2.5.2024 | Svátek má Zikmund


Diskuse k článku

UDÁLOSTI: V zájmu všeholidu

Vrchní státní zastupitelství v Olomouci zahájilo trestní stíhání Petra Nečase ve věci uplacení podle §332 odst. 1 trestního zákona.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Svoboda 15.2.2014 18:37

Re: Piste si co chcete

A kdo si pane Kosejku myslíte, že tpůsobil ten čurbes, který tady máme? Byli to jen voliči a nikdo jiný?

J. Svoboda 15.2.2014 18:33

Re: Nedostatečná logika

Pane Rybáku, když už píšete o zdůvodňování, chybí mi zdůvodnění, proč obvinění Čunka bylo nezákonné, nehledě na to, že "nezákonné obvinění" je pravděpodobně právní nesmysl a "nezákonný útok" taktéž.

Jste demagog, píšete o mafii státních zástupců, nepíšete však, asi záměrně, o mafii justiční, jejímiž členy byli Vesecká, Kučera, Němec a další.

Také bych velice rád viděl Váš způsob oddělení soudní a politické moci. Korupce musí zůstat korupcí i když probíhá třeba v parlamentu. Pokud chcete Vašimi příspěvky ovlivnit i názory současné ministrině spravedlonosti, je to špatné, ale zaplať Bůh, se Vám to nepovede.

Závěrem bych Vás chtěl pochválit za to, že jste napsal, že prezentovat můžu, co chci; takového demokrata jsem ve Vás nečekal.

B. Rybák 15.2.2014 17:01

Re: Nedostatečná logika

Oba ty rozsudky byly špatné. Pan Ištvan, který hanebně zvoral prokázaně nezákonný útok na pana Čunka (který by ho měl doživotně diskvalifikovat) byl nepochybnou součástí mafie státních zástupců, která to zorganizovala se neměl dostat zpátky na "své" místo už proto, že na něm nemůže být nezaujatý a on je navíc bohužel mstivý (pokud byla pro uklidnění nutná změna, pak měly být oba znepřátelené tábory zbaveny vlivu)!

Obžalovaní poslanci neměli být osvobozeni kvůli poslanecké imunitě, ale kvůli oddělení soudní a politické moci (nemožnosti kriminalizovat podstatu politiky)!

Prezentovat můžete co chcete, ale je to i pro Vás jenom ztráta času , když to neumíte zdůvodnit!

B. Rybák 15.2.2014 16:38

Re: hm...

Ano! Ti politicky (v ODS) poražení poslanci si za cenu únosného zhoršení své finanční situace chtěli zachovat "tvář" a tím i možnost návratu do politiky a Nečas jim to velkomyslně nepřekazil!

J. Svoboda 14.2.2014 14:34

Re: Nedostatečná logika

Pane Nováku, domnívám se, že ještě nejsme tak daleko, abyste mi Vy nařizoval, co můžu a budu budu psát.

Dále: dovolím si prezentovat svůj názor, že Fuksa, Šnajd a Tluchoř trafikanty byli.

Pan Ištvan je konečně po dlouhých letech státní zástupce, hodný toho označení. Chcete snad říci, že Rampula s Grygárkem byli ti správní, kišťálově čistí státní zástupci? Opravdu?

Pan Ištvan byl ze státního zastupitelství odejit díky justiční mafii, jíž kralovali Kučera, Vesecká, Němec.

Jste ubohý rváč za každou cenu. Proč rozlišujete mezi rozsudkem, jímž se Ištvan dostal zpět a podle mne a mnoha erudovaných právníků, nesmyslným rozsudkem NS v případě trafikanrtů? Oba jsou rozsudky soudu. Jeden rozsudek Vám štymuje a druhý smrdí?

P. Čech 14.2.2014 8:16

Re: Že by neznalost, pane Doležale?

Nepochopí a nepochopí! V současné době politické strany, a to nejen u nás, rozeštvávají a následně rozdělují cílevědomě lidi mezi sebou a to vnucováním jejich ideologií. Nic proti ideologiím ve vztahu ke členům těchto spolků. Nečlenům však nevnucovat! Toto umělé rozdělování lidí na vzájemně nesmiřitelné tábory má jen jeden smysl. Rozděl a panuj! - známý již ze Starého Říma, kde byl úspěšně vyzkoušen, nikoliv však poprvé. Toto ovšem pan Kosejk nikdy nepochopí, poněvadž je pravděpodobně pod vlivem některé ze stranických ideologií.

P. Čech 14.2.2014 8:09

Re: Nepřeceňujete trochu pana kalouska?

Ústavní soud - v té době jeden vedle druhého - "bývalí" komunisté, podporovaní panem Havlem, který přesto, že měl doporučení z pařížské Sorbony k zavedení většinového volebního systému, jako nejvhodnějšího pro ČSFR, "bývalým" komunistům podlehl, jako ostatně vždy. Oni totiž "bývalí" komunisté nejsou a nebyli hloupí a dobře věděli a vědí, že v případě většinového dvoukolového volebního systému do poslanecké sněmovny a zastupitelstev krajů a obcí, nemají sebemenší naději na zvolení. A o tom to je.

P. Čech 14.2.2014 8:04

Re: Nepřeceňujete trochu pana kalouska?

Již můj dědeček říkal : "Všechno jde, když se chce".

J. Jurax 14.2.2014 2:56

Dobře napsáno.

J. Vintr 13.2.2014 23:38

Re: Že by neznalost, pane Doležale?

A jak si představujete, že bude ten poslanec "hájit zájmy všech voličů"? Vzhledem k tomu, že v parlamentu hlasují poslanci různých stran proti sobě (a tudíž nikdy nehájí zájmy všeholidu), pak je odstoupení z poslanecké funkce prakticky právě jediným možným řešením, aby se poslanec nezpronevěřil té idiotské formulaci z poslaneckého slibu, kterou někdo (asi soudruh Jičínský) převzal z bolševické ústavy.

J. Vintr 13.2.2014 23:32

Re: Piste si co chcete

Pokud jste si nevšiml, pak ve správních radách (což je velmi dobře honorovaná funkce bez jakéhokoliv věcného obsahu) sedají převážně (možná i výhradně) trafikanti. Třeba svého času paní Klausová, nebo třeba superman mnohoobročník Hašek, který jich dokázal zasednout hned několik.

L. Novák 13.2.2014 22:17

Re: Piste si co chcete

Mimochodem, Bradáčová dnes v ČT prohlásila, že "kauza Nagyová" nemá se zatčeným "kmotrem" Ivo Rittigem a jeho kauzou nic společného, čímž dala jasně najevo, že spojení obou kauz před veřejností fachidioty jako Šlachta s Ištvanem na tiskovce po "velkém zátahu" je od samého začátku vylhané.

L. Novák 13.2.2014 22:11

Re: Nedostatečná logika

Mluvte za sebe, ne za "trafikanty", kteří ve skutečnosti žádnými trafikanty nebyli.

Ištvan je darebák, který, vědom si svého postavení, testuje své myšlenkové výplody na živých lidech. Už jednou byl ze státního zastupitelství vyobcován, ale díky formálnímu pochybení při jeho odvolání z funkce se dokázal "prosoudit" zpět. Je neštěstím pro tuto zemi.

J. Svoboda 13.2.2014 20:49

Re: Dobré,

Pánové Prokope a Boleslave, balhoslavení chudí duchem. Mohli byste nám sdělit, co máte proti těmto dvěma ženám (pí Válková a Marvanová). Pokud vám vadí to, že řekla paní Válková o politicích "jen je nechte, ať se bojí". Co víte no paní Válkové? Babišovi naletěli i jiní: Stropnický, Lorencová, Telička, Jourová, Jančura a další a to nepočítám voliče. Velký podíl na tom, co se stalo, má křečovité protlačování balíčku Nečasem. Podle dosavadních zkušeností je Válková ve srovnání s Balžkem zářivá hvězda. Vadí vám, že kritizovala tituly např. pro Bendu a Řápkovou?

A o paní Marvanové - víte něco víc, než že se hlavně postavila za lidi poškozené zloději, kterých se Klaus vždy zastával a aboloval je?

J. Svoboda 13.2.2014 20:30

Re: Korupce je...

a) Pane Kosejku, krásně jste si přitesal definici korupce. Podle mého názoru - korupce = trestný čin něco, za něco. Přitom ono "něco" nemusí nutně být paníze. Ale nikomu z obou stran ono "něco" nemí říkat pane. Je velikou chybou, že podle názoru stran je hospodářství jejich majetkem.

b) Ale vůbec by to nemusela demokratická politika zabalit. Velmi správně řekla paní ministrině Válková na adresu politiků: "Jen je nechte, ať se bojí". Politika může být slušná. Rozhodně nechci politiky, kteří říkají; je to svinstvo, ale není to trestný čin. Nečas neuváženě spojil úspěch balíčku s důvěrou vládě. Proč jako chlap neuznal, že udělal chybu? Pokud má politika kriminální znaky, proč ji zbytečně kriminalizovat?

P. Bolec 13.2.2014 20:22

Re: Piste si co chcete

A bradáčokracie ! Ti vás zas pěkně kopli do perdele !

J. Svoboda 13.2.2014 20:05

Nedostatečná logika

Pan Doležal píše: "Ztráta poslaneckého mandátu však znamená konec ve vrcholové politice, a funkcí ve státní firmě se dá vyvážit jen v očích těch, kteří pohrdají politikou a všechno převádějí na prachy." Myslím, že by konečně mohl nahlédnout, že tam, řečeno s Klausem, o prachy bohužel jde až v první řadě.

Předmětní trafikanti nejsou však takoví blbečkové, jak by asi chtěl pan Doležal předpokládat. JIstě měli vše dobře spočteno. Nešlo jen o nové funkce. Do úvahy je třeba vzít i jejich další v té době stávající funkce.

Domnívám se, že politiku, nesoucí kriminální znaky, není třeba kriminalizovat.

M. Kosejk 13.2.2014 19:44

Re: Nepřeceňujete trochu pana kalouska?

Zatrhl to ÚS.  Následně umřel Benda - tak na druhý pokus přišli zastánci nového volebního systému o rozhodující hlas. A tak teď tady máme toho mrzáka, který zůstal po tom, co ÚS zrušil většinové prvky zákona.

P. Vaňura 13.2.2014 19:43

Švýcaři jsou pány ve své zemi, naši zemi ale ovládá

MAFIE. Nikdo si třeba nemůže být jist před exekutory  a bez revoluce je nemožné tento stav změnit.

M. Kosejk 13.2.2014 19:37

Re: Že by neznalost, pane Doležale?

Znáte Hlavu XXII? Princip: Šílenec neví, že je šílenec právě proto, že je šílenec. Kdyby nebyl šílenec, věděl by, že je šílenec, ale on je šílenec...

A tak je to s tím vaším sebehodnocením.

P. Vítek 13.2.2014 19:34

Re: Nepřeceňujete trochu pana kalouska?

.Nepamatuji si uz proc,ale neslo to.Predpokladam lidovci

M. Kosejk 13.2.2014 19:32

Re: Že by neznalost, pane Doležale?

Pan Čech si neuvědomuje, že ta jeho přímá volba poslanců = PS  plná "osobností" typu Zeman - populistických žvanilů, egoistů a rozeštvávačů společnosti. A myslí si, že mezi sbírkou přímo zvolených exotů se najde nějaký konsensus na vládnutí.

P. Čech 13.2.2014 19:28

Re: Že by neznalost, pane Doležale?

A přesně to je to špatné. V zastupitelské demokracii mají občané volit své zástupce, tedy poslance, tedy fyzické osoby a nikoliv politické strany, které nemohou být jejich zástupci. Je to obecně věcí volebního systému, který nám již od roku 1920 působí jen problémy. Jsem jen zvědavý, kdy již lidé konečně pochopí, že při jiném volebním systému (konkrétně většinovém, dvoukolovém) v roce 1946 by se nikdy komunisté nedostali k moci a Gottwald by nebyl jmenován premiérem.Pramenem z nějž vyvěrala komunistická diktatura byl poměrný volební systém, podpořený zbabělostí Edvarda Beneše,

P. Čech 13.2.2014 19:22

Re: Že by neznalost, pane Doležale?

Nad Vaše chápání, pane Boleslave, je zase to, konečně už pochopit, že osobně nemám nic proti sdružování lidí třeba do politických stran, ba dokonce ani proti existenci těchto stran. Pochopit to, že dokonce chápu skutečnost, že politické strany mohou mít své místo i v demokratickém státě. Zásadně ovšem odmítám tu skutečnost, že politické strany jsou obdařeny mocí nad občany a že jim z titulu této moci diktují svou, vždy menšinovou vůli. Nevím, co je na tom k nepochopení.

P. Čech 13.2.2014 19:16

Re: Že by neznalost, pane Doležale?

Nepatgřím nikam, pane Kosejku a nikdy jsem nikam nepatřil ve smyslu nějakých politických škatulek. Považuji se a vždy jsem se považoval za člověka, který se řídí jen svým rozumem, který nepotřebuje vstřebávat bláboly a ideologie jakýchkoliv politických stran. Dokážu se svobodně rozhodovat u konkrétních věcí, zda je podpořím či nikoliv. Na věci obecné pohlížím s nadhledem a nezaujatě. Nejsem pod vlivem žádné politické ideologie. A o tom to je a to mnohým ovčanům vadí.

P. Čech 13.2.2014 19:09

Re: Nepřeceňujete trochu pana kalouska?

Něco chtít a něco udělat je rozdíl.Kdyby místo chtění něco skutečně dělali, mohli jsme být dnes někde úplně jinde.

J. Jílek 13.2.2014 18:25

Re: Vážený pane autore,

to je uhozené...Bobliga se taky všichni báli, věřící i nevěřící

J. Jílek 13.2.2014 18:16

Re: Že by neznalost, pane Doležale?

co je tohle za "romantismus"? Pravda, mandát je poslance, nicméně je také pravda, že lidé volí především strany. Tedy ani v tomto případě není nic černobílé...

J. Boleslav 13.2.2014 18:08

Re: K tomu skutečně není co dodat

Přesně tak.

J. Boleslav 13.2.2014 18:01

Re: To je moje občanská

Dokonce? Že by policie zároveň i soudila a prováděla exekuce? To už tady kdysi bylo, za bolševických swiní. Po těch časech se Vám stýská?