2.6.2024 | Svátek má Jarmil


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Hrouda 7.5.2007 20:55

Pro zvídavé, nejsem volič komunistů,

pamatuji doby, kdy jsme se i jako studenti v hospůdce rozhlíželi, kdo kolem sedí, než jsme řekli vtip. Pamatuji si dotazníky o původu rodičů, atd. To, jestli se máme bát dnešních komunistů, to přece můžeme ovlivnit my, jako občané, a politické strany.  Proč mě v médiích pořád někdo straší komunisty, když z toho nakonec mám dojem, že je to někdo, kdo byl v té době aktivní na jejich straně. Není vždy jednodušší ovládat lidi, když je jasně označen nepřítel?

A 7.5.2007 21:12

Re: Pro zvídavé, nejsem volič komunistů,

Volíte tedy ČSSD?

Hrouda 7.5.2007 22:16

Re: Re: Pro zvídavé, nejsem volič komunistů,

Nikdy by mě nenapadlo dělit lidi podle toho koho volí. Kde to žijeme, když se ptáme na politické sympatie a ne na argumenty, které dotyčný používá? Co je důležitější forma či obsah?

Kobylka Lajda 8.5.2007 7:33

Re: Re: Re: Pro zvídavé, nejsem volič komunistů,

To byste se divil, jak jsou paroubkovci blbí.  Před sousedem jsem neprozřetelně řekla, že jsem volič pravice - a on na mne začal ječet, že už mne nikdy nepozdraví. Já na to řekla, že si musím jít koupit provaz a oběsit se, protože jeho nezdravení pro mne znamená konec plnohodnotného života. On opravdu zdravit přestal - hahaha, beztak je škaredý jak půlnoc a ještě by mi strašil děcka, tak jsem se nepověsila!;-D;-D;-D

ceskej Honza 9.5.2007 20:52

Re: Re: Re: Re: Pro zvídavé, nejsem volič komunistů,

Lajdo neves se!  Precetl jsem si vsechny tvoje príspevky a byla by te skoda.

Kopřiva 7.5.2007 20:34

Něco ze vzpomínek

Chtěl bych napsát něco málo o rudé propagandě.Žažil jsem plakáty kde byl nakreslený tlustý kapitalista v pravé ruce pytlík s dolary,žena se sbiječkou.Filmy-Pád Berlína 3dílyatd.Pak to byly filmy Zítra se bude tančit všude pokračovalo to Majorem Zemanem.Chci tím říct,že to měli komunisté dobře promýlené,jak národ oblbovat.Když poslouchám dnešní reprezentaty KSČM,jsou zase o něco dál,ale o to nebezpečnější.

Kobylka Lajda 7.5.2007 20:38

Re: Něco ze vzpomínek

R^R^R^

Kay 7.5.2007 21:38

Re: Něco ze vzpomínek

Plevel se má ničit protože škodí.Kopřiva je plevel!

Kobylka Lajda 8.5.2007 7:30

Re: Re: Něco ze vzpomínek

Ty omezenče - kopřiva není plevel, ale léčivá bylina, v mnoha ohledech velmi užitečná, Když ji použiješ, aspoň Ti narostou vlasy, když už v té palici nic nemáš. Přečti si přírodopis nebo knihu o léčivých bylinách, a%t nejsi za blba, nebo se poraď s Drátem, co kupuje polikliniku, takovou základní věc snad bude vědět i on - příkladný soc. demokrat!;-D;-D;-D

KOPŘIVO R^R^R^, nenechej se zarůst bolševníkem - to je skutečná plevel!;-D;-D;-D

ceskej Honza 9.5.2007 20:36

Re: Re: Něco ze vzpomínek

a Kay je debil

Abdéřan 7.5.2007 19:12

Doporučuji malou úpravu

V závěru statě pan autor napsal: "...Úspěchy komunistů jsou zároveň neúspěchem všech polistopadových politických reprezentací". Má nehodná maličkost navrhuje následující úpravu: Úspěchy komunistů byly zaviněny chybami, diletantsvím a chamtivostí všech vládnoucích polistopadových reprezentací. Tento trend pokračuje i v současnosti ... 

Wabi 7.5.2007 20:36

Re: Doporučuji malou úpravu

R^

Kobylka Lajda 7.5.2007 20:44

Re: Doporučuji malou úpravu

Abdéřane, komunistická propaganda se nám zadřela pod kůži i do mozků i duší, a to i těm, co nesouhlasili. Žili jsme za dráty, které nás oddělovaly od světa. Současná situace a neumětelství politiků je jen výsledkem 40 let deformování lidského myšlení, jehož nejsme nikdo ušetřen, kdo zde po celou dobu totáče žil. Vždyť neumíme ani diskutovat bez urážek protivníka, nevyslechneme argumenty, jsme rozhodnuti předem, co je správné a co ne - než se v nás zahnízdí skutečná demokracie, potrvá to nejméně 2 generace. Hlavně, že se k ní vykročilo. Komunismus jako způsob řízení státu a vlády prohrál ve světovém měřítku, a i když nejsem nadšena tím, že řada lidí s KSČ sympatizuje nebo stoná po starých časech, nemyslím, že by komunismus měl budoucnost. Síly jsou už dávno rozloženy jinak.  Oni vývoj jenom zpomalují, brzdí a kazí jak mohou, nic jiného se nedalo od nich čekat. Ale budoucnost jim už nepatří, ač právě oni si ji přivlastňovali!;-O;-ORv(Y)

Abdéřan 7.5.2007 21:26

Re: Re: Doporučuji malou úpravu

Děkuji, paní kolegyně, za bezplatné školení (na vojně se tomu říkalo PŠM). Mě však vůbec nešlo někoho přesvědčovat o (ne)perspektivnosti komunistických idejí (chtěl bych Vás upozornit, že nikde na světě nebyly realizovány v praxi, sovětský byrokratický, tyranský a diktátorský model vládnutí zkrátka žádným komunismem nebyl). Vycházím z reality (existence KSČM, politické partaje s nejpočetnější členskou základnou u nás, která má 26 poslanců a 3 senátory + řadu anonymních sympatizantů), ale také velice mizernou minulost a úporný antikomunistický tlak v polistopadové éře. A přece (KSČM+další seskupení marginálního významu) žijí a fungujeí Dají se porazit jedině lepšími idejemi a lepší praxí než byla ta jejich, což se (bohužel) neděje. Proto jsem navrhl onu drobnou úpravu, s níž samozřejmě nemusíte souhlasit, ale zkuste se nad celým problémem zamyslet šířeji, zejména z hlediska přirozené touhy každého člověka po právní rovnosti a sociální spravedlnosti. Sebelépe míněná mentorská kázání nic proti nikomu nevybojují.:-)

Kobylka Lajda 8.5.2007 7:37

Re: Re: Re: Doporučuji malou úpravu

Když myslíte....;-D

Kay 7.5.2007 21:48

Re: Re: Doporu‡uji malou Łpravu

JO a tŘch źtyýicet let m…§e za to , §e naçe republika byla tak rychle rozkradena, vytunelov na , §e se n m˙ ˙˙K o§eně smŘje˙ z Baham , Krejźˇý z jihu Afriky a §e ta pravda a l ska ne a ne zvˇtŘzit!!!

jarda 7.5.2007 18:54

Nepotebujeme mrzký peníz od západních imperialistů, na to stačí mrzké peníze od našich novodobých miliardářů, kteří k nim snadno přišli díky ODS, ODA, pánů Klause, Kočárníka a jiných.

Ti financují redaktory a novináře v médiích i veřejnoprávních(Pokorný)a pak týpky jako Kubice, Dalík a nebojím se říct i Langer. O nějaké objektivní informovanosti si můžeme nechat jenom zdát.

Petr H 7.5.2007 16:52

Pan Doležal má dobré postřehy

a i s těma sudeťákama by člověk uznal,že má pravdu,jenže ...... jenže,on to žene s těma průpovídkama ohledně tohoto tématu do maximálního extrému a to člověk nikdy neskousne.Ale alespoň je chytřejśí než to pako Posselt,i když tohle velkou práci  nedá.Čechové by se sudeťákama rádi smířili,ale to oni něsmějí dělat takovýhle hitlerovský voloviny.

AeroKarel 7.5.2007 16:59

Re: Pan Doležal má dobré postřehy

Češi se hlavně bojí, že by se sem sudeťáci mohli stěhovat zpět. Proč, to nevím, kdo chtěl, už tu je. Německý komfort je stále vyšší než místní, takže žádný nával. Vracení majetků je už také v autu. Provinilost, že vyhnání šmahem bez konkrétního soudu je svinstvo, také nijak zde nehrozí. takže nevím, proč pořád ten povyk, snad jedině že nacionalismus bylo odjakživa poslední útočiště krachujících politiků.

Ale Doležal se v tom šťourá opravdu moc často, to už je posedlost jak Zima Klausem.

Petr H 7.5.2007 17:38

Re: Re: Pan Doležal má dobré postřehy

To přeci není o stěhování,kdo z Německa chtěl,je už zpátky,lidé ho přijali a je to tak dobře.Tohle je o ponižování a nějaké dementní omluvě.Za co,to teda nevím a nezkoušejte na mně mrtvé děti.

Petr H 7.5.2007 17:48

Re: Re: Pan Doležal má dobré postřehy

Jinak osobně bych byl rád,kdyby se bývalí německy mluvící spoluobčané vrátili do českých zemí,nic proti nim nemám,jsou historickou součastí této země,ale ne za podmínek,že oni budou dupat jak malé děcko a něco si nesmyslně vynucovat.

Jarda 7.5.2007 20:27

Re: Re: Re: Pan Doležal má dobré postřehy

Pratele v blizke budoucnosti az budem mit pravo pracovat v Nemecku a mit plne clenstvi v EU se k nam bude moct stehovat kdokoliv z kkterehokoliv clenskeho statu, to znamena kterykoliv Sudetak. Neverim,ze jich bude prilis mnoho, takze ten z Benesovych dekretu podle ktereho byt Nemec znamenalo byt zlocinec  (kolaboranti, Nemci,Madari) muzem klidne zrusit. V Sudetech bude nadale bodlaci a koprivy tam kde Sudetaci sedlacili.

Bredy 7.5.2007 16:38

Podrbat - leda autora , aneb "Dobře jsi řval, lve ... "

Jen pár postřehů k článku :

1. Obvykle se autor podepisuje, tento článek autora nemá - znamená to, že je reklamou. 2. Úroveň článku pro čtyřicátníka je překvapující, snad autor žil v jiném státě, snad je slepý, hluchý či ztratil paměť, nebo nevidí tu dehonestaci republiky ( zde mi samozřejmě pravověrní pražáci budou nadávat, nešť ). 3. To, že Lidovky už dávno nejsou lidové, je známo dlouho - je to způsobeno majitelem a plátcem autorských obolusů.

Tak co s tím ? Podrobit každý takový článek vlastnímu kritickému myšlení a udělat si závěr vlastní, vyvážený a spravedlivý. Ovšem ne každý je takového přístupu schopen, někdy vinou svojí krátkozrakosti, někdy vlivem vymývání masmedii, někdy i věkem, že tuto dobu nezažil a má jen jednostranné zprostředkované informace. 

AeroKarel 7.5.2007 16:55

Re: Podrbat - leda autora , aneb "Dobře jsi řval, lve ... "

Fotku autora tam máte, ostatně každý podprůměrný zájemce o věci politické ví, kdo Události píše. A Lidovky jsou velmi lidové, píší to, co čtenáři chtějí číst, jinak by majitel zaplakal. Toho zajímají prašule (celkem přirozeně), ne nějaká ideologie.

Petr H 7.5.2007 16:19

Bodejť by se Filipovi EU nezamlouvala

ukažte mi komunističtější spolek na světě než EU.

AeroKarel 7.5.2007 17:01

Re: Bodejť by se Filipovi EU nezamlouvala

Zatím socialističtější, ale i to je protivné.

Kolemjdoucí 7.5.2007 15:54

Dejte pozor na Dábla, který si velmi oblíbil Němce ....

F.VÍZEK 7.5.2007 15:47

Opozici nechceme?

Nechceme-li někdo strpět opozici, potom ať nahlas přizná, že touží po totalitním systému !  Opakuji: V Česku - jako jinde v demokratickém  světě -  vždy bude i levice i pravice.  A budou se navzájem "přetahovat" podle zásady: každý chvilku tahá pilku. O tom je demokracie!  Pokud se strany u moci střídají, nikdo z moci neonemocní...  Opozici potřebuje každá partaj, aby nezdegenerovala !  Zvykněme si na to!   (Odstrašující příklad: KSČ a její v Ústavě uzákoněná vedoucí role na věčné časy.)   

S politickým protivníkem se vede zápas o voliče politickými prostředky a nikoli mocenskými.  Buďme lepší, mějme lepší program  - a komunisté si  "ani nevrznou" !

adler.blog.cz 7.5.2007 16:28

Máš pravdu

Antikomunismus se dneska obsahově blíží fašismu.

komantsch 7.5.2007 16:32

Re: Máš pravdu

Komunismus byl spise blizko fasismu. Odectete od Hitlera nacionalismus, nahradte hakove krize hvezdou a mate Stalina.