6.5.2024 | Svátek má Radoslav


Diskuse k článku

UDÁLOSTI: Slovensko a my

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
petepe 6.7.2006 23:41

Herr Doleschal

jawohl,Herr Doleschal,die Tschechen bleiben immer ein Gesindel!!

                              

                      

Pete Brich 6.7.2006 13:55

Jiří K., opatrujte se!

Budou Vás vozit po poutích jako živoucí důkaz vítězství ideologie nad zdravým rozumem.

PB

Jiří K. 6.7.2006 14:54

Tak to se tam určitě někde sejdem, drahý PB!

Protože Vás tam zase budou vozit v kleci jakožto první potvrzený exemplář Člověka papouškovitého (Homo papagájos).

Navenek vypadá stejně jako Homo sapiens sapiens, avšak na rozdíl od něho přestal používat mozek a vlastní rozum a pouze opakuje to, co mu nejčastěji cpou do hlavy na Nově a podobných obskurních, leč masově sledovaných informačních zdrojích.

PS.: To vítězství ideologie nastalo spíše u Vás, já se snažím ten mozek opravdu zapojovat, hledat a rozlišovat příčiny a následky na rozdíl od pouhé časové posloupnosti. A také se vždy rád podívám za humna, jak jsou na tom ostatní. (Ta krabička sirek pro srovnání, už mě to nebaví opakovat.)

Pete Brich 6.7.2006 18:27

No, ti šibalové z Lidového domu jsou tak vtipní!

Tak nějak lidsky!

Hned se pozná, že za vším vidí člověka! Sebe samozřejmě na prvním místě a ty ostatní až za všemi těmi šibalovinami.

Buď v práci v šest, Jiříku K.!

PB

Jiří K. 6.7.2006 19:23

Ty vole Pete,

v šest já ještě ani nevstávám. Neřídím se v tomto vzorem císaře Františka Josefa (alias starý procházka) ani Vladimíra Špidly. Do práce chodím (vlastně jezdím) na osmou. 

A navíc zítra máme co? Zítra máme dovolenou!;-D

JK

Pete Brich 6.7.2006 13:46

To se naučili Slováci od nás.

Nesmysly a sprostá slova se lidé naučí nejrychleji.

PB

aba 6.7.2006 12:24

Volte malé strany

Volte malé strany - aneb jak rozdelit 200 mandátú a sestavit vládu:-))

1. alternativa: 200=81+74+26+13+6

2. alternativa: 200=60+50+20+10+10+10+10+5+5+5+5+5+1+1+1+1+1

herdekbabka 6.7.2006 11:31

mno,docela jsem zvědavá , najde-li se téma - do kterého se nepustíte, je to docela sranda - takhle VŠEMU rozuměli jen ....

doby minulé ... pardon - teď Vy  a vůbec se nestydíte .... ach jo

PRASÍ DENT 6.7.2006 9:49

KDO TOHLE VŠECHNO ZPŮSOBIL

Kdo podal komoušům ruce - No přece Klausovy hochštapleři,Sametka, prý revoluce....

divana 6.7.2006 10:47

Re: KDO TOHLE VŠECHNO ZPŮSOBIL

vtipálek za každou cenu, že ! nebo to sand bylo míněno vážně? 8-o

Malý Aston 6.7.2006 10:50

Re: KDO TOHLE VŠECHNO ZPŮSOBIL

Zřejmě jste hodně mladý a neznáte,že tu Sametku,dle Vás připravili komunisté a Stb a KGB. Kolem nás v roce 1989 již všichni byli svobodní,jenom po nás oběsili toho vůdce v Rumunsku.U nás to bylo v listopadu u nich v prosinci. Oni chtěli(komunisté) udělat nějaké změny, tak 100% svých hlasů posadili Havla na hrad a Dubčeka do federálního shromáždění a Čalfu(komunistu) jako premiéra. Celé to krylo Občanské forum,jako zdání demokracie. Takže oni výše jmenovaní,chtěli skutečně jen a jen budovat ten kapitalismus pod vedením Komunistické strany.A pan Jičínský,taky komunista k tomu složil naši Ústavu.Jenže se jim to nepodařilo tak jak chtěli. Aby změny byly nevratné,bylo nutné státu(komunistům) sebrat jejich moc ekonomickou a rozhodovací. Jediná cesta byla: Vrátit vše co komunisté ukradli zpátky vlastníkům,provést malou a velkou privatizaci a tím položit základy pro tržní hospodářství. Tento nezbytný krok ani komunisté ani socialisté nikdy panu Klausovi nemohou odpustit. To je ten hlavní důvod jejich neustálých útoků. Dnešní vlastníci výrobních prostředků(komunistický název) tvoří ten růst HDP,platí daně a zaměstnávají jiné občany. A zase je tady máme,zase jejich hesla. Oni Vás okrádají,oni mohou za Vaši chudobu,jako by jsme byli za socialismu bohatí. Takže kdo spolupracuje s KSČM touží po návratu před rok 1989,do doby kdy jen jedna politická strana věděla co je pro ně nejlepší. Komunistům podal ruku jako první Havel a jeho nepolitická politika.

Pavel 6.7.2006 10:55

Re: Re: KDO TOHLE VŠECHNO ZPŮSOBIL

Vidím to úplně stejně. Velmi trefný názor.

tom 6.7.2006 11:13

Re: Re: KDO TOHLE VŠECHNO ZPŮSOBIL

Pan  Malý Aston má stoprocentní pravdu.To Havel nám po revoluci podstrčil na kandidátky Jičínského ´,Uhla a další komunisty a nechal na M.V volnou ruku stb aby zlikvidovala  všechny kompromitující materiály

Milaz 6.7.2006 11:16

Re: Re: KDO TOHLE VŠECHNO ZPŮSOBIL

Trefné až na jednu maličkost. Podniky si rozebrali v rámci privatizačních projektů ti, kteří měli informace. A informace měli komunističtí pohlaváři. Takže komančové majetky v 48 rozkradli a po 89 si to zlegalizovali. Jinak s Váma musím souhlasit.

Ivana 6.7.2006 11:33

Re: Re: Re: KDO TOHLE VŠECHNO ZPŮSOBIL

Doplnil jste to naprosto přesně, souhlasím.

Malý Aston 6.7.2006 12:22

Re: Re: Re: KDO TOHLE VŠECHNO ZPŮSOBIL

Máte pravdu. Jen ji doplním ještě o jednu maličkost. Komunisté přímo jako strana prosadila,že majetek,který vlastní a u kterého prokáže,že byl pořízen z členských příspěvků jim nebude zabaven. Tím se stala jednou ze stran,které mají ohromný majetek. Aby o ten majetek nepřišla,dokonce nemohla ani změnit název,protože Štěpán ho chtěl také.Nástupnická firma může být jen jedna. A co naši odboráři? Štech a tatíček Falbr. Zajímá se někdo,kdo vlastní ty cestovky a hotely a jiný majetek kterým jim zůstal po ROH? Nikoho to nezajímá,oni přeci hájí zájmy proletariátu. Je problém,že to nikdo nechce slyšet ani vidět.

Lev 6.7.2006 16:35

Re: Re: Re: Re: KDO TOHLE VŠECHNO ZPŮSOBIL

Hoši dejte si sprchu a nemudrujte. Je vidět, že nemáte co dělat.!!

Marie 6.7.2006 14:54

Re: Re: Re: KDO TOHLE VŠECHNO ZPŮSOBIL

Přesně tak,jak píšete.Podívejte se na synáčka pana Komárka.Není co dodat.Zprávičky měl synáček od svého papá.Teď zase radí našemu neomylnému,milovanému a nejkrásnějšímu parubovi.Tosi Parub nasadil starou veš do kožichu.Nebo že by synáček pana Komárka potřeboval od papá opět poradit?

Olina 6.7.2006 11:26

Re: Re: KDO TOHLE VŠECHNO ZPŮSOBIL

Naprostý a bezvýhradný souhlas.

občan z kraje města 6.7.2006 15:26

souhlas

nutno dodat, že komunisti, kteří zůstali v KSČM tento trik také nepochopili, těm prostě ujel vlak a i ta moc. Ti akční se své moci nikdy nevzdali, a dokázali si svůj prostor najít a mají ho.

siena 6.7.2006 21:11

Re: Re: KDO TOHLE VŠECHNO ZPŮSOBIL

Zdravím, děkuji, nicméně: co teď.

Marie 6.7.2006 16:40

Re: KDO TOHLE VŠECHNO ZPŮSOBIL

Ruce podával PRVNÍ soudruh Havel,Ti ho také volili prezidentem.Nepleťe si Havla s panem prezidentem Klausem.Čalfík je nejlepším kámošem právě Havla.;-D

cervena karkulka 6.7.2006 9:44

neboj

na Slovensku zasela pravicova vlada koprivy a bodlaky a nova vlada je ted musi vytrhat.

Otakar 6.7.2006 8:33

Jak ven z politického marazmu ?

Rozhodnutí Fica je úplně pragmatické, co mu taky zbývá. Profláknutý Mečiar, není pro Fica větším nebezpečím, než by byli profláknutý Dzurinda, nebo KDH. Strana maďarské menšiny není o nic méně nacionalistická, než SNS až na ty Slotovi verbální projevy, které si slovenští maďaři nemohou dovolit. Takže účel světí prostředky, ať si volič nestěžuje, že politici hrají s kartami, které volič ve volbách rozdal. Pokřik EÚ je jen účelový a vždy se vůči komukoli hodí, protože je to jedna z mála příležitostí jak dát někomu z EÚ méně ze společného a snížit jeho vliv alespoň na chvíli. Fico na rozdíl od Topolánka je schopen vládu sestavit, má s kým a proto je politická situace u nás  o řád horší. Pokud se nezmění volební systém nějak ve směru k většinovému systému, tak aby ve sněmovně zůstali i korýtka pro pidistrany, ale vítěz voleb aby mohl vládnout bez jejich vydírání, tak bude pořád česká politická scéna v patu, nebo polopatu. Od r. 1989 je česká politická scéna přehlídkou nenaplnění volebních programů politických stran (zejména těch velkých) a přehlídkou vydírání pidistran a různých nevládních uskupení. Snad ta dnešní situace bude konečně katalyzátorem nutné změny volebního systému, ale vhodné příklady hledejme spíše v USA, Angli, nebo Švýcarsku, jen ne v EÚ v poměrných volebních systémech, které už léta nefungují jako u nás a konečně by snad měl nastat i stav ,že politický systém bude  chránit i majoritu před extrémy některých menšin. 

emigros 6.7.2006 9:27

Re: Jak ven z politického marazmu ?

Pokud tohle pochopi Topolanek a Paroubek, tak zakopou tupou sekeru a zvoli velkou koalici ODS a ČSSD. Jejich hlavnim programem by byla zmena volebniho systemu. Tohle chtel uz Klaus a  Zeman. Proto to  same vcera,  posledne  jmenovany, radil Paroubkovi.

Pokud bude mit ODS rozum, tak pochopi, ze je to  jedine mozne  reseni. Dalsi volby, za stejnych podminek, dopadnou stejne.

tom 6.7.2006 11:16

Re: Re: Jak ven z politického marazmu ?

spojit se s Paroubkem je sebevražda,doufám,že ODS nikdy tak hluboko neklesne.

aba 6.7.2006 11:30

Re: Jak ven z politického marazmu ?

Vetsinovy system ma tu vadu, ze politici tech dvou velkych stran budou mit vládnutí jako sve zamestnani, s touhle perspektivou kariery se tam pohrnou profesionalni zvanilove, kteri by si v zivote ani nelízli a vubec predstava kasty, která si usurpuje moc je hrozivá. U malých stran takové nebezpecí není tak velké- politik si musi udrzpvat sve zamestnani a byt tak trochu normalni clovek. Jde o to, aby politika nebyla velice vyhodne zamestnani placene z dani.

Rolen 6.7.2006 18:29

Já zas tak strašný marasmus nevidím

Politici mají problémy, nemohou ralizovat své programy v čisté formě (možná naštěstí). Ekonomika stále nabírá tempo a životní úroveň roste. Řekl bych, že drama se neděje.

Pete 6.7.2006 7:28

Který je nejhorší je vcelku jedno. Zřejmé je jediné - děkujeme

za to exprezidentu Havlovi. On zablokoval změnu volebního systému. Poučíme se vůbec někdy a prosadíme většinový volební systém? Nebo se budeme trápit tak dlouho, až otrávení a znechucení lidé přijmou jakousi formu autoritativního státu a budou moci zas už jen nadávat po hospodách?

Ladislav N. 6.7.2006 2:15

Nevím, zda je lepší variantou velký sloučený blok komunistů (KSČSSD), nebo blok Ficových komunistů, Mečiarovy mafie a Slotových extrémních nacionalistů...

Zatímco na Slovensku už komunisté vládnou a chystají se likvidovat hospodářskou reformu, v Česku se zatím skrze Paroubka jenom k vládě derou... Uvidíme, kdo se nakonec bude plácat v hlubším bahně...