21.5.2024 | Svátek má Monika


Diskuse k článku

UDÁLOSTI: Z posledních dnů

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Kony 21.11.2005 21:55

Re: Je dobré, že se věci vyjasňují.

Vedu s němci často na toto téma rozhovory. Mladí mají ve znalostech z období vyhánění málo znalostí a nijak se tímto aktem nezabývají. Staří ve své většině jsou smířeni, ale je otázkou kolik to jen předstírá. Mám někdy takový pocit.
Pet 21.11.2005 19:39

Re: Je dobré, že se věci vyjasňují.

Je mi líto, ale strašně se mýlíte. O tom, o čem píšete se tam neobjeví ani slovo. Těmi vyháněnými (vyhnanými) budou jen a poze Němci. (Možná pár "civilizovaně" přesídlených Řeků a Turků.)
AeroKarel 21.11.2005 18:50

Ale jo,

celkem trefné.
Akorát v tom Německu se možná něco semele kvůli nezaměstnanosti, ale těžko kvůli vyhánění. To už je přece jenom (mimo pár vyjímek) passé.
Tady je Sudetobijců mnohem více.
A nesemele se kvůli nim také nic.
A koneckonců nejspíš nic nebude ani  kvůli komoušům ač s tím to už opravdu smrdí průserem!!!!!!!!!
DRBAN 21.11.2005 18:17

KLAUS JE V TOM NEVINNĚ....

 A PROTO JE TŘEBA UZÁKONIT,JAK SE ZASLOUŽIL O STÁT A DÁT MU TITUL M A C E Š Á Č E K
  NÁS VŠECH.Pane Doležala setřete mu případnou slzu jistěže krokodýlí........Ti dva zbývající to opravdu víc než pohnojili,Klaus jim ovšem ještě navíc  VYPÁLIL RYBNÍK A DÍLO S restaurací bolševika na věčné časy  ZAVRŠIL....
whocares 21.11.2005 17:04

Och

neměli bzchom se do EU omluvit za nevyvěšování vlajky na Hradě ??? Jinak ji prý vyvěšují v Řecku a na Kypru. Francie - nic, GB - nic, Holandsko - nic. Pan Havel asi trpí vidinami, tvrdě, že je vyvěšována fšude !
Saša 21.11.2005 16:53

Juro, Vy stejně jako oni opomíjíte, že největší vyhánění

potkalo Židy. Na druhém místě jsou Arméni. Pak následující Poláci. Teprve potom Němci.
A to hovořím o absolutních číslech.
V procentním vyjádření by se Němci v masových etnických přesunech 20. století úplně ztratili.
 
Saša 21.11.2005 16:50

Je dobré, že se věci vyjasňují.

Pokud se němečtí politikové sami shodnou v hodnocení toho, že jejich soukmenovci s námi nechtěli žít v jednom státě a pokusili se nás vyvraždit/poněmčit/vysídlit a my jsme se jich proto zbavili, pomůže to i nám ujasnit si náš vztah k Němcům jakožto sousedům.
Nám Čechům, Moravanům, Slezanům, Polákům, Slovákům a Kašubům rozhodně nemůže MUSEUM VYHNÁNÍ ublížit. Nám existence takového musea jedině pomůže.
 
At zije Albert 21.11.2005 16:31

Jandak je jednicka...

Zda se, ze ceska politicka krizovka, se cim dal tim vic blizi k vylusteni. Pragmatikovi Paroubkovi je zjevne malo to, ze by mel pobyt v premierske funkci jen do konce obdobi tolik zpackaneho jeho dvema tremi predchudci. Dela vse pro to, aby nadchazejici volby byly jeho vitezstvim. Znama tvar a primocare mysleni a mluveni jeho dobreho kone Jandaka mu sbiraji body, ktere mu na druhe strane ubira jiny magistr prevleku dr. Rath. Zjisti-li za par tydnu premier, ze mu Rath skodi, hodi jej zcela bezostysne pres palubu a sklidi tak potlesk jak obcanu volicu, tak minimalne poloviny clenu lekarskeho stavu a najde si za nej jineho kamikadze na ministerske kreslo s Aeskulapovou holi a s hadem ve znaku. Presidentem lekarske komory jiz v te bude nekdo mene kontroverzni a Rath pujde delat sve prvni prakticke kolecko do nektere nemocnice. Prislovi o dvou mouchach prisedsich o zivot jednou ranou jest naplneno. Oj to bude sladka pomsta... Ani Zentiva o nej nezavadi. Namluvy ci konvergence stanovisek ceske levice davaji tusit jak to bude po volbach vypadat. Bude vlada mensinove socialne demokraticke vlady s podporou KSCM a ta ziska radu prebend v exekutive nizsi urovne. Cim vice se budou ODS a KDU CSL snazit diskreditovat naznacene spojeni, tim vice o nem budou volici uvazovat. Az skonci ohavne reality show na novacke televizi a nastoupi Jilkova se svoji kotelnickou pradelnou myslenek poslechnete si hlas lidu. Vzdy se tam najde par liberalu, ale vetsina Novaku jsou levicove orientovani volici. Novy ministr po Rathovi bude zrejme nejaky komik s utrzkovitým ekonomickym vzdelanim. Co byste rikali treba exprimari Blazejovi alias Jirimu Abrhamovi? Vzdyt je hlavne dulezite, aby lide videli nejaky oblibeny oblicej, stejne se ty urady ridi samy podle vyhlasek a zakonu a hlavne je ridi urednici a stranicka usneseni k dane problematice. V tomto pripade usneseni CSSD.
Petr H 21.11.2005 16:28

Až na tu opravdu trapnou povinnou úlitbu

posseltovejm sirotkům docela dobrý.
A když pan Doležal nedává najevo,že dodnes nepřekousnul výpověď od Klause,tak se to dá i celkem číst.Jenže to je vždycky jeden dva články a pak tomu zase zatne típec.
Stredocech 21.11.2005 15:46

Re: Co bylo ukradeno,bylo ukradeno a má už nové majitele.!

Marate, podle logiky 'Vůdce" velkoněmecké říše byl odsun i "Vítězný únor" opravdu v pořádku, neb podle něj, a ovšem i podle soudruhů Lenina a Stalina rozhoduje pouze vojenská moc.
A konec konců, Němci si zasloužili, opět podle něj, i mnohem horší konec, viz. "národ mě není hoden" nebo třeba "měl jsem nechat zastřelit celou Luftwaffe" (Luftwaffe nedokázala ubránit vzdušný prostor s cca. čtvrtinou letadel, které měli dohromady protivníci).
 
sociolog 21.11.2005 14:16

Re: Doležal svůj stín nepřekročí

vubec nemam dojem, zy by Dolezal byl sudetomilcem, jak konec koncu vyplyva z me poznamky dole. Ovsem Vy pouzivat retoriku bolseviku, tak jak je v dusledku neprobehle debolsevisace  u nas i v 21. stoleti zvela samozrejme. Otazkou je, zda lide jako Vy porebuji denaciffikovat ci debolsevisovat.  
Douša Josef 21.11.2005 13:43

Autore

..."To je hysterické přehánění, které bude mít jediný výsledek: Kocábovu a Šípkovu happeningu poskytne větší míru publicity. "... Jako kdyby již několikáté vyslání Havlových emisarů s vlajkou ke Klausovi nebylo hysterické! Havel se rozhodl opět aktivovat své pěšáky před volbami k boji proti Klausovi! Pročpak hrdina tam nešel sám? A navíc - Vám to také vadí! Když zde byl Baroso na hradě, vlajka tam vlála. Nevíte, proč tam měla být 17.listopadu? Má snad Špidla nebo někdo jiný z komise svátek?
divana 21.11.2005 11:17

stačilo by nebýt líný a zjistit si fakta!

jedna protikomunistická demonstrace 17.11. byla mezi 12.-13. hodinou před ksč a tam bylo několik desítek lidí. 
druhá byla 17.11. od 17. hodin. to byla ta svíčková, kam přišlo několik tisíc lidí.
 
Marat 21.11.2005 11:16

Co bylo ukradeno,bylo ukradeno a má už nové majitele.!

Napadá vás,že podle vašeho uvažování bylo zestátnění všeho majetku po Únoru 48,nejen  továren,ale i živnostníku a selských statku v pořádku? Komunisté zvítězili a se všemi podle  práva vyběhli.Vítěz bere vše.Vyhnání z domovu několika desítek tisíc lidí bylo tedy v naprostém pořádku.Vždyť to všechni byli nepřátele nového pořádku.Tak tedy jak se někdo může dovolávat restitucí? Taková drzost mluvit o krádeží ! A ještě řvát o navrácení všeho majetku!
sam 21.11.2005 10:30

migrace nemcu

sory, ale pokud vim, tak nemci sice migrovali po valce zpet do nemecka (je fakt, ze treba i z mist, kde predtim sidlili nekolik set let), ale za valky chteli dobrovolne migrovat az k Uralu :)) Ja nevim, me je lito lidi, ktery valka semlela, ale zvanit o techhle vecech v roce 2005 je intelektualsky cviceni. Stejne jako stipacky na Hrade. Pitomosti, pitomosti, ktery odvadi pozornost lidu od veci, ktery jsou skutecne dulezity. Ale lid se rad necha zblbnout, zvlast umelou tvorbou nepritele z par set stariku v kroji, ktery vzpominaji se slzou v oku na sumavsky kopce.
Jura Jurax 21.11.2005 9:55

Doležal svůj stín nepřekročí

a podle hesla častá kapka i kámen proráží neodpustí si zalobovat pro své milé sudeťáky. Praví-li "Každý ví, že „nucené migrace“ postihly v minulém století v první řadě Němce, týkaly se v jejich případě určitě víc než deseti milionů lidí a byly prováděny s ohavnou brutalitou", opomene jako obyčejně - jak je pro něj příznačné - připodotknout, že to bylo vždy jako důsledek Němci rozpoutané války, z nichž zejména ta druhá se  na německé straně vyznačovala brutalitou a naštěstí nerealizovanými koncepcemi, proti nimž byl odsun sudeťáků - nezapomínejme, že Hitlerovy páté kolony a teroristů, kteří jsouce občany ČSR vraždili své spoluobčany v ČSR ještě před válkou v letech 1937 až 1938 a vyvolali povstání, které bylo nutno potlačovat vojskem a stanným právem - selankou a procházkou rajskou zahradou. Měli by být rádi, že byli poměrně humánně odsunuti - mohli dopadnout mnohem hůř a ani pes by po nich neštěkl (a dvojnásob by měli být rádi, že díky zákrutům dějin převážně unikli budování komunismu). Onoho komunismu, jehož nástup ve střední Evropě rozkýváním mocenské rovnováhy spoluzpůsobili - bez německého Drang nach Osten by se báťuška Stalin do střední Evropy tak hned nedostal - a i kdyby, tak jako uchvatitel a okupant, ne jako osvoboditel.
Třeba Východní Prusko problémy s všelikými landsmanšafty nemá - ono totiž východních Prusů moc nezbylo ... a taky tam nemají furt se omlouvající vlezdoprdelné poseroutky jako u nás.
Jen doufám, že sudetomilec Doležal je modrooký, plavovlasý a s patřičně dlouhou lbí - neboť jen takový slovanský podčlověk byl hoden poněmčení, samozřejmě až po konečném vítězství, které naštěstí nenastalo. Kdyby totiž nastalo a nebyl-li by pan Doležel dlouholebec, dnes by svým německým pánům v nejlepším případě pucoval boty (no on to v jistém smyslu i dnes opravdy dělá), pokud by ovšem přežil - slovanští podlidé byli totiž určeni k zotročení a likvidaci.
sociolog 21.11.2005 9:39

Re: Re: Svym ocim neverici

A co takhle osud z dnesni "Zapadni Ukrajiny" odsunutych Polaku po konci 2. svetove valky? Nevadi? Mne jo. 
sociolog 21.11.2005 9:36

Kdyby Cesi ucinili pro svou debolsevisaci jen 10 % toho, co Nemci pro svou

denacifikaci, tak by bylo snad i Dolezalovi jasne, ze pravda o Odsunu by byla tez pravdou o Unoru , ktery prisel za necele dva roky po nasem prvnim uspesne provedenem "Znarodneni", ktere konfiskovalo majetek poloviny republiky. Nevidim proto duvodu, proc se branit pamatniku o nucene migraci. Treba se tim i otevre diskuse o vztahu k nai emigraci... A to vse muze jen prispet k tomu, aby jsme se zacli zabyvat prezivajicim bolsevikem v nas, ktery se stiti pravdy a miluje ocernovani druhych. 
Jura Jurax 21.11.2005 9:25

No,

"... podle Havla je komunistická nomenklatura, která se prý pod Klausovými ochrannými křídly zmocnila našeho hospodářství, ještě horší než komunisté ...". On se ten absurdní Venca Pravdaaláska už úplně zbláznil a zesenilněl a už vůbec si nepamatuje, co v tom 89. a 90. dělal ... humanista na trůně razil heslo nejsme jako oni a fakticky zabránil likvidaci bolševika ... likvidoval náš zbrojní průmysl, za což mu jistě mnozí poděkovali, obsadivše takto uvolněné trhy ...  střezte se pfilozófů a nikdy jim nesvěřujte moc, konce jsou pravidelně špatné ...
 
A od dvojdomka Pitharta, zapáleného to svazáckého funkcionáře, co v osmašedesátém vsadil na tu frakci bolševiků, co to pak prohrála, a stal se tak z nezbytí disidentem, to vskutku sedí ...
 
A Parouback pochopil, že jedinec opatřený dostatečně silným žaludkem, aby se nepozvracel, to může s bolševiky dotáhnout daleko, neboť ač člověk je občas génius, lid jako celek je blbý jak troky a volí bolševiky a socany, neboť ti zaručí sociální jistoty, skřípnou ty, kdož mají víc, takže nebude třeba sžírat se závistí
Mejla 21.11.2005 6:40

Re: Re: Svym ocim neverici - nucené migrace Němců byly téměř vždy výsledkem jimi vyvolané války,

čí spíše válek. Je tedy nutné informovat úplně, aby se podstata někam nevytrácela.
Ladislav N. 21.11.2005 5:21

Re: Svym ocim neverici

Možná byste si měli lépe přečíst a pak i lépe pochopit napsaný text. "...Každý ví, že „nucené migrace“ postihly v minulém století v první řadě Němce, týkaly se v jejich případě určitě víc než deseti milionů lidí a byly prováděny s ohavnou brutalitou. ..." Je řeč o _migracích_, ne o vyhlazování a vraždění v koncentračních táborech. V tom má nejspíš prvenství komunistické Rusko (Sovětský svaz)...
JAB 21.11.2005 5:12

Re: Svym ocim neverici

Nevíte to ? Třeba Židi si jezdili celou válku speciálními vlaky hezky za frontou, zatím co Němci museli bojovat a pak nespravedlivě prohráli válku.  A ještě ke všemu je i bombardovali. Válka přece byla Hitlerovi a jeho Německu vnucena ! Tu neznalost napravte. Stačí si požádat v Mnichově o stipendium (jako autor) a budete poučeni.
Ladislav N. 21.11.2005 3:51

Trefný postřeh ke "kauze" vlajky EU na Hradě :-D

Doporučuji porovnat s nesmyslným pindáním P.Žantovského níže...
Neverici Tomas 21.11.2005 3:35

Svym ocim neverici

Pane Dolezale! To o tom, ze masove deportace postihly v minulem stoleti hlavne nemce bylo mysleno ironicky?Nebo vam neco spadlo na hlavu?Treba hakenkreuc.Tohle vyjadrovani je presne ten duvod, proc sudetakum nikdo nechce "priznat" ani ty krivdy, ktere se jim opravdu staly...