20.5.2024 | Svátek má Zbyšek


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Kulheim 11.12.2010 20:53

ČSSD + KSČM + odbory

Chtějí stále vládnout i když prohrají volby. .

S. Maršálek 12.12.2010 16:06

Re: ČSSD + KSČM + odbory

Nejásejte, dlouho vám to nepotrvá. Již na tom pracujete.

J. Ráž 11.12.2010 18:09

Byla to vůbec stávka?

Mně nejvíce irituje,když politická demonstrace je někým (novináři,politiky,odboráři) nazývána stávkou.Stávka je,až na projevy v revolučních obdobích, používána jako krajní prostředek nátlaku na zaměstnavatele a to zejména k zajištění práva na spravedlivou odměnu za práci a vhodné pracovní podmínky. Používá se až tehdy,když selžou všechny jiné, zákonem upravené způsoby smluvní dohody se zaměstnavatelem. Právo na stávku je sice nezadatelným právem občanským,ale jako každé právo musí být vyvážena i odpovědností,například za náhradu škody stávkou vzniklé jinému než zaměstnavateli a odpovědností za bezchybný chod pro občany nezbytných služeb. Nejenom z toho důvodu je ve většině demokracií omezeno právo stávkovat u zaměstnanců zdravotnických zařízení nebo zařízení sociální péče, pokud by stávkou došlo k ohrožení života nebo zdraví občanů, zaměstnanců při obsluze zařízení jaderných elektráren, zařízení se štěpným materiálem a zařízení ropovodů nebo plynovodů,dále bývá zákonem zakázáno stávkovat soudcům,státním zástupcům(prokurátorům), příslušníkům ozbrojených sil a ozbrojených sborů a zaměstnancům při řízení a zabezpečování letového provozu, příslušníkům sborů požární ochrany a členům záchranných sborů. Z obecně platných předpisů se dá dovodit,že pouze v případě,že je stávka organizována na podporou jednání o uzavření kolektivní smlouvy, nemůže být po stávkujících uplatněna náhrada za vzniklou škodu. Z uvedeného vyplývá, že když se nejednalo o stávku na podporu vyjednání kolektivní smlouvy,tak každý,kdo se cítil stávkou poškozen,může uplatnit náhradu škody vzniklé v souvislosti se "stávkou" státních zaměstnanců.Škodou tak mohou být i marně vynaložené náklady spojené s tím,že škola v době,kdy měla povinnost dohledu nad žákem tuto povinnost nesplnila z důvodu této pseudostávky. Doporučuji důsledně uplatnit právo na náhradu škody po organizátorech stávky i přímo po organizacích,které nezajistily alespoň v základních aspektech plnění svých zákonných povinností.

S. Maršálek 11.12.2010 20:09

Re: Byla to vůbec stávka?

Vy jste mluvčí ústavního soudu? To asi ne. To je jen vaše přání. Jestli bude vláda pokračovat, tak jak doposud, dočká se opravdových stávek, které mohou přerůst v generální stávku. Tak to nepodceňujte. Současná vláda to stejně neustojí a o volbách jim to voliči spočítají.

M. Stuchlik 12.12.2010 11:58

Re: Byla to vůbec stávka?

Vy jste mluvčí odborářů? To asi ne.

Pokud si odboráři vyvstávkují nesnižování platu ve státní sféře zatímco v soukromé šel a stále jde dolů můžete si taky vyvstávkovat občanské nepokoji. Je jasné, že soudruzi lampasáci a mafiáni nazývaní policie ČR půjdou se státními parazity, pardon, zaměstnanci. Pak tu máme další únor 48 a teror nepracující neinteligence na dalších 40 let. Zhráváte si s ohněm s vrozené mentální nedostatečnosti nebo je obnova bolševismu váš cíl?

S. Maršálek 12.12.2010 16:04

Re: Byla to vůbec stávka?

Jestliže považujete současný binec za spravedlivý "řád", tak vás hluboce lituji. Zlatí komunisti.

L. Šarina 11.12.2010 12:59

Oborářska akce?

Ne ,špatná parodie na" Vítězný únor",ještě že jsme v EU a NATO,ještě euro a pak: PROLETÁŘI VŠECH ZEMÍ POLIBTE MI P---l .

T. Kočí 11.12.2010 8:29

Virtuální odborová akce

Taky tam byl Grebeníček.Fuj hnus!

J. Slanina 11.12.2010 9:50

Re: Virtuální odborová akce

A Vás to snad překvapilo?

O. Strýček 11.12.2010 7:07

Odbory naruby

Odbory jsou věrnou služkou stran KSČSSD a propojení jejich režie s politikou je zřejmé .Dle mne jim chybí jen milicionářský oděv .Nyní jsou bossodborářům  dobré i kategorie obyvatel ,které by měly stát mimo odbory a nejsou platově na tom zrovna nejhůře .Pracující, co by měli morální právo stávkovat a rebelovat jsou mimo zájmovou oblast odborářsko-politické sítě.Ti pracují skromně za mrzký peníz a odbory jsou pro ně zatím zbytečné .Nerušte je při práci ...