3.6.2024 | Svátek má Tamara


Diskuse k článku

UDÁLOSTI: S přímou volbou to nebyl dobrý nápad

Při nepřímé volbě politici exhibovali, zbytečně zdržovali a nevolili toho, koho lid chtěl. Za Husáka naproti tomu nikdo nedržkoval a volby byly hotovy na to tata. Kandidát byl jen jeden, takže se na něm nešlo neshodnout. Z toho hlediska je dnešní zákonná úprava zatím polovičatá.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
E. Seibert 11.8.2012 4:01

Tohle je jen počátek nápadů

Občani brzy povstanou a zruší ten partajnicko zlodějskej nadrovnoprávnej korupčně mafiánskej systém patolízalů a jejich řiťolezců ouřadů...

Nebo si zase lehnou, že Bohúšů ?!?

V. Kusý 10.8.2012 21:46

A což takhle prezidenta losovat?

Šanci by měly ještě obskurnější figury a navíc by to bylo možná napínavější.

J. Urban 10.8.2012 15:48

Dneska za jedna, pane Doležale :-)))

takhle, jak dnešním článkem, jste mne ještě nepobavil. Jo, rýsuje se do voleb prima squadra, avšak osobností jako šafránu. Když pominu všechny bolševiky a ty, kteří se už stihli nějak zdiskreditovat (knížepán např. rychlým uznáním cikánsko-mafiánsko-drogového státu Kosovo), zbývá mi ještě pořád pan Franz a paní Fischerová. Takže k těm volbám asi i půjdu.

P. Pavlovský 10.8.2012 16:55

Re: Dneska za jedna, pane Doležale :-)))

Kosovo bych knížeti odpustil, ale Kalouska nikdy!

Proč ale ne Z. Roithová nebo J. Dienstbier (o nic víc levicový než Fischerová), kteří jsou slušní lidé, nikdy nebyli v KSČ a nikdy okolo nich nebyl žádný korupční ani jiný skandál?

(Franz je  výtečný umělec, ale v cizině by nám originálně  ilustrovaného prezidenta příliš záviděli. Také nevím, jak by se dal reprodukovat na známkách:-) 

J. Boleslav 10.8.2012 17:20

Re: Dneska za jedna, pane Doležale :-)))

Je vidět, že jste opravdu kovaný pravičák. :-(

P. Pavlovský 10.8.2012 17:34

Re: Dneska za jedna, pane Doležale :-)))

Vidím, že jste ironik, a proto upřesním: ani ne tak pravičák, jako konzervativec. My si si liberály a zvláště libertariány ne vždy rozumíme.

J. Boleslav 10.8.2012 18:23

Re: Dneska za jedna, pane Doležale :-)))

Můžete mně v tom případě prosím sdělit, co v ml. Dienstbierovi či v p. Roithové (proti té ovšem na rozdíl od dříve jmenovaného nic nemám) spatřujete konzervativního?

P. Pavlovský 10.8.2012 18:46

Re: Dneska za jedna, pane Doležale :-)))

That´s elementaty, dear Watson: Jsou slušní a nelžou. A také nerozbíjejí svá manželství a neutíkají od odpovědnosti za své děti.

V naší vrcholné politice dost výjimečné - srov. Fišer, Topolánek, M. Zeman, Paroubek, Rath, (Schwarzenberg ?), Hašek, Langer, Macek, Bursík, Marvanová, Dienstbier sen., V. Havel,  Špidla, atd., atd.

Urovnaný a spolehlivý rodinný či alespoň partnerský život není sice zárukou, ale o něčem to rozhodně vypovídá. A vice versa! 

P. Pavlovský 10.8.2012 17:34

Re: Dneska za jedna, pane Doležale :-)))

Vidím, že jste ironik, a proto upřesním: ani ne tak pravičák, jako konzervativec. My si si liberály a zvláště libertariány ne vždy rozumíme.

T. Hamet 10.8.2012 17:46

Re: Dneska za jedna, pane Doležale :-)))

Karas.

P. Pavlovský 10.8.2012 17:52

Re: Dneska za jedna, pane Doležale :-)))

Noman - zero - Nichtsmocher. Neznám a znát nechci!

T. Hamet 10.8.2012 19:09

Re: Dneska za jedna, pane Doležale :-)))

Fakt? 16 let v parlamentu, antikomunista, vyhozený (znovu nezvolený) rodnými lidovci v podstatě za to, že trval na křesťanských zásadách, což by lidovci měli taky, páč to maj v programu? Vrcholně zajímavá persóna. A jediná, která si svůj náhled za celou tu dobu neúchyně udržela. Jediný kandidát, u kterého se dá mluvit o morálce a mravní i názorové integritě. 

P. Pavlovský 10.8.2012 19:18

Re: Dneska za jedna, pane Doležale :-)))

Nic mu neupírám, ale když ho po 16 letech v parlamentu prakticky nikdo nezná, nebude to asi ten pravý kandidát v přímé volbě. Může mi být stokrát sympatický, ale objektivně: v přímé volbě je zcela bez šancí.

Šance by mohl mít ve volbě parlamentem. To je jeden z důvodů, proč konzervativci principiáloně odmítají přímou volbu - K. Schw. to mnohokrát veřejně řekl.

T. Hamet 10.8.2012 20:42

Re: Dneska za jedna, pane Doležale :-)))

No-snad Vy ho neznáte. To není totéž co "prakticky nikdo". Bez šancí asi je, souhlasím, ale je jediný, koho můžu volit s čistým svědomím. Taky odmítám přímou volbu, ale nechápu, jak s tím souvisí profesionální Hajaja.

Š. Hašek 10.8.2012 13:30

Asi tak.

Lid dostane/již začínají hry.

A všechno jenom proto, že bolševičtí a zelení levičáci chtěli veřejnou a hlavně volbu přísně kontrolovalou stranickými sekretariáty (bylo k vidění v přímém přenosu jak Hašek  a  JauJau hlídali ty svoje beznázorové  ovečky, ani nemohli sami pořádně hlasovat). Maskovali to samozřejmě jinak.

Nezbývá mi jen doufat, že touto "novou" genialitou se rázem octneme na špici Evropy a všem vytřeme kukadla. A všichni budou škemrat o rady.

Kéž by se nám toto nadšení pro nové věci z hub do rukou už konečně vrazilo! (KH před více než stoletím - vodhadnul to přesně)

J. Boleslav 10.8.2012 17:24

Re: Asi tak.

Hašek se svou odulou hubou tehdy pouze dělal poskoka Jyrkovi.

P. Urban 10.8.2012 13:04

Obsah článku je sice pravdivý, ale nerozumím titulku

Proč to s přímou volbou prezidenta neměl být dobrý nápad ?

P. Kozelský 10.8.2012 12:38

Lid ?

Lid si v této zemi nemůže už vynucovat vůbec nic. není zde zákon o obecném referendu. Přímá demokracie nefunguje.

Přímou volbu prezidenta někdo spustil pouze k tomu aby se dostal k lizu. Proto je také nefunkční. Model stranicko - parlamentní demokracie v Česku zcela zkolaboval. Pravice i levice nic neřeší kromě dobře placených postů. Dluh státu  a občanstva nezadržitelně roste. Korupce se šíří jako koukol a roste do děsivých rozměrů.

Občan je znechucen a pokud půjde vůbec k volbám 90 % z nás stejně neví koho volit. Sliby z kampaní zůstávají pouze sliby a boj o koryta je prasácky nečestný a pobuřující od nejmenších obcí až po hrad. Z toho všeho ještě opravdu nejvíce funguje regionální politika. Ten zbytek je pouze pletichaření, politikaření a zjevné podplácení. Hnus morální i lidský. K tomu přestává fungovat v důsledku škrtů Policie, Zdravotnictví, sociální služby o registrech  vozidel i dalších nemluvě. Česko se stává rizikovým pro investory a ti v tichu chystají opuštění této lokality ( pokud jsou normální ) . 

Co bude následovat je nabíledni. Totální krach, devalvace měny, hromadné propouštění, nezaměstnanost a sociální bouře. Leč na horních palubách stále hraje hudba a tančí se. Tento Titanik však půjde ke dnu jako kámen, rychle a důkladně.

Nic jiného si však nezasloužíme. Mlčením ke stavu věcí jen podporujeme ono "zlo" které koná ó jak již mnohokrát v zájmu obecného blaha. Lid této země to vnímá, ale již rezignoval, neboť každý odpor je potalčen již v samém zárodku. Ale odpor bez řešení vyvolá vzdor a vzdor bouři. Po bouři pak zpravidla se mraky rozejdou a nastává čas na úklid a každodenní práci. Snad tedy bouře nastane a klid k práci nám zajistí příští vlády, když tato chce jen odírat občana.

T. Hamet 10.8.2012 17:49

Re: Lid ?

To jste opsal z Rudého Práva z let 1946-7?

E. Seibert 11.8.2012 3:57

Re: Lid ?

jsi úd

T. Hamet 11.8.2012 13:08

Re: Lid ?

V očích kovaného soudruha nepochybně :D

F. Eliáš 10.8.2012 12:28

Ani demokracie není dobrý nápad

Ta naše demkokracie zaručuje kdejakému zloději a podvodníkovi, že bude zvolen. Naši voliči, naši čtenáři Blesku dají jenom na to, co tvrdí pisálkové v novinách, líbí se jim populistické řečičky socialistů.

M. Procházka 10.8.2012 9:52

Samková - Veselá

Pane Doležal,to jsou všechno jenom zbytečné řeči,už tím,že o ní píšete ten elaborát ,jí děláte reklamu,kterou si nemůže nikdy zasloužit.Ona je přelétavý pták (slepice),který do politiky vůbec nepatří a kdo se jí zabývá,ztrácí tvář. 

P. Schuh 10.8.2012 8:52

Zdar totalitě

Autor článku je pravý demokrat. Aby rozhodovali demokraticky občané - no fuj, od toho máme přece parlamentní mafiány....

D. Procházka 10.8.2012 9:25

Re: Zdar totalitě

Je to poněkud složitější. V přímé volbě prezidenta nevidím žádný přínos pro demokracii. Ve volbě prezidenta parlamentem nevidím nic totalitárního. Mimochodem, v Rusku mají demokraticky zvoleného Putina.

V. Ondys 10.8.2012 10:09

:))))))) Jeden občas žasne

že ta lůza ještě samostatně dovede vůbec dejchat, jíst a vyměšovat, když by místo toho mohla furt příkladně lízt po stromech pod nezištným vedením nejpříkladnějších :)))))))))))) šplhounů, aby otravně natahovala ruku, když se jí nelíbí, že všechny sliby dokonalejch systémů jsou jenom :))))) úžasný. Vona ta naše "nadlidská" demokracie je právě dostatečně nejpřijatelnější v okamžiku možnosti nechat ty nesvéprávné debily vybrat správnou stranu, aby nepo... :))))) káleli představy všech společensky spravedlivě :))))) samozvaných.

V. Ondys 10.8.2012 10:15

:)))))))

Jeden občas žasne, že ta lůza ještě samostatně dovede vůbec dejchat, jíst a vyměšovat, když by místo toho mohla furt příkladně lízt po stromech pod nezištným vedením nejpříkladnějších :)))))))))))) šplhounů, aby otravně natahovala ruku, když se jí nelíbí, že všechny sliby dokonalejch systémů jsou jenom :))))) úžasný. Vona ta naše "nadlidská" demokracie je právě dostatečně nejpřijatelnější v okamžiku možnosti nechat ty nesvéprávné debily vybrat správnou stranu, aby nepo... :))))) káleli představy všech společensky spravedlivě :))))) samozvaných.

V. Ondys 10.8.2012 10:21

:))))))))))))))))))))))))))))))))

Jeden občas žasne, že ta lůza ještě samostatně dovede vůbec dejchat, jíst a vyměšovat, když by místo toho mohla furt příkladně lízt po stromech pod nezištným vedením nejpříkladnějších :)))))))))))) šplhounů, aby otravně nenatahovala ruku, když se jí nelíbí, že všechny sliby dokonalejch systémů jsou jenom :))))) úžasný. Vona ta naše "nadlidská" demokracie je právě dostatečně nejpřijatelnější v okamžiku možnosti nechat ty nesvéprávné debily vybrat správnou stranu, aby nepo... :))))) káleli představy všech společensky spravedlivě :))))) samozvaných.

V. Ondys 10.8.2012 10:23

Hm

to by mne nenapadlo, jakej dovedu bejt úderník v četnosti jednoho příspěvku.

D. Procházka 10.8.2012 12:01

Re: Hm

Nemyslím si, že zavedením přímé demokracie by nastal ráj na zemi, toť vše, co jsem chtěl říci.