29.4.2024 | Svátek má Robert


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Joska 9.5.2006 23:38

Doležal je "in"

Myslím, že pan Doležal napsal dobrý článek, a v podstatě s ním sdílím stejný názor i obavy.

Silent Voice 9.5.2006 18:22

Článek pana Doležala

    Napsal jsem článek o 10 řádcích a objevila se idiotská zpráva,že příspěvek

nelze odeslat,protože je PŘÍlLIŠ  dlouhý!!!

Ladislav N. 9.5.2006 18:32

Re: ...idiotská zpráva, že příspěvek....

A to se vám zatím neobjevila zpráva, že napsaný 1 odstavec máte "zkrátit o 3 odstavce"... ;-D

Podobných ptákovin tenhle formulář "umí" např. ve Firefoxu celou řadu. Lidové noviny asi neumí zaplatit pořádného správce webu a kodéra stránek...

Pomáhá text vyjmout, vložit do formuláře zápisníku (Notepad), tím jej zbavit formátování a do NOVĚ vyvolaného formuláře zapsat znovu. Nejčastěji to blbne při překopírování textu odjinud a při častějším využívání formátovacích nástrojů. Je to zmetek.

Aleš 9.5.2006 14:32

Špatné svědomí vůči třetímu světu

Nevím, jestli pan Doležal mluví o "špatném svědomí" vůči třetímu světu na základě osobních zkušeností. Já jsem strávil v latinské americe měsíc (v rodinách) a jsem názoru, že "špatné svědomí" bohatých zemí je zcela namístě. O "šikovnosti" bohatých zemí svědčí např. to, že banány jsou levnější než brambory..(dnes možná díky vysokým clům a restrikcím EU už ne).

Flasi 9.5.2006 14:41

Re: Špatné svědomí vůči třetímu světu

Proc bych mel mit spatne svedomi (pocitam CR do bohatych zemi) z toho, ze se maji v latinske Americe spatne? To fakt netusim. Kvuli tomu, ze jsou banany levnejsi nez brambory? Proc by rychleji rostouci plodina nemohla byt levnejsi, nez nejake pitome brambory. Naklady na lodni dopravu jsou u vetsiny zbozi prakticky zanedbatelne.

divana 9.5.2006 11:40

válka

my se zrovna ve válce nacházíme. jen se nemlátíme šavlemi, je to válka ekonomická. a než se milá eu rozkouká, čína a indie budou tak daleko, že bude potřeba začít opravdovou válku, aby se zase mohl svět přerozdělit, tak jako po každé válce.

AeroKarel 9.5.2006 11:06

Ano, souhlas,

zvlášť bod 5 je dost opomíjený.

Ale při všech nevýhodách největší bezpečnost je holt to NATO.

Franta 9.5.2006 9:24

realistická politika

Uskutečňujeme realistickou zahraniční politiku?Domnívám se, že pod vedením pana Svobody bohužel ne.

Lea 9.5.2006 9:09

EU

každý politik ví,že dneska by ho příklon se schválením vstupu Turecka do EU položil na lopatky. US podporuje začlenění Turecka/lze vůbec z přístupových smluv vycouvat?/,většina lidí v EU je proti.Zájmy posílení vlivu US bude určitě tvrdě hájit Polsko.Na druhou stranu v otázce Turecka těžko.Jestli ODS i nadále sází na PiS v touze,že by po boku velkého partnera tlačila na změny v systému EU,je to podle mne velice riskantní.Využití nacionalistických nálad a jejich posilovaní z hradu nemůže takovému cíli sloužit.Jestli nebudeme mít jednotnou silnou Evropu,dojde zase k porcování evropského medvěda.A že my skončíme tam,jako kdysi, o tom ani potom.Doufám,že se toho nedožiju.

ok 9.5.2006 12:12

Re: EU

Už Čeští stavové jednali s Turkem, aby tak ještě lépe rozvrátili Rakousko. Vysloužili si za to hlubokou nenávist Habsburků "až do desátého kolena". To jen tak pro zajímavost.

Historie se opakuje, někdy mám pocit, že ODS je na vládnutí připravena stejně dobře jako Čeští stavové na válku s Habsburky. Čeká nás snad další Bílá hora? ;-D

Bokonon 9.5.2006 15:30

Re: EU - hned první věta LEŽ.

"každý politik ví,že dneska by ho příklon se schválením vstupu Turecka do EU položil na lopatky" - nesmyslné věty tohoto typu miluju.

Mirek Šejna 9.5.2006 8:42

pane Doležale,

opravdu si myslíte, že Čína představuje pro Evropu či USA vojenské nebezpečí? A opravdu si myslíte, že Rusko chce vojensky napadnout EU nebo USA? Vy si pletete velmocenské ambice s vojenskou hrozbou, pane Doležale. Samozřejmě, že Čína a Rusko chtějí být světovými velmocemi. I EU chce být světovou velmocí a z ekonomického hlediska velmocí už je. To ale ještě neznamená, že chtějí vojensky někoho ohrozit.

Flasi 9.5.2006 9:31

Re: pane Doležale,

Dolezal pise o prime vojenske hrozbe? To jsem si nevsiml. Ale kdyz se ptate, tak Cina znamena pro USA vojenske nebezpeci. Cina se nijak netaji

ambicemi vojensky vyresit jisty docasny problem s uzemni celistvosti. A

o USA se predpoklada, ze budou Tchajwan pomahat branit.

Mirek Šejna 9.5.2006 12:30

Milý Flasi

Tchaiwan patřil vždy Číně (narozdíl od Tibetu). Také jste to správně nazval "územní celistvost". Jednou věcí je uzemní celistvost státu a druhou je vměšování se do té územní celistvosti. EU i USA má zájem o územní "necelistvost" Číny (Thaiwan a Tibet), Ruska (Čečna), Jugoslávie (Kosovo). A kupodivu u Baskicka ve Španělsku nebo Quebecku v Kanadě je zas pro EU a USA nemyslitelné, aby tam vůbec nějaká "necelistvost" existovala.

Flasi 9.5.2006 12:53

Re: Milý Flasi

Odvolavat se na historii, ze neco vzdycky nejak bylo je zcestne.

Slovensko bylo vzdycky soucasti Uher a pak najednou nebylo. Korea byla taky vzdycky jedna a dneska mame dve. Tolik k

vasem odvadeni reci od tematu. A tema je, ze Spojenym Statum hrozi vojenska konfrontace s Cinou

ohledne otazky Tchajwanu. Kdo ma v tom nejakou pravdu, nebo pravo je

vec druha. Vy jste psal, ze Cina neni pro USA vojenska hrozba a jak vas opravuji, ze je.

A. 9.5.2006 14:14

Re: Milý Flasi

No, z historickeho hlediska se da spis rict, ze Cina vzdy patrila Tchaiwanu.

Lea 9.5.2006 9:33

Re: pane Doležale,

Mirku, vy si vážně myslíte,že Rusko se smířilo se zrátou svých evropských kolonií? Počkejte,až přitáhne kohoutky plynu. Ani nás nebude muset okupovat,pokud nebude Evropa jednotná v energerické politice,můžeme se jít klouzat.O poměrech na východ od nás bych vám mohla vyprávět. Manžel tam právě na přívodu plynu do naší republiky pracoval.Dodnes má z toho noční můry.

Mirek Šejna 9.5.2006 12:24

Re: Re: pane Doležale,

Jestli Rusko znamená nebezpečí, tak nevím, proč se bez války vzdalo Kazachstánu , Zakavkazska a Pobaltí.

Flasi 9.5.2006 12:26

Re: Re: Re: pane Doležale,

To je velmi demagogicka logika. Uvedomte si kdy a zakych okolnosti se Rusko vzdalo sovetskych republik

AeroKarel 9.5.2006 11:10

Re: pane Doležale,

Ostatně, Azbukistán údajně (u různých "užitečných idiotů) nepředstavoval vojenské nebezpečí. A najednou kde všude byl !!!!!!!

BREBER 9.5.2006 2:48

Skvely rozbor

Skvely rozbor mezinarodni politicke situace.  Gratuluji pane Dolezale.

EVa 9.5.2006 6:37

Re: Skvely rozbor

Bohužel až příliš pravdivý. Ještě že jemi skoro 64. Ale lituji vás mladé,

Petr H 9.5.2006 0:16

Na mne z článků p.Doležala

dýchá nostalgie po celosvětových ztrátách velkoněmeckých pozic.Jaké by to bylo,kdyby to bylo.....Také si myslím,že by bylo dobré,aby Německo jakožto stát který(ať se nám to líbí nebo ne) byl do 20.století kulturním hybatelem dějin,mělo nějaký významnějši vliv na celosvětovou politiku,ale je to také národ,který se nechal masově a celkem jednoduše obalamutit Hitlerem a kde je záruka,že se tak nestane znovu a kdo je ve světě znova zvědavej na nějakého nového Adolfa.A když to zase nevyjde zaštítíme se naší kulturní minulostí.Kdepak,pane Doležal,Německo prohrálo a to už nafurt.A při pohledu na Posselta a tu jeho rozdivočelou squadru se obavám z nového Hitlera ani moc nedivím.

fakír 9.5.2006 1:25

souhlas

jen dodávám, že za vstřícnost vůči Rusku ze strany Německa nemůže pacifismus , ale ropovod který povede Baltem a vynechá odvěkého nepřítele obou, Polsko.

zoch 9.5.2006 7:39

Re: Na mne z článků p.Doležala

Myslím si,Petře H.,že jste naprosto mimo a ač mám rád články p. Doležala asi tak,jako bejk rudý hadr,nemohu tentokrát mnoho namítat. pět mne sice réměř ničím neobohatil ( výjimkou je jeho názor na zahr. politiku z pozice zelených ),ale tentokrát ani nepřevracel skutečnost.

Vaše zmínka o Německu na mne působí spíše tak,že jste tímto směrem přecitlivělý. A viděl bych to tak,že zbytečně. Nic sice netrvá věčně a tudíž ani "pacifistický " přístup Německa,ale zatím v našem období nejbližších padesáti let nic takového nehrozí. Výjimku by mohly zařídit pouze problémy s přistěhovalci islamisty počínaje přes Kurdy až k Turkům. Tento problém by ale jistě nepřerostl do problému typu "Hitler". 

jepice 9.5.2006 7:57

Hýčkáte si svůj strach z Německa

protože vám dává pocit jistoty, že svět je takový, jak vás to učili. Starý známý bubák stojí pořád na svém místě. Ucpete si uši, abyste neslyšel broušení nožů z druhé strany a všechno bude v  pořádku, že?

šakal 9.5.2006 8:05

...Jo...jo...

...kouzelná prostomyslnost! Nože se čas od času brousí na obou stranách, ale stará nebezpečí mají jednu potměšilou vlastnost - vracejí se v novém převlečení... ;-P

jepice 9.5.2006 11:36

Re: ...Jo...jo...

o tom je právě moje řeč. ;-P

mh od Labe 9.5.2006 8:31

Re: Na mne z článků p.Doležala

Souhlas. Pan Doležal, jako lídr páté kolony SL u nás dokonce (určitě neúmyslně) Českou republiku napsal s malým č. Počkám si až Německo napíše s malým n. >-

Vilém 9.5.2006 0:09

USA začaly Třetí světovou válku

proto skutečně nemůžeme žít v době hlubokého míru, a protože ji potřebují stupňovat, aby jejich celosvětové parazitování mohlo pokračovat, určitě nebudeme žít v míru ještě dlouho.