5.5.2024 | Svátek má Klaudie


Diskuse k článku

UDÁLOSTI: Prezident proměňuje stát i policii

Prezident republiky si pozval na Pražský hrad „členy policejního sboru“ (předpokládám, že ne všechny), aby „vyjádřil vděčnost a poděkování Policii ČR za její profesionální přístup a za zásahy jak 17. listopadu minulého roku, tak nyní při státní návštěvě prezidenta ČLR“.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Jurax 17.4.2016 23:19

Re: Zmatený článek!

No, možná měl pan Prokop na mysli sešup jaksi inteligenční a/nebo abych tak řekl postojový, ne politický ...

J. Jurax 17.4.2016 23:15

Re: Jaké to elity

No, aby nebylo mýlky - taky chápu Zemana dost rozporně. Některé jeho postoje mi ladí - třeba jednoznačná podpora Izraele s jeho prostořekostí dovolující mu vyslovit politicky nekorektní pravdy - jiné jeho postoje mi jdou dost proti srsti. Třeba naposled cirkus s čínským potentátem - jistě, kšeft je kšeft a peníze nesmrdí a nakonec dělají to všichni, anžto Čína je obrovský trh a bohatý potenciální investor, ale přece jen pachuť zůstává.

A forma, kterou volí k svým některým veřejným vystoupením, mi taky moc nevoní. I když semtam se zableskne ...

A že některým Zeman nevoní je celkem pochopitelné. Není na světě člověk ten, aby se zavděčil lidem všem ... akorát ti, jimž se nezavděčil by pokud možno neměli tvořit většinu :-)

Z té tristní nabídky prezidentských kandidátů, z nichž si měl národ vybrat, ostatně dobře ani vybrat nešlo.

Š. Hašek 17.4.2016 22:55

Re: Ve jménu známých komunistických praktik

Slovem autentický jsem myslel politickou praxi, nikoliv prohlášení pro televizi. Dělám tak dodnes obecně, jest po poněkud zdlouhavé, neboť vyžaduje sledovat aspoň dvě volební období. A i tak nespolehlivé. Ale lepší než volit "nový prací prášek", který čučí z plakátu.

Zeman již delší dobu není žádný liberál v "moderním" slova smyslu. Jimi jsou dnes ti největší levičáci a kdejaký novoeuhodnotář.

Zkráceno.

Š. Hašek 17.4.2016 22:48

Re: Jaké to elity

Dnes třeba Pavlína Filipovská (dříve zpívala, dnes starobní důchodkyně) - vnitropolitologie, taky celosvětoruskopolitologie.

Nějaká Dusilová (současně zpívá za málo, ale bude kandidovat, asi) - presidentologie, ostudologie, frustrační postižení z nesplněného politického snu.

Atd.

Š. Hašek 17.4.2016 22:43

Re: Zmatený článek!

Samozřejmě.

Já jen, že zde v diskusi byla funkce presidenta (po cca 25 letech v politice) označena za politický sešup. Taky bych chtěl takhle "sešoupnout"!

J. Jurax 17.4.2016 22:39

Re: Pan Hampl má rozumný nápad:

Europitrysové naštěstí nedisponují tankovými divizemi - kdyby ano, byla by Evropa v perdeli už dávno - ale disponují dotacemi.

Seberou nám dotace, takže ti kdož jsou u koryt nebudou mít co přesměrovávat a nastane tudíž hluboká krize politická i ekonomická ... :-( :-)

Š. Hašek 17.4.2016 22:39

Re: Jaké to elity

Když já to s těma linkama moc/vůbec neumím.

Na netu je celý archiv Přítomnosti, chce to čas. Ale není to ztracený čas.

Zatím jsem tam našel "Nové vztahy s Německem", prosinec 1938, "Židé v Německu a u nás", krátce po křišťálové noci - tedy listopad/prosinec 1938. Mimo thema je tam i pojednání o Sovětském Rusku a jeho "novotách". Neřeknu Vám rok, nemám čas si dělat poznámky a potom to v diskusi se "sousedy" vytahovat. Protože oni stejně věří "Moravcovi".

Přeji zajímavé čtení. A "nelekněte se"! Ale Vy se sicher neleknete, sohorovou/Netzerovku by ale z toho čtení kleplo.

J. Jurax 17.4.2016 22:34

Re: Zmatený článek!

K sešupu dodejte taky ODS ... a nakonec i topku ...

A k těm volebním úspěchům - už mnohokrát jsem tu napsal, že člověk je občas génius, ale lid je blbý jak troky ... on to řekl někdo přede mnou, bohužel nevím kdo, doufám, že na to nemá copyright ...

J. Jurax 17.4.2016 22:29

Re: Jaké to elity

A co je to elita?

Máme-li nějaké intelektuální elity - myslím tím osobnosti typu zesnulého prof. Holého třeba - tak ty jsou dost inteligentní na to, aby se od politiky držely na vzdálenost vidlí hroty k politikům. Tudíž se o nich nepíše v bulváru a tudíž je devětadevadesát procent národa ani nezná, protože vědecké časopisy v čekárně u holiče či kadeřníka nemívají ...

P. Vaňura 17.4.2016 22:24

Patrně jste nečetl Orwela, v jehož knize 1984 znamenala

slova pravý opak původního termínu. Pravda a láska je jen jiný termín pro to, co president Zeman nazývá lumpenkavárnou a někteří jiní "neomarxisty."

Signatář Anticharty nám o morálce káže...

P. Vaňura 17.4.2016 22:19

Vy jste jako malé dítě, POŘÁD děláme nějaké volby,

dokonce je dělají i zvířata, neschopná si fakt volby uvědomit. Např. nejít k volbám je také VOLBA!

P. Vaňura 17.4.2016 22:16

Re: Jaké to elity

Nějaký link by nebyl?

Š. Hašek 17.4.2016 22:09

Re: Zmatený článek!

Potom ovšem nechápu jeho volební úspěchy.

Nikdy jsem ČSSD nevolil.

Volba presidenta (mně poněkud vnucená) jest jiná věc.

Sešup vypadá jináč (Unie svobody, DEU, Čtyřkoalice, Občanské fórum, atd.).

Š. Hašek 17.4.2016 22:04

Re: Jaké to elity

Zemanův "typický" tón jest znám již 27 let. A nikdy nenadával (krom štiplavých narážek na novodemokraty) svým nevoličům. To, že si dělá legraci z dvacetišestiletých novinářských poskoků na Kavkách, beru jen jako zpestření fádnosti dnešní doby. Naše matikářka nám též musela nějaký čas říkat "nepleťte si, milánkové, dojmy s pojmy!!". Kdybyste slyšel ten její tón!! Dneska by ji kavárna novoučitelů ukřižovala. A jí se povedlo část z nás opravdu naučit debatovat o pojmech/výsledcích/přečteném, nikoliv o kecech/slyšeném/přežvejkaném v tisku politvševědy.

Jen jako doplněk - četl jste Peroutku, již dlouho před válkou, jeho reakci na křišťálovou noc v Hitlerově Německu?? Myslím, že nikoliv. Ten článek dělá z pražské soudkyně a "Peroutkabijců" Zemana nedovzdělané šašky. Závislé na dojmech druhých. Přečtěte si to, potom budete pln pojmů, nikoliv dojmů. A vlastně i potom čtení i pln dojmů, reálných. A elita ztratí poněkud glanc. Zeman získá.

Já jen, že ta pražská (nejen) elita dost tápe.

M. Prokop 17.4.2016 21:42

Re: Ve jménu známých komunistických praktik

Ještě si pamatuji, jak se "autentický sociální demokrat" vyhlašoval za liberála. Než zjistil, že liberalismus zde má pramálo voličů.

M. Prokop 17.4.2016 21:40

Re: Jaké to elity

"Ale samozvanou elitu, která bude poučovat dospělé voliče 24 hodin denně "co jako má dělat", tónem otce/matky pubescenta - neberu jako elitu. "

Mně ten Zemanův tón taky přijde dost blbý.

M. Prokop 17.4.2016 21:38

Re: Zmatený článek!

Zeman se positivně zapsal článkem "Prognostika a přestavba". Od té doby setrvalý sešup.

Š. Hašek 17.4.2016 20:40

Re: Ve jménu známých komunistických praktik

Tak nějak.

Ale chtít po autentických anarchokomunistech (krom Halíka), aby se přidali k autentickému sociálnímu demokratovi, včetně vlastenectví (president Zeman) - když dovolíte, to je jak udělat guláš pomocí vanilkového cukru.

Ti anarchokomoušové sledují pouze komunismus, nevadí, že bude jinačí než Stalinův, ale bude. Bude "evropská jednota hodnot"! Sen Adolfa. Jen jiný název a postup/prostředky.

Š. Hašek 17.4.2016 20:32

Re: Zmatený článek!

Asi tak.

Š. Hašek 17.4.2016 20:31

Jaké to elity

jste měl na mysli, pane Doležale?

Presidentu republiky nemohou přijít na jméno třeba "elity" z Kliniky, FAMU, nečtenáři Ferdinanda Peroutky a potom komouši s lidskou tváří, dříve 80 % Charty 77.

Nebrat jako nekritičnost vůči zvolenému politikovi. Politik/president nemusí být anděl. Ale samozvanou elitu, která bude poučovat dospělé voliče 24 hodin denně "co jako má dělat", tónem otce/matky pubescenta - neberu jako elitu. To, že někdo si otevře tvářknihu a je členem iniciativy "Za evropské hodnoty", popř. přečte na koncertě jednu větu koktavě z papírku, toho mám brát jako elitu?? Množství neznamená ihned lepší myšlení, víme??

Pro hořké pousmání ale Váš článek dobrý.

J. Schwarz 17.4.2016 18:59

Re: Ve jménu známých komunistických praktik

Stačí, aby se "pravdoláskaři" přidali k prezidentovi a bude po "rozkolu". Já mám dojem, že "celou republiku" rozhádali spíš než Zeman Diensbier, Marxová, Halík a Sobotka. Howgh.

J. Dvorská 17.4.2016 17:47

Re: To něčí "IQ" , dámo

Pane, snad o něm nepochybujete !

B. Rybák 17.4.2016 17:13

Zmatený článek!

Jeho hlavním a naprosto zásadním sdělením je skutečnost, že polistopadový demokratický režim byl zničen!

Byl zničen "pravdoláskaři" i pučisty v ČSSD a to těmi, kteří nepodpořili r. 2003 svého ve vnitrostranickém referendu vybraného kandidáta na prezidenta M. Zemana, protože dosadili do ČSSD EU-hujerské vedení!

Současný, proti vůli hlavních (EU-hujerských) masmédií zvolený a svou popularitu si navzdory jim udržující prezident Zeman je v obtížné situaci, kterou řeší nesrovnatelně lépe než cokoli jiného ve své předchozí politice (jde mu už jenom o pozitivní zápis do našich dějin)!

Právním státem jsme přestali očividně být nejpozději v době "ištvanovského" protiústavního puče proti Nečasově vládě (současné "politické" procesy (se "spikleneckým centrem v ERU" dokazují, že se stáváme státem "politicky korektně" bezprávným).

Každý pokus vysvětlit naši politiku, bez "Bruselem" realizované moci a jeho politické korupce, je samozřejmě úplně beznadějný!

J. Hejmala 17.4.2016 17:06

Re: Opět úlet Doležale!

Pane L. David vy neznáte Zemana a Klause? co Klaus urodil ?a co rodí opilec a hucula z vysočiny Zeman?

J. kabát 17.4.2016 12:17

Re: Opět úlet Doležale!

A co Vám tak strašnýho udělal????

J. Mrázek 17.4.2016 11:08

Pan Hampl má rozumný nápad:

Jak se nejlépe bránit proti zničujícím rozhodnutím Evropské unie? Zvolit si premiéra, který bude takový ranař, že do Bruselu ukáže vulgární gesto a tím bude vše odbyto.

Nebo si snad někdo myslí, že euroúředníci pošlou tankovou divizi, aby prosadila umístění migrantů do Maďarska? To už je mnohem pravděpodobnější, že ty tanky a bojové vrtulníky pošle do vzpurných evropských zemí Erdogan

J. Mrázek 17.4.2016 11:07

To něčí "IQ" , dámo

Brrrr...

J. Laták 17.4.2016 10:25

Ve jménu známých komunistických praktik

baví našeho prezidenta zesměšňovat nejen novináře, inteligenci, ale také hodnoty, jako je třeba ušlechtilost, nebo posvátné tradice. Již před samotnou volbou prezidenta se mu podařilo rozhádat celou republiku. Nu co, ono zfanatizovat stádo uvyklé na pivní socialismus a kulturu mastných brad se v Čechách dařilo všem režimům, tak proč by to nevyzkoušel jeden mocichtivý a lstivý psychopat, zvláště když lidmi cloumá panika ze stěhování národů a zvůle fangličkářů vyniká. Chci jen upozornit na to, že prezidentovo směřování v cizích službách tomuto národu ukazuje krátkou mílí do pekel. Když už se lidé dostaví

konečně k volbám, naučili se volit menší zlo, protože kultivovaní lidé do politiky za žádnou cenu nechodí, takže strategické pozice obsadí opakovaně pouze lidé postrádající etické rozměry.

J. Anděl 17.4.2016 10:21

Re: Máme co jsme chtěli?

myslím, že to dilema řešené se skřípajícími zuby se týkalo hlavně druhého kola. Osobně jsem volil menší zlo než Zemana :), ale chápu, že každý to tak neměl.

Nemrzí mě podpora lidí Zemanovi, spíš naprostá neracionalita těch, kteří z přemíry idealismu volí nepoužitelné kandidáty, kteří v nejlepším případě vyhoří v druhém kole. Kníže šanci měl, ale někteří? Asi jsem moc pragmatik v tomhle, ale z mého pohledu se počítá výsledek, tedy kdo je prezident, ne to, že jsme tam úžasně tolerantní země, kde s relativním úspěchem kandidoval potetovaný kandidát.

Pro někoho je to asi povrchní přístup, ale jakou má takový kandidát šanci získat ve druhém kole převahu?

Tak jsem zvědavý na další volby, zda se voliči poučili.

Ono by na tom tak nezáleželo, ale tohle naivní, musím to napsat, sluníčkářství, se podle mě tak 40ti procenty podílí na Zemanově úspěchu.

V. Kolman 17.4.2016 9:32

Re: Autor to pořád nechce pochopit, MY JE NECHCEME,

NECHCEME....... To mluvíte pane Vaňuro za "lžinenávistníky"? Já osobně bych si velmi přál žít ve společnosti, která by na první místo kladla PRAVDU a LÁSKU!

Pravdou ovšem je, že s pravdou a láskou má tato splečnost jen velmi málo společného a že lež a nenávist se pozvolna a nenápadně ujímá vlády. BOHUŽEL!!!