3.5.2024 | Svátek má Alexej


Diskuse k článku

UDÁLOSTI: Případ Nečasová-Rittig v kontextu doby

11. ledna vynesl Městský soud v Praze rozsudek ve věci vyzrazení utajované zprávy BIS, na němž se měli podílet Jana Nečasová, ředitelka kabinetu expremiéra Petra Nečase, podnikatel Ivo Rittig, jeho právník David Michal a bývalý poradce ministra zemědělství Tomáš Jindra.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Výpis zvoleného vlákna.
Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
P. Maleček 20.1.2017 9:42

Doležalův pro korupční testament.

Až to vypadá na jakýsi Doležalův testament, v němž shrnuje svůj pohled na na ČR realitu cca od r. 2008. Tedy od doby, kdy na ČR začaly dopadat důsledky oposmlouvy ODS-ČSSD, které především zlegalizovala mnohamiliardovou korupci ve vrcholné politice a následně ji učinila samozřejmou i směrem dolů, až na radnice i těch nejmenších obcí.

Což Doležal nazývá starými dobrými časy a za vrchol ČR demokracie. Ty k Doležalově žalu skončily Šlachto-Ištvánovským zásahem na Úřadě vlády, kterým bylo zastaveno ovládání premiéra přes mezinožku jeho sekretářky, která ho úkolovala dle toho jak kdo a čím jí uplatil s cílem také si ze státního urvat.

Od té doby dle Doležala řádí Velká protikorupční revoluce, která ty skvěle demokratické partaje sráží do kolen a prosazuje si svůj temný cíl demokracii zrušit a začít totalitně vládnout. To samozřejmě v čele s prý motorem protikorupčního řádění Babišem. No a dnes Doležal protidemokratické zločiny protikorupčníků rozšířil i o jejich prý odmítání církevních restitucí.

Přitom Doležal musí moc dobře vědět, že demokracii nohy podrazily právě v názvu demokratické partaje, když jménem demokracie, slovy klasika na státním kradly, že ani poledne nedržely. Což většinového voliče rozběsnilo natolik, že v touze se za tohle těm rádoby demokratickým partajím pomstít, zvolil toho kdo nejvíc hulákal, že s korupcí zatočí - a to byl svůj byznys přes uplácení partají budující STBák Babiš.

Což by ještě nebylo takové neštěstí, kdyby prý demokratičtí socané a lidovci Babiše a jeho Ano - bude líp (Agrofertu) nevzali do vlády. Takže ne protikorupčníci, ale korupcí prožrané prý demokratické partaje mohou za to, že že tu teď Babiš, spolu s prý demokraty od socanů a lidovců buduje totalitní korporátní socialismus, což je jen kulantní název pro prachobyčejný fašismus. A Doležal to svými kecy, v kterých vychvaluje staré dobré časy, kdy se pod hlavičkou demokracie kradlo jen to fičelo, sám podporuje. A jak jinak spolkem na prý obranu demokracie - Doležale fuj !!!

M. Starý 20.1.2017 10:14

Re: Doležalův pro korupční testament.

Když on pan Doležal teď takto plácá pořád. Jeho články bývaly dobré a trefné, teď už jsou jen dlouhé...

F. Lesniak 20.1.2017 11:31

Re: Doležalův pro korupční testament.

Je třeba si uvědomit, že Doležal je už starý dědek a jeho plky je třeba brát s velkou rezervou.

A. Alda 20.1.2017 11:42

S tou oposmlouvou... nevím nevím

Dobře si to pamatuji, a tak si i pamatuji, že vznikla situace bez řešení.

http://www.volby.cz/pls/ps1998/u610

ČSSD vyhráli volby. Lidovci a US s nimi odmítli jít do party. Nekompromisně. S komunisty nechtěli jít do party oni - rovněž nekompromisně.

Trojkoalice ODS-ČSL-US nebyla ani přes těsnou většinu hlasů ve sněmovně možná, protože zejména US kladla požadavky pro ODS nepřijatelné. Spor Ruml-Klaus byl aktuální, velmi živý a velmi bolestivý. A Lidovci místo aby se snažili ODS a US smířit, přiklonili se na stranu US a situaci tím ještě vyhrotili. Jiné řešení než oposmlouva tak nebylo možné. Prostě nebylo. Je nutno vzdát hold Klausovi, že to dokázal. Ovšem Zeman ho posléze stejně podfoukl a na oposmlouvu se vykašlal a co chtěl, to si prohlasoval s podporou US a Lidovců, kteří raději šli s ČSSD, s kterou původně nechtěli vůbec ani o ničem jednat, než aby bránili šílenostem, když se jim snažil bránit Klaus. Moc dobře si to pamatuji. A stenoprotokoly ze sněmovny jsou stále ještě veřejné dostupné a každý si to tedy může ověřit, jak to tehdy bylo.

P. Maleček 20.1.2017 11:49

Re: S tou oposmlouvou... nevím nevím

Však já nehodnotím politické souvislosti oposmlouvy (tam i já vím jakési důvody měla), ale to, že si v rámci ní ODS-ČSSD papaláši plácli i na vzájemnou toleranci politiky řízeného rozkrádání státu -což náplň pojmu korupce. A to pak zamořilo přes po vrchnosti se opičící nižší a nižší politiky celou republiku.

J. Kulheim 20.1.2017 12:22

Re: S tou oposmlouvou... nevím nevím

Pane Malečku, uveďte příklady rozkrádání státu jejíž příčinou byla opoziční smlouva.

A. Alda 20.1.2017 13:48

tak například

Česká konsolidační agentura.

J. Kyselková 20.1.2017 14:52

Re: S tou oposmlouvou... nevím nevím

Asi tak. Souhlasím pane Aldo. Pan Maleček pořád jen uhání v rozkrádání, jemu pořád kradou jako Babišovi.

M. Prokop 20.1.2017 17:22

Re: S tou oposmlouvou... nevím nevím

Klasická menšinová vláda, řešení v Dánsku běžné, ve Švédsku momentálně mají obdobu oposmlouvy. Alternativou by byla velká koalice.

Místní povyk kolem oposmlouvy je zbytečný, ječí hlavně lidovci, že byli projednou odstaveni od koryta.

J. Kyselková 20.1.2017 18:10

Re: S tou oposmlouvou... nevím nevím

Dík.

J. Kulheim 20.1.2017 12:32

Re: Doležalův pro korupční testament.

"..skončily Šlachto-Ištvánovským zásahem na Úřadě vlády, kterým bylo zastaveno ovládání premiéra.." Jak jste k takovému závěru přišel? Nic zatím nebylo prokázáno. Nevíte kde jou ty desítky kg zlata, miliony atd. Jsou tu nějaké darované kabelky, které už byly x krát zdaněné a dohady.

".. jménem demokracie, slovy klasika na státním kradly, že ani poledne nedržely. " Kdo kradl? Připomeťe mi nějakou kauzu, která by přišla před soud? To je práce pro orgány činné v trestním řízení.

".. Takže ne protikorupčníci, ale korupcí prožrané prý demokratické partaje mohou za to, že že tu teď Babiš.."

Babiše zvolili lidé, kteří mají rádi koblihy.