28.4.2024 | Svátek má Vlastislav


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Blažek 19.5.2010 20:54

Autorovi

Jak když ryba plácá ocasem.

J. Láníček 19.5.2010 17:05

Tak jsem jel delší cestu autem,

a měl možnost si prohlédnout snad kompletní plejádu předvolebních bilboardů. A buď špatně vidím, nebo už nevnímám. Ze všech stran posloucháme, jak socdemáci ohlupují lidi, jejich bilboardy jsou lživé, matoucí, agresivní a já nevím ještě jaké. Musím naplno říct, že "nejhlubší" dojem na mě udělaly jednoznačně ty odéesácké. Na tom Íčkovi se musela ta hrozba politického konce tak nepěkným způsobem podepsat, že ztratil poslední zbytky soudnosti. No a co se toho hrubnutí politické scény týká - mám obavu, že žiji v nějakém jiném, paralelním světě, když čtu ty příspěvky našich pravičáků. Z jednoho bilboardu na mě juká satan Paroubek, na druhém se "vzhledově" vymezuje playboy Nečas proti vlkodlakovi Paroubkovi, na dalším mě očima propichává diktátor Paroubek - samozřejmě všechno ještě okořeněné náležitými texty. Dneska jsem našel ve schránce předvolební JASNĚ od ODS a LISTY od ČSSD. JASNĚ vyvedené v černých barvách - to když je řeč o Paroubkovi a ČSSD, rozjasní se akorát na dvojstraně, kde nám Nečas JASNĚ sděluje, že ČSSD to je peklo, Řecko a vlastně celková světová katastrofa, kdežto on je to světlo, které všechny hrozící katastrofy odvrátí ! Samozřejmě nechybí ani tradiční dvojstrana kreslených i psaných vtipů (většinou o Paroubkovi).  No a pak si otevřte LISTY - a porovnejte to. Já osobně bych to zhodnotil asi tak : Ještě větší blbci, než jsme doufali ! Pro koho to platí, nechám na vašem úsudku.

P. Boublíková 19.5.2010 17:16

Re: Tak jsem jel delší cestu autem,

Pro všechny. Jenom vy si pořád děláte o socanech nějaké iluze jak dítě o Ježíškovi.

V. Brož 19.5.2010 12:53

Jeho veřejné vystupování je plné arogance a hrubosti

Mám prosbu. Mohl by mi někdo, ale kontrétně popsat arogantní a hrubé chování Paroubka? Když to totiž porovnám s chováním pravice, tak mi to nějak nevychází. Tak např. Topol prohlásil: "přijde den", "noc dlouhých nožů" (proti komu?), Lisabonská smouva je shit, i když jí podepsal, chtěl jít s radarem na Rusa, má svého Himlera, na  mzn. poli (na půdě EU parlamentu) vynadal všem jak řeší krizi a specielně Obamovi, kde označil jeho kroky jako cestu do pekel. Obama má dnes růst 3,4% HDP a co má Topol? Snad je ztopořený prostředníček a ještě snad něco. Posmíval se předsedovi vlády, že za své charakterové vlastnosti nemůže, neboť je žid. Ona vůbec celá pravice má zajímavou politiku. Tvrdí občanům, že stát je špatný hospodář a to prosím z definice. Občané se nemají na stát spoléhat a hledat pomoc jen a jen u sebe. Jejich snahou je za vznešenými slovy "malý a efektivní stát", kterému budou omezeny komptetence (rozuměj rozhodovací pravomoce) je jedinou možností. Skutečným cílem je však co nejvíce veřejných prostředků převést do privátních rukou. Nepochybuji o tom, že budoucí privátní subjekty hospodařící s veřejnými prostředky, ztráty mít nebudou. Nabízí se též kousavá otázka? Na co ten stát vůbec máme? Proč jsou ostatní takoví pitomoci a státy mají? Jak se mohlo vůbec lidstvo tak vyvinout, když ho více než 2000  let řídí státy.

J. Štrobl 19.5.2010 13:22

Re: Jeho veřejné vystupování je plné arogance a hrubosti

Ale no prosím:

http://www.youtube.com/watch?v=U2ouQQTHWVU

V. Brož 19.5.2010 14:37

Re: Jeho veřejné vystupování je plné arogance a hrubosti

Nevidím tam aroganci a hrubost. Prosazuje zájmy svého vidění světa a strany. To je přece v demokracii legitimní. Ty slova se mi také nelíbí, přehnal to. To ODSka jsou jiní pašáci, ti nás zostudili i ve světě.

P. Boublíková 19.5.2010 13:50

Re: Jeho veřejné vystupování je plné arogance a hrubosti

No a kde je Topolánkovi konec? Paroubek na svou aroganci, kterou nedokážete vnímat, dojede taky -  a ne na Hrad.

R. Langer 19.5.2010 12:13

Obyčejný člověk

Obyčejný člověk (resp. vobyčejnej člověk) je entita (bytost), na kterou se zejména levicový politik odvolává nejčastěji. To je přeci ten, pro kterého se TO VŠECHNO dělá. Pro něj kraje ruší poplatky, pro něj se vynalézají další a další dávky. Vobyčejnej člověk je vždy objektem a nikdy subjektem děje. Všechno se MU děje, aniž by on sám nějak zásadně k běhu světa přispěl. Ani se to od něho nečeká.

Vobyčejnej člověk hodnotí politiky podle to, zda na něj myslí, nebo nemyslí. Nevím úplně přesně, jak to vobyčejnej člověk pozná, ale pozná to vždycky... Politik, který přesvědčí vobyčejnýho člověka (příp. v pl. na vobyčejný lidi) že na něj myslí, má zpravidla politickou kariéru zajištěnou. Celkem nezáleží na tom, co politik dělá, pokud neudělá něco co se vobyčejnýho člověka nějak negativně dotkne.

V okamžiku, kdy o sobě jedinec prohlásí, že je "vobyčejnej člověk", získá atributy náležející tomuto stavu. Předpokládá se, že vobyčejnej člověk je nemajetný, že se politicky neangažuje (členství v KSČM se nepočítá, v jiných stranách ano), že nemá žádné významnější postavení a že nevystupuje v televizi (vobyčejný lidi v TV nejsou - vyjma pořadů, které referují o křivdách, které se obyčejným lidem dějí). Od vobyčejnýho člověka se neočekává, že by byl vzdělán a automaticky se předjímá, že nechápe žádný jen trochu složitější problém. Je proto tendence, neustále něco vobyčejnejm lidem vysvětlovat. To se ale musí dělat tak, aby se snad vobyčejnej člověk necítil dotčen, že z něj vysvětlující dělá blbce. Na druhou stranu, pokud je něco nepopulární, tvrdí se, že se to nepodařilo "vobyčejnejm lidem" vysvětlit.

Mezi vobyčejným člověkem a těmi ostatními lidmi je zcela jasná hranice. Ti ostatní jsou prostě oni (VONI). Vobyčejnej člověk nemá žádnou politickou odpovědnost. Tu mají VONI. A VONI jsou tady proto, aby něco dělali pro vobyčejnýho člověka. Většinou to dělají špatně - proto vobyčejnej člověk volí ty, kteří o tom, že by se vobyčejný lidi měli mít líp, alespoň mluví.

R. Langer 19.5.2010 12:14

Re: Obyčejný člověk

Hmm, patřilo to pod pana Blažka...

J. Blažek 19.5.2010 11:56

Doležal stále stejné .....

.... osočovat, urážet, napadát J.Paroubka a lhát o něm:

1 )Jakým právem, z jakých poznatků přisuzuje Doležal jen tak z ničeho Paroubkovi zlou vůli? Zlou vůli k čemu? Jak na to tento veleduch mezi politology přišel? Konkrétního nic neuvedl!

2) Dále píše, že projevy Paroubka jsou plné arogance a hrubosti. Avšak v čem konkrétně spočívá ta arogance a hrubost, to už Doležal říci nedokáže. Vždyť J.Paroubek žádná hrubá slova nepoužívá. Jestli ano, proč neřekne kdy, kde a kolikrát.

Mám spíš obavy, aby se "politolog" z těch jedovatých, které dští Doležal na J. Paroubka a potažmo na ČSSD sám nakonec neotrávil. Ono to sice zatím zřejmě hodně peněz od chlebodárců přináší, na druhou stranu však "S čím kdo zachází, s tím také schází".

J. Štrobl 19.5.2010 12:51

Re: Doležal stále stejné .....

No, pan Sedláček zodpověděl jednu otázku a já zodpovím tu druhou. Podražení nohou vládě uprostřed předsednictví EU to nebyla zlá vůle? Pokud se jedná o přísloví "S čím kdo zachází, s tím také schází", tak to platí 100% pro ČSSD. Viděl jste jiného politika než socana, který nemůže vystrčit nos aniž by dostal pár facek?

J. Blažek 19.5.2010 21:06

Re: Doležal stále stejné .....

Nedat důvěru špatné vládě není zlá vůle bez ohledu na nějaké předsdnictví. A neučinil tak Jiří Paroubek sám, ale více než 100 poslanců.

J. vavruška 19.5.2010 8:36

Nevyrovnané a teenagery?

Pane Doležale, projděte se trochu po ulicích :)

Ve svém okolí nemám žádné teenagery a snad ani žádné "nevyrovnané osobnosti". Všechno to jsou většinou třicátníci až šedesátníci s životními zkušenostmi a praktickým přístupem k životu. A všechny "provokuje" kampaň ČSSD. Není těžké zjistit proč tomu tak je: tihle lidé nejsou naivní hlupáčci, a tak je dráždí primitivní lhaní. Všimli si, že kdykoliv promluví představitel ČSSD v médiích tak, že není možné s ním polemizovat, respektive analyzovat co řekl (mj. je to pokaždé když hovoří v rozhlase), zcela bezostyšně lžou.

Skoro všechny přemýšlející lidi tahle sprostota dráždí a většina se jich diví, jak je možné takové lži systematicky prezentovat v médiích jako by byly v pořádku, bez jediného slůvka komentáře. Pouze psychicky labilní pak začnou něčím házet. Ale sejří to všechny. Ale oni se chovají slušně. Bohužel?

J. Petrovický 19.5.2010 8:58

Re: Nevyrovnané a teenagery?

Kolik psychicky labilních  tedy mezi Paroubkovou opozicí je? To měli minulý rok sjezd u Anděla a trénovali to házení, nebo to byly zmanipolované skupiny ?Nejspíše je to primitivní argumentace proti primitivnímu lhaní. Pak mně připadá, že si obě strany nemají co vyčítat,

F. Pavlis 19.5.2010 9:39

Re: Nevyrovnané a teenagery?

Ovšem jedna z těch "primitivních" stran, jak říkáte, chce spravovat tuto zemi, vy mudrlante...a to ještě ve spojení s marťany...a oslovuje 60% mentálně nedozrálých /podle Tvrdíka/  ve svém elektorátu. Každopádně vnesla do politiky humus, který se podstatně liší od toho v devadesátých letech. A je také ničivější..

P. Zeman 19.5.2010 9:44

Re: Nevyrovnané a teenagery?

Ještě si docela vzpomínám na svou pubertu a musím dát panu Doležalovi za pravdu. V té době jsem byl podstatně radikálnější než nyní, ochotný se za svou věc leckdy porvat. Dnes s odstupem času na to jdu jinak a proto se mě tento článek, ač jako Paroubkova odpůrce, netýká a nedotýká. V případech napadání ČSSD je ale jeden podstatný rozdíl - mladí, na rozdíl od psychoušů nikoho fyzicky nelikvidují - vejce a Facebook, holt, nejsou pěsti.

J. Blažek 19.5.2010 12:01

Re: Nevyrovnané a teenagery?

Násilí do takové hlouposti jako je politika nepatří. Násilí by mělo být v každém případě odsouzeno, nikoliv schvalováno. Násilí nepatří ani při házení kamínky mladými lidmi na předsedu ODS ! Násilím je i nahlížení do kočárku rodičů přes nesouhlas rodičů nějakými potrhlými novináři.

T. Kočí 19.5.2010 9:51

Re: Nevyrovnané a teenagery?

Souhlas.Článek mi připadá dobrý.

P. Boublíková 19.5.2010 11:49

Re: Nevyrovnané a teenagery?

Mně sejří už ta jejich terminologie - "obyčejní lidé", "poctivá práce" - ona je dorpčic nějaká práce nepoctivá? - to jsou hlody jak ze závěrů 15. sjezdu KSĆ.

A to jsem se ještě vůbec nedostala od formy k obsahu. Je zcela nepřijatelný.

Asi jsem nevyrovnaná:-)

J. Blažek 19.5.2010 12:02

Re: Nevyrovnané a teenagery?

Dotaz: Nejste náhodou miliardář Kellner či uhlobaron Bakala, že se vám nelíbí termín "obyčejní lidé"?

P. Boublíková 19.5.2010 13:48

Re: Nevyrovnané a teenagery?

Nejsem. Chodím do zaměstanání ale nějak se s pojmy obyčejný člověk a poctivě pracující nedokážu ztotožnit. V Paroubkově rozdělení světa jsem patrně neobyčejný člověk nepoctivě pracující.

J. Blažek 19.5.2010 12:33

Re: Nevyrovnané a teenagery?

Jistěže je i nepoctivá práce. Například:

1) Lákání starých lidí na předváděčkácvh na předražené produkty.

2) Nicnedělání a snadný život z majetku lehce či podvodně získaného.

3) Půjčování peněz na lichvářský úrok a neúplné informace o splácení.

4) Provozování hracích automatů a žití z blbosti lidský.

P. Boublíková 19.5.2010 13:53

Re: Nevyrovnané a teenagery?

Ono vlastně všechno, co jste popsal, je žití z blbosti lidský - snad s výjimkou bodu 2), ale to zase není práce. Na lidské blbosti se vydělává nejsnáz - to je známá věc.

J. Blažek 19.5.2010 11:57

Re: Nevyrovnané a teenagery?

Dotaz: Dovedl byste nějaké lži z volebního programu ČSSD konkrétně uvést?

P. Boublíková 19.5.2010 13:55

Re: Nevyrovnané a teenagery?

Chtějí snížit dluhy a přitom včera schválili zvýšení mateřské. Ale to je jen jeden příklad za tisíce dalších.

Ještě víc než vyložených lží je tam prostě pitomostí - třeba že nadstandard zdravotní péče má být lépe vybavený pokoj v nemocnici. Komu jde o kejhák, tomu je nějaký pokoj docela ukradený. Ten jejich prgram je prostě úplně nacpaný podobně zavádějícími ptákovinami, takže socani také nežijí z ničeho jiného než z blbosti lidské.