29.5.2024 | Svátek má Maxmilián, Maxim


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Bodie 29.5.2007 22:17

Re: Re: Re: Pane autore, mohl byste nejak prokazat Klausovu

Jj, ryba smrdí od hlavy a drzost politiků v Čechách nezná mezí. Já jsem byl v komunálním zastupitelstvu 4 roky a na dlouhou dobu jsem vyléčený z jakýchkoliv aktivit pro obec. Žabomyší války a soukromé zájmy představitelů obce. Fakt hnus. Bohužel, profesionalita, čest a soudnost chybí naší politice.¨

Reagovat jsem chtěl na povodně a pomoc dobrovolníků. Jako voják jsem byl v Troubkách a tam byla pomoc oprávněná. V roce 2002 jsem pomáhal v Praze a také v obci Kly na Mělnicku. Ano, vykonali jsme potřebnou práci, ale překvapil mě vychcánkovský přístup lidí, kterým jsme pomáhali. Také běs a vidím několik zásadních mezer v organizaci dobrovolnické pomoci. Leckde jsou priority až na druhém a třetím místě.

Víc po mailu: bodie99@seznam.cz

MK 29.5.2006 10:46

Autorovi

Bohužel, ačkoliv většinu vašich příspěvků rád přečtu, obávám se, že dněs se značně mýlíte, a pravdu má pan prezident. Opravdu činnost  mnohých úředníků z Bruselu a proevropanů připomíná činnost  "člověka ze státu Sung který, protože se mu zdálo že sazenice pomalu rostou, je povytahoval aby rostly rychleji" (citát z Mencia). Výsledek byl kupodivu jiný než předpokládal.

P.S.: Podle Lisabonsých protokolů už EU (včetně nás) předstihla ekonomickou výkonností Spojené státy.

Joska 28.5.2006 22:56

Re: Re: Tak nevím

Není to tak ICO! Já jsem byl jeden z prvních kteří po revoluci fandili Klausovi, protože přišel konečně s nějakou vizí, a byl jsem rád za rozpad tehdy značně rozbředlého OF. Jenže Klaus je bohužel handicapovanej lidsky (nic mu neříkají pojmy jako čest, morálka, principy...) a proto bohužel privatizace nedopadla dobře. K moci a lizu se opět dostali lidé neschopní, zkorumpovatelní a ze starých struktur. KLausovi se však líbilo, že mu "kývali". Bodejť by ne vždyť na to byli zvyklí celý život a také z toho tehdy a dnes profitovali. Proto tolik úpadků, zlodějen a tunelování. KLausova zásluha je jediná - spuštění procesu standartních stran a započetí privatizace. Od té doby už víceméně (svým narcisismem, ješitností a absencí moudra) škodí v podstatě všem a nikdy chválen nebude. Na to se s Vámi vsadím o pivo. Jestli se toho historického hodnocení dožiju....

bob 28.5.2006 22:03

Patrone

omlouvám se,myslel jsem že to byla ironie.

vr_haf 28.5.2006 21:54

Re: Pane autore, mohl byste nejak prokazat Klausovu

Souhlasím částečně s kritikou ekonomické politiky vlády VK a 100% s tím, že je sebestředný a ješita, ale hlavně v posledních letech mám pocit čím dál větší stagnace - všude čím dál větší problémy - školství, zdravotnictví , státní dluh - roste, silnice - samá díra, rok od roku horší... Chci věřit, že za vlády VK došlo k vytunelování všeho možného.  Socdem je ale přece u moci už dost dlouho na to, aby alespoň někteří viníci z předchozího období mohli být v base, některé omyly napraveny a alespoň některé problémy už mohly být částečně vyřešeny (alespoň ta mizerná dálnice - kde jsou peníze z toho giga dluhu?). Místo toho jsou v base Svoboda a Snopková. Součkové to hrozí. Čím to?

Re 28.5.2006 21:13

Marné nad marné

Poslouchat rozporuplné lidí s vysokými preferencemi ?? Se nedá strávit!! Škoda náhledu na tuto zemi.

Vojtěch 28.5.2006 16:47

autor

Nesnáší podobné bezduché texty poměrně zakomplexovaných jedinců. Autor by se měl zamyslet nejdřív sám nad tím co dokázal...

Jepice 28.5.2006 15:36

Fakt je,

že se možná pletu v tom, že většina lidí je soudná a umí rozlišovat, co je recese a co ne. Větší nevezpečí cítím z hezké paní Edelmanové a z lidí, co se jim líbí Ordo lumen lempli, protože tam o recesi nejde ani náhodou.

vili 28.5.2006 14:16

Re: Re: Re: Re: Re: Probouzející se Doležal?

p.s. Kdysi to také začalo hloupým heslem " Nenakupujte u židů!". Skončilo to plynovými komorami v Osvětimi! A ktomu by se měl president vyjádřit i jeho rodiče jsou komunisté!

vili 28.5.2006 13:58

Re: Re: Re: Re: Probouzející se Doležal?

Anarchista, který mi řekne "musíš si myslet co chci já!", není anarchista, nebo je hlupák. U autora návrhu, se přikláním k hlupákovi.K Tvým argumentům. Nikde nepíšu, že něco takového šíříš, ale že tu hloupost bagatelizuješ je zřejmé. Možná, že to pochopíš až někdo bude"razit" heslo že je třeba zabít Tvé rodiče.

Jepice 28.5.2006 13:28

Milý vili,

ten předchozí příspěvek je ode mne.

Milý Vili, 28.5.2006 13:27

Re: Re: Re: Probouzející se Doležal?

Já nic takového, jako heslo Zabij komunistu, ani nepouštím do světa, ani nehájím. Můj příspěvek jen tvrdí, že to není žádná výzva k zabíjení vymyšlená nějakou  organizovanou skupinou, jen nepříliš vhodná recese, návrh na triko od jednoho kluka, zřejmě inspirovaného anarchismem. Vaše řeči o pravicových fundamentech atd. mi k tomu prostě nesedí. A taky jsem chtěla říct, že se nedivím, že na to prezident Klaus neraagoval.

Haf 28.5.2006 13:10

Re: Re: Re: Doležal na to kápnul

Božský VK a ODS:

Pravdou je, že ODS udělala spousty chyb, od počátku svého vzniku. Na ustavující kongres do Olomouce přijela většina delegátů s pověřením nepřijímat bývalé členy KSČ do ODS. Klaus bouchl do stolu a řekl, jestli tohle dáte do stanov, tak v takové straně já nebudu a už se vo tom nehovořilo. Kongres se na můj návrh v době, kdy byl Klaus u Graubnera na obědě, usnesl, že nebudou voleni 5 let do funkcí. Další kongres v Plzni ještě nezačal, Klaus si vzal mikrofon a řekl - co jste to přijali za usnesení ? to chcete odstřelovat naše ministry Dybu, Kočárníka a Stráského -  a bylo po usnesení. Tak začala demokraci v ODS a tak byl řízen od počátku vlády ODS i stát. Nechala vyrůst Klause až do nebe, kritika nebyla možná - byla to nekritická loayálnost členů, nesouhlasící byli vytěsněni, do čela se dostávali rektální horolezci a ti zde jsou dosud. Proto ODS nemá osobnosti ve vedení !!! Bez Klauze jsou vedle, chybí vůdce !! Vedle sebe nikoho , podobně jako komunisti, schopného nesnesl, nenechal vyrůst.  

Patron Divný 28.5.2006 13:09

Re: Divný Patrone

Já vím o válce v Bosně, v Chorvatsku, v Kosovu...

Dodnes jsem žil v mylném přesvědčení, že Slovinsko tím, že se odtrhlo jako první, válce uniklo. Holt jsem nevzdělanec.

Haf 28.5.2006 13:05

Re: Re: Božský VK a ODS

Má to svoji logiku - po listopadu se angažovalo velké množství lidí protikomunisticky zaměřených. OF bylo svojí politikou - jen čelních představitelů - s nimi smířlivě vystupující, což se drtivé většině delegátů sněmů OF nelíbilo. Proto došlo k rozdělení OF, kde se za předsedu ze všech špatných nasadil do čela Klaus, v domnění, že bude bolševiky kopat do zadků. Velká většina vládních představitelů šla zakládat Občanské hnutí, které ale potom nemělo základnu ! My jsme zakládali ODS jako protikomunisticky laděnou stranu. Bohužel VK ji nasměřoval k symbióze s některými bolševiky (bývalými), radikální delegáti - proti komunitům - byli vytěsněni

pan Bob 28.5.2006 12:47

Re: ICO

Pane Bobe kdyby jste jenom trochu se zajímal o věci veřejné tak byste věděl, že Slovinsko malou privatizaci dávno mělo a to tím pádem bylo o krok vpředu proti nám kde se nedovolilo žádné soukromé podnikání. Bankovní socializmus byl taky proto, že urychlené řešení ekonomického problému bylo taky bržděno sociálním problémem a to vyřešení nezaměstnanosti. Kdyby jste se zajímal o ekonomických problémech na Slovensku v 60. letech tak byste si to mohl sebrat za příklad pro dnešek. Zlehčovat celý průběh transformace a hlavně vyzvedávat některé nedostatky a nevidět, že většina reforem proběhla bez větších výkyvů v životě lidí je přinejmenším zarážející. I vítězná válka se neobejde bez porážek v bitvách...

vili 28.5.2006 11:55

Re: Re: Probouzející se Doležal?

Milá jepice, předně nejsem komunista, ale křesťan. A protože Ježíš dosud podruhé nesestoupil, jak nám slíbil a nezrušil desatero, platí pro mne a pro opravdu věřící „Nezabiješ“(ne každý kdo chodí do kostela a to i farář je věřící, to pro případné oponenty, viz. inkvizice ,feldkuráti atd.). Takže se stydím za katolickou církev, jejímž jsem členem a která nereaguje, ale i Petr zapřel Krista. K tvým argumentům, či spíše k argumentům autora. Vždy mne překvapuje , když takzvaný pravičák argumentuje jako kovaný marxista-leninista. Jedním z pravicových fundamentů je svoboda jedince a předpokládám ,že zahrnuje i svobodu myšlení. Pak je paradox, když autor „pravičák „ obhajuje své dílo výrokem „musí být vnímáno“. Cítíš tu absurditu? Tento výrok by společně mohli podepsat Lenin ,Hitler i Musolini. Jak já vnímám cokoliv (západ slunce, polibek, obraz nebo heslo!!!)je jen má věc a vzhledem k věku se nedožiji doby kdy někdo bude řídit můj duševní život. A protože to neplatí jen pro mne, měli autoři podobných hesel počítat s masou primitivů, kteří jen čekají na svou příležitost. A abychom nehledali v daleké historii(rabovací gardy v českém pohraničí, Křištálová noc v Německu). Nedávno ve Francii se na politických protestech, „ přiživila“ i opravdová spodina. Ale v jednom máš pravdu. Návrh je hloupý a hloupé návrhy podávají hlupáci a také je hloupě obhajují. A ještě něco mí rodiče jsou ateisté a pokud by někdo navrhl tričko „Zabij ateistu“ protestoval bych, ale já nejsem Klaus, Topolánek ani Tlustý a za své rodiče se nestydím.

zoch 28.5.2006 11:44

Re: Re: Doležal na to kápnul

Janyško  !

Vy jste takový šikovný teoretik. Po čem je tedy nyní NEJVĚTŠÍ společenská poptávka ?  Odpověď  je jasná . Po očistě společnosti v oblasti moci. A to jak soudní,tak výkonné a HLAVNĚ ZÁKONODÁRNÉ . Co jste vy Hayekové udělali pro tuto očistu ?  Nic,zhola nic.Už se fackují doktoři s doktorama ( osobně se těším,až se budou fackovat profesoři s profesorama ) a byť je vidět ze strany ODS ústup od agresivity posledních čtyř let,ten cajk jste si tam nahoře nechali v dobré víře.....a zakonzervovali jste ho na kandidátky současné. Po těchto neúspěšných volbách ( a za úspěch nelze považovat vítězství o 1%) Vám osobně zde napíšu důvody a pojmenuji jedince,kteří by měli odejít z vrcholné politiky v řadě první. ONO SE TOTIŽ DÁ JEN VELMI A VELMI OBTÍŽNĚ ÚSPĚŠNĚ KRITIZOVAT S VLASTNÍM MÁSLEM ČI VLASTNÍMI CHYBAMI VE ŠTÍTĚ.  Pokud se nerozhodnete k zásadnímu řešení po těchto volbách a nevrátíte se ke skutečně pravicovému náhledu veškerých řešení a to zejména ne těch ekonomických ,nemá cenu se Vaší partají do budoucna zabývat,protože bude naprosto zřejmé,že jsou tam jen korytáři.Jen modrá falanga jdoucí za změnami zákonů tak,aby jste si všichni přišli na své. Schodit to na Topolánka by bylo velmi laciné.

Přehodnocení veškerého pohledu tak,aby jste se zabývali seberealizací svobodného člověka ve společnosti - to je ono. Vaše stranické chyby se odvíjejí od naprosto fatálně špatného předpokladu,že totiž vše řeší a vyšeší volby.  Vše totiž řeší a vyřeší spokojenost lidí v období mezivolebním ! Tam je to jádro pudla.  Ale tam vy modří blázni,tam se staráte jen o své brebendy,o svou imunitu,o své ideologické půtky s nulovou tolerancí a o své zájmy ve velkokapitálu. Na piedestál jste si postavili ekonomii a to ještě její část zhmotněnou do osoby poloBoha. Pochopení ostatních společenských potřeb je vám dost vzdáleno protože se Vás elitářů vlastně ani netýká. Jak víte,nejsem socan ani komouš.

bob 28.5.2006 10:37

Divný Patrone

myslíte že to nebyla válka?No možná,že se v zájmu výchovy vraždili,Macek a modrá parta k tomu nemá daleko.

Bath 28.5.2006 10:15

Re: Re: Doležal na to kápnul

To samozřejmě ano. Spíš než společnost je vhodnější použít termín společenský systém, to jest souhrn regulací omezujících svobodu jednotlivce.

bob 28.5.2006 10:11

Kajane

já jsem ty mezikroky počítal,co mezikrok to vykradená banka

Kajan 28.5.2006 10:04

Re: Re: ICO

Bobe, Vy jste plantala !  Nemáte žádné povědomí, co je to transformace a k čemu směřovala !  Měla své nepominutelné mezikroky ! Dzp.

Kajan 28.5.2006 10:02

Re: Doležal na to kápnul

Neexistuje spravedlivá nebo nespravedlivá společnost. Tzv. lidská společnost není jednotně myslící a jednající osobou, ale spontánním řádem lidské interakce. Tutani ! Dzp.

Bath 28.5.2006 9:50

Doležal na to kápnul

"pozoruhodné přitom je, že nespravedlivé společnosti většinou nedokážou pořádně prosperovat"

Viz osud Lisabonské strategie.

Patron Divný 28.5.2006 9:30

Re: ICO

Ve Slovinsku zuřila válka? Tak o tom jsem dodnes nevěděl. Dík za informaci.

Pete 28.5.2006 9:17

Co by k tomu řekli naši pradědové, bojující za samostatnost

na Rakousko-Uhersku. 300 let v područí soustátí asi tak stejně demokratického jako EU. Nepleťte si pojmy, EU je přirozeně humánnější, je jiné století, ale demokracie má pravděpodobně i míň. Víte co by řekli? Že český národ zdegeneroval, že se bojí vládnout si sám, že hledá autoritu, která by mu řekla co má dělat, po Moskvě zase Brusel, že si nevěří ani tak, jak si věřil před 100 lety. Že upadl ekonomicky i morálně, že to s ním jde od deseti k pěti. Pokud by tohle neřekli, museli by říct, že vše co legionáři udělali bylo na nic, že samostatný stát byl omyl. Je spousta hlupáků, kteří si myslí že to omyl byl. Takže už i Slováci by nám mohli leccos užitečného říct, oni se nebáli to udělat, my strkáme hlavu do chomoutu a nevíme ani co to obnáší. Pane Doležal, rád Vás čtu, ale tohle je zlý a blbý úlet. Méně osobní zaujatosti by neškodilo, shazujete tím sám sebe.

zoch 28.5.2006 9:12

Re: Re: Pane autore, mohl byste nejak prokazat Klausovu

Ono jich zase tolik není,kteří se mohou chopit pera a hájit jejich prapor.A ti jsou vesměs zapojeni do závěru volební kampaně od centra až po bývalé okresy.A také dobíjejí Topolánkovi baterky před poledním mačem.A to on potřebuje jako sůl stejně jako průběžný kondiční trénink.

No,nemají to chlapci lehké s takovým vrcholovým mozkovým trustem který si tam jmenovali usilovat o  vítězství znamenající prosazení se.

Mimochodem : Včerejší večer jsem strávil v diskusi s manželskou dvojicí,která po povodních "Troubky" jakož i povodních "Zálezlice" sbírala peníze ve své nové vlasti pro nápravu škod.V jednom z těch dvou případů zůstal kamion nového byt. vybavení za cca 8 mil. ve stodole p. starosty nejmenované obce,ve druhém případě bylo sděleno z centra,ža p. Klaus si nepřeje,aby pomáhali exulanti.....Byl to v mnohém moc poučný večer,který mně ukázal,jací také my dokážeme být. Jak málo se dokážeme právě my zde věnovat charakterovým vlastnostem a předpokladům pro vykonávání libovolné činnosti a v jakých kotrmelcích potom různá snažení končí.Parlamentem počínaje a podnikáním konče.

Pokud tedy zde někdo píše,že ODS udělala mnoho chyb,pak ta nejzákladnější spočívá v tom,že se nikdo nikdy neobíral validitou přísloví : Ryba smrdí od hlavy.

bob 28.5.2006 9:10

Pozorovateli

ta nejvyšší odpovědnost za osud naší země a její dobré postavení v EU,jak ji provádí pan prezident nám akorát může přinést to,že nás slavnostně nakopou a my pudem a pudem až do Minska.

bob 28.5.2006 9:01

ICO

ovšem nejpevnější bod byl "bankovní socializmus",ten profesor nastavil tak,že kamarádičkové nepřestávají řvát nadšením.A mezi námi,kolik Klausů mají ve Slovinsku,kde zuřila válka a přesto jsou od devadesátých let před námi.Žeby válka byla menší zlo než profesorova transformace?

zoch 28.5.2006 8:51

Re: Božský VK a ODS

Děkuji za další kamínek do mazaiky.Máte-li,přispějte více  !  Mne osobně by třeba nebylo proti mysli ,kdybych se někde dočetl něco o tom,jaké struktury se podíleli na tak strmém nárůstu vlivu Klausovy větve OF na okresech. Mám pro to samozřejmě své vysvětlení,ale něco jiného je vědět a znát a něco jiného jsou domněnky.