4.5.2024 | Svátek má Květoslav


Diskuse k článku

UDÁLOSTI: Soudkyně Králová...

Soudkyně Helena Králová z obvodního soudu pro Prahu 1 požádala Městský soud v Praze, aby případ Petra Nečase a „poslaneckých trafik“ přeložil z Prahy 1 na jiný obvod. Soudkyně už rozhoduje v případu údajného zneužití Vojenského zpravodajství. Důvody nesdělila.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
M. Pivoda 15.8.2016 20:36

Co je to politika?

"Politics is the art of looking for trouble, finding it everywhere, diagnosing it incorrectly and applying the wrong remedies." -- G. Marx

D. Nowodny 15.8.2016 17:43

Co by o "nás"

asi psal Karel Čapek ?

M. Prokop 15.8.2016 21:23

Re: Co by o "nás"

Totéž co psal kdysi. Lidi se moc nemění.

J. Kyselková 15.8.2016 15:14

Souhlasím, pane Doležale -

není co dodat, vyjma toho, že soudkyni Královou považji za velkou hrdinku - protože se odvážila se ctí postavit obrovskému tlaku medií, soudcokracii i nebezpečnému hyenismu davu.

M. Pivoda 15.8.2016 12:58

Brutální útok na zdravý selský rozum.

Doležal: "Případ „poslaneckých trafik“ je něco úplně jiného: je to nebývalý, brutální útok na právní stát a parlamentní demokracii. Je příznačné, že ho vedou rukou společnou a nerozdílnou ..."

Ať už ten útok vede kdokoliv, jsou poslanecké trafiky eticky nepřípustné. Zeptejte se svých voličů v referendu, zda si takové jednání svých zástupců přejí.

A pak teprve uspořádejte referendum na téma Brexit či Czexit.

Z. Lapil 15.8.2016 15:31

Re: Brutální útok na zdravý selský rozum.

Řekl bych, že odstoupení z funkce v patové situaci (nesrovnám se hlasováním ani pro, ani proti), je poctivé. A poctivé je i to, že si najdu jinou práci.

Možná méně poctivá, ale pořád přinejmenším běžná je skutečnost, že většina kšeftů začíná tím, že Franta slyšel, že Pepa někoho shání, tak mu zkus zavolat. V Jahelkově citaci to dobře shrnul jakýsi předseda MNV v posudku na čísi morální zachovalost: "Jmenovaný je alkoholik, ale nepije nad míru v obci obvyklou".

Shrnuto: nemám dojem, že ti tři jsou případ pro právníky, protože - do důsledku vzato - řeknou-li právníci, že neměli právo opustit funkci, říkají tím, že byli povinni přidat se na tu či onu stranu.

M. Pivoda 15.8.2016 15:55

Co může vyřešit Pepa z Depa nemusí řešit právník

Souhlasím s tím, že toto není případ pro právníka, ale pro českého voliče. Do tohoto případu vidí český Pepa z Depa určitě lépe než do Brexitu či Czexitu. A ze zákona má právo (a měl by dokonce mít i povinnost) do toho mluvit!

P. Han 15.8.2016 20:53

Re: Co může vyřešit Pepa z Depa nemusí řešit právník

Z jakého zákona?

M. Prokop 15.8.2016 21:21

Re: Co může vyřešit Pepa z Depa nemusí řešit právník

Volebního.

On se v tom Pivoda tradičně motá jak nudle v bandě.

R. Tesařík 15.8.2016 16:07

Re: Brutální útok na zdravý selský rozum.

Eticky nepřípustné?? Proč???

M. Pivoda 15.8.2016 18:46

Obraťte se na odborníky - tzn. občany demokratického státu

Proč? Na to se právě musíte zeptat voličů (zřejmě pomocí referenda).

"Jiný kraj jiný mrav" a také "v jiné době jiný mrav".

Já se domnívám, že pro většinu české populace je eticky nepřípustné prosazovat tržní mechanismy do věcí veřejných. Doposud se ale neměli možnost k tomuto tématu vyjádřit.

D. Nowodny 15.8.2016 17:40

Re: Brutální útok na zdravý selský rozum.

Pitivoda "hlaslidu" !

T. Kočí 15.8.2016 12:01

Á co Šlachta, ten nedostal trafiku?Náměstek pro pátrání. Jak od Cimrmana.Dostane stíhací vzducholoď?

J. Schwarz 15.8.2016 11:45

Jedno mi není jasné -

a to proč se pan Šlachta sám nezatkl a nespoutal "medvědem" za přijetí místa na celní správě. Jeho angažmá bylo zjevně korupční, přihlášku do výběrového řízení nemohl podat včas a navíc se kvůli němu zmírnily požadavky na znalost jazyků. Kde je Ištvan? Když nejde o kabelky, nejspíš ten fetišista nemá zájem...

J. Kyselková 15.8.2016 15:29

Re: Jedno mi není jasné -

Ten Šlachta se vydařil ! Kolik asi jeho fízlování a fantazírování už stálo státní pokladnu ?! A bude "makat" dál pod Hrabišem. (Ke každému žebrákovi jeden esesáček).

V. Huebschmann 15.8.2016 10:22

Pane Dolezale

Ze Vam neni hanba otirat se o Vaclava Havla

P. Maleček 15.8.2016 7:40

Doležal a jím milovaná zkorumpovaná kleptokracie

Tak nám páně Doležal zopakoval svou oblíbenou mantru. Prý - případ „poslaneckých trafik“ je nebývalý, brutální útok na právní stát a parlamentní demokracii, vedený drze politický chomout odmítajícími policisty a st. zástupci. Ti prý dokonce místo aby honili skutečné zločince, opovažují se soudit naše svědomí (tedy svědomí oněch tří ODSáckých trafikantů).

Dle Doležala tím policejní a prokurátorská moc zničila do té doby kvetoucí ČR demokracii.Tím opět potvrdil, že pro něj "demokracie" je, když politické partaje s demokracií jen v názvu systémově plundrují majetek a finance státu. A to nejen v prospěch svůj, ale hlavně svých kmotrů, kteří jsou těmi, kdo je v zájmu svých zisků z dojení státu zvenku řídí.

A je doslova fascinován tím, když je tento brutálně zlodějský, demokracii destruující systém udržován a posilován přes milenku premiéra sedící na Úřadu vlády, která ho přes sex úkoluje dle toho, kdo a co jí daroval.

Že právě tohle vyvolalo masové znechucení demokracií, pak mající za důsledek demokratické zvolení diktátora Babiše a silnou pozicí totalitních internacionálních socialistů -komunistů a žvanilů typu Okamury je už politologickou zákonitostí.

A místo toho, aby vinu za toto Doležal hledal u zkorumpovaných, jen v názvu demokratických partají kope do těch, co se korupci, degenerující demokracii, postavili. A ještě při tom kope do Havla, který před zkorumpováním partají varoval.... Doležale fuj!

M. Prokop 15.8.2016 8:49

Re: Doležal a jím milovaná zkorumpovaná kleptokracie

Pan Doležal zopakoval a vy jste zase nepochopil.

Závada na přijímači, nejspíš.

P. Vaňura 15.8.2016 9:56

Souhlasím!

Podotýkám, že "svědomí poslanců" hodnotí individua, která by pro udržení svých koryt byla ve velké většině ochotna znovu podepsat i petici, žádající trest smrti pro Miladu Horákovou!

J. Václavíková 15.8.2016 12:01

Re: Doležal a jím milovaná zkorumpovaná kleptokracie

Přesně tak. Nenávist k Babišovi i Havlovi jej už zaslepuje, takže není schopen objektivního názoru.

R. Tesařík 15.8.2016 16:09

Re: Doležal a jím milovaná zkorumpovaná kleptokracie

Proboha....

B. Mráz 15.8.2016 22:12

Re: Doležal a jím milovaná zkorumpovaná kleptokracie

Pane Malečku, jste zaslepeně hloupý a nevnímáte nic jiného, než vaši nenávist k ODS, která vám s 99procetní jistotou nijak neublížila.

A. Bocek 15.8.2016 6:36

Můj názor,

Ambiciózní milenka nemá co úkolovat vojenské zpravodajství , je to na reorganizaci zpravodajství , né na soudním popotahování milenky. Za druhé politické trafiky byly jest a budou , donekonečna se budou klábosit "statisícové " pašalíky a na ty miliardové (180/2005 Sb., či MEŘO v naftě ...... ) se taktně poukazovat nebude.

M. Prokop 15.8.2016 8:49

Re: Můj názor,

Názor dost správný, ano.

P. Vaňura 15.8.2016 9:57

Máte pravdu!

F. Žůrek 15.8.2016 1:20

Když je někdo boháč, má on vůbec svědomí?

Peníze jsou "bůh" a morálka je již k ničemu. Takže k čemu potom jsou soudci? Již pouze pro ty, kteří mají peníze a jsou u moci. Justiční moc má za úkol zabezpečovat zdoje peněz pro bohaté i jejich vliv a moc těch bohatých lidí spočívá v tom, kteří chtějí ovládat celou naši společnost.

Jde o "morálku" založenou na penězích, ale nikoli na lidskosti. Ale kdo si to troufne změnit?

Ať žije Prague Pride!!! Vy dva manželé (muž a žena) jste se ještě nerozvedli? Tož táhněte někam!