9.5.2024 | Svátek má Ctibor


Diskuse k článku

ÚSTAVA: Kde nechali čeští tesaři díru

Říká se, že ďábel vězí v detailech. Ano, a na současné politické situaci je to pěkně vidět. Ten detail se skrývá v ústavě a má podobu díry. Absence.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
L. Písařík 7.11.2017 4:47

Re: No ta jedna věta by asi nestačila,

Tak, pane Vydro: ....všichni čekají.... Kdo jsou všichni a jak to můžete vědět, že všichni. Nebylo by lépe napsat JÁ A NĚKOLIK DALŠÍCH ?

Ale co když OLAF zjistí opak, než je vaše zbožné přání? Co potom budete psát?

J. Chaloupka 7.11.2017 10:21

To čekání na vyjádření OLAFu mi přijde úsměvné.

Vždyť nějakých 50 milionů českých (sic!) korun je pod jeho rozlišovací schopností. OLAF se zabývá případy rozkradení miliard eur. A to ve tzv. starých EU zemích. Tam se také krade a jak. Takže pěkně čekejte, čekejte ...

P. Majer 7.11.2017 0:31

Dobry napad...

...tvurci ustavy proste jen nepocitali s tim, ze president je zlocinec, ktery bude ustaveni vlady s duverou parlamentu sabotovat. Otazkou je, zda muze zneni ustavy problem Zeman vyresit. Asi bychom si nemeli volit zlocince, ruske agenty, opilce, lidske trosky...atd. To by bylo jednodussi.

K. Pavlik 7.11.2017 1:29

Re: Dobry napad...

No vidite, holt nekdo v Cesku blbe napsal ustavu.Mozna by se melo oznamit kdo to byl.

Stale si pamatuji jak predseda nejvyssiho soudu a predseda senatu prisli zatknout obcana spojenych statu Richarda Nixona - to ze byl prezident nikomu kupodivu nevadilo.Takze pokud to jde dle ustavy USA - proc to nejde v Cesku pokud Zeman je skutecne zlocinec?

S. Sedlák 7.11.2017 2:23

Re: Dobry napad...

Jistěže by to šlo. Stejně tak, jako šlo provést převrat a přepadení na úřadu vlády. To ovšem jen v případě slabocha v jeho čele. To Zeman není a je to dobře. Prezident musí být silný i když s ním nesoulasím. Ten, kdo může porazit Zemana musí být také silný i když Zeman mu to už dost usnadňuje.

L. Písařík 7.11.2017 4:54

Re: Dobry napad...

Ve čtvrtek byl prezident ve výborné formě a byla radost ho poslouchat. Asi nebude potřebovat žádnou volební propagaci a bude zvolen prostou většinou. Mluví tak, že mu lidé rozumnějí a poštěkávání novinářů kolem jeho nohavic a dehonestující příspěvky zde i jinde mu jen zvyšují popularitu. Je třeba si uvědomit, že prezidenta nevolí elita, novináři a lobbisté, ale lid.

I. Schlägel 7.11.2017 10:18

Re: Dobry napad...

Samozřejmě. Však vysoký náklad Blesku je dosažen rovněž díky Lidu. Lid kvalitu pozná, to ví každý elitář.

L. Písařík 7.11.2017 10:37

Re: Dobry napad...

Souhlasím, pane, lid pozná kvalitu, elita jen exklusivitu.

A. Alda 7.11.2017 10:19

Souhlasím.

Také jsem to sledoval. Byl zjevně v dobré zdravotní formě a dobře i vypadal a mluvil chytře a vtipně a k věci a bez výpadků.

P. Lenc 7.11.2017 9:44

Re: Dobry napad...

Naprosto přesné pane Sedláku.