27.6.2024 | Svátek má Ladislav


Diskuse k článku

UDÁLOSTI: Před volbami I.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Optimista 30.3.2006 11:15

Re: k čemu léky na cholesterol

Vážení, dle obsahu příspěvků od mé maličkosti jsem se proznámil, že pracuji ve zdravotnictví. Opatření ke stabilizaci VZP ČR se projevuje i v dočasné regulaci v lékové politice. Je mi líto, že kolegovi nebyl předepsán lék na cholesterol, ale kolik p.doktor předepsal paralenů, kdy cena je od 6 - 8.-Kč nebo podobných placebo, i když paralen má svůj účinek. Ať tedy p.praktický lékař kalkuluje a nezneužívá stávající situace, na které se možná nevědomky podílel taky, když VZP rozdávala i to na co neměla.
Pro příklad uvedu novější zdrav.prostředek pro neurochirurg.operace po trepanaci lebky. Amer.fy J+J nabízí zázračný preparát na zacelení otvoru v lebce pacienta po trepanaci velikosti - průměr 3-5 cm za 25000.-USD.
Ano, je to dost financí, ale efekt - výborný.
Proto i degresiv.daň na léky - čím dražší lék, tím nižší míra zdanění. Má to asi svoji logiku a je to jedna z cest stabilizace zdravotnictví.
.. 30.3.2006 11:14

Re: Re: Jak to bude?

Pane Mach to jméno se mi libí  Cssd dělá chybu ona v těch magorovinách soutěží z ODS.Já bych v tom ODSKU nechal no a ta slíbí vylet na MARS pokud bude tam kde je
.. 30.3.2006 11:09

Re: Re: Jak to bude?

Jo milý pane tady je propastný rozdíl Socani slibovali plošně neadresně a bylo to takové BLABLA! ODS  slibuje adresně a po volbách národ natáhne ruku to bude ta ostuda.Jak se muže ODS vyvléknou .Jednoduše. Její partneři ve vládě prohlásí že rovnou dan nechtěji.ODS vrámci zachování vlády toto příjme.A volič si muže vyl..............del.    ahoj
J. Mach 30.3.2006 11:04

Re: Jak to bude?

Trojtečko, vy asi nečtete noviny, pokud umíte číst, vzhledem k tomu, že to psaní vám moc nejde. Jinak byste věděl něco víc o slibotechně zn. ČSSD, kde to už dosáhlo komické úrovně, zasahující chvílemi do oblasti sci-fi.
dulcibelka 30.3.2006 11:04

Re: Že jsou Zelení více do leva než do prava o tom netřeba pochybovat, ale mnoho jejich potenciálních voličů to nijak netrápí, protože ti

Až na to, že zelení pak buď zmodrají nebo zčervenají.
Douša Josef 30.3.2006 10:55

Re: volby

Paroubek, z vyšší vůle premiér, již zatáhl socany tak doleva, že již programově není mezi KSČM a ČSSD větších rozdílů. V KSČM jsou však ve vedení chytřejší lidé, než u socanů. Prostě jejich personální základna je děs běs. Stejně je komunisté spolknou, pokud Paroubek ve volbách neuspěje. Slíbili, že kolektivně odstoupí a za nimi již je jen a jen prázdno! Jen řady šibalů.
Tom 30.3.2006 10:53

KDO JSOU TAKÉ ZELENÍ :

Jsou to taky spousty exkomunistů v řadách SZ v regionech, kteří ožili  s narůstajícími preferencemi u neinformované veřejnosti. Tato kryptokomunistická síť v řadách SZ má svého guru v redaktorovi Rudého práva, upřímném marxistovi, návštěvníkovi akcí komunistického svazu mladých a kandidátovi SZ do parlamentu Petru Uhlovi. O něm se proslýchá, že on je tou šedou eminencí v SZ, která má větší vliv než samotný předseda strany. Proč vlastně Uhl nedávno vstoupil do SZ, když ho problematika ochrany životního prostředí nikdy nezajímala ? Patrně proto, že právě v SZ vidí šanci na novou levici, kde pod zeleným pláštíkem bude moci vzkvétat "konečně ta správná aplikace marxismu".
Alfons 30.3.2006 10:48

Nemeditujte a volte všichni stranu zelených !!

Alfons 30.3.2006 10:47

Nemeditujte a volte všichni KDU !!

Alfons 30.3.2006 10:47

Nemeditujte a volte všichni ČSSD !!

Alfons 30.3.2006 10:47

Nemeditujte a volte všichni ODS !!

Lea 30.3.2006 10:33

volby

Jak jsem pochopila,je tento článek určen především těm,kteří chtějí zabránit možnosti "plíživých-demokracii omezujících" změn v případě vítězství levice. Tedy jak by se měl rozhodnout volič pravdy-lásky.Já se mezi pravdo-láskového nezařazuji.Jsem prostě nespokojený volič. I když bych se zařadila od středu spíše vlevo,musím uznat,že ČSSD potřebuje nutně střídačku. KSČM bych nevolila,ale určitě bych ji nenazvala polovojenskou organizací. Její voliči jdou v jednom šiku, chodili tak celý život a tato základna bude řídnout.Zrovna tak v jednom šiku chodí voliči ODS. KSČM podle mne nebezpečná není,pokud nemá dostatek síly a ten mít nebude. Horší by bylo,kdyby Rusko zavřelo kohoutky a zdvihla se vlna nostalgic. vzpomínek na to,jaké to bylo,když jsme byli bratři ,s posílením slovanského nacionalismu. K jeho pěstování značnou měrou přispívá ODS. Sekunduje svému čestnému předsedovi.Lidovce volit nebudu z důvodu,že jak se nyní hlásí pod Kalouskem k ODS,tak se mohou pod Cyrilem hlásit k levici. Jejich program by mi byl nejbližší,až na to,co autor uváděl. Proto sahám po někom,který splní záruku další proevropské politiky a zároveň snad trochu rozhýbe ten parlamentní konglomerát. Volím SZ a tajně doufám,že Kuchtová zapomene na "Jihočeské matky".Za náš kraj kandiduje Rabas. V TV nezazářil,ale má zkušenosti z místní politiky,jako ředitel lesoparku se také osvědčil a věřím,že při jeho vzdělání není lehce manipulovatelný a bude prosazovat politiku kompromisu. ODS bych nevolila především pro návrh rovné daně v té podobě,jaká je http://www.blisty.cz/2006/3/30/art27739.html-Rovná daň 15%? Všechno je jinak.Dále proto,že se nedokázala zbavit Tlustého a spol.Nevím,proč by měl o nebezpečí komunismu vykládat bývalý komunista, o kterém nepochybuji,že kdyby nedošlo k převratu,sedí v ÚV.To už si více vážím Uhla.Pro svobodu něco udělal.Své postoje presentoval vždy - je pro mne čitelný.
Douša Josef 30.3.2006 10:31

Re: Jak to bude?

 Ale jděte! Se sliby socanů jsou zde zkušenosti! Kde je odchod do důchodu v 60 letech, 90 tisíc protihodnota na staré auto, kde jsou plošné rodinné přídavky, kde jsou miliardy, co slibovali jednotlivým krajům před volbami 2002, když je objížděli jak cirkus Humberto, kde jsou ty zdroje, co Špidla měl? Zbude jen bilion státního dluhu. Mluvíte o tom, co BUDE, když se dostane ODS k moci, nemluvíte, co už je, když jsou socané u moci. 300 tisíc na tři děti pro plodičky (ani ne rodičky, ale plodičky)! To je terno! Růst je údajně 6 %, ale dluh roste větším tempem.  A rozkradené miliardy! Viděl jste včera Na vlastní oči? Jak Škromach s Pitrem a Mrázkem hodovali potají v STB rezidenci? Státní sopráva prorostlá mezi mafiány!
míša mýval 30.3.2006 10:27

k čemu léky na cholesterol

Snad abyste si pamatoval všechny korupční aféry ČSSD? Léky dostanete až po volbách, abyste nezapoměl splácet dluhy, které nadělali
franta 30.3.2006 10:20

Re: Franto,

Víte, on zásadní rozdíl mezi starým kapitalismem a komunismem spočíval v tom, že kapitalismus se nestaral v podstatě o nikoho a dával věcem zcela volný a někdy i krutý průchod, zatímco socialismus se zase staral o všechny a o všechno (taky krutě), i když ti dotyční o to nestáli. A ODS podle mě (třeba se pletu) usiluje o návrat toho prvního. Soudný člověk ovšem vidí, že ve všech civilizovaných demokratických státech včetně USA existuje něco mezi a záleží jen na míře tohoto "starání se státu". Možná to má něco společného s kdysi módní teorií konvergence. Ale, znovu opakuji, nejsem ani filosof, ani politolog, jsem jen prostý volič a tak to prostě vidím já. 
Lerak 30.3.2006 10:01

Re: Re: nevolte korupčníky z čssd

Máte jistě pravdu, ale někomu může scházet potřebný, důležitý lék, zákrok či co jiného již teď. A volby jsou za tři měsíce, nový ministr ještě později. Politika socanů je obludná a asociální, korupční.
.. 30.3.2006 9:59

Jak to bude?

Nejkrásnější slibotechna před volbama je strana modrých ptáku.O ní po volbách a pokud je vyhraje se budou psát  báje.Ta bude muset p.Tlustého vyhodit a pak tvrdit že to říkal on-a také vše sliboval on.Až to rozdaji co slíbyli (pokud to udělaji) a přijde //potopa// tak s CR se stane Národnim divadlem ano budeme vybírat a klobouk bude putovat po celé EU.To bude ostudy
AeroKarel 30.3.2006 9:42

Franto,

"ODS, která by si měla uvědomit, že kapitalismus z přelomu 19. a 20. století "
To je moc pěkná fráze na papouškování.
Ovšem, pokusíte-li se napsat čím by ODS prosazovala ten kapitalismus přelomu dávných století, budete mít trochu problémy. Nebo ne?
Milda 30.3.2006 9:13

Že jsou Zelení více do leva než do prava o tom netřeba pochybovat, ale mnoho jejich potenciálních voličů to nijak netrápí, protože ti

vycházejí z jednoduchého početního úkonu - čím více bude v Poslanecké sněmovně zelených, tím méně tam bude modrých a červených.
Kajan 30.3.2006 9:07

Bez znalosti skutečných principů, na kterých stojí lidská společnost, tedy spontánní řád lidské interakce, ať už máme za to, že vznikl božím záměrem nebo samovolně,

nemůže se žádný politilog vyjadřovat k politické situaci. Prostě mu chybí fundament, ke kterému by přiměřoval. Nemůže posoudit, zda činnost politické strany je nebo není v souladu s tímto řádem. A plácá a plácá !!! Dzp.
Pamětník I. 30.3.2006 9:06

Re: Velmi mne překvapuje,

a zapoměla jste dodat:.. a koukejte mi nabízet pestrou přehlídku rétorických krasavců, abych si podle TV štěků snadno vybrala stranu jak na módní přehlídce.
Pamětník I. 30.3.2006 9:01

Re: nevolte korupčníky z čssd

No vidíte, přežijete to a krizový scénář tedy funguje. Bylo by paradoxní, kdyby s krizovým scénářem měli být všichni dotčení účastníci spokojeni. Hlavně aby se tím získal čas a peníze na funkčnější nesocialistickou reformu zdravotnictví po volbách. Bohužel ten Rath tu funkci v téhle době bral, aby se prosadil politicky i když sám tvrdí, že se obětoval pro záchranu zdravotnictví. Tak ho tedy ve volbách obětujme.
Frankfr 30.3.2006 8:53

Re: Pane Doležale, jste jen takový plantala. Na vstup do politiky nemáte a jen tak kecáte, co Vám slina na jazyk přinese. A říkáte tomu, u neznámých důvodů. politologické texty.

Plně souhlasím s p. Kajanem. Pan Doležal již delší čas otravuje čtenáře zde i v MF DNES zejména svoji nenávistí k p. presidentovi Klausovi. Jeho "rozbory" jsou často pouze jeho osobním přáním a ne nestrané posouzení polického vývoje v naší zemi.
K pasáži v jeho článku , týkající se KDU "směšný reakční fundamentalismus" podotýkám následující. KDU s menším či větším zaujetím je stranou, vycházející ze základních křesťanských zásad t. j. Desatera a jeho výkladu / učitelský úřad církve /. V tomto ohledu nemůže ustoupit relativismu postmoderního světa, zejména záp. Evropy.Výše uvedeným hanlivým označením se pan Doležal zařazuje ke komunistickým ideologům, kteří poznamenali svým působením celý náš národ.
Proto Vás úprosím pane Doležale, již zmlkněte a přenechejte slovo nestranějším  skutečným politologům, kteří respektují názory i odlišné politické strany.
Podotýkám, že jsem Vám nedávno zaslal slušný mail - bez odpovědi z Vaší strany.
 
Saša 30.3.2006 8:49

Proč nás straší hned první větou,

že bude až do voleb psát pravidelně?
Jako by nebyl tenhle eurostát dost hrozný i bez něho!
Alfons 30.3.2006 8:42

Kdybyste volili všichni komunisty

nemuseli byste zde bezradně meditovat. Stejně nic kloudného nevymyslíte. Jen si budete dřít klábosnice.
jepice 30.3.2006 8:32

Re: ODS je jedna z nejpravicovějších stran v Evropě

O tom, co dělá starosti naší prav ici, neměli kapitalisti z přelomu 19. a 20. století ani páru, což platí i naopak. 
Já mám spíš pocit, že krásná doba fin de siecle schází našim levicovým diskutérům. Jo, to se to bojovalo, řečnilo, zpívalo, mávalo prapory! 
jepice 30.3.2006 8:21

Re: Bursík zůstane zcela sám

Představa Uhla coby ministra vedle Tlustého nebo Nečase je opravdu k popukání. Ale povězte mi, kde je ta strana, která bude s ODS a KDU hledat styčné body pro sestavení koalice?
Kajan 30.3.2006 8:13

Re: ODS je jedna z nejpravicovějších stran v Evropě

Franto, Franto ! Dzp.
šakal 30.3.2006 8:12

...ale jo, jak račte!

Každému, co jeho jest
Kajan 30.3.2006 8:12

Pane Doležale, jste jen takový plantala. Na vstup do politiky nemáte a jen tak kecáte, co Vám slina na jazyk přinese. A říkáte tomu, u neznámých důvodů. politologické texty.

By-li byste opravdovým politologem, pak byste zvládal v první řadě kompozitivní teorii, tedy vědecký výklad toho, jak svět ve skutečnosti funguje, na jakých skutečných, i když pro většinu lidí, neviditelných principech, a bez pověr a mýtů ! Ale kdepak. Vy si místo toho jen tak plácáte ! Dzp.