26.4.2024 | Svátek má Oto


Diskuse k článku

UDÁLOSTI: Přetahování o referendum

Referendum se má týkat vystoupení České republiky z Evropské unie. Návrh zařadit bod na pořad schůze byl citlivě vznesen právě v den, kdy na veřejnost prosákly podrobnosti o tom, co hodlá navrhnout Evropská komise pro řešení migrační krize.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Výpis zvoleného vlákna.
Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Vlček 10.5.2016 18:23

Pane Doležale,...

...když lidé, v devětaosmdesátém roce, odcikali klíčema vládu komunistů, to bylo v nejlepším pořádku, že ano, nebo snad ne? Tehdy vám Motlitba pro Martu Kubišovou a její slova „Teď když tvá ztracená vláda věcí tvých zpět se k tobě navrátí, lide, navrátí“ zněla libozvučně, jako všem lidem, kteří jsme cinkali. Tehdy vám květy svobody voněly. Teď, když by chtěli lidé odcinkat konec šílenostem politiky Bruselu, jejímu neschopnému a zároveň všehoschopnému vedení, tak je to špatně? To už vám květy svobody nevoní?

Proč by o svém osudu nemohli rozhodovat občané, když sami politici přešlapují na místě a nechtějí plnit vůli jejich voličů? To by byl ovšem populismus, že. To budete pořád jen strašit lidi tím, že bychom ztratili demokracii a jinými vašimi nesmyslnými výmysly?

Co pro vás znamená ústava ČR, která demokratické principy zakotvuje? To je pro vás cár papíru? Chápu, vy byste nám nejradši naordinoval demokracii představovanou vaší slavnou iniciativou a hlavně panem Halíkem. To je pro vás ten správný stmelovač demokracie v tomto státě. O takové vaše recepty ovšem stojí pravděpodobně ale jen vaši přátelé z pražských kaváren.