17.5.2024 | Svátek má Aneta


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Ivan Nový 30.1.2006 12:06

Braňte se!

Je čas!
F.Čech 30.1.2006 12:02

Pehe se nemýlí

Aktuálně nám hrozí opravdu jedině modrá totalita  - s modrým presidentem, modrými hejtmany, modrým senátem a modrým parlamentem jako poslední nedobytou tvrzí. Zabedněnců s totalitními manýry je vedení ODS plné a noc dlouhých nožů už Topolánek slíbil. My antikomunisté máme na totalitu vytříbený čich a víme že nemusí mít vždy jen rudou barvu. A mimochodem politický prostor komunistům otevřela už oposmlouva vymyšlená ODS a pak to pokračovalo námluvamy ODS a KSČM při volbě presidenta a při pokusech o vyslovení nedůvěře koaliční vládě ČSSD. Pehe je zcela přesný. Většina ostatních novinářů ze strachu před možnou modrou totalitopu mtrach a píše pro ODS. Nedivím se jim - všichni chceme jíst. 
ferry 30.1.2006 12:46

Re: Pehe se nemýlí

Teď jste fakt klepl Peheho na hlavičku! A on si to zaslouží, vždyť je to takový Emanuel Moravec po 65 letech!
jakovy 30.1.2006 13:23

Re: Pehe se nemýlí

Ringo, průjem se lépe řeší na WC.
Frogo 30.1.2006 13:57

Re: Pehe se nemýlí

Je zajímavé, že ve všech diskuzích k různým článkům na různých webech se najde jeden zabedněnec, který má klapky na očích. Vždyť socani tady lžou už stejně jako komunisti 40 let a taky je jeich problém, že tomu dokonce věří 
Pan Pehe tady dost dlouho otravuje se svými názory a je vidět, že před rokem 1989 tady nebyl a seděl si někde v teplíčku.  Měl tam zůstat.
K 30.1.2006 14:26

F.Čech - My antikomunisté ! (ha ha ha ha ha ha ha )

Lidka 30.1.2006 11:58

rada

neberte Pehe vážně,on to taky nemyslí jinak než žert.Halvní je mít korunky,dostat milý úsměv Dášenky a poklepánípřes rameno jejího manžela.Toť vše.
F.Čech 30.1.2006 11:52

Pehe se nemýlí

DK 30.1.2006 11:11

komunisté

Byla jse po roce 90 několiklst členem zastupitelstva.Když mi komunální poslanec za KSČM vyhrožoval,že brzy příjde doba kdy s námi a s naší demokracií zkoncují a s námi pravičáky rázně zatočí,říkala jsem si,že to není možné,že lidé už si svobodu nedají tak snado vzít a že si moc dobře pamatují život pod vládou komunistů.Dnes čím dál víc propadám panice,že jsem se mýlila já a ne ten komunista.To jsme opravdu národ takových nepoučitelných ubožáků,že jim znovu skočíme na špek a procitneme až bude pozdě?
kapitán 30.1.2006 11:24

Re: komunisté

Vy si opravdu nepamatujete NÁLADY z "revolučních" dní ???
Co já vím z okolí, řada lidí chtěla NÁVRAT Dubčeka a JISTOTU socialismu s lidskou tváří.
 
Lipo 30.1.2006 10:53

Úvaha

Není zde reálné nebezpečí komunistické mašinérie. Je zde reálné myšlení - řekněme - STAROKOMUNISTICKÉHO myšlení. Jestli prostě někdo byl zločincem, zůstal jím v naprosté většině případů. Nejde totiž o fakticky trestané zločiny, pouze o to, že se mnozí museli pouze držet u kraje rybníka a tedy v nich dokonce i vzrůstal vztek za tuto změnu ve svém životě. A dnes, když už vystrčilo rohy tolik soudruhů, že i ti nejdrobnější a nejposlednější je už vystrkují a křičí své demagogie, se nelze divit tak rozporuplným reakcím. Za poslední tři dny jsem se setkal se dvěma řadovými komunisty, ten jeden tím může být tak 30 let, ten druhý tak padesát. Ten mladší mi řekl, že až se dostanou nahoru, pověsí nás - demokraty - na lustry. S tím druhým jsem se dal do řeči dva dny nato pouze kvůli tomu, co obludného a zločinného, řekl ten prvý. Ten mi vysvětloval, že tohle byl jenom jako nějaký magor, a že komunisté takoví nejsou. Ovšem na konci rozhovoru se začal ptát "kde bydlím, co tam mám za sousedy a už už se nadechoval ... jak se jmenuji ... atd," takže jsem řekl sbohem a šel. Oni prostě opravdu musí vymřít. Dokud jednotlivé strany politického spektra - jak pravice - tak levice - nesplní tyto podmínky, budeme se stále jen někam řítit, jako nikým neřízený vlak: 1.) Vrátí se ke skutečné filosofii, politický program jako pouhý seznam systémových požadavků, otázek a náznaků řešení, je blbost. Bez filosofie není civilizovaného života a politika se lidem už opravdu odcizila, a proto je jim úplně jedno, kým a čím se nechají zmanipulovat. 2.) Vyženou ze svých řad zločince. Všichni! Levá - pravá - střed! 3.) Budou si sistematicky vychovávat mladé, odvážné a nekorumpovatelné filosofy a politiky za absence jejich manipulace, nýbrž za podpory jejich samostatného uvažování a hledání nových řešení. Bůh není bytost, bůh je vědomí.
komunista 30.1.2006 13:09

Re: Úvaha

Toho mladého komunistu musíte omluvit - příliš často čte glosy na NP a není pak holt divu, že se takto nevhodně inspiroval.
Vratislav 30.1.2006 10:21

souhlas

P. Doležal máte pravdu jako vždy, vážím si Vás.
kapitán 30.1.2006 10:38

Re: souhlas

Je to tak, jenže ODS ráda již dříve používala heslo MOBILIZACE, takže LID už na něj NESLYŠÍ !!!
Flint 30.1.2006 10:18

Pane Doležale

Souhlasím s Vámi. Bojím se pokud zvítězí KSČSSD pak po znérodnění mé provozovny nebu tam ani vedoucím. Uran lze znovu těžit.
JT 30.1.2006 9:51

Pane Doležal

nemáte pravdu. V situaci kdy na hradě sedí Klaus, ODS má většinu v  senátě, krajských a obecních zastupitelstvech se pro mne jeví její vítězství  v parlamentních volbách jako totální selhání českého voliče a rezignace na demokracii.  Vše je umocněno ještě imbecilní kampaní a chováním hodným problematických žáčků základní školy. ODS jaksi neustále hledá podporu vpravo na okraji politického spektra a nechce pochopit, že už tam dávno nic není. Všechny sládkovce a nácky už má ve svém lůně. Předpokládám, že voliči dají přednost odlišnému obsazení ústavních institucí a nedovolí vládu jedné strany. Pro ty, kteří mají nutkání mne označit za :
1.) komunistu - nikdy jsem ve svobodných volbách nevolil KSČM ani ČSSD a komunismus stavím na stejnou úroveň s nacionálním socialismem
2.) socku - můj hrubý roční příjem se pohybuje kolem 600 000 Kč ze kterých řádně platím daně
3.) idiota - jediná urážka , kterou jsem ochoten akceptovat i když mé IQ se údajně pohybuje od
120 do 130. Uznávám, že tento argument je nejslabší.
šakal 30.1.2006 10:06

...Inteligence u Vás opravdu nerozhoduje (7:- P) ...

...(7;- D)
Sch.glosátor 30.1.2006 10:55

Člověče naivní,

vy se stále domníváte, že demokracie není stejným podvodem jako socialismus ?
Stredocech 30.1.2006 11:49

Již soudruh Lenin pravil, mít rozhodující moc na rozhodujícím místě

Ovládnou-li komunisté poslaneckou sněmovnu, bude nepodstatné, kdo ovlá kraje. Toto ovládnutí bude totiž centrálně zrušeno.
Mimochodem, kolik procent v parlamentu měl Gottwald r. 1948 nebo Hitler r. 1933? K nastolení totality to stačilo.
 
 
pf 30.1.2006 14:17

ale notak, takova demagogie od vas?

% v parlamente jsou lhostejna, duleziti byli sovetsti poradci, ministr Nosek a agent NKVD/KGB Svoboda v cele armady. Az se ze skladu MV zacnou stehovat zbrane spolehlivym soudruhum v Kolbence, tak dejte vedet! Uz u vas zakladaji byvali clenove KSC akcni vybor?
F.Čech 30.1.2006 12:07

Re: Pane Doležal

Máte zcela pravdu. I ODS má své užitečné idioty, které lze postrašit dnes zcela neaktuálním rudým nebezpečím. Mimochodem nebyl to Paroubek, který si připíjel na balkoně v Lánešch s Grebeníčkem na společný úspěch při volbě presidenta vyhovujícího jak ODS tak i KSČM. 
míša mýval 30.1.2006 12:32

pane JT, nejste ET?

Jste typ salonního komunisty. Dnes si sice říkají jinak, ale definice poloviny dvacátého století na vás sedne dokonale. Nejdříve je nutné si nechat udělat test IQ, nechat si ho zarámovat  - myslím, že Sokrates také neměl na dveřích cedulku filosof a politilog. Z vašeho profilu usuzuji, že jste ODA na radost, nebo nyní US DEU. To jsou takové strany zneuznaných geniů, dnes se stěhují na smetiště dějin zvané SNK ED
jeff 30.1.2006 12:51

Re: Pane Doležal

"Předpokládám, že voliči dají přednost odlišnému obsazení ústavních institucí a nedovolí vládu jedné strany"
a proč by v demokratických volbách neměli?
Iva 30.1.2006 15:39

Re: Pane Doležal

Nemáte pravdu Nejdůležitější je totiž poslanecká sněmovna - a ne kraje atd.Ta má největší moc a ta klidně sebere práva kraqjům i senátu a obcím Takže s tím Vaším IQ to nebude tak horké.
kačena 31.1.2006 0:15

Re: Pane Doležal

Pane reálně hrozí, že pokud lidé dají přednost odlišnému obsazení poslanecké sněmovny, tak příjdou nařadu tak demokratické zákony jako ten o nezikových nemocnicích (vřele doporučuji prostudovat). Věříte, při výši svého IQ, že strany pánů Kasla nebo Bursíka mají sílu zjískat v ústavních institucích zásadní podíl?  Reálnou moc má sněmovna a vláda. Bláboly o vládě jedné strany  bych od člověka  definujícího se pod boby 1. - 3.  nečekala.
Koník 30.1.2006 9:40

Když já blbeček furt ne a ne pochopit,

že když policie buší do zpacifikovanejch dejme tomu zlosynů a patnáctiletejm holkám spílá nepublikovatelnými nadávkami, když ani jeden policista nenese žádné důsledky, že to všechno neohrožuje svobodu a důstojnost občanů. Že je v pořádku, když to páter Vyklouz z MV požehnává.
Znechucující je rovněžubožácké  počínání ČT. Velmi mě ponižuje, že ten Janeček je placen i z mých nedobrovolných poplatků.
Asi jsou to nepodstané maličkosti....
Saša 30.1.2006 9:32

Vůbec nepochybuji o tom, že letošní volby jsou dost zásadní.

Je to buď oni, to je KSČM&ČSSD (a eventuelně vezmou do party též Zelené), nebo my, to je ODS&KDU-ČSL s nevylučovaným zapojením ED.
Pokud do vyhrají oni, bude to vítězství na velmi dlouhou dobu. Pokud to vyhrajeme my, bude to zase jen do dalších voleb.
Pokud to vyhrají oni, budou donuceni logikou vývoje k opakování kroků KSČ z let 1948-1956 a z let 1969-1975. Samozřejmě z hlediska formálního to bude jevově odlišné, také vnější mezinárodní podmínky jsou jiné, ala podstata věci se bude opakovat. Realisace jejich cílů si vyžaduje omezení svobody, omezování svobody vyvolá masové sebezáchovné reakce jednotlivců, což si opět vynutí další přitažení šroubu na vládní úrovni. Jejich vítěství bude cestou do nesvobody.
Proč? Protože ti, kdo tu vládli mezi lety 1990-1997, nedokázali položit dostatečně pevné zásady svobody. Nebyli dost odvážní a průrazní.
mike 31.1.2006 0:25

Re: Vůbec nepochybuji o tom, že letošní volby jsou dost zásadní.

Kdo jste a co jste udelal se Sasou? ;-) To je snad poprve, co s vama naprosto souhlasim.
Mirek Šejna 30.1.2006 9:30

Pane Doležale,

dnes jste napsal dobrý článek. A odpustil jste si laciné útoky na ty, které nemáte rád. Sice s Vámi v některých vašich názorech nesouhlasím, ale to není podstatné. podstatné je, že dnes své názory prezentujete kultivovaně, což v minulosti nebývalo u Vás běžné. Takto si představuji, že by měly vypadat články na Psu.
Emanuel 30.1.2006 9:06

B+B

Panu Bushovi a panu Blairovi prošly daleko strašlivější věci, např. nehorázný vpád do Iráku. Ten byl chybný jak z hlediska právního, morálního, tak i geopolitického.
Podařilo se jim přesvědčit voličstvo ve svých zemích, že takový postup je správný. To je opravdový limit demokracie, že umožňuje ve svobodných volbách nástup k moci  iránskému presidentovi, Hamásu,  Hitlerovi, Gottwaldovi atd, tj náboženským fanatikům, levicovým či pravicovým fanatikům a lidím bez skrupulí typu B+B.