

Opozice prohrála? Opozice Bruseli tleská i nohama, s Fialou na špici. :-P

K. Machala 7.7.2021 2:14

Přesně tak, demokracii někdo upozadil, rozhoduje někdo jiný než voliči a hlavní strany to netrápí. Svobodní Trikolora Soukromníci jsou snad jediní jasně proti, a tedy i mimo TV kamery...

J. Vintr 7.7.2021 0:32

Je v podstatě šílené, že taková věc proběhla, aniž by to vzbudilo sebemenší pozornost veřejnosti. O osudu sedmi set milionů Evropanů rozhodl někdo prostřednictvím pár nikým nevolenych byrokratů.