18.5.2024 | Svátek má Nataša


Diskuse k článku

UDÁLOSTI: Situace se normalizuje

Dramatické politické události, započaté překvapivým odchodem Karoliny Peake z Věcí veřejných, mají svou výraznou dobrou stránku.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
P. Gabriel st. 20.4.2012 8:17

Co občana opravdu konsternujepane Doležale?!

1.) Především občana, který nemá krátkou paměť a nenechá si vyplachovat mozek medii, konsternuje to jak za relativně drobným svinstvem Bárty uvnitř VV, zmizela zcela běžná svinstva, kdy se dalako hodnotnějšími prebendami běžně a dlouhodobě uplácí vzájemně členové uvnitř ODS, TOP09, socdem, KSČM i napříč touto smečkou drzých nenažranců.

2.) jak za drobnou korupční aférou Bárty a VV zmizely velké aktuální  skandály ve kterých jsou nepochybně až po uši namočeny dlouhodobě ODS + socdem + TOP09!

3.) Občana, který nemá klapky na očích i uších konsternuje Nečasova licoměrnost. Ještě včera  mu nevadilo, jak ovlivňuje politiku VV i koalice a dnes je zásadně proti? Chá, chá, chá...

4.) Občana konsternuje konstrukce i praktické provedení deforem, které znamenají jednoznačně útok na příjmy a životní úroveň střední a nižší třídy, ANIŽ EXEKUTIVA COKOLIV VÁŽNÉHO USPOŘILA NA VLASTNÍ SPOTŘEBĚ, ANIŽ JE SCHOPNA ZAJISTIT ŘÁDNÝ VÝBĚR DANÍ (NEVÝBĚR ZA R. 2011 = 70 MLD. kČ!!!) a vrcholem  všeho jsou kroky jako konečná likvidace stavebních spořitelen a systému stavebního spoření, vyvedení peněz z důchodového účtu do soukromých bank po té, co  byli krizí a deformami padesátníci vyhnáni do předdůchodů, legalizace špinavých peněz přes státní dluhopisy, úplná liberalizace hazardu atd.

Tutokoalici nám byl čert dlužen, stejně, jako opozici a budoucí koalici socdem + KSČM. Jenom tupost, krátká paměť a vymytí mozků voličů médii (za korupční peníze) umožňují axistenci takového politického marazmu u nás. Jakoby byli lidé slepí. Neustále oscilují svou volbou mezi levicovými a pravicovými liberály, zatímco jediným východiskem z tohoto marazmu je volba konzervativních stran! 

V. Kraus 19.4.2012 12:35

Situace zůstává nadále nepřehledná

Z 24 poslanců VV jsou dnes 3 nezařazení (Huml, Škarka a sl. Kočí). Teď z VV odešlo celkem 7 poslanců (K. Peake a 6 dalších). Zbylo 14 poslanců VV, přičemž Josef Dobeš z VV vystoupil a v klubu poslanců VV zůstává, zatímco Vít Bárta již není členem klubu poslanců VV a členem VV snad zůstává - opravdu úsměvné, že? Na koho z VV se teď spolehnout a s kým vlastně dál jednat?

PO ultimátu VV s odvoláním svých ministrů dostali VV lekci od ODS a TOP09. Pár dní se zdálo, že situace se znormalizovala, ale VV začali opět projednávat odvolání ministra dopravy Pavla Dobeše, zatímco za odstoupivšího ministra školství Josefa Dobeše stále ještě nenašli náhradu. Takž víceméne vše zůstalo při starém.

Skoro bych uvěřil spekulaci, že K. Peak vyzval k jejímu kroku sám premiér Nečas, aby se už konečně situace s VV nejak vyřešila a on se mohl rozhodnout zda pokračovat dále s nějakým seriózním partnerem nebo jít do předčasných voleb. Jak se zdá, pravděpodobnější teď budou ty předčasné volby.      

P. Pavlovský 19.4.2012 0:26

Doufám ve strach poslanců VV z předčasných voleb

Nechápu, jak mohla K. Peake při své nesporné inteligenci naletět zjevnému darebákovi, jako je Vít Bárta a jít s ním do politiky. Teď jí ale držím ve svém vlastním zájmu palce. Volil jsem TOP 09 a chci, aby spoluvládla až do konce volebního období. Předpokládám, že totéž si přejí i voliči ODS. Nepřeji si, aby se po předčasných volbách ujaly vlády dvě v momentálních průzkumech nejsilnější české strany, ČSSD a KSČM. Proto je pro mne nová strana K. Peake jedinou nadějí. Upozorňuji, že ODS+TOP 09 mají 94 poslanců, takže stačí pouhých 7. Kecy o "spolehlivé většině" ať si vykládá pan Nečas s V. Klausem na hradě; se stojedničkou se dá vládnout docela dobře, pokud se nenajde nějaká Zubovová nebo podobný úplatný cvok. Nečas má odpovědnost vůči nám, pravicově smýšlejícím voličům, kteří jsme jej posadili do premiérského křesla. Tato odpovědnost by mu měla velet, aby nás chránil před vládou levice tak dlouho, dokud to jenom trochu bude možné.

E. Došlík 19.4.2012 6:55

Re: Doufám ve strach poslanců VV z předčasných voleb

Pane Pavlovský, určitě jste na výplatní listině neznaboha Kalouska - kam vítr a peníze, tam i jeho plášť. To se něm ví už z dob před tzv. revoluci ala samet . . .

P. Pavlovský 19.4.2012 8:32

Re: Doufám ve strach poslanců VV z předčasných voleb

Mě M. K. nemusí platit, já pro něj makám z přesvědčení.

E. Došlík 19.4.2012 8:36

Re: Doufám ve strach poslanců VV z předčasných voleb

Pane Pavlovský, tak makejte do strhání vašeho těla, jednou, a bude to brzy vám to připomenu, kdy Kalousek bude běhat po cele na Mírově v  teplácích, i s celou tou tlupou mafiánů . . .

P. Lenc 19.4.2012 8:44

Re: Doufám ve strach poslanců VV z předčasných voleb

Pane Došlíku,ne že bych byl milovníkem Kalouska,ale pokud operujete mafiány a tepláky,tak vám doporučím podívat se hodně do leva.I když ve vašem případě vidíte zřejmně pouze na jedno oko.

E. Došlík 19.4.2012 9:49

Re: Doufám ve strach poslanců VV z předčasných voleb

Pane Lenci, ať se díváte doleva nebo doprava je to stejná pakáž, ale váš Kalousek už má toho nasbíráno hodně dlouho, již za minulého režimu kolaboroval, a teď nám dává záhul, a sám není vůbec čistý, natož křesťan . . .

P. Gabriel st. 20.4.2012 8:21

Re: Doufám ve strach poslanců VV z předčasných voleb

A co nalétnutí darebákům jako je Nečas a Kalousek? Nepřipomíná vám dění kolem VV (nijak jim nefandím, spíše naopak), scénář, kterým Topolánek s Kalouskem společně  likvidovali KDU s předsedou Čunkem?  Rozdíl je jenom v tom, že narozdíl od Bárty se rozhodnutím soudu potvrdilo, že je Čunek neviný a že jeho postoj nebyl zatvrzelým lpěním na moci ale statečností.