17.6.2024 | Svátek má Adolf


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Minutus 26.3.2009 19:28

Re: Bohumile,

Budu stejně korektní a slušný, jako vy. Máte pravdu, šovinismus je špatný, ať je už český nebo sudeťácký. Ovšem máme tu demokracii a ta znamená svaté právo opozice svrhnout vládu při každé příležitosti. České předsednictví neznamená žádnou imunitu a nakonec všichni členové naší skvělé vlády jsou lehce nahraditelní. Tak jaká sprostota? Pokud věříte tomu, co se mám to skrz média snaží spousta "expertů" namluvit o negativním vlivu pádu vlády na politickou scénu, je to váš pohled. Můj je ten, že tato vláda nereprezentovala nic moc ani dosud. Volil jsem ODS ale víckrát to asi už neudělám, i když socdem mi taky kdovíjak nevoní.

Mgr.Milda 26.3.2009 9:35

Před námi je pokus Václava Klause o puč a dosazení svého milce

protože to celé vypadá na předem naplánovanou akci. Únor už sice nemáme, ruská armáda by k nám musela přes Ukrajinu a Slovensko, jednou nacvičená akce nemusí vždy vyjít. Opakované spojení KSČ a ČSSD už také nebude tak vřelé, jako za Fierlingera a Gottwalda, ale za účelem převzetí moci lze udělat mnoho.

Spíše však hodlá Václav Klaus ODS předělat na svoji bývalou partaj, místo Topolánka Tlustého nebo Švipla, pan Mach má už svoji partaj, takže to zřejmě domluveno nebylo, ovšem koalice by za předpokladu 5% Machovců byla jako vyšitá. Nová ODS musí být proti LS, o to v podstatě v celé té akci šlo. Jistě se připojí i Železný a Bobošíková, Klaus posbírá všechny euroskeptiky v ČR a LS odstřelí.

Anonym 26.3.2009 9:58

Re: Před námi je pokus Václava Klause o puč a dosazení svého milce

Kéž by se mu to odstřelen LS povedlo!

A třeba nebudeme sami. Třeba i německý ústavní soud vydá nález o neslučitelnosti LS s německou ústavou. Třeba ani Irové nezmění své rozhodnutí. Třeba se najde více rozumných zemí v EU.

Jirka1 26.3.2009 10:10

Re: Před námi je pokus Václava Klause o puč a dosazení svého milce

Odstřelení LS je záslužný čin. Ovšem zaplatíme za něj opoziční smlouvou II, kterou nám předvede loutka Bém s Paroubkem nebo přímo se Zemanem. Vrátí se nám figurky typu Bobošíková v ČT, Šlouf jako poradce a další zasloužilí. Vše pro splnění Klausových rozmarů. Proti tomu byla Topolánkova vláda i přes svou zjevnou korupčnost naprosto čistá :-)

Anonym 26.3.2009 11:10

Re: Před námi je pokus Václava Klause o puč a dosazení svého milce

Třeba budeme příjemně překvapeni.

drak 26.3.2009 14:48

Re: Před námi je pokus Václava Klause o puč a dosazení svého milce

Píšeme odstřelení, moc Vám ten český pravopis nejde...

Peta 26.3.2009 9:17

Poučte mě...

...prosím. Co je to filibustering?

drak 26.3.2009 9:30

Re: Poučte mě...

Forma obstrukce během legislativního či jiného rozhodovacího procesu tím, že řečník začne probírat témata, která s legislativním či rozhodovacím procesem nesouvisí.

Vy ještě neumíte používat vyhledávače či encyklopedie? To by jste se ale měl naučit, zaostáváte za vývojem, tohle dneska umí skoro každý školák.

Ebony 26.3.2009 9:42

Re: Poučte mě...

A taky většinou umí pravopis svého rodného jazyka...

Anonym 26.3.2009 9:55

Re: Poučte mě...

No, vážený pane draku. Přečetl jsem si dva Vaše dnešní příspěvky, a musím říci, že přeji Vám i Vaší rodině, stejně tak jako našemu státu, že se tak dobře uživíte v Kanadě, že nás v nejbližší době opustíte.

Víte, těch chytrých, kteří kdekoho umí setřít, ale sami ve skutečnosti toho tak moc nereprezentují, těch tu máme dost. Jsem rád, že se orientujete na internetu a umíte více jazyků. Alespoň to. Český pravopis ale moc neovládáte.

Ostatně od tak úspěšných a chytrých lidí, za jaké se považujete, bych mohl dost oprávněně očekávat, že přiloží ruku k dílu a pustí se do ozdravování české politiky.

Jenže  ono je to jinak. Jednak je pohodlnější kritizovat, ale nenést vlastní kůži na trh, jednak voliči, a to , jak se obávám kdekoli na světě, špatně snášejí aroganci, se kterou se k nim někdo chová jako k hloupému stádu, které je dobré pouze na to, aby velkým vládnoucím dopomohli ke korytu.

Good luck!

drak 26.3.2009 11:55

Re: Poučte mě...

Asi jste to ještě nepostřehl, ale kvalifikovaných lidí zde v ČR, z mnoha důvodů, kvapem ubývá. Dílem proto, že se lépe uplatní v zahraničí a dílem proto, že úroveň naší politiky, justice a veřejného života obecně, nezadržitelně klesá. Za dalších 20 let už asi na českého lékaře či zubaře nenarazíte, budou tu v tom lepším případě ti z Ukrajiny, tak se tam zajeďte podívat, ať víte co Vás čeká.

Co se českého pravopisu týče, tak od mých cca 13 let je to už jen a pouze výsledek mého vlastního úsilí. Z jedné chyby, které jsem se dopustil, činíte dost dalekosáhlé závěry. Nechcete se náhodou pokusit zlepšit úroveň znalosti českého pravopisu například na TV Nova, Prima, nebo i ve veřejnoprávních médiích? Tam by toho totiž bylo zapotřebí mnohem více a také by to mělo mnohem větší žádoucí účinek.

Jak jsem chytrý nechci soudit, to nechám na jiných, co se ekonomické úspěšnosti týče, tak vzhledem k tomu, že nemám na určité věci žaludek, tak to není až tak špatné, zatím si nestěžuji. Do politiky  ale jít nemohu, nemám na to ani dostatečně uřvanou tlamu, ani dostatečně hroší kůži, ani dost tvrdé lokty a ani absenci svědomí. Zkrátka z mnoha dobrých důvodů, nejsem na to ten pravý.

Jako mladý člověk jsem se mylně domníval, že voliči nejsou tupé stádo, ačkoliv historické zkušenosti, jako volební vítězství Adolfa Hitera, nebo únor 1948 u nás, poměrně jasně prokazují opak. Po obecných zkušenostech, jako je například výsledek referenda o spuštění jaderného programu v Rakousku, volební úspěch zelených v parlamentních volbách u nás a úspěšný nákup hlasů za 30,- Kč během posledních voleb do obecních zastupitelstev  a po mnohých mých vlastních zkušenostech jsem se přesvědčil, že lidé jsou v podstatě hloupé stádo a kvalitu toho stáda určují ti, které si to stádo postaví do čela, respektive kdo se mu do toho čela protluče. U nás je to v tomto ohledu čím dál tím horší, proto ty vážné úvahy o odjezdu.

Demokratická většina (stádo) kdysi odhlasovala Sokratovi smrt, chcete se k ní snad připojit?

drak 26.3.2009 11:12

Re: Poučte mě...

Omlouvám se za pravopisnou chybu, kdy jsme na místo správného obratu "abyste" použil nesprávný "by jste". Asi mi to mylně "uvízlo" v mozku při čtení houfu reklamních letáků, či poslechu reklam v rozhlasovém vysílání. To, co se děje s češtinou v médiích obecně, je hrůza a když už to dokáže ovlivňovat i poměrně odolné jedince jako jsem já, tak už to začíná být hodně zlé.

Doufám, že se Ebony a Anonym se stejnou vervou pustí i do oprav pravopisných chyb levicově orientovaných přispěvatelů. Například příspěvky publikované pod jménem gerontusinza po něčem takovém přímo volají, ale tam jsem Vaši aktivitu nezaznamenal. Asi trpíte selektivním tu viděním a vkusem tu neviděním a nevkusem.

Boban 26.3.2009 11:38

Re: Poučte mě...

a každý školák ví, že se nepíše by jste, ale byste.

drak 26.3.2009 11:59

Re: Poučte mě...

Toto zde bylo omleto již celkem dvakráte, ničeho jiného jste povšimnouti neráčil?

kopec 26.3.2009 20:44

Re: Poučte mě...

pane drak,chtel jsem vyslyset vase volani a skutecne vas poucit. Precetl jsem si znovu vas dlouhy prispevek i predchazejici repliky a vzdavam to. Byla by to zbytecna prace.

Ivana 26.3.2009 9:02

Re: Pane Doležale!

Pane, jak si můžete dovolit psát nějaký článek, když ani nevíte, kdo vládu podpořil a nepodpořil?

xyz 26.3.2009 14:48

Re: Pane Doležale!

Jak si můžete dovolit někoho peskovat, když ani nepřipustíte, že jde jistě jen o spletení jména a pan Doležal měl zcela určitě na mysli Ranince. Jinak na rozdíl od něj, kdy zhodnotil velmi dobře věci jak se mají, jste Vy kromě "hloupého výštěku" nic rozumného nenapsala, dámo.

DKWT 26.3.2009 8:59

věštec

To,  že Doležal má do politologa v pravém slova smyslu tak daleko jako odsud k protinožcům ví každý. Ovšem jeho další "profese", věštec, je zajímavou novinkou. Jak může někdo suverénně tvrdit, že něco, co ještě neexistuje, musí být horší, než to, co Doležal upřednostňuje? To u nás opravdu neexistují odborníci lepší než ti v Topolánkově tlupě? Není to pohrdání naší odbornou základnou? Předem vyloučit možnost sestavení vlády odborníků lepší než jsou "odborníci" Topolánka? Zkrátka řečeno, Topolánkovu vládu dát vytesat a její statuje postavit na Slavín.    

miki 26.3.2009 10:03

Re: věštec

To u nás opravdu neexistují odborníci lepší než ti v Topolánkově tlupě?... No já znám ještě "odborníky" v Paroubkově tlupě a nemusím být věštec, abych mohl konstatovat, že opravdu lepší nejsou.

ulman 26.3.2009 8:55

Horší

Velká zmýlená - horší vládu už tu opravdu mít nemůžeme. Od doby Milouše Jakešů nebyl předsedou vlády větší tupec, o těch jeho nohsledech nemluvě, někteří ještě nebezpečnější, protože zákeřnější

drak 26.3.2009 9:41

Re: Horší

Vždy, když jsem sledoval pana Zemana, Špidlu, Grosse a dlaší jsem si říkal , že horší to už být nemůže. To byl a je samozřejmě omyl, může byt hůře a bude. Jenomže vám a vám podobným to dojde až za hodně dlouho, až to KSČSSD přivede ke státním bankrotu nebo kolapsu důchodového systému či zdravotnictví.

Nebojte, vrátí se vám Paroubek a Ráth s posilami a to teprve budeme koukat, já už ale z Kanady, já ani mé děti se již nehodláme nadále podílet na tomto cirkusu, ať si ty následky svých nemoudrých rozhodnutí platí ti, kdož tyto populisty pouští do parlamentu a potažmo vlády či okresních úřadů. Musím poznamenat, že jsme odváděli ročně na daních poměrně značné částky, to záhy naším odjezdem pomine. Nejsme sice nejmladší, ale svou profesi zvládáme dobře a domluvíme se několika světovými jazyky, na rozdíl od voličské základny pana Rátha a Paroubka, co se nechá koupit za 30,- Kč za hlas ze státní pokladny, tedy máme dostatečnou šanci se v tom kapitalistickém zahraničí slušně uživit. Všem, kdož nechtějí platit milionářské daně pan Paroubkovi a celé KSČSSD vřele doporučuji odjet rovněž.

Sunny 26.3.2009 12:32

Re: Horší

Draku, buďte v klidu:-)  Vládu budeme mít takovou, jakou si zasloužíme. S tím idiotským volebním zákonem, který máme, je naděje na změnu k lepšímu mizivá. Náš parlament je z velké části parta vypráskaných darebáků, ovšem námi zvolených...Někdy bych se na to nejradši taky vykašlala, ale mám to tu ráda, takže do ciziny se nechystám. Zatím... Nechci tu vyčuranou bandu nechat vyhrát tak snadno.

drak 26.3.2009 14:40

Re: Horší

Víte, nejsem už úplně nejmladší, od osmdesátých let si pořád říkám, proč mám jít pryč já, ať konečně už táhne ten bolševik, třebas až do pekel horoucích. Jenže jak je vidět, tak bolševik má tuhý kořen, stejně jako blbost lidská, která se dá momentálně koupit za 30,- Kč za kus ze státní kasy a čas plyne a plyne a bolševik mi pořád ne a ne zmizet z očí, pořád je ho až nad hlavu, poslední dobou se roztahuje čím dál tím víc jak tady, tak v celé Evropě. Nemluvě už o mnichovanství jak tváří v tvář ruským imperiálním choutkám, tak radikálnímu muslimstvu.

Mým dětem to na na školách (gymnáziu a vysoké) jde opravdu dobře, silně pochybuji, že za několik let, moje vysokoškolsky vzdělané a pracovité děti zůstanou zde, stejně jako děti mých starších kolegů a známých, které už většinou odjely zpravidla do Británie, USA, či Kanady. Děti některých mých známých raději na lékaře vystudovaly už rovnou v Británii a začaly pracovat tam, na návrat domů ani myšlenka. Přednášející na mnohých lékařských fakultách již dosti otevřeně hovoří o tom, že z toho materiálu, který se jim hlásí ke studiu, opravdoví lékaři nikdy nebudou. Náš parlament plodí příšernou rychlostí jeden nesmysl za druhým, namísto aby už konečně dal přednost kvalitě a tudíž době platnosti legislativy, vždyť v tomhle už se opravdu skoro nedá žít. Díky zeleným máme reálnou naději, že buď budeme nakupovat energii za draho ze zahraničí, nebo budeme bez ní, tudíž potmě a možná nám u toho ještě budou mrznout zadnice, až zase ruský medvěd otočí kohoutky. A takto by se dalo dosti dlouho pokračovat.

Začínám tedy velmi vážně, čím dále tím vážněji uvažovat o odjezdu např. do Kanady. Jen velmi nerad bych na stará kolena skončil v socialistickém domově důchodců nebo LDN, pod odhledem ukrajinského lékaře a v péči vietnamských sester, což mi při současném vývoji události velmi reálně hrozí. Což o to, s tím Ukrajincem se ještě domluvím, u těch dam z Vietnamu o tom mám velké pochybnosti.

Minutus 26.3.2009 19:20

Re: Horší

Tak šup šup, máš moc řečí a skutek utek! A děti vem hned sebou, je to tu sice zadarmo, ale přece je nenecháš zkazit naším bolševickým školstvím. Jsi mi pěkně neschopný otec, jen co je pravda. Nebo jen takový krkoun, že jim nechceš zaplatit pořádnou školu?

Minutus 26.3.2009 19:17

Re: Horší

No z vás jde strach... zakládáte ilegální revoluční buňku? ;-D;-D;-D

sasa 26.3.2009 14:28

Re: Horší

nedá se ,než souhlasit!!!!

Hrdlička. 26.3.2009 16:21

Re: Horší

Co se bojíte, vždyť on ten Klauz to řekl jasně, nic se neděje, zřejmě má plán, jak se z té šlamastiky dostanem. Beneš měl také svůj plán a víme jak to dopadlo.

Minutus 26.3.2009 19:15

Re: Horší

No - pochválil jsi se před zírající nastoupenou jednotkou a teď už jdi, ať nezmeškáš letadlo. Jo, a pokud jsi chlap, tak se už po tomhle prohlášení nevracej. Přeji hodně štěstí.

Liška. 26.3.2009 9:42

Re: Horší

Hurá, Ulman do Strakovky, ten má ale za ušima! On ví jak na to vládnutí, on ví, kdo je blbý a blbejší! Tedy musí vědět, jak na to, aby jen úspěch pro všecny se dostavil a tedy všichni se vším souhlasili! Tedy i lidovci!

SelmakKafeNepije 26.3.2009 8:43

Pověřit Topolánka. Volby co nejdřív.