3.6.2024 | Svátek má Tamara


Diskuse k článku

UDÁLOSTI: TOP 09 a minarety

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Jenda 2.12.2009 16:25

Re: S krestany si muslimovou spis porozumi nez s pivo chlastajicimi

Ony jsou v zemich blizkeho vychodu nejake ateisticke komunity?

ity 2.12.2009 10:48

Re: S krestany si muslimovou spis porozumi nez s pivo chlastajicimi

Zásadně nesouhlasím,skuteční křesťané jsou ,na rozdíl od atheistů schopni islám konfrontovat duchovně.Dle mého soudu jsou jediní,kteří mohou ,alespoň částečně, odvrátit katastrofu Evropy našich dětí a vnuků.V nastaveném demografickém vývoji již je 5 min po dvanácté.I kdyby se do Evropy nepristěhoval ani jeden muslim (nereálné,že),ikdyby se evropští domorodci vzpamatovali a měli na rodinu alespoň 4 děti (též nereálné a co to je rodina, že?)tak prostému přečíslení muslimů v Holandsku,Francii,Německu,Itálii, Britanii a také Španělsku a Švédsku již zabránit nelze.

Imigrantům se ubránit nelze.Co je dle mého soudu reálné a pro nás velmi prospěšné: Pozvat pronásledované křesťany z islámských zemí.Důvody pro : Jsou schopni čelit islámské ideologii, jejich misie mezi muslimi je úspěšná, působí konverzi muslimů ke křesťanství, jsou skromní,pracovití a loajální k zákonům a vládě hostitelské země.Máme málo času do chvíle,než nám Šengen přidělí početné muslimské kolonie.

Nemo 2.12.2009 13:27

Re: S krestany si muslimovou spis porozumi nez s pivo chlastajicimi

A těch skutečných křesťanů je vlastně na světě kolik? Tedy křesťanů, kteří když obdrží úder do tváře, nastaví druhou, vezme-li jim někdo košili, dají mu i plášť, svádí-li je oko, vyloupnou ho...

Za celý svůj život se s takovým křesťanem nesetkal. Snad jenom v Bídnících V. Huga, kde okradený farář přidal Valjeanovi další cennosti.

Kolik vás je?

Adam 2.12.2009 13:35

kde jste nás hledal Nemo? 20 000 mil pod mořem?

napište kde bydlíte a já vás zkusím nasměrovat. A.

Nemo 2.12.2009 14:14

Re: kde jste nás hledal Nemo? 20 000 mil pod mořem?

Tak vy jste ten pravý křesťan. Máte ještě obě oči, nebo jste se nikdy nepodíval chtivě na ženu a tím s ní zcizoložil ve svém srdci?

Jaké je to žít s nenávistí ("Jde-li kdo ke mně a nemá v nenávisti otce svého, matku, ženu, děti, bratry, sestry i duše své, nemůže být mým učedníkem" (Luk. 14:26)?

Už jste opustil své bližní ("Každý, kdo opustil bratry, sestry, otce, matku, manželku nebo dítky pro jméno mé, stokrát více vezme" (Mat. 19:29, Luk. 18:29, 30)?

Dokázal byste nepohřbít svého otce, abyste mohl žít tisíciletou selanku v nebi?

Jenda 2.12.2009 16:27

Re: S krestany si muslimovou spis porozumi nez s pivo chlastajicimi

Ja ja, konfrontovat duchovne. Neboli jedinec nakazeny krestanstvim je imuni proti nakaze islamem, ze? No, neni.

Honza z podhůří 2.12.2009 8:32

Pane Doležale

Váš příspěvek o minaretech je natolik blbý, že ho ani nemá cenu komentovat. Radím - pište jen o politice, to Vám jde. Děkuji.

lucinapes 2.12.2009 10:32

Re: Pane Doležale

nápodobně.

Hrad 2.12.2009 8:30

To se tu zase beranidlem otevírají otevřené dvéře.

Jaký je rozdíl mezi proklínaným " reálným socialismem" a dvacet let budovaným kapitalismem? Za starého režimu stály soukromé pravdy (sic) proti veřejné lži, kdežto dnes je tomu přesně naopak. ;-D;-D a tak se suneme po prdeli zase poslušně nazpátek. (Y)?!!VVale za hlasitého troubení jelenů pravda a láska při tom vítězí;-(

Petr Kohout 2.12.2009 7:47

Gándí je jistě vzor pro TOP 09. Shrňme si výsledky jeho díla:

- pět krvavých občanských válek (čtyři války mezi nástupnickými státy Britské Indie 3x mezi Indií a Pakistánem, 1x mezi Pakistánem a Bengladéší; 1x krvavé rozdělení Britské Indie na Indii a Pakistán)

- spolupráce se státy osy během 2. světové války (Německo, Japonsko - to zejména, Itálie).

- vyvraždění Lidic a Haydrichiáda mu nikdy nevadila.

lucinapes 2.12.2009 10:33

Re: Gándí je jistě vzor pro TOP 09. Shrňme si výsledky jeho díla:

dík, konečně to někdo řekl nahlas.

Mgr. Milda 2.12.2009 7:41

Tentokráte pan Doležal nevyužil příležitosti a nemlčel

když mu k TOP09 nic rozumného nepřišlo, k těm muslimům je už vše řečeno, tak alespoň provokuje s kostely. Nevím, kde byl za posledních 50 let nějaký kostel v Čechách postaven, pravděpodobně žádný a ty stávající si přejeme udržet jako památku na naše předky. Politický význam církve je u nás zanedbatelný, máme však asi pětinu obyvatelstva, považující církev za nutnou součást svého života. Druhá pětina má k církvi sice indiferentní ale přátelský vztah, kdo z nás neměl pobožnou babičku?

Takže prosím, považujte církev za nutnou a žádoucí veřejnou organizaci, už jednou, za totality, nám všem, kdo bojovali s bezprávím, byla silnou oporou. Ať si církev žije svým žiivotem, stát opět svým, jenom je třeba omezit ekonomickou závislost církve na státu, bez restitucí to nepůjde. Reálné restituce ovšem nebudou zadlužovat stát mnoha miliardami, tam je třeba konečně najít realistické řešení.

cipísek 2.12.2009 9:06

Re: Tentokráte pan Doležal nevyužil příležitosti a nemlčel

Nelze jinak,než R^

hobous 2.12.2009 9:08

Re: Tentokráte pan Doležal nevyužil příležitosti a nemlčel

Nevím, jak jinde, ale třeba jeden je u metra Háje a druhý u Chodovské tvrze, tedy oba na Praze 11, stáří 2 - 4 roky, ale určitě jich je víc.

Pozorovatel 2.12.2009 7:27

Zlehčování a víra

Pan Doležal hází základní pravidla slušnosti a morálky na úroveň bazarů. Proč dobrou myšlenku vyzvednout a podpořit, když ji může zpochybnit.

Za slušné chování se pokládá i když se spory a nejasnosti řeší uvnitř rodiny, skupiny atd. Pokřikovat veřejně o svých problémech značí totéž jako říct - nevím co stím, poraďte mi někdo (smějte se, kritizujte, pomlouvejte).

Bohužel, všichni co mají problém s pochopením Pravdy a Lásky, neumí nic jiného než druhé zlehčovat, kritizovat a "naznačovat". Je také faktem že láska a pravda a dobro nekřičí a tudíž je není tak dobře slyšet jako jejich protistranu.

honzak 2.12.2009 7:47

Re: Zlehčování a víra

pravdoláskový spolek je vřed na těle společnosti! Partička, která kafrá do všeho, ničemu pořádně nerozumí a hlavně, NENESE ZA SVOJE KAFRÁNÍ ŽÁDNOU ZODPOVĚDNOST!

Abych jen obecně nedštil - můžete mi vysvětlit, proč do energetické politiky státu kecá učitelka němčiny, zpovykaná squaterka a hydrolog????

Jenda 2.12.2009 8:43

Re: Zlehčování a víra

Slusne se chovat a halasne vyhlasovat, ze jedine ja se budu slusne chovat, jsou dve ruzne veci.

A jestli jste si nevsiml TOP09 nic neresi. Proc taky. To prijde pozdeji a dopadne to stejne jako treba ve 4-3-2-1koalici. "Osobnosti" zase zjisti, ze se nejsou schopne na nicem dohodnout.

Netřeba 2.12.2009 6:59

Co je vlastně Doležal?

- provokatér,

- obyčejný hlupák

- záškodník, se kterým by v 50. letech zatočili jednou pro vždy (alespoň by byl jeden spravedlivý proces)

- nebo blázen v psychaitrickém slova smyslu, ale zatím bez diagnózy?

lucinapes 2.12.2009 10:35

Re: Co je vlastně Doležal?

politolog, se kterým netřeba souhlasit, ale je zajímavé si jeho názory aspoň přrčít /na rozdíl od vašich/.

Lea 2.12.2009 6:23

nemyslím si, že u nás tak nízké procento

věří v křesťanského boha. Věřících je podle mne většina , protože být přesvědčeným ateistou znamená smířit se s tím,že smrtí všechno končí. Jsem přesvědčená, že většina se taky přiklání ke křesťanství. Druhá věc je, nakolik jsou lidé schopni a ochotni držet se slova božího . 

A. S. Pergill 2.12.2009 6:38

Re: nemyslím si, že u nás tak nízké procento

1. Strachu z toho, že smrtí vše končí, vás zbaví i polyteismus, a nemusíte  vykrmovat evidentní podvodníky a zločince

2. Protože "cokoli po smrti" není nijak vázáno na existenci boha, můžete k problému posmrtné existence uspokojivě přistupovat i z ateistických pozic.

3. Naopak, ani existence boha vám nezaručí nějakou formu posmrtné existence.

lucinapes 2.12.2009 10:37

Re: nemyslím si, že u nás tak nízké procento

i základně vzdělaný ateista ví, že bude pokračovat formou humusu nebo čmoudu a popela. Ani pámbu vám NEZARUČÍ nic jiného.

jarda999 2.12.2009 6:43

Re: nemyslím si, že u nás tak nízké procento

Neblaznete , je to tak . Proc by mel nekdo verit v mem okoli je jen jeden clovek a navic ten je jeste v nejake sekte adventistu sedmeho dne. Mrknete kdo chodi v nedeli rano do kostela.Ja verim , verim v to , ze je mozne byt dobrym clovekem i bez viry v boha . Nepotrebuju se cely zivot nechat buzerovat slovem bozim s tim ze po smrti bude lip :) V 21 stoleti je to kravina :)

Jarda7 2.12.2009 8:49

Re: nemyslím si, že u nás tak nízké procento

Leo, už koncem 90. let vlastní průzkum církve tvrdil, že praktikujících věřících je 4,5%. Přitom mezi "praktikující" jsou zahrnuti i jednoročáci. Kolik je těch nepraktikujících "anonymních" těžko říct, ale moc toho nebude. Místo víry zastávají lidi buď nejrůznější pověry (těch horoskopů a výkladů karet a dalších nesmyslů...) anebo jsou programově ateisti. Většinou jsou ovšem duchovně vyprázdnělí a potřebují si nějak zdůvodnit, proč že už to vlastně nevěří jako jejich babička - a odtud ta neustálá potřeba na křesťany nadávat aneb "kdyby byli dobří tak proč vlastně nevěřím"? 

Jinak příspěvek Pergilla není překvapující, prakticky při každé příležistosti opakuje, že prý věřící věří jenom kvůli strachu ze smrti. To pak svěle vyvrátí jako slabost. Bohužel pokud nevěří ze strachu, tak se tomu můžou jenom smát.

Nemo 2.12.2009 9:08

Re: nemyslím si, že u nás tak nízké procento

A pak je další možnost, že věřící věří z vypočítavosti. Viz Pascalova sázka.

gerontusinza 2.12.2009 9:17

Milá Leo.......Re: nemyslím si, že u nás tak nízké procento

víra vaše a systém co když....,  je dán lidem neznalým či neschopných si připustit, že by ve věčných lovištích bylo poněkud přecpáno ........ ;-D jinak trojjediný bůh a neposkvrněné početí ve mě vzbuzuje úsměv ... což je dobře, protože z islámského mám husí kůži a pocit vražedných bestií nedouků.....

EVa 2.12.2009 6:11

A co takhle dagoby a modlící mlýnky ? Proti těm nikdo nic nemá ?

Jestli to všechno není tím, že islám je na rozdíl od velké většiny všech světových náboženství útočný a netolerantní.Podobně jako komunisté a fašisti. Pamatujete - Kdo nejde s námi, jde proti nám... "

Nemo 2.12.2009 9:06

Re: A co takhle dagoby a modlící mlýnky ? Proti těm nikdo nic nemá ?

A proč s poukázáním na komunisty a fašisty citujete upravená slova Ježíšova, stejného významu?:

„Kdo není se mnou, je proti mně“ (Mt 12,30)

Rýpal 2.12.2009 6:02

U nás,

na rozdíl třeba od toho Švýcarska, máme Národní památkový úřad, který by, pevně doufám, stavbu takové dominanty, jakou je minaret, v naší krásné homogenní panelákové zástavbě nepovolil...:-)

XXM 2.12.2009 6:54

Re: U nás,

Minaret máme již v Lednici a hyzdí tam krajinu!