27.4.2024 | Svátek má Jaroslav


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
RE. 15.6.2006 21:49

Přítel jak pro koho

A jaké hodnoty uznává.Pro mne je nepřítel každý okupant a zvláště pokud je slovan pak dvojnásobný. Poznal jsem dvě armády  a také značný rozdíl  v chován, jednání obyčejných vojáku. Nesrovnatelné!

AllName 15.6.2006 16:47

Tak jo :

Rusko odedávna trpí představou, že se je někdo (totiž Západ) snaží obklíčit a výhledově zadusit.

Napoleon se nejdřív vydal do Egypta a pak hned do Číny, jen přes tu Moskvu to brát neměl nebo si vzít ssebou hasiče.

whocares 15.6.2006 15:40

Hmm, docela by mě zajímalo.

v čem Doležal spatřuje Klausovo rusofilství...?

pooh 15.6.2006 18:28

Re: Hmm, docela by mě zajímalo.

Při návštěvě Putina hovořil Klaus rusky bez tlumočníka, což se v diplomacii považuje za vlezdoprdelismus nejvyššího stupně. Klausovi v tomto směru naprosto nedůvěřuji.

SUZUKI 15.6.2006 23:34

Re: Re: Hmm, docela by mě zajímalo.

Ty jsi hrdina, když nadávaš na Rusi ale jen když jsou hoodně daleko, Když Klaus umí rusky, proč by tak nemluvil??

Jarmila B. 15.6.2006 15:11

Upřímně řečeno,

mnohem raději bych viděla, kdyby si tu kupovali domky ti potomci Sudetských Němců, než noví Rusové. Nějde o těch horních deset, ale o jejich přisluhovače. Dávám zapravdu pánovi z K,.V., tam je to nesnesitelné. Chtěla jsem koupit vnukovi zmrzlinu a ta báryšňa dělala, že jako neví, co chci. Ještě že mají Mc Donalda

pooh 15.6.2006 18:29

Re: Upřímně řečeno,

R^R^R^

Čtenář 15.6.2006 14:21

Naším odvěkým nepřítelem je ovšem Německo a ne Rusko!

To ovšem tenhle germanofil, čerpající peníze z různých těch nadací, nikdy nepřipustí! Při tom je to tak prosté! Stačí se podívat do historie a zamyslet se např. nad tím, co by se s naším státem dělo v roce 1993, kdyby tady ještě byli ti sudeťáci.... Nejspíš by došlo k druhému Mnichovu, už proto, že Mnichov 1938 by byl jakýmsi precedensem, možná by dokonce došlo k občanské válce a snad dokonce k havlovskému humanitárnímu bombardování! Komu se to nezdá, ať si vzpomene na Kosovo! Takže mně je Rusko stokrát sympatičtější než nějaké Německo se kterým jsme v historii dělali jenom špatné zkušenosti!

Čtenář 15.6.2006 14:24

Re: Naším odvěkým nepřítelem je ovšem Německo a ne Rusko!

... a tenhleten Doležal je asi takový politolog, jako je grafoman novinářem!

Muki 15.6.2006 15:51

Re: Re: Naším odvěkým nepřítelem je ovšem Německo a ne Rusko!

neexistuji odveci pratele a nepratele, to je demagogie. Existuji jen zajmy naseho naroda v kazde te politicke situaci a existuji podobne zajmy a ty jse mohou menit a v politice je vcerejsi pritel, dnesnim nepritelem a opacne., v politice nikdy nevite, s kym se zrovna octnete v posteli.

Čtenář 15.6.2006 16:42

Re: Re: Re: Naším odvěkým nepřítelem je ovšem Německo a ne Rusko!

Jmenujte mi období, kdy jsme se s těma Němcema ocitli "v posteli" jako národ.... rád se poučím ... Já si dovedu představit jen některé jednotlivce, třeba pana Doležala s panem Posseltem .....

Harpyje 15.6.2006 17:29

Re: Re: Re: Re: Naším odvěkým nepřítelem je ovšem Německo a ne Rusko!

Kdyby všichni smýšleli jako Vy, tak by byla železná opona ještě realitou. Francie a Německo byli také nesmiřitelní nepřátelé.

AeroKarel 15.6.2006 18:37

Re: Naším odvěkým nepřítelem je ovšem Německo a ne Rusko!

A s azbuky dobré? Byla, je a bude to Asie.

Pavel 15.6.2006 14:17

politologové

Kéž by všichni politologové zmlkli.

Charlie 15.6.2006 11:47

Nebezpečné Rusko ?

Momentálně tak nevypadá, na první pohled......  ale z myšlení pana vyslance běhá mráz po zádech.

Vzpomeňte si na Německo, na Výmarskou republiku, demokracie jaká v Německu ještě nikdy nebyla, inflace, žádná armáda, která by stála za řeč,...    o nějakém nebezpečí se nikomu ani nezdálo.

Deset let později,....  deset let je krátká doba, uteče jako nic. 

Saša 15.6.2006 11:15

Mezi námi a Ruskem

jsou ve všech směrech nejméně dvoje státní hranice.

Rusové jsou nám dnes mnohem méně nebezpeční než Němci. Rusové nemohou ovlivnit naše vnitrostátní zákonodárství a naši vnitřních ekonomiku intensivněji než Němci, kteří tak mohou učinit dosti snadno a lehce prostřednictvím EU.  Pokud bychom postavili ještě další JE elektrárny s výkonem 2 JETE, nemohlo by nás Rusko ohrozit vůbec nijak.

Myslím, že s Ruskem bychom se dnes měli velmi přátelit. I s USA, jenomže Spojené státy jsou mnohem dále.

Z hlediska dlouhodobé státní bezpečnosti a národní budoucnosti bych považoval za strategicky velmi rozumné umístit na našem území americkou základnu a pěstovat okázalé a současně účinné diplomatické přátelství s Ruskem.

Sch.glosátor 15.6.2006 11:49

Je to vážné, Sašo.

Růst moci ruské mafie, kombinace "podnikatelských" a čistě kriminálních aktivit, tzv "brigády", prorůstání do státního aparátu a bezpečnostních složek. To nejsou drby a smyšlenky. To je realita ohrožující i bezpečnost státu.

Saša 15.6.2006 12:27

Organisovaného zločinu

se musí zbavit Rusko i my. Doufám, že se nám to všem podaří, aniž bychom tím vytvořili prostor pro zase jiné mafie.

Mimo téma článku: mám za to, že k prorůstání mafiánských struktur do státního aparátu přispívá koncentrace a centralisace veřejné správy. Proto také jako jedno z protiopatření navrhuji teritoriální dekoncentraci státní správy vystěhováním většiny ministerstev a dalších ústředních orgánů státní správy z Prahy a jejich rozmístěním po jednotlivých statutárních městech. To by  uvolnilo lukrativní prostory v Praze pro orgány EU i OSN i středo- a východoevropské centrály velkých nadnárodních společností;  zvýšilo ochotu ministerských úředníků rozloučit se se svým místem a tedy nevymýšlet důvody pro zachování a rozšíření právě jimi vykonávaných agend;  ulevilo Praze dopravně, protože by odpadly každodenní kolony úředníků a politiků z různých regionů;  oživilo výstavbu a tím celou ekonomiku v regionech - a tím i celou národní ekonomiku;  zkvalitnilo výběr nových úředníků, když v Praze pro nadbytek jiných lákavých příležitostí ti nejschopnější se byrokraty nestávají a pro ministerstva tak zbývá 3. až 4. garnitura;  zmírnilo nebezpečí teroristických útoků na Prahu, když i ti nejblbější z fanatiků by viděli, že dočasným ochromením života v Praze se státní správa nezhroutí;  likvidovaly špionážní sítě (a to nejen síť agentů bývalé KGB) - právě teritoriální koncentrace ústředních orgánů je živnou půdou pro špionáž a rozehrávání různých "zpravodajských her";  zmírnilo bytovou nouzi v Praze, neb by se zmenšily ty davy lidí, kteří se do Prahy snaží přestěhovat i se svými rodinami jen proto, aby tam mohli pracovat na nějaké ústřední instituci. Byla by to cesta k úsporám - při vystěhovávání z Prahy by bylo možno redukovat ouředlnické stavy na ministerstvech tak na 1/3, možná ještě více.

Uvolněné budovy v Praze, zejména ministerské paláce v historických částech Prahy, by bylo lze pronajmout za mimořádně velké peníze mezinárodním institucím a nadnárodním koncernům.

ded vseved 15.6.2006 22:00

Re: Organisovaného zločinu

tak tohle je vtip tydne - ze rusko a zbavit se organizovaneho zlocinu... leda zeby zasedl do vlady (komunisti, Jelcinovi oligarchove)

třetí 15.6.2006 11:11

ČR x Rusko

Myslím, že je třeba si především uvědomit, že ČR se svými 10 mil. obyvateli je svojí silou a rozlohou srovnatelná s ruským okresem. Američan ani neví, kde ČR leží. Naše armáda má nyní 24 bojeschopných moderních letadel, to má každý africký stát. Podle toho se na to dívejme. Deset mil. obyvatel řídí ve světě starosta většího města. Podle toho se k nám nyní Rusové chovají. Zavedli jste tržní hospodářství ? Tak si koupíme, co chceme. Vždyť K.Vary byly v minulosti doménou Rusů.

A ještě otázku. Jaké je opodstatnění americké vojenské přítomnosti v Německu?

A jeden názor. Evropská unie je snahou o vytvoření ekonomického protipólu právě USA, možná i Japonsku a nakonec i rychle sílící Číně. Vztahy EU a USA se budou vlivem ekonomického soupeření zostřovat. Na rozdíl o pana Klause si myslím, že EU je potřebná jak z hlediska ekonomického tak především jako prevence dalšího možného vzniku konfliktu na evropském kontinentu. 

Malý Aston 15.6.2006 13:28

Re: ČR x Rusko

Souhlasím plně s první částí a podpisuji. Skutečně 10 mil,obyvatelstva a to ještě pohodlného a pomalého je schopen uřídit jeden starosta a 15 zastupitelů i bez všech těch našich ministerstev.Celý trh Evropy má cca 470 mil.občanů,není schopen konkurovat ani USA ani Číně.Evropa není schopna čelit žádné hrozbě ani řešit žádný konflikt viz Jugoslávie a vraždění menšin pod dohledem vojáků z Holandska.Musíme si přiznat že Evropa zaostává a zaostává. A proč by rusové u nás něco kupovali,když za svoje prachy,které dostanou za ropu,jim to Čína prodá o 60% levněji?

Otakar 15.6.2006 10:56

Oprava textu.

Pane Doležale, nevím co Vás vede k tomu zbožnění Německa, to Vás pan Posselt tak dobře honoruje? Dovolil bych si opravit text Vašeho článku v závěru předposledního odstavce : původní znění ...Včetně Německa. ...nové znění ....Včetně USA.

AeroKarel 15.6.2006 10:50

A rejp si do Klause .......

Spíš mi Klaus ovšem připadá reálný, než rusofilský.

Kvetla 15.6.2006 10:31

Počkejme si,až komíny elektráren proženeme poslení zbytky uhlí.Pak budeme čekat,jestli zafouká(vítr)nebo naprší(voda) a nebo jestli medvěd otevře kohoutek.Tak jen dělejme machry.

;-D!!

Alena V. 15.6.2006 10:44

Re: Počkejme si,až komíny elektráren proženeme poslení zbytky uhlí.Pak budeme čekat,jestli zafouká(vítr)nebo naprší(voda) a nebo jestli medvěd otevře kohoutek.Tak jen dělejme machry.

Zajímavé je, žes zapoměla na Temelín, zatím máme zdrojů energie, že jí za lacino vyvážíme směrem na západ.Ropovody, plynovody to je horší záležitost a tam musíme těm mocnostem /západ,východ to je jedno/opravdu lézt ......Však víš kam. 

frank 15.6.2006 8:47

ceska rektoskopie

je jasne,ze vse ceho zde rusove dosahli je za pomoci ceskych rektoskopu z rad obyvatelstva.Ziju ve Varech,tak vim o cem pisu.Pri hovoru s lidmi,kteri zazili protektorat a celou dobu od konce valky do dnes,tak tvrdi,ze cesi se chovaji vzdy rektoskpicky,a je jedno,jestli je to nemec nebo rus.

Smutnejsi je,kdyz prijdete do obchodu-obsluha je ruska,ona nerozumi vam,nebo dela ,ze nerozumi.Potom si rikate,je to mesto kde jsem se narodil a ziju pres 50 roku!Musim upozornit,ze mi cizinci vubec nevadi,sam jsem zil nekolik let v cizine,ale nikdy jsem nezazil ani neslysel,ze by mistni tak radi kolaborovali s cizinci!

Kirken 15.6.2006 8:31

Pane Doležale,...

...vy jste asi fakt zaplacenej. Strašíte Ruskem a doporučujete "jednotu západu" a hlavně dobré vztahy s Německem, a do toho jste obratně zamontoval své oblíbené sudeťáky. Co kdybyste jednou taky třeba doporučil sebevědomou zahraniční politiku a tvrdé hájení národních zájmů, a to vůči komukoliv?

Marat 15.6.2006 10:00

Re: Pane Doležale,...

Kirken,kolik má ČR divisí aby čeští politici mohli tvrdě prosazovat národní zájmy? Jaké jsou ty národní zájmy? Co to vlastně je? Kirken,aby ČR mohla tvrdě prosazovat "národní zájmy",tak to by k tomu musela mít také potřebnou sílu.Místo jakýchsi národních zájmu,by čeští politici a čeští vlastenci měli prosazovat národní slušnost.Řídit se zásadama slušnosti a uznat,že hanebnost je vždy hanebnost,ať tu hanebnost provede kdokoliv.

AeroKarel 15.6.2006 10:48

Re: Re: Pane Doležale,...

Ono dnes už jde spíš o hospodářskou sílu než o divize. A u nás je to tak na stejno(na h o v n o).

Lada 15.6.2006 7:21

Nechapu,

proc uz vlada davno neznarodnila rusky majetek v Karlovych Varech, ktery patri prevazne byvale KGB.