19.5.2024 | Svátek má Ivo


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Jirka 7.6.2006 22:29

Zajimave

Zajimavy clanek. Byt v nem asi jsou nepresnosti, da se alespon cist. Jak v Lidovkach, tak i v dalsich novinach se v poslednich tydnech vetsinou objevovaly jen clanky, ze kterych mi bylo smutno. Tolik nenavisti jednech proti druhym a opacne jsem v Cesku uz dlouho nezazil. Snad to fotbal brzo srovna.

Mrchožrout 7.6.2006 19:52

Modráskové naříkají, jak je ten Paroubek zlý a ošklivý.

Co takhle si přiznat, že je drží pod krkem?Pořád na něj valíte špínu, asi jenom proto, abyste pak ječeli hrůzou, až hňupa Topolánka elegantně odstřihne od válu?

Xaver X.X. 7.6.2006 15:22

A co takhle vyměnit voliče?

Že to ještě žádného politika nenapadlo...:-)

zrusksc 7.6.2006 14:07

P.Doležal zapoměl na Zemana

a jeho sprostou rétoriku když kritizuje ODS z roku 2002.Nikdy se nesnížila k urážkám jako Zeman nebo Paroubek a nebo to nechce p.Doležal přiznat?:-/

Alfons 7.6.2006 14:46

Re: P.Doležal zapoměl na Zemana

Pan Doležal jak stárne asi začíná být trochu senilní, protože začíná čím dál víc zapomínat a hlavně zároveň se snaží nivelizovat úroveň vulgárnosti, arogance a hulvátství v politice. V každé společnosti nebo státě jsou jistá pravidla a i jistá hranice, kam by se nemělo zajít. A pokud se nezaujatě začne toto posuzovat, tak "vulgarita" ODS a i jiných stran v době 2002 byl jen odvarem toho, co jsme zažili v minulém roce a teď před volbami. Nemá ani cenu se ptát kdo s tím začal.

Pak ještě si myslím, že dobrý politolog by měl posuzovat věci a dění víceméně v kontextu věcí. Když pak je vidět zaujatost osobní, pak  to může přerůst kamsi jinam. Zářným příkladem toho kam se politolog může dostat je přítel Vaška a bývalý dvorní šašek pan Pehe. Takže pane Doležale začněte  o tom přemýšlet!!

592 7.6.2006 13:30

Duše českého národa je odporná žumpa,

jediný výdobytek budování sociálizmu v zemi a bohužel, i fundament, na kterém otcové sametové revoluce začali bezhlavě stavět.

L 7.6.2006 12:11

Ktery ze socanu

Ktery ze socanu pokrikoval "mame 101"?

Ten mi totiz protrel oci. Vetu "mame 101" jsem jen slysel pozdeji, ale rad bych vedel, kdo presne ji rekl.

Mirek Šejna 7.6.2006 12:31

žádný, milé L

přesná citace je: "Chtěl bych připomenout panu prezidentovi, že v tuto chvíli má levice 101 mandátů ve Sněmovně, tedy většinu".... a řekl to Paroubek. Ale koukám, že mezi lidmi se už zabydlela dost pokroucená verze "máme 101". Něco jako Klausovy "špinavé peníze".

Odkaz: http://zpravy.idnes.cz/paroubek-zpochybnil-volby-zvazuje-stiznost-f3s-/domaci.asp?c=A060603_200522_domaci_nel

Aleš 7.6.2006 13:04

Re: žádný, milé L

ano a nebýt několika málo  zahraničních voličů  tak to tak dopadlo a to by bylo ještě strašnější a   znamenalo pravděpodobně velkou koalici

Aleš 7.6.2006 13:04

Re: Re: žádný, milé L

omlouvám se vypadlo slovo tisíc několika málo tisíc

jepice 7.6.2006 16:48

Re: Re: Re: žádný, milé L

Počet  zahraničních voličů, který nakonec rozhodl o tom, že  KSČM a ČSSD nemají ve sněmovně 101 poslanců,  ale o jednoho méně, takže nemohou koalovat, byl tuším 383.

VLK 7.6.2006 16:09

Re: Re: žádný, milé L

Meli bychom tem zahranicnim volicum moc podekovat.

Občan 7.6.2006 11:24

od zdi ke zdi

Pokud se budou v této zemi při každé příležítosti tedy i volbách, očekávat revoluce, jedna strana přícímat bezohledně zákony a drůhá je stejně bezohledně rušit, budou se zákonitě objevovat hlasy vyhrožující, pokud zvítězí ten nebo onen tak bude ta nebo ona část obyvatel emigrovat. Nelze hovořit o demokracii, ale anarchii. Jesti bude 4 roky vládnout Aliende a 4 Pinochet a budou se nepravidelně střídat budeme si tu připadat jako na planetách, které navštěvoval Ládínek Smolík v maďarském animovaném serialu. Strany by se měli dodhodnout na evolučním, nikoliv revolučním vývoji této země. Myslím si, že pokud 49 % obyvatel tahá čehy a 51% hot, tak by asi nebylo rozumné otočit lodí o 180 stupňů, ale najít jiný rozumný kompromis. Lze 49 % voličů hodit přes palubu? Toto by si měli uvědomit všechny rozhodující strany, jak ty, které chcou mit vše soukromé, tak i ty které chtějí vše znárodňovat.      

Aleš 7.6.2006 13:01

Re: od zdi ke zdi

to vyžaduje respekt k voličům a pokoru politiků, ale kde ji v Česku vzít?

Xaver X.X. 7.6.2006 15:44

Trefaa, Aleši !!!!

Bohužel však tvrdá jádra obou hlavních stran vyžadují brutálního vůdce, kterému visí na rtech a jsou odhodláni s krví podlitýma očima obhajovat každý vůdcův šplecht. Civí v TýVí na jejich nicneříkající pimdy a ještě je za to milují. Tak proč by měl být politik pokorný a respektovat voliče, když voliči respektují politika, pokud ho rovnou neuctívají jako neomylné božstvo.

Duch 7.6.2006 17:45

Re: Re: od zdi ke zdi

Dovolit volit pouze obyvatelům Prahy. Bude spokojena ODS i čestný předseda

Ben Fato 7.6.2006 11:16

Krátká paměť pana Doležala

Pane Doležale, máte krátkou paměť. Není pravda, že vše začalo nulovou tolerancí ODS. Vše začalo daleko dříve a to prohlášením bývalého předsedy ČSSD Zemana, že půjde vládě po krku.

franta 7.6.2006 17:32

Zajímavé je

že tehdy to nevadilo a následovala oposmlouva.

Kardiak 7.6.2006 18:10

Re: Zajímavé je

Asi proto,že jeho časté slovní výlevy nikdo nebral moc vážně.

jiný franta 7.6.2006 11:00

Doležal lže ...

... průzračně a jednoznačně. Počátky agresívního vylhaného konfrontačního podrazáckého stylu v české politice lze vystopovat zpět do poloviny 90. let. Jejich prvotním nositelem ale nebyla ODS a kupodivu ani ČSSD, nýbrž ODA (vylhaná Kalvodova aféra o údajném sledování jeho osoby BIS) a KDU-ČSL (Lux a taktéž „sledování“ BIS a hlavně jeho nezapomenutelné televizní vystoupení po 1. kole senátních voleb v roce 1996 a následná podpora lidovců mj. i komunistům proti ODS). Poté se přidala ČSSD (Zemanovy a Baštovy „kufříky“, nezapomenutelný Zemanův výrok o vázání členských legitimací ČSSD do kůže členů ODS, taktika „spálené země“) a přisolil si i tatíček Havel s rudolfinským projevem a blbou náladou. Za první konfrontační akci ODS lze označit až Klausovu „mobilisaci“ z předvolební kampaně roku 1998. Tož tak pro osvěžení paměti, pane Doležale.

Kočka 7.6.2006 11:11

Re: Doležal lže ...

Souhlasím s Vámi, ale šel bych ještě dál s pamětí kdo začal s podrazy - mudrující nadčasový taťka Havel zařízl KDU-ČSL jejich předsedu Bartončíka s prohlášením, že jak to bylo, o tom ví jen Bůh a on. Konečně nelze pominout roli ďábelského našeptávače a současného multimilionáře Čalfy. I u jeho novodobé kariéry lze vystopovat počátky současného bordelu... 

Mirek Šejna 7.6.2006 12:22

Kočko,

trochu Vás poopravím. Hlavním vykonavatelem prasárny vůči Bartončíkovi, byl Ruml. Zato pak byl odměněn postem ministra vnitra (nejspíš proto, aby tu prasárnu pokryl). A nebyl v té prasárně sám. Tenkrát mu sekundovali Rychetský (dnes ústavní soudce) a Žantovský (dnes v diplomacii). Právě tato nepotrestaná prasárna vůči Bartončíkovi způsobila, že dnes si každý může před volbami beztrestně prasit dál.

Mimochodem, je příznačné, že média si po ataku Kubiceho na Paroubka vzpomněla na kauzu Bartončík s tím, že se prý nakonec ukázalo, že Ruml měl pravdu. Média ale zapomněla, že Bartončíka nakonec soud označil za nevědomého spolupracovníka (jakým byli i Havel, Paroubek, Bohdalová, Kanyza a další)

franta 7.6.2006 17:34

Celou větou prosím

Zato pak byl odměněn PREMIÉREM KLAUSEM postem ministra vnitra (nejspíš proto, aby tu prasárnu pokryl).

Jahus 7.6.2006 22:09

Re: Celou větou prosím

Nebuďte troškaři. Máme své tradice už od Pražské defenestrace. Takže něco na tento způsob by se občas - asi tak po dvou volebních obdobích - hodilo.

:-D:-D:-D

Kočka 7.6.2006 10:46

Doležale, Doležale...

Pane odborníku na vše, je hezké jak zakrýváte do hávu objektivity Vaši zapšklost a ulbíženost.Osobně znám Vaši životní filozofii a mohu s vědomím odpovědnosti o Vás prohlásit, že využíváte každou sitiaci ke svému zviditelnění. I tento Váš příspěvek "plný objektivity" svědčí o Vašich cílech.Při mém základním vzdělání mi uniká ( mimo Vaše zištné cíle ) co vlastně jste tímto příspěvkem chtěl říci... Bez urážky jste jak vyhořelé palivo z jaderné elektrárny, problém je, kám s ním!

sp 7.6.2006 9:59

Dotaz pro Mirka Šejnu

Chtel bych se vas zeptat, tak jak sleduji ty vase clanky - chtel byste, aby zde vladla CSSD s KSCM, pokud by opravdu ziskali 101 mandatu? Ano nebo ne? Prosim o jednoznacnou odpoved. Dekuji.

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Mirek Šejna 7.6.2006 10:35

odpovídám,

podle výsledku voleb to vidím takto: vládnout by měla pouze ODS bez malých stran. Tuto vládu by měla v opozici tolerovat ČSSD. Říkejme tomu třeba Opoziční smlouva II. Tenhle model řízení země se velice osvědčil už v letech 1998-2002. Byl sice kritizován jako nedemokratický, ale já v tom naopak viděl nejelegantnější splnění demokratických principů. Pozice si tehdy rozdělily dvě strany s nejsilnějším mandátem od voličů. Letos by se to tedy mělo opakovat.

Jak ODS, tak socani mají špatně zkušenosti se spoluprací s malými stranami v koalici. Největšími křiváky v koalici byli, jsou a budou vždy lidovci. Opoziční smlouva II tohle všechno vyloučí. Dnes jsou zatím ODS a socani zakopaní na svých pozicích. Jejich hlavy ale během asi tak dvou týdnů vychladnou. A pak se opoziční smlouva podepíše. Doufám....

StanS 7.6.2006 21:49

Re: odpovídám,

Takže, vláda ODS, opoziční tolerance od ČSSD, a to do okamžiku (týden?), než dojde na zajímavý zájem ČSSD - pak Paroubek začne jednat "napříč politickým spektrem" smlouva nesmlouva. Viz poslední třičtvrtěrok.

Mirek Šejna 7.6.2006 10:39

ještě doplnění,

kdyby získali KSČ a ČSSD dohromady 101 mandátů, pak by nastala jakási levicová Opoziční smlouva. Socani by vládli a komunisté by je v opozici tolerovali. Myslím, že lepší variantou je vláda ODS s tolerancí od socanů. Doufám, že to Paroubkovi a Topolánkovi brzy dojde.

Janus 7.6.2006 12:58

Re: ještě doplnění,

... a když nedojde, tak jim "dojdou" ti ostatní kolem nich ... ;-D