19.5.2024 | Svátek má Ivo


Diskuse k článku

UDÁLOSTI: Přijďte volit!

Prezidentská kampaň se blíží k vyvrcholení. Sliby, že bude vedena korektně a kultivovaně, vzaly po prvním kole za své. Je to nutný doprovod přímé volby, zvlášť je-li koncipována jako kopie prezidentské kampaně v USA a odehrává-li se u nás.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Farda 25.1.2013 22:22

Přijďte volit!

Vyhraje to dědek s fajfkou nebo dědek s cigárem? Když vyhraje ten první, budu potěšen, když ten druhý, nebudu zklamán. Oba jsou pro EU, oba hájí právo Izraele na život. Dnes je (možná) už téměř rozhodnuto, konec (špatné kampaně) dobrý, všechno dobré. Odpusťme si, co jsme si, Klausova xenoeuro éra končí, zapomeňte, vyšetřování (italský film 1971) skončilo. Snad už, jestli si dáme majzla my voliči i při příštích parlamentních volbách, už zase bude v této zemi +- normální život. K tomu držím palce nám všem! Tečka.

J. Dvořák 25.1.2013 16:43

Klaus a pravičák ?

To nemyslíte vážně,příznivec Kremlu a kamarádský nohsled Putina !Je rozdělení východ versus západ tak nás nemasírujte bolševickou tezí o pravici a levici !

O. Malstoka 25.1.2013 16:08

Moýná se mýlím.

Malou chvíli proběhla tisková konference pana Knížete. Já se domnívám, že při jiných volbách se v den voleb nesmí realizovat žádná propagace kandidátů. To, co ČT předvedla na tiskové konferenci po odhlasování Knížete, je nezvratná snaha ovlivnit průběh voleb. Já jsem se tak naštval, že se jdu obléci a dám svůj hlas Zemanovi, ač jsem původně volit jít vůbec nechtěl.

J. Anděl 25.1.2013 17:22

Re: Moýná se mýlím.

Jukněte cestou do Blesku.

V. Ondys 25.1.2013 13:47

:)))))) I KATOLÍCI SE PŘIDALI K MEDIÁLNÍMU ŠÍLENÍ

KARDINÁL MILOSLAV VLK: Jediným kandidátem pro současnou volbu je pro nás a pro ty, komu leží dobro společnosti na srdci, pan Karel Schwarzenberg.

IGNÁC POSPÍŠIL, šéfredaktor časopisu pro katolíky Duše a hvězdy:

Hleďme, jak je noblesní konservativec Karel Schwarzenberg! Většinou je na straně revoluce. Jeho oblíbenec Günter Brus proslul tím, že se pomazal exkrementy, pil moč a nechal se zatknout poté, co masturboval při zpěvu rakouské hymny. Některá „umělecká díla“ si můžete i koupit: Krev, křída a náplast na vyšívaném ornátu. Uvedené příklady satanského umění nejsou v žádném případě ojedinělými kousky z dílny Schwarzenbergem oblíbeného autora. Použijeme-li vyhledávač obrázků, zjistíme, že jak v případě Nitsche, tak Bruse, jde spíše o standard než výjimky.

Z. Švrček 25.1.2013 12:37

Kdepak, pane Doležele

Mně stačí ke spokojenosti, když vidím, jak se zase krásně v kampani obou pánů donaha odkopala novinářská obec ruku v ruce s kulturně frontovou věrchuškou. Ne, že by to bylo k něčemu platné, lidi jim klidně naletí znovu a znovu.

Pan Svěrák mne skoro dojal tím, jak včera dával přednost čistému cíli dosaženému čistými prostředky. Asi zapomněl na televizní krizi. Lidé na něj ale rádi budou chodit a posleuchat jej dál.

Jen těch starých pánů bojovníků za svobodu mi bylo trochu líto. Byla to ale jejich volba přidat se na jednu stranu.

J. Kanioková 25.1.2013 19:40

:))))))))

V. Procházka 25.1.2013 12:26

NE, pane,

OBA JSOU ŠPATNÍ, i když každý jinak. Moje desetitisícina promile volební účasti je jen moje. Šance, že bych s ní ovlivnil volební výsledek, je srovnatelná s pravděpodobností výhry první ceny ve Sportce. Jediný důvod ji někomu dát, je že bych zvýšil volební účast. Ale tuto radost žádnému z obou pánů neudělám.

J. Vlk 25.1.2013 11:34

Přijdeme

volit prezidenta, ne knížete.

J. Vlk 25.1.2013 11:33

Přijdeme.

M. Hoblík 25.1.2013 10:48

Běžte volit!

Masaryk by šel také, a určitě by nevolil Rakušáka ani šlechtice!

O. Rychlík 25.1.2013 10:57

Re: Běžte volit!

Jak to víš?

V. Ondys 25.1.2013 11:12

Re: Běžte volit!

Dyť vzpomíná Masaryka a patrně preferuje jeho tehdy neskrývaný obdiv :)))))))) sicilské Mafie!

M. Kosejk 25.1.2013 10:41

:)))

Včera mě přepadla chřipka - a neměl jsem sílu na nic jiného, než abych ležel před televizí. A tak jsem poprvé viděl část prezidentské debaty.

Zaznamenal jsem, že Zeman prohlásil, že Britské listy jsou seriózní internetové noviny. A pak Moravec odcitoval Masaryka, aby se nekorektně postavil na stranu Schwarzenberga. A potom jsem to přepnul s klidným svědomím, že se tahle kašparáda odehraje bez mé účasti. :))

J. Vyhnalík 25.1.2013 14:51

Re: :)))

Ano Moravec a ČT, sice ne tolik jako včera Fialová a Nova, "kopali" za KS.

Ovšem jedna otázka debaty stála za sledování. Václav Moravec se obou kandidátů ptal na jejich názor na to, že David Cameron slíbil, v případě volebního vítězství, vyhlásit referendum o setrvání GB v EU. A jak by se snažili v tom případě v rámci EU působit. Zatímco MZ se projevil jako neochvějný eurofederalista, KS vyjádřil omezené pochopení pro britský postoj a podporu přenesení některých pravomocí z EU zpět na členské státy. Sice se říká: Slibem nezarmoutíš. Ovšem pro mne bylo v tu chvíli rozhodnuto.

M. Kosejk 25.1.2013 17:21

Re: :)))

Tak já nepřišel na jediný důvod, proč volit Schwarzenberga. Jen to, že je mi Zeman protivnější - ale to je chabý důvod. Tak zůstávám doma. Ostatně si myslím, že nebezpečnější je sympatický levičák z přesvědčení (Sch.) - než nesympatický levičák z populismu (Z.). Ani na tom není nic paradoxního. Sympaťákům prochází víc věcí než těm nesympatickým lidem. A mnozí ve jménu idee, které věří, dokážou spáchat strašné věci.

J. Vyhnalík 25.1.2013 18:05

Re: :)))

Jeden z nich presidentem bude. Lepší ten, kdo říká, že evropská integrace je příliš rychlá a na hlubší federaci je čas několik generací, než toho, kdo horuje pro Spojené státy evropské teď hned.

M. Kosejk 25.1.2013 18:13

Re: :)))

Za předpokladu, že uvěřím poslednímu předvolebnímu prohlášení člověka, jehož skutky vždy akcentovaly jeho vůli k rychlejší integraci.

V. Ondys 25.1.2013 10:30

:))))))))))))) Nechápu, proč je u nás stále nutné,

aby se v tom nechutném mediálním lijáku lidi zasvinili. :)))))))))))) Snad to není nutné jenom kvůli tomu, aby se nějaké příkladné svině zdánlivě :))))) očistily?

P. Čech 25.1.2013 8:05

Není to nutný doprovod přímé volby.

Za nutný je pouze vydáván nezodpovědnými novináři, kteří, pasujíce se sami do role vůdčí síly, ohřívají si na kampani svou polívčičku. Dodejme že za mrzký groš. Novináři, kteří v jednotě s politiky a politickými stranami považují občany za nesvéprávné jedince, kterým je nutno naservírovat, koho mají volit. Celé je to důsledkem špatného systému, který u nás vládne a navíc nekritického přejímání špatných zvyklostí z ciziny (zde USA).Je nutno si uvědomit, že žádná kampaň nemůže být vedena korektně, pokud se jí ujmou média a prodejní novináři. Ona pravolevá osa, která i u nás je nalinkována zase jen novináři a politiky, jakož i jejich politickými stranami spolu s umělým dělením lidí nalevo či napravo podle této osy je nesmyslem  a pouze nástrojem k rozdělení občanů podle rčení a zásad " Rozděl a panuj!"To je jediný cíl politiků a jimi podplacených novinářů. To je cílem nesmyslných a emoce jitřících kampaní. Což takhle nechat vše na občanech, nechť se sami rozhodnou (svobodně) koho budou volit a nechť si kritéria pro svou volbu stanoví sami. Pouze to je důležité. Věřit svým občanům a ne je chtít za každou cenu ovládat.

P. Schuster 25.1.2013 8:43

Re: Není to nutný doprovod přímé volby.

Ano, není to obecně nutný doprovod přímé volby, ale platí to bohužel u nás. Novináři si za cca 40 let komunistické nadvlády moc neškrtli. Nyní pracovníci v mediích a novináři zvlášť, se chovají jako utržení z řetězu. A taky tak to dopadá. Jediné řešení je ignorace tisku a televizních debat, vůbec ignorovat celý ten cirkus kolem přímé volby a v klidu jsi vše ujasnit a JÍT K VOLBÁM.

P. Čech 25.1.2013 9:09

Re: Není to nutný doprovod přímé volby.

Tak, tak, pane Schustere. Naprosto s Vámi souhlasím.Včera se snad na ten "duel" dalo koukat. Na rozdíl od středy na Nově. Celkově hodnoceno však,   v   š   e   c   h   n   a    naše média jsou bulvárními a to bez výjimky. Zajímá je především s kým zrovna spí Agáta Hanychová, o kolik zubů přišel v zápase jaromír Jágr či co nového nám přinesla helenka Vondráčková. Celebrity jak vyšité. Důležité věci, jako např. nedávné dění na Islandu či informace kolem Velkého sněmu, o takových se nezmiňují. Proč? Protože by potom politické strany u nich neinzerovaly. A o tom to je.

O. Malstoka 25.1.2013 16:15

Re: Není to nutný doprovod přímé volby.

Máte plnou pravdu. Stačí dnešní HN, celá první strana nápis "Schwarzenberg".

Co dodat, koho chleba jíš toho píseň zpívej.

T. Pansky 25.1.2013 0:21

Opet hezky napsano ... jeden ze statu ma napsano v ustave, ze ...

... vsichni obcane maji pravo volit.  V dalsim clanku te same ustavy maji napsano, ze obcane maji povinnost volit.  Neni to mysleno jako vynutitelna povinnost.  Je to tam napsano s ohledem na ty, kteri za tuto svobodu a pravo polozili zivoty.  I my mame pravo volit a zodpovednost volit proto, ze za tuto nasi svobodu nasi predci platili svymi zivoty.  Uvidi se, jak jsme na tom s uctou k sobe a nasi historii.  top0625top@live.com

P. Pavlovský 25.1.2013 1:53

Re: Opet hezky napsano ... jeden ze statu ma napsano v ustave, ze ...

Volební povinnost mají v Austrálii. A snad i v Rakousku.

P. Čech 25.1.2013 8:24

Re: Opet hezky napsano ... jeden ze statu ma napsano v ustave, ze ...

Občané v demokratickém, občanském státě, mají právo volit. Je však třeba vytvořit podmínky, aby toto právo cítili jako povinnost. Toho je možno dosáhnout jedině tím, že občané získají svobodné přesvědčení, že jejich volba má smysl a že volbami je možno dosáhnout toho, co si oni občané sami (ve své většině) přejí. Pakliže je obecně vytvořena atmosféra taková, kdy občan chce změnu systému a nemá žádné nástroje jak této změny dosáhnout (přesná situace v ČR), rezignuje na volby a tím na celý systém.Podobné a nebo stejné je to i v jiných státech (většině států), kde občané si nevládnou přímo, ale prostřednictvím všelijakých spolků (zejména politických stran), které jsou vždy menšinové a nikdy nemají na mysli blaho občanů, nýbrž blaho svoje.Více přímé demokracie v demokracii zastupitelské, to je zatím jediná cesta, která vede k úspěšnému fungování státu. Již nikoliv jeden, ale několik států na světě se touto cestou vydalo a je vidět, že úspěšně. Chcípající kobyla (politické strany a jejich pohůnkové - novináři) kolem sebe kope. To je ovšem průvodním jevem každé zásadní změny.

A. Holík 25.1.2013 0:08

Dr.Sid

Zlata slove, do kamene tesat ! Ja jdu !