9.5.2024 | Svátek má Ctibor


Diskuse k článku

UDÁLOSTI: Teroristé v Paříži a naše svoboda

Brutální teroristický útok na redakci francouzského týdeníku Charlie Hebdo, při němž atentátníci zavraždili dvanáct lidí, byl všeobecně a právem označen za útok na svobodu slova, jeden z pilířů západní (a tedy i naší) demokracie.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Mrázek 11.1.2015 9:40

Slušní lidé. Myslící.

Ti druzí potřebují náboženství jakéhokoli (i srdíčkového) druhu ...

J. Chaloupka 10.1.2015 10:41

p. Doležale až takový blábol jsem ani od vás nečekal

Zdaleka nejde přece jen o obranu slova , to je jen vedlejší produkt. Jde o to ZDA UBRÁNÍME NAŠI EVROPSKOU CIVILIZACI PŘED VPÁDEM MILITANTNÍHO A NEPŘÁTELSKÉHO ISLÁMU PRO KTERÝ JSOU HODNOTY DEMOKRACIE A KULTURNÍ ZVYKLOSTI NAŠEHO BĚŽNÉHO KAŽDODENÍHO ŽIVOTA (např. rovnoprávnost žen)NEPŘIJATELNÉ. Naším nepřítelem není civilizačně blízké Rusko se kterým se můžeme tu a tam třeba o nuancích šíři lidských práv a svobod dohadovat ale které je v principu akceptuje a zastává. NAŠÍM NEBEZPEČÍM JE MILITANTNÍ ISLÁM KTERÝ HODLÁ NAŠI CIVILIZACI ZNIČIT A PODROBIT JI PLNĚ ISLÁMSKÉMU PRÁVU ŠARIJA .

Š. Hašek 10.1.2015 18:33

Re: p. Doležale až takový blábol jsem ani od vás nečekal

Samozřejmě.

V prů-erech si stačila ta "kulturní Evropa" naprosto sama. Rusko bylo daleko. Rozvrat Evropy začal ten "vzdělanec s knírkem". Rus to nebyl. Předtím nějaký Vilém. Taky to nebyl Rus. Nyní brusel potřebuje velkou krizi, aby nějak zamaskoval naprosto průšvihový stav svého hospodářství a bankovnictví, rovnospolečnosti s obdivovanými jinověrci. A snaží se nám namluvit, že za budoucí protikrizová opatření (již na cestě) může Putin. Přikazovat kupovat bezcenné  dluhopisy! To je poslední stadium před vyhlášením bankrotu.

A to si panáčkové brousili zuby na Ukrajinu. Dostali špatné rešerše "co vobnáší celá Ukrajina". Mysleli si jen, že to jsou polské záhumenky kol Lemberka/Lvova. Nebo co.

Dále EU multikulti, cenzura ve Švédsku, uznání teroristů palestinských, prozření (možná) stran migrace duchovněpracovních posil vymírajícímu světadílu ........ inu vše zavinil ruský car. A ještě něco navíc.

K. Janyška 10.1.2015 9:45

Ultralevičácký paříšský plátek není dobrým příměrem

pro pokřiky o obraně svobody slova. Ta musí mít své meze stejně, jako cokoliv jiného. Trestný čin vraždy, který se udál je na místě a je ho nutno potrestat se vší rozhodností. Já osobně však ony bezuzdné kreslíře za bojovníky za svobodu slova nemám... Dzp.

P. Lenc 10.1.2015 9:45

Tak dnes

jste si opravdu zablábolil.

P. Kmoníček 10.1.2015 9:24

Pan Doležal

napsal rozumnou úvahu a hned to dostal "sežrat"od komunistů duchem.

M. Kosejk 10.1.2015 12:48

Re: Pan Doležal

-:)))

Tak, tak!

F. Lesniak 10.1.2015 8:07

Tož někdo má přátelské kontakty na Kreml,

jiný na sudeťáky, že pane Doležale? Jsem si jist, že vy také neoslavujete konec války.

J. Kanioková 10.1.2015 3:56

Krucipísek, je to PROBLÉM ISLÁMU v Evropě !

Tak co do toho, autore, pletete Rusko.

Jde o evropskou pokryteckou mutltikulti politiku, která musí skončit !!!

Fanatičtí islamisti si najdou jakoukoliv záminku, aby nám předvedli své "zvýšené sebevědomí".

Jako první krok MUSÍ přijít - nepřijímání imigrantů. Nazývat věci a děje pravým jménem. Evropa si neví rady s vlastní nezaměstnaností, natož se sociálními výdaji.

Existuje staré ověřené - Kdo po tobě kamenem, ty po něm chlebem... TOTO je multikulti..

P. Dvořák 10.1.2015 5:01

Re: Krucipísek, je to PROBLÉM ISLÁMU v Evropě !

A to dnes na nás nevytáhl chudáky Sudeťáky :-))

Z. Lapil 10.1.2015 8:54

Re: Krucipísek, je to PROBLÉM ISLÁMU v Evropě !

Já bych se s tomu vplétání Ruska až tak nebránil, i když s článkovou tezí "Rusko je nebezpečnější než islám" zásadně nesouhlasím; přinejmenším - kdyby na to přišlo, nechť pan Doležal nečeká, že se spojím s muslimy k boji proti Rusku.

Spíš je to takhle: muslimové v Evropě (ne všichni, ale - aby to nebylo tak jednoduché - kdokoliv z nich) jsou složitý problém, skládající se mj. třeba z financování imigrantů, jejich začleňování (úplně mi postačí dodržování platných zákonů) a třeba terorismu. Jiný komplexní problém je odumírání a oklešťování demokracie, včetně problémů se svobodou slova (proč Leninovy spisy ano, zatímco Hitlerovy ne?) a ještě jiný "globální bezpečnost", problém bující momentálně třeba na Ukrajině. Svoboda slova, u nás i v Rusku, je součástí všech těchto problémů, a proto do debaty patří.

Osobně mi jednotý řev "Pryč s muslimy" poněkud připomíná "Juden raus" (nezažil jsem), a tudíž mě dost znervózňuje. Jenže - řešit situaci novými zákony na způsob vyjímečného stavu? Jaká že je jednotka dočasnosti? Jak známo od r. 1968, je to jeden furt.

Vojenská klasika praví: nejhorší smrt je z vyplašení. Mně pořád připadá, že zákonů je dostatek. Je zakázáno propagovat potírání demokracie? Je. Je zakázáno pobývat v Schengenském prostoru bez platných osobních dokladů a povolení, byť případně kolektivního (bezvízový styk)? Je. Je zakázáno neposlechnout policistu? Je. Má policista právo kontrolovat kohokoliv podezřelého a je osoba se zahaleným obličejem podezřelá? Jistě že ano; jsme slušní lidé, nebudeme to hrotit, postačí nám i kontrola dvěma náhodnými kolemjdoucími ženami nebo zajdeme na stanici sejmout otisky prstů...

Himlelement - vždyť součástí naší národní literatury je Švejk, to si nedokážeme za pomoci platných zákonů poradit? Dělejme, co umíme a nezkoušejme národní partyzánskou válku s lidmi, kteří jsou v ní daleko lepší a odhodlanější, než my.

10.1.2015 0:12

na to rozdělování se netěšit

přijde samo, a bude to k pláči