21.5.2024 | Svátek má Monika


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
doktor 22.4.2006 21:46

Re: Nikdy jsem je neměl rád

Tak to není samosebou, měl bys navštívit OÚNZ.

Haf 22.4.2006 13:10

A vo čem to je ?

Přeci vo peníze de až v první řadě. Proto je takový volební zákon, 5 % hranice slouží k voblbování voliče a průzkumy sou právě jen součást manipulace. Když by byla 1 % , neměli by takovej prostor a musely by se vládní partaje víc smekat . Víc dělat, než kecat a míň lhát a krást.   Letošní příprava na volby to jasně ukázala. A voliči je jedno, jestli ho vokrádají socani či ptáci, přikrádaj lidovci či zelený. Von jim dá hlas, nebo nepude k volbám. A to voni potřebujou, tomu říkaj demokracie.

franta 22.4.2006 13:02

V každém případě, v těchto volbách jde o hodně, o nejvíc od roku 1989

V těchto stejně jako v každých volbách jde o to, kdo zde bude vládnout. O nic víc a o nic míň. A bez ohledu na výsledek zde budou nejpozději za roky další volby, ve kterých zase půjde o všechno, že ? Autore nedělejte z toho kovbojku.   

Aston 22.4.2006 12:48

KDU- klidná síla

Sportovně řečeno máme několik týmů. Tým A + B, tým C,tým D a tým neznámý. Hřiště je rozděleno na dvě poloviny,střed hřiště se před volbami posouvá u všech týmů nalevo.Každý tým má své skalní fanoušky,kteří na těchto stránkách bojují jako o život.Ale ještě jsou zde rozhodčí,kteří prodávají kapříky.Tým A+B / komunisti a soc.demokrati / tvoří jeden tým,pomezní rozhodčí-odbory,tento tým podporují.Tým C -ODS,pod vlivem týmů A+B se posouvá nalevo,tím ztrácí některé fandy, tým D-KDU hraje na všechny strany,kapříci jsou kapříci,nějaký ministr se vždycky najde,funkce náměstků také nejsou špatě placené,vždy něco ukápne. Fandové to nemají rádi. Tým neznámých je neznámý. Aby zůstal neznámý a nezískal žádné příznivce rozhodla fotbalová federace za účasti týmů A+B+C+D,nepustíme je na hřiště.Když nebudou hrát,nebudou mít žádné fanoušky. Ale sportovní fandové jsou zlomyslní,budeme fandit těm,které neznáme, federaci stran již známe a i když nevyhrajeme tak je pěkně ....... me.

A.S. Pergill 22.4.2006 10:15

ODS se vyprofilovala jako B-tým klerikálů

Proto logicky přetáhli části A-týmu voliče. Pokud se KDU-ČSL nedostane do sněmovny, bude to jen a jen dobře. Rozhodně se tím výrazně zlepší morální profil průměrného poslance.

Marat 22.4.2006 11:25

Re: ODS se vyprofilovala jako B-tým klerikálů

Zajisté Pergille.Bude rozhodně daleko lepší,když se do parlamentu místo lidovcu dostanou staří kovaní bolševici.Jsem přesvědčen,že si češi ten socialismu opravdu zaslouží.

Aeroby Anaeroby 22.4.2006 11:40

Mohl byste mi, Marate, definovat

rozdíl mezi křesťanstvím a komunismem? Případně rozdíl mezi bolševikem věřícím na marx-leninismus a bolševikem věřícím na Bibli? Já mezi nimi v teoretické rovině moc velké rozdíly nevidím a co jsem poznal v praxi, tak ti křesťanští bolševici byli vždy o stupeň odpornější morální kreatury v porovnání s těmi komunistickými. Při "střídání stráží" po roce 1989 to bylo zvlášť dobře pozorovatelné (nehledě k tomu, že spousta marx-leninských politruků se dala ke křesťanům).

Kajan 22.4.2006 9:26

Doležale, Vy jste motal ! Dzp.

Aleš 22.4.2006 13:59

Re: Doležale, Vy jste motal ! Dzp.

Kajane konečně s vámi mohu souhlasit- asi na to měl 30 minut  neumím si to jinak vysvětlit. Je to opravdu slátanina.

Lea 22.4.2006 8:07

tahání různých průšvihů na světlo

neberu jenom jako předvolební boj.Ony nám ty průšvihy vyplouvaly celá volební období.Nemohu jít za programem,který mi nabízí lidé,kteří využili svých politických pozic k osobnímu obohacení.Ať je to působení Topolánka ve VAE a odpuštěná směnka Eltodem,tak všechny ty průsery ČSSD, nebo za podezřelých okolností nabytý byt Kalouskem.Možná je po voliči žádáno,aby se nad tyto malicherností v zájmu boje za demokracii povznesl.Já to nedokážu,protože si naopak myslím,že tihle lidé národ k nějakým reformám nikdy nedovedou.Myslím si,že většina národa je smýšlením spíše středolevicového s odmítáním KSČM.K reformám je potřebná vůle.Ať přesvědčí Topolánek národ o nutnosti školného.Každý si řekne,že jemu se to povídá.když.....Ať přesvědčí Benda mladší národ o tom,že je nutné dlouhodobě nezaměstnaným dávat poukázky.Sám ještě práci mimo parlament ani nepoznal a na tu chvíli,co se musel pracovně angažovat,potřeboval ještě výpomoc Mlynáře. Kdyby ostatní strany nedělaly tak nemožnou politiku,nevěřím,že by KSČM měla tolik hlasů. Tam jsou nejen staří,ale i ti,kteří jsou znechuceni ČSSD a nová alternativa s typy Kuchtové se jim nepozdává.Jeden pisatel mi doporučil volit jednu ze stávajících velkých stran. Že musíme věřit na postupnou kultivaci politiků. Obávám se,že dříve zkultivuji trávník na chatě.

KROKODYL 22.4.2006 5:52

Pro mne lidovci nejsou jiz volitelni proto,

ze ac si Paroubek hlasuje jiz vyhradne s KSC(M) tak stale drzi vladu u moci. Vim ze je pred volbami, ale tato praxe je zde jiz vic nez rok. A ten, kdo drzi socialisty u moci, je pro mne neprijatelny. Paroubek se s komunisty jen smeje. ;-€;-O>-

Loki_F 22.4.2006 3:49

Když si tak občas přečtu věty pana Doležala,

často zjevně tématicky nesouvislé nezřídka naprosto chaoticky naskládané, napsané jakoby v pýthickém tranzu (a posléze nekorigované, což v těch Delfách naopak dělali velice pečlivě, protože věděli proč), stále znovu si kladu otázku, odkud se rojí tihle samozvaní politologové s grafomanskou diarrhoea? Je to věkem a s ním spojenými nezvratnými změnami mozku? Jak může někdo kdo si říká politolog vlastníma rukama přehrabovat něco tak nedůvěryhodného jako jsou průzkumy preferencí? (Viz výroba POPCORNU a BURIZONŮ Z PRFERENCÍ ZELENÝCH LUMÍKŮ a opačný postup u černo**delníků).

KDU-ČSL by si jistě zasloužila, nejméně na jedno volební období, odpočiněk na opoziční střídačce, ale o tom rozhodnou voliči a jen těžko znamý český "vlastenec" a samozvaný politolog, pan Doležal. };-D

?? 22.4.2006 7:06

Re: Když si tak občas přečtu věty pana Doležala,

utvrzuji se v přesvědčení, že je to pracovitý blbec.  Zajímalo by mne, zda alespoň někdy čte reakce na své články zde na NP. Že ho to baví dělat lidem stále kašpárka ? :-D!! 

Marat 22.4.2006 11:28

Re: Re: Když si tak občas přečtu věty pana Doležala,

Jistě,každý kdo má jiný názor jak vy,je nutně blbec.Každý kdo nebučí se stádem.

Jack 22.4.2006 16:27

Re: Když si tak občas přečtu věty pana Doležala,

KDU by si zasloužila minimálně jedno volební období setrvat mimo parlament.. :-)

PH 22.4.2006 2:41

Tak ono to nebylo tak těžké

1/ Miliónové balbínovské bilboardy o lidovcích

2/okamžitý nástup zelených v médialních preferencích

3/ okamžitý médiální propad lidovců v preferencích

4/Vítr fouká z domu z Dělostřelecké,jehož majitel zezelenal.

5/Cílem je jakákoliv povolební varianta vlády,co umožní Klausův impeachment či jeho opětovné nezvolení a také malinko předvolebně zacloumat s kalouskovým křeslem v partaji.Kalousek je vnímán jako klausovec,zatímco Cyrda je zarytý havlista.Za cyrdy přeci lidovci vždycky médiálně k 10% a podobné problémy neměli,že?

Nika 22.4.2006 1:18

Jen jestli

konečně nepřišla "provize" od Kapsche ...;-P

Erik 22.4.2006 1:01

Kdybych si pred chvili neprecetl clanek

http://lidovky.zpravy.cz/smrtici-preference-0oc-/ln_nazory.asp?c=A060421_091321_ln_nazory_lvv

ktery poukazuje na rozdil mezi stranickymi preferencemi a volebni prognozou, tak bych si myslel, ze jde o brilantni rozbor politicke situace. Ted kdyz vidim, ze to autor nerozlisuje, tak si nejsem jist zda patri mezi "lajdacke novinare" kritizovane v uvedenem clanku. Tohle by se prece profesionalnimu politologovi stavat nemelo(?).

Aleš 22.4.2006 13:57

Re: Kdybych si pred chvili neprecetl clanek

souhlas , bývalý vysokoškolský pedagog prokázal velmi malou orientovanost v výzkumech veřejného mínění. Kdyby si jenom přečetl  jejich webové stránky, tak pochopí, že rozdíly v metodách nutně generují jiné výsledky a potom by nevyvozoval takové hlouposti.

janabok 22.4.2006 0:25

k čertu s průzkumy...

tak jako bude mít ODS 30%, socan 25, bolševik 15 budou mít lidovci kolem 10%...

tohle rozložení platí už několik let...

velkou neznámou jsou zatím zelení fašisté s nevyzpytatelným Bursíkem - ten chlapec na mne (pouze můj subjektivní pocit) nedělá dobrý dojem...

Jarda C. 22.4.2006 0:37

Re: k čertu s průzkumy...

Pokud se týká dojmu z Bursíka, Váš názor sdílí určitě víc lidí.

Kotec 22.4.2006 0:53

Re: k čertu s průzkumy...

proč zelení FAŠISTÉ, proboha?

watabi 22.4.2006 1:49

Re: Re: k čertu s průzkumy...

Proč fašisté? Tak si přečtěte jejich program.........i když možná výraz teroristi by byl příhodnější. Podle těch jejich keců dojde vbrzku (2010?) na střílení babek, které ještě budou (ó ta hrůza) topit v kamnech uhlím.......vám to připadá normální. Jestli se dostanou do sněmovny, ta nafasujeme větrníky a každý bude svojí elektřiny strůjcem;-P

conqueror 22.4.2006 2:02

Re: Re: Re: k čertu s průzkumy...

To bylo hezky řečenoR^

conqueror 22.4.2006 2:05

Re: Re: Re: k čertu s průzkumy...

Jen malý dodatek- ty větrníky si budeme muset koupit a to za cenu zvýšenou o ekologickou daň. Začnu jezdit na dřevoplyn a to hlavně na Malé Straně.

?? 22.4.2006 2:38

Re: Re: Re: Re: k čertu s průzkumy...

Včera pozdě večer pindal v rozhlase ten první hejhula z Větrníkova (Pávek) že to bude později. Jejich koaliční partneři ve vládě (!!) pokládají jejich volební program v této věci za příliš razantní  atak to budou muset o dva až tři roky posunout !!!

Nějak mi to připomínalo dělení kůže medvěda, který ještě běhá po lese. Pane starosto, já vám dám radu: Polibte si (Y) !;-D;-D;-D