10.5.2024 | Svátek má Blažena


Diskuse k článku

UDÁLOSTI: Protikorupční revoluce a VSZ Olomouc

Nemyslím si, že by státní zastupitelství nebo jiný státní orgán mohlo rozhodovat o tom, nakolik se někdo, ať už poslanec nebo neposlanec, řídí nebo neřídí vlastním svědomím. A zároveň si nemyslím, že by nějaký státní orgán byl povolán k tomu, aby rozhodoval o tom, co je v zájmu lidu a co ne.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Výpis zvoleného vlákna.
Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Kratochvíl 18.2.2014 11:17

Aby bylo jasno

mnozí diskutující a možná i autor mají problém s pojmem, co je to tzv. " zájem lidu".  Zájem lidu svého času již formuloval TGM, když řekl , že zájmem všeho lidu je:  "nebát se a nekrást". A to je opravdový zájem lidu. A to politici jako je Nečas, Klaus, Kalousek a další nikdy žádné tyto zájmy lidu nehájili, ale naopak nynější státní  zastupitelé v čele s Ištvánem tak činí, snaží se dělat to co je  v  zájmu  slušných občanů této země. !!!!  Což se pochopitelně  gaunerům nelíbí a proto zpochybňují pojmy jako je pojem "zájem všeho lidu".

Z. Rychlý 18.2.2014 11:47

Ha, ha, ha ....

Za prvé: V mém okolí jsou občané (a nejsou to žádní gauneři) jejichž zájmy jsou zcela proti mým zájmům (a gauner snad taky nejsem). Moje rada - když někdo začne mluvit o "zájmu lidu" držte si pevně peněženku a neotvírejte ji. Mluvit o "zájmech idu" je pláštík.

Za druhé: Nejsem si jist jestli heslo "nebát se a nekrást" je zájmem českého lidu. Asi to zůstalo jen na Masarykovi, zatímco občané (včetně politiků) se řídí heslem "nebát se krást".

Myslím, že řadovému českému občanovi kradení až tolik nevadí. Vadí mu, že ON nemá takovou příležitost ke kradení, jakou mají politici. Český občan je husitský rovnostář - chce, aby mohli všichni spravedlivě přikrádat a ne jen vyvolení. Samotný akt zlodějiny až tak moc nevadí.

Jistě se najdou výjimky, ale většinou se jedná o farizejský pokřik. Kdyby mohli, kradli by jak vzteklí. Proto se nedaří odstranit systémové chyby, a proto se korupční prostředí vytváří, jak na běžícím pásu ze všech stran.

J. Kratochvíl 18.2.2014 13:24

Nebát se a nekrást je zájem všeho lidu !!!!!!

Pane, zájem všeho slušného lidu je   nebát se a nekrást !!!    Buďte tak hodný a nezpochybňujte toto heslo  !!. V mém okolí je většina občanů českých a slušných a také oni nekradou, ale spíš se bojí a vadí jim to,že se zde krade také zásluhou politických stran  Ve volbách  to ukázali tím, že poslali některé  politické strany do propadliště dějin. Doufám, že to bude pokračovat, jsem optimista.

M. Prokop 18.2.2014 14:01

Re: Nebát se a nekrást je zájem všeho lidu !!!!!!

"Pane, zájem všeho slušného lidu je ....."

Kdo určuje, kdo je slušný lid?

Z. Rychlý 18.2.2014 14:11

Re: Nebát se a nekrást je zájem všeho lidu !!!!!!

Jen kdepak ten slušnolid přebývá ? Spí v Blaníku ? Čeho se ti lidé ve vašem okolí bojí ? Bojí se krást, ač by jinak kradli jako vzteklí ? Na zaplať Pánbůh, alespoň za to, že se bojí.

Nechci vám brát optimismus, co se týká stran, které se na jevišti dějin udržely a také těch nových. Ale zkušenost mi říká, že vaše zklamání bude převeliké.

B. Rybák 20.2.2014 10:32

Re: Nebát se a nekrást je zájem všeho lidu !!!!!!

"Nebát se a nekrást" je Masarykův morální imperativ (pro slušné lidi) a žádný zájem slušného lidu.

Takovým zájmem je především ochrana občana před vnějším i vnitřním ohrožením, tedy i před zvůlí státu a policejních složek, kterou nám teď předvádějí EU-hujerští vlastizrádní pučisté.

P. Kmoníček 18.2.2014 15:37

Re: Ha, ha, ha ....

Kdo nesouhlasí s tímto jasným názorem je lhář a pokrytec.

V. Chrastina 18.2.2014 11:48

Re: Aby bylo jasno

Přesně tak, jak pravil náš první prezident, nebát se a nekrást, což by se dalo interpretovat, nebát se Nečasů, Klausů a všech ostatních politických hochštaplerů, nedovolit jim krást. Obhájce těchto arogantních zlodějů je podezřelá, a bohužel neí v tomto ohledu sám. Tuhle mne jeden z obhájců našich současných miliardářů, když jsem se odvážil tvrdit, že nemohli přijít k svému kapitálu poctivým způsobem, s křivým úsměškem napadl, prej jim to závidím. Namítl jsem mu, že je to totéž, jako kdyby prohlásil, že někdo může závidět zloději to, co si odnesl s pistolí v ruce z banky. Zkrátka se nesmíme nazývat věci pravými jmény.

J. Schwarz 18.2.2014 12:00

Re: Aby bylo jasno

Dnes jsem si přečetl v Respektu článek o panu Malém,  zakladateli portálu Jobs.cz. Portál prodal finské firmě za miliardu, ergo je miliardářem. Koho okradl? Koho okradla třeba Rowlingová, koho okrádají hudebníci ze slavných kapel, herci, špičkoví sportovci? Okrádán  se v jejich případě mohu cítit jen v tom případě, že stát má "politiku podpory sportu"  či "kulturní politiku". Pak totiž musím platit i když nejsem ani sportovním fanouškem, nechodím do kina ani nečumím na televizi. A pokud jdu sportovat sám, nedostanu na to od státu nic i když ten "ušetří" protože nepotřebuju doktory. Sportovní potřeby jsou v nejvyšší daňové sazbě, ale do profesionálního sportu a "filmové tvorby" jdou státní miliardy ačkoliv jde o privátní byznys a žádné "zdraví lidu" nebo jeho "kultivace". Ať si každý své koníčky platí sám a  okrádání zmizí jako pára nad hrncem.

V. Chrastina 18.2.2014 12:38

Re: Aby bylo jasno

Je samozřejmě pravda, že třeba Jágr a ostatní špičkoví sportovci své miliony neukradli, oni totiž mohou svoje příjmy do haléře doložit, a platí z nich daně. Jde o miliardáře typu Rittiga, Koženého, Řebíčka a dalších tunelářů, kteří evidentně nemohou ani nechtějí svůj lup přiznat, natož zdanit. Těm je třeba se podívat na zoubek a nejen je zdanit, ale vše co si prokazatelně nakradli jim zabavit. Myslím si, že by se dluh státní kasy rázem dostal do plusu.

M. Prokop 18.2.2014 12:32

Re: Aby bylo jasno

Bojím se spíše těch, kteří kradou po malých sumách systematicky, to jest socanů všech odstínů, od rudé, přes hnědou, oranžovou až k zelené.

Kam se na ně hrabou miliardáři.

J. Kratochvíl 18.2.2014 13:46

Re: Aby bylo jasno

Pane, zpolitzováváte problém, ale uvědomte si, že za posledních 24let zde vládla hlavně pravice a díky ní také tunelování dosáhlo nebývalých rozměrů, protože hlavně pravice zde založila systémové lhaní a kradení, spojením byznysu s politikou,  na úkor   všeho slušného lidu.  To co se dělo v ODS je nebývalé, viz úloha Rittiga a Nečasové-Nagyové a dalších.   A vy se styďte za to, že to chcete obhajovat. Je jasné, že i levice  se namočila, ale je zde třeba zdůraznit určitý nepoměr v zavinění.

M. Prokop 18.2.2014 14:00

Re: Aby bylo jasno

Pravice i levice krade rukama i klábosnicemi svých členů individuálně.

Levice navíc systémově.

Nelze zpolitizovat existující politikum.

Ad stydění, pokud nechápete, neraďte.

R. Langer 18.2.2014 14:13

Re: Aby bylo jasno

Jaká zase pravice? ODS nikdy žádná pravice nebyla, natož tak teď!

P. Kmoníček 18.2.2014 15:41

Re: Aby bylo jasno

Nechci a ani nemůžu bránit Rittiga,ale vím o něm asi tolik jako Vy.Totiž co o něm píší media.A podle toho soudit?Přemýšlejte!

V. Chrastina 18.2.2014 14:27

Re: Aby bylo jasno

Bát se zlodějů, ať už těch drobných nebo těch supertunelářů je pošetilé. Ve všech případech jde o poruchu charakteru. Nebát se nikoho z nich, poslat je všechny za mříže a ty jejich nakradené miliardy jim zabavit. Přesněji, vrátit je tam, odkud je nakradli. Kdo by mohl pochybovat o tom, že Rittig nebo bývalý ministr dopravy za ODS Řebíček, abych uvedl jen ty dva za spousty dalších politických a podnikatelských podvodníků, získali svoje miliardy nepoctivým způsobem.

J. Schwarz 18.2.2014 11:51

Re: Aby bylo jasno

Tedy musí nutně být "zájmem všeho lidu" aby nekradl sám stát. Tedy, aby si každý ponechal to, co si vydělal či získal na svobodném trhu bez jakkoli zdůvodňovaného přerozdělování. Pokud totiž kdokoli získal svůj majetek poctivě, ať jako špičkový sportovec, zpěvák, herec ale i doktor, manažer či podnikatel / třeba zakladatelé úspěšných internetových portálů si vydělali miliardy / je to jeho majetek a snaha, jakkoli motivovaná je o tento majetek obrat je jen formou loupeže / "progresivní" daně a "pojistná" jsou vymáhána násilím nebo hrozbou násilí/. Pokud kdokoli získal majetek tak že jej ukradl neměl by být "víc zdaněn" ale odsouzen za krádež a majetek vrátit.

J. Kratochvíl 18.2.2014 13:15

Re: Aby bylo jasno

Dnešní problém je v tom,   že například pan Rittig byl za zpronevěru asi 650 tisíc v minulém režimu zavřenej v kriminále, je pochopitellné, že dnešní jeho majetek řádově v miliardách získal stejným způsobem. Rozdíl mezi režimem minulým a dnešním spočívá v tom, že za krádež nesrovnatelně nižší šel do kriminálu, ale za dnešní loupení asi do kriminálu nepůjde, ale naopak je i od některých dnešních zdejších čtenářů na NP veleben a ctěn.    Zájem všeho slušného lidu je nebát se a nekrást.  !!!!   Sám stát nekrade, ale kradou konkrétní lidé a politici a ty lze jednoduše jmenovat, ale nesmíme se bát.  A o tom to je.  !!!!!!

Z. Rychlý 18.2.2014 14:03

Re: Aby bylo jasno

Ukažte mi tady nějaký příspěvek, který velebí a uctívá Rittiga !?? Máte selektivní vidění ?

Rittig je produktem vyspělého socialismu (výchova k veksláctví zamlada pod taktovkou KSČ).

Určitě neměl pod palcem jen politiky z ODS, ale podobně jako Mrázek i politiky z ČSSD. Je to lump všemi mastmi (zleva i zprava) mazaný. Myslet si, že darebáci jsou jen a výhradně mezi politiky z "pravice" je známka snížené inteligence.

Proletáři s tímto schematickým myšlením SPOJTE SE ! a společně táhněte do ...

M. Prokop 18.2.2014 14:04

Re: Aby bylo jasno

Pokud Rittig získal majetek stejným způsobem, podal jste na něj žalobu? To je totiž povinnost!

Nebo jste plně vytížen určováním, kdo je lid slušný a kdo neslušný?

Je-li špatný, zlodějský systém (výše daní, přerozdělování etc.), krade často i stát, nejen lidé.

F. Navrátil 18.2.2014 16:27

Re: Aby bylo jasno

Pane Kratochvíl pokud prokazatelně víte o tom kde a jak to ti, které nazýváte zloději, nakradli tak je vaší občanskou povinností na ně podat trestní oznámení. Pokud však jenom předpokládáte a jste veden pouze pocity tak se jedná o nactiutrhání což lze klasifikovat jako trestní čin. Vrcholem vašich brutálních obvinění je titulovat pana Nečase a tehdejší vládu jako zloděje. Pokud je známo, tak právě pan Nečas a jeho vláda umožnila, aby pánové Ištván a Šlachta provedli tu mohutnou bouři ve sklenici vody. Stojí za úvahu, kterým tajným službám spřáteleného státu se hodil zinscenovaný pád vlády. Lidé vašeho smýšlení jsou živou vodou pro totalitní režimy a neštěstím pro demokracii. Pokud jste přesvědčen o tom, že většina bohatých svůj majetek získala nezákoně, tak přemýšlejte kolik miliard nás stojí naše justice a policie a zde hledejte logické řešení. Řešit tyto věci pouze nanávistí a v budoucnu referendem je cesta do pekel.

J. Kratochvíl 18.2.2014 21:08

Re: Aby bylo jasno

Ten váš, jak říkáte  "čistý" Nečas si ze státních peněz si vydržoval milenku měsíčními odměnami ve statisících korun a to vám nestačí nebo si myslíte, že si to media vymyslela?? A tyto neoprávněně vyplácené peníze nejsou krádež ??  A to je jen vrchol ledovce. !!! To chcete vyprávět, že je to bouře ve sklenici vody. Nečas by asi sám od sebe neresignoval. A neštěstím pro demokracii jste vy a vám podobní s vaším fanatismem. Aby bylo jasno !!!!

M. Prokop 18.2.2014 12:29

Re: Aby bylo jasno

Jak mám TGM v úctě, ani on není povolán k definování nedefinovatelného.

J. Kratochvíl 18.2.2014 13:31

Re: Aby bylo jasno

Zájem všeho lidu    je   jasný   nebát se a nekrást !!!   Krátké, jasné  a  srozumitelné,   pro všechny ty, kteří nechtějí obhajovat zloděje a defraudanty. !!!!!!!

M. Prokop 18.2.2014 14:06

Re: Aby bylo jasno

Masaryk to ovšem nevydával za nějaký "zájem všeholidu", to je bolševický způsob uvažování a to on zdaleka nebyl.

J. Kratochvíl 18.2.2014 14:43

Re: Aby bylo jasno

"Zájem všeho lidu"   je zájem celé společnosti neboli zájem všech slušných občanů republiky. Slušný občan české republiky je ten, který nekrade, nelže, nevraždí a nedefrauduje, což je většina občanů České republiky.

F. Navrátil 18.2.2014 16:35

Re: Aby bylo jasno

Pane Kratochvíl slušný občan se chová demokraticky to znamená, že obviňovat ty kteří mají jiné politické názory ze lhaní, krádeží a vražd bez jakýchkoliv důkazů je dostatečným důvodem k pohnání před soud, nebo léčení na psychiatrii.

J. Kratochvíl 18.2.2014 20:55

Re: Aby bylo jasno

Ať se dívám jak se dívám, nevšimnul jsem si, že bych oponenty někde obviňoval z vražd, zlodějů nebo lhářů, tu psychiatri by jste měl asi vyhledat sám.

J. Kratochvíl 18.2.2014 14:45

Re: Aby bylo jasno

Masaryk byl socialista.!!