7.5.2024 | Svátek má Stanislav


Diskuse k článku

UDÁLOSTI: Případ Nagyová - bulvarizace justice

Díky benevolentnímu souhlasu soudkyně (jistě, je to v její pravomoci) daly nyní „orgány činné v trestním řízení“ k dispozici odposlechy obžalované Jany Nagyové (a zároveň expremiéra Petra Nečase, který v té věci vystupuje jako svědek).

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
D. Nowodny 22.5.2015 19:30

"LID"

miluje bulvár !

Š. Apolen 24.5.2015 0:31

Re: "LID"

Nečasová- Nagyová, Rath a Zeman jsou nejlepší příklady toho, jak to dopadne, když se lůza dostane k moci.

J. Laták 22.5.2015 18:06

V první chvíli mi také napadlo,

že záměr soudu bylo divadlo .., tak ať se lůza pobaví, ale také jsem si uvědomil, že tenhle odporně bizarní pár dominy a otroka v nejvyšších funkcích byl královsky placen z našich daní. Když si někdo myslí, že je nadčlověk a chová se jako dobytek, tak nastává ona chvíle, kdy ten skutečný a nevinný dobytek ve chlévech pláče.

B. Rybák 22.5.2015 23:52

Re: V první chvíli mi také napadlo,

"Názor" a nenávistný postoj, který jste si vytvořil po vyslechnutí těch odposlechů je důkazem toho, že nikdy neměly být zveřejněny!!!

Ona je paní Nečasová (Nagyová) souzena za to, že měla poměr s panem Nečasem?

J. Laták 23.5.2015 7:56

Re: V první chvíli mi také napadlo,

Oba víme, že domina Nagyová bude souzena za zneužití voj. rozvědky. To, co jí k tomu vedlo je zřejmě touha po moci a hrabivost. Rozhodující je, že její řádění umožnil předseda vlády Nečas, který se ochotně napasoval do role jejího otroka. Pod nemilosrdným tlakem své sekretářky(!) zapomněl nejen na dobré vychování, ale především zapomněl jak významnou politickou funkci zastává.

B. Rybák 23.5.2015 9:02

Re: V první chvíli mi také napadlo,

To, jestli došlo ke zneužití vojenské rozvědky a ne např. k banálnímu soukromého melouchu některých jejích pracovníků proběhlém bez využití profesionálů a zpravodajské techniky, tedy k akci, kterou by si paní Nagyová mohla zařídit mnoha jinými způsoby (jako údajná domina i přímo přes premiéra) teprve rozhodne soud (o jehož objektivitě lze ale vzhledem k bezprecedentnímu zneužití odposlechů pochybovat). Spekulace o jejích motivech jsou přinejmenším předčasné (a zůstanou navždy neprokazatelné)!

J. Václavíková 23.5.2015 12:52

Re: V první chvíli mi také napadlo,

Možná máte problém spočítat, kolik je 2+ 2, ale ty motivace odkrývají docela jasně právě ty odposlechy. Vůbec mi připadá, že jste spadl z Měsíce.

Š. Apolen 24.5.2015 0:48

Re: V první chvíli mi také napadlo,

Asi nevíte pane Latáku, co znamená, když se někdo dostane do spárů feme fatal. Zrovna na snímku k článku je dost poznat, podle výrazu Nečasové-Nagyové její povaha. Ta je zvyklá "jít přes mrtvoly".

P. Kmoníček 22.5.2015 15:58

Pane Doležale,

většinou s Vašimi komentáři souhlasím(i když někdy s malými výhradami),ale teď asi pravdu nemáte.Nečas a další poslanci,senátoři a vládní činitelé jsou placeni z našich peněz a my všichni máme právo(myslím si) vědět o nich vše co může jejich práci ovlivňovat.Když někdo bude mluvit o někom způsobem jakým se vyjadřovala Nagyová a on jako srab si to nechá líbit,tak to vědět musíme už jen pro další volby,abychom sraba neměli ministerským předsedou.A to se týká nejen Nečase,ale i jiných kandidátů.Jdou do VEŘEJNÉHO života a musejí s tím počítat.

L. Novák 22.5.2015 16:03

Re: Pane Doležale,

Nečas se vůbec neměl stát předsedou ODS, natož předsedou vlády ČR. Už jednou se málem dostal do ministerské funkce, ale odmítnutí nabídky komentoval tehdy slovy (volná citace), že se "mohl na ministerské funkci udělat, nebo taky podělat".

Později ukázal, a je to vidět čím dál víc i z oněch záznamů odposlechů, že se podělal...

J. Kulheim 22.5.2015 18:09

Re: Pane Doležale,

Zásah policie na úřadu vlády byl "vedlejším produktem" sledování pana Rittiga. Prvotní záměr se policii nevyšel. Rittig zatím vesele běhá po svobodě a nikdo mu nic neprokázal. Policejní komando zasahovalo v noci na úřadu vlády, v bytě paní Nagyové, u poslanců a v úřadu vojenského zpravodajství. Po zuby ozbrojení policejní komando přišlo v plné zbroji zasahovat v noci, do bytu paní Nagyové a to ještě za asistence televizních kamer. Vodili ji v "medvědovi" před televizními kamerami jako nebezpečného vraha. Pravděpodobně měli strach, aby někomu z policajtů vycvičených bojovém umění, neublížila. Buď jsou to srabové nebo darebáci, kteří pracovali na objednávku.

Zatím se ukazuje, že tyto tři kauzy nemají nic společného. Našli jakési peníze a několik kg zlata. V počáteční fázi nález peněz a zlata spojovali s tímto případem. Doposud není jasné, komu zlato a peníze patří. Nedivil bych se kdyby to bylo zapůjčené z vrchního státního zastupitelství nebo třeba přímo z hradního sejfu.

Od zásahu policejních orgánů uplynulo dva roky. Mimo osobních rozhovorů, jsme neslyšeli k původnímu obvinění nic, mimo osobní komunikaci, která nemá nic společného s původními obviněním.

Pan Nečas udělal velkou a neodpustitelnou udělal chybu. Zapletl se sekretářkou. Když pan Paroubek udělal totéž, tak byly orgány činné v trestním řízení v klidu. To Nečase neomlouvá. Za větší chybu považuji to, že nedal rozkaz své ochrance, aby zabránila přístupu policajtů na úřad vlády a to jakýmikoliv prostředky. Zatím se ukazuje to, že jednalo o policejní puč, který změnil politickou mapu v ČR.

B. Rybák 23.5.2015 9:39

Re: Pane Doležale,

Přesně tak!

B. Rybák 23.5.2015 0:56

Re: Pane Doležale,

Na všechny adepty politiky bude proto potřeba preventivně nasadit odposlouchávací zařícení (hlavně pod postele)! A vzhledem k tomu, že se adeptem politiky může stát kterýkoli občan, budou muset být tato zařízení nasazena na všechny občany (pod všemi postelemi)!

Panovačné milenky ale úspěšně radily např. i nejslavnějším francouzským králům! Skutečná politické darebáctví (vlastizradu, egoistický populismus, nečestný politický boj..) ale neodhalíte, protože skutečný politický darebák tomu dokáže zabránit (třeba si ta masmédia koupí)!

P. Vaňura 22.5.2015 15:52

Tyto odposlechy jsou úplně irrelevantní

co se týče procesu a slouží jen a jen určité politické garnituře k dehonestaci soupeře.

Dokonce by Něčas mohl vymáhat náhradu za tak nehorázný průnik do jeho soukromí. Protože je úplně irrelevantí, říkala li mu jeho nynější manželka (tehdejší milenka) vole a jeho bývalou titulovala termínem čůza.

Mnozí úplně analogickou hádku vyslechnou někde v paneláku, kde jsou tenké zdi!

V. Novák 22.5.2015 15:58

Tyto odposlechy irrelevantní ani zdaleka nejsou.

Ovšem protože jde o průnik do intimní sféry, měly by být před soudem prezentovány v neveřejném režimu.

Pro soudce je podstatné, kdo nařídil sledování - ale veřejnosti je prd po tom, jestli milenka říkala premiérovi primitive nebo pejsánku. Protože to nelze odfiltrovat tak, aby odposlechy neztratily vypovídací schopnost, jako důkaz se použít musí celé - ale viz výše.

Jiná věc je, KDO MĚL oprávnění nařídit odposlech premiéra nebo kohokoli, aniž by o tom premiér měl páru...

J. Kanioková 22.5.2015 16:34

Souhlas,

ta bulvarizace "kauzy" mě už sice nešokuje, ten styl jede už dávno, ale jaksi vnitřně mě irituje.

Nemůžu se smířit s tím, že média se kvůli prodejnosti vyžívají v hyenismu. (Nečas i Nagyová jsou mi ukradení) Zajímají mě jedině informace k tomu sledování.

To je prostá novinářská hra na lidské pudy. Hnusná! Jistě i o blbých kauzách lze psát kultivovaně, a hlavně - v co nejvyšší míře objektivně. Ne sázet JEN na ty negující prvky případu.

Je dobré si počíst v článcích z doby značně dávnější, chybí mi takový podvědomý gentlemanský duch, oproti slovníku a stylu pouličních rváčů dnešních novin. Čapek jistě rotuje v hrobě.

J. Kanioková 22.5.2015 16:39

Jen dodatek, kvůli kterému jsem svůj příspěvek psala..

Nejde odfiltrovat ? To jaksi nejsem schopná akceptovat.. Blíže pravdě bude - neochota, a spíš nadšení nad tím, jaká bude sledovanost, čtenost..

B. Rybák 23.5.2015 9:38

Re: Tyto odposlechy irrelevantní ani zdaleka nejsou.

Souhlasím v Vámi! To, že premiér byl (doteď beztrestně) odposlouchán částí policie, kterou jeho vláda řídila by bylo v právním státu naprosto nemožné. To, že o výběrový, obžalované dehonestující, jejich intimního života se týkající únik informací z policejních archivů, se tentokrát postaral soud, je projevem morálně-politické žumpy, která zasahuje stále větší část našeho veřejného prostoru!

P. Vaňura 22.5.2015 15:44

Na tureckou armádu nesahejte,

byla to ona, kdo střežil odkaz Kemala Ataturka. Tím, že na nátlak EU !!!!! byla moc armády v Turecku zničena, řítí se země k islamismu!!

V. Novák 22.5.2015 15:50

Re: Na tureckou armádu nesahejte,

Turci si demokraticky zvolili umírněně islámské politiky, což je špatně, zatímco dříve za vojenského režimu mohli tak leda držet huby, což bylo dobře...

Bundesrepublika Dojčland se řítí do křesťanismu!

R. John 22.5.2015 13:10

To tak v demokracii bývá,

že padne vláda .....  jen totalitní vláda moc nepadá a může si dělat co chce....   po tom pane Doležale voláte ?  Čeho se všeho nedožiju....

B. Rybák 23.5.2015 9:50

Re: To tak v demokracii bývá,

Dožijete se i mnohem horších věcí, jestli nezabráníme tomu, aby naše vlády protiústavně svrhávali ze zahraničí řízení "pučisté"!

J. Václavíková 23.5.2015 12:54

Re: To tak v demokracii bývá,

Nepojedl jste moc lysohlávek?

V. Karda 22.5.2015 12:41

Kdejaký moralista

se pozastavuje nad vugaritou soukromých hovorů paní Nečasové a přitom jim veřejné rozhovory čobolky Krnáčové která úplně běžně používá slova jako čuráci,debilové,idioti a tak podobně vůbec nevadí.na rozdíl od Nečasové je Krnáčová primátorkou hlavního města.

R. John 22.5.2015 13:11

Vulgarita Jaňulky je až na druhém místě... za to jí nesoudí

J. Kyselková 22.5.2015 20:34

Re: Kdejaký moralista

Takhle vulgární "módníˇ (!) slovník je běžný u určité sorty lidí. Dělat ramena a tím zakrýt svůj strach. Paní primátorce to prochází.

V. Novák 22.5.2015 10:47

Hluboké politické změny jsou důsledkem

výsledku voleb - a ten je důsledkem práce pravice v tomto státě od r. 2006, kdy díky Kalouskově řecké lži zvítězila zase ona.

Policie nezatkla Nečase, ani mu neznemožnila dál vykonávat úřad předsedy vlády - to jeho spolustraníci. Takže samozřejmě nešlo o žádný puč. Zrovna tak je jen "ústavní zvyklost", že předseda vlády podává demisi ne sám za sebe, ale za celou vládu - v Ústavě to není.

Ke zveřejnění odposlechů - odposlechy jsou v daném případě (zneužití vojenské rozvědky) relevantní a bylo by podivné, kdyby je soudkyně jako důkazy nepovolila. IMHO je měla nechat přehrát na neveřejném zasedání - ale je její věc, jak rozhodne. Určitě v nich není nic tajného, aby je utajit musela.

Je mi líto hlavně pí. Radky, která si určitě nezasloužila ani pomluvy od semetriky Nagyové, ani to, že se jí manžel nezastal - a hlavně si musí prožívat celý rozchod znova. A zjišťovat kvůli jaké babě princmetálové ji manžel opustil...

M. Vondráček 22.5.2015 11:31

Re: Hluboké politické změny jsou důsledkem

Nechcete si pustit jiný televizní seriál , třeba Ordinaci. Pokud Vám nedošlo, že tam šlo o něco jiného , měli by Vás zbavit volebního práva.

P. Schuster 22.5.2015 12:13

Re: Hluboké politické změny jsou důsledkem

Mám stejný názor a intimní odposlechy s pseudokauzou nemají vůbec nic společného.

R. John 22.5.2015 13:13

A volala Jaňulka ze soukromého telefonu ?

Nebo ze služebního ?  jen se ptám....