15.5.2024 | Svátek má Žofie


Diskuse k článku

UDÁLOSTI: Rozbořil by neměl za žádných okolností rezignovat

V rámci rozsáhlé, s patřičným mediálním humbukem vyhlášené akce VIDKUN (účtování se „zrádci a kolaboranty“ v řadách policie ČR) byl minulé úterý zadržen mj. i olomoucký hejtman Jiří Rozbořil (ČSSD).

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
B. Rybák 20.10.2015 0:18

Výborný článek!

Potěšující je, že většina diskutujících (až na pana Kratochvíla a Malečka, kteří tu záměrně vytvářejí pátou kolonu) se opět postavila proti "ištvanovské mafii".

Někteří diskutující si neuvědomili, že cestu jí otevřelo vymývání mozků masmédii, která po několika pučích ovládli EU-hujeři a pravdo-láskaři, kteří je zneužili k záměrnému ničení nezávislé české politiky, především anti-EU-hujerské ODS (počínaje prezidentem V. Klausem)!

Pravdivé a velmi smutné je nejspíš podezření pana Doležala, že když soudci pochopí, že tato mafie je díky svým zahraničním ochráncům neporazitelná, začnou soudit podle jejich "prokurátorského" befelu.

Jenomže dřív než po amerických prezidentských volbách tu jistotu mít nebudou a do té doby proběhne i v EU řada EU-skeptiky a anti-imigrantskými seskupeními vyhraných voleb, díky nimž může tato mafie skončit na zaslouženém smetišti dějin!

Š. Hašek 19.10.2015 21:58

Souhlas s autorem.

Dodám poněkud "zrychleně", hejtman by měl prozatím na všechny kolem udělat dlouhý nos, hodně dlouhý. Proč? No, už jen přeci proto, že nějaký podržtaška jménem Chovanec (t.č. ministr vnitra) si dovolil drze mu rozkazovat, "že má něco zveřejnit, že se má vzdát funkce, že má poslechnou Rovnátka, že mu zbývá už jen poprosit televizi o laskavou umírněnost s ohledem na rodinu (než se již jako nestranický nehejtman oběsí)", a já nevím co ještě!!

Nedělám si srandu.

Kde to jsme?? V babišově nad dienstbierbruselem!

V. Patkoš 19.10.2015 20:13

Re: Přestože nemám socany rád, také si myslím, že by

Ve slušném, demokratickém státu by se nestalo něco takového, jako Ištvánovo shození vlády. Ve státě, kde se státní zástupci chovají takto nestandartně se ani nedivím, že se politikům nechce dodržovat presumci viny a po podezření hned odstupovat.

L. Novák 19.10.2015 19:23

Re: Neodstupovat !!!!!!!

Jo, sprostá podezřelá... Pověsit! :-P

L. Novák 19.10.2015 19:21

Souhlas s autorem

Potíž je v tom, že v Česku (nebo kdekoli v okolí) zase není takový problém na někoho poštvat policii, státního zásTupce, podstrčením pochybných důkazů, jak se ukázalo v kauze Nagyová, exposlanců, Nečase a dalších, které tahle mediální bomba semlela a zbavila funkcí a nakonec vedla k předčasným volbám... Proto v daných souvislostech tvrdit, že nařčený by měl odstoupit, zavání snahou zbavit ho funkce jinými, "alternativními" metodami.

V

Já bych socany klidně nechal, ať se v tom smaží, ale on Sobotka a spol. nejspíš nemají čisté svědomí, jestli někdo nevytáhne něco na ně. A ani se tomu nedivím. U nich je to jako staré známé: Zloděj křičí: "Chyťte zloděje!".

L. Novák 19.10.2015 19:13

Re: No vono se uvidí. A neargumentujte

No jó, vašnosto, vy jste na to kápnul! Nečas si Nagyovou vzal ne proto, že ho rajcuje jako domina, ale proto, aby proti ní nemusel svědčit! :-D

J. Urban 19.10.2015 18:54

No vono se uvidí. A neargumentujte

Nečasem a Nagyovou, kteří se pak účelově honem vzali, aby on nemusel proti ní jakožto osobě blízké svědčit. Protože kdyby svědčil po pravdě, šla za katr ona, kdyby lhal, šel by za křivé svědectví sedět on. O soudkyni radši pomlčím, naše justice, to je megažumpa. A musím konstatovat, že pan Doležal píše čím dál ubožeji.

V. Kraus 19.10.2015 16:31

Zlatá slova,

ta by se měla tesat do kamene.

"V této politické situaci je nutné, dokud to jde, všemi silami bránit například tomu, aby státní zástupci svými výnosy fakticky rozhodovali o tom, kdo je a kdo není způsobilý vykonávat zodpovědné funkce v politice."

K. Janyška 19.10.2015 15:06

Re: Přestože nemám socany rád, také si myslím, že by

Nevěřte tomu, že existuje slušnějí stát, než Česká republika... Dzp.

J. Hruška 19.10.2015 14:48

Re: Doležal opět v prokorupčním boji

A že o těch kšeftech nic neví plk. Šlachta??? A co o nich víte Vy, Pavle.? A že s Ištvánem nespolupracujete,?? nějak Vám to trvá.!! Váš sluch asi slyší i "trávu růst", bych Vás něžně upozornil, pro a proti socializmu s babišovou tváří a korupčním řízením státu jako vlastní firmu.

J. Kratochvíl 19.10.2015 13:44

Re: Neodstupovat !!!!!!!

To, že Nagyová nebyla zatím odsouzena, neznamená, že se skutek nestal, stará právnická pravda.!!!

J. Kratochvíl 19.10.2015 13:40

Re: Technika plácnutí do vody

Nesouhlasím. V kauzách např. Kořistka, Čunek a Nagyová neznamená, že když obžalovaní nebyli odsouzení, takže se skutek nestal. To je stará právnická pravda. Tím víc to platí pro osoby veřejně činné,kteří mají pouze při podezření odstupovat, alespoň tak to platí pro slušnou politickou kulturu. Což, pochopitelně, u nás neplatí a můžeme za to poděkovat i takovým Doležalům a jemu podobným. Chci žít ve slušné společnosti.!

P. Selinger 19.10.2015 13:19

Technika plácnutí do vody

Do vody s plácne a čeká se, které vyděšené rybky vyplují na hladinu. Je tu celá řada vymyšlených kauz, počínaje Kořistkou, přes Čunka, až k Nagyove ( a řada dalších,) až se zdá, že jde o promyšlenou taktiku narušování a ovládání veřejné sféry, za kterou musí někdo stát. Kdo to asi je ?

J. Myslivec 19.10.2015 12:52

Re: Přestože nemám socany rád, také si myslím, že by

Ve slušném, demokratickém státě by odstoupil. Asi na to ještě zdaleka nemáme. Otíka také nemusím, ale tady hájí základní zásadu demokracie. Pokud to zase projde a vyšumí, získá jen hnutí a to jakékoliv.

To chcemE?

A. Novák 19.10.2015 12:43

Re: Neodstupovat !!!!!!!

přesně tak. argumentace, že v zahraničí by odstoupil, u nás stojí na hliněných nohách díky kauze Nagyová, kde celá obžaloba skončila úplně mimo.

K. Janyška 19.10.2015 12:07

Přestože nemám socany rád, také si myslím, že by

rezignovat neměl a je nutné, nepodmínečeně, udělat pořádek se státními zástupci, kteří už nejsou čeští státní ale bůhvíčí. Jsem o tom přesvědčen... Dzp.

J. Laták 19.10.2015 11:05

Re: Hejtman Rozbořil skvěle zapadá

Až na to, že jste, pane Ptáčku, nejmenoval řadu dalších výtečníků z řad sociálních demokratů a žádného z ODS, musím s Vámi souhlasit v jedné zásadní věci, a sice, že miliardáře Babiše vychovala a na nohy postavila sama elita tzv. pravice - ODS, stejně jako smetánka z tzv. levice - ČSSD. Ostatně, kdo by nezatoužil po úderné, ale hlavně dělné levicové straně, kde soudruh soudruhovi oči nevyklove? Jenomže vypráskaný bolševik a perfektní znalec funkčních pouček estébácké kakofonie, Babiš, korumpuje poslední zbytky demokratického řádu v Čechách k obrazu svému.

J. Kratochvíl 19.10.2015 10:45

Nesouhlas s článkem,

Hejtman Rozbořil by měl ve slušném demokratickém státě odstoupit sám od sebe, tak jak to vidíme ve státech na západ od našich hranic !! Panu Doležalovi, a není sám z naší novinářské branže, nejde o to abychom byli slušným demokratickým státem. V demokracii se musí dodržovat slušná pravidla. Pan Doležal je respektovat nechce a proto vymýšlí jak je obejít a proto nás táhne na východ odkud jsme si mysleli, že jsme již utekli.

P. Lenc 19.10.2015 10:03

Re: Že za tím

A jako šedá eminence jste v pozadí stál vy.

L. Písařík 19.10.2015 9:57

Sobotka nestíhá

Vypadá to, že se vyčerpal. Obliba klesá, začíná běžet zaječí cestou.

Kope do svých, a to se nemůže vyplatit.

J. Ráž 19.10.2015 9:46

Re: Že za tím

A stojí za tím taky Putin, Obama a Merkelová! Poručík Dub o tom již před měsícem mluvil s c.k. okresním hejtmanem.

V. Petrová 19.10.2015 9:23

Neodstupovat !!!!!!!

Po případu Nagyová je evidentní, že obvinění panem Ištvánem není, dokud soud neprokáže jeho oprávnění, nic jiného, než  v lepším případě plácnutím do vody, v horším snaha o politickou manipulaci, placenou někým hodně bohatým, chytrým a hodně vzadu. Tedy : komu prospěje, když padne vláda ČSSD ( zatím jen v olomouckém kraji ) ? Sobotka a Hamáček by se měli chytnou za nos a držet pusinky. O Chovanci nemluvím, ten půjde s každým, kde bude cítit prospěch. A když bude krajský hejtman řádně odsouzena rozsudek nabyde platnosti - tak pak odstoupí a " bude po ftákách".  Zatím se za něj postavila krajská rada ČSSD a ostatní by měli držet pusinky.

J. Ptáček 19.10.2015 8:59

Hejtman Rozbořil skvěle zapadá

do galerie krajských socanských lídrů jako např. Vaňhová, Palas, Rath, Zimola a další. A že to je vlastně Babišovo dílo? Babiš je samozřejmě protřelý podnikatel i politik ale kdyby mu nenamazali odéesáci a poté i socani, nikdy by nebyl tam kde je nyní. Takže nenadávejte Babišovi ale sami sobě, sami jste mu umetli a stále umetáte cestičku k moci.

Ovšem situace se zkorumpovanými policejními špičkami je mnohem vážnější, to by už mohlo ohrozit samu existenci demokratického státu. Stát se zatím brání, uvidíme jak ještě dlouho.

M. Cor 19.10.2015 8:52

Omyl autora článku

Autor výše uvedeného článku se velice plete.Plk.Šlachta se nemusí vymýšlet kausy-politici a hodně podnikatelů je korupcí hodně svázaná.A to od nejnižší,komunální úrovne až po nejvyšší patra politiky.To autor článku nevidí,nebo spíše nechce vidět.To co píše jsou sofistikovaně se tvářicí žvásty.Že hromada případu nekončí adekvátním trestem je vec justice tohoto nešťastného státu.

A. Novák 19.10.2015 8:35

souhlas.

jestliže policie nepřinese hned na začátku nezvratné důkazy, pak jde prostě o politickou hru. Politiku nemůžou dělat plukovníci.

P. Lenc 19.10.2015 7:55

Že za tím

stojí Babiš, tak o tom si již cvlikají i vrabci na střeše.Nakonec, o tom jsem psal již minulý týden.

P. Maleček 19.10.2015 6:42

Doležal opět v prokorupčním boji

No to to trvalo, už jsem se bál, že je Doležal marod a nemůže se zastat nového národního hrdiny Rozbořila, statečně hájícího českou, Doležalem tak obdivovanou kradocii. Hlavně před zavilými protikorupčními zloduchy Šlachtou a Ištvánem. A také nezničitelnou ďáblicí Slonkovou, jíž jen pekelné čáry umožnily uniknou likvidaci, kterou chystali ti, které Doležal tak obdivuje.

Nejspíš jen díky Doležalovu slabému sluchu mu uniklo, že důvodem Rozbořilovy podpory jeho partajními olomouckými druhy bylo jeho něžné upozornění - nepodržíte mě? pak promluvím i o vašich kšeftech....