4.5.2024 | Svátek má Květoslav


Diskuse k článku

UDÁLOSTI: Povede se prosadit „Lex Babiš“?

V příštích dnech se dostane na pořad Poslanecké sněmovny v třetím čtení novela zákona o střetu zájmů. Na jeden z divokých protikorupčních zákonů podnícených revolučními iniciativami typu Rekonstrukce státu byla naroubovaná úprava, omezující členům vlády právo vlastnit všeobecně a vlastnit média zvlášť.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
K. Loskot 12.9.2016 19:16

Volbou Havla se zabránilo vzniku slušné

společnosti. Nakonec vyšetřování Culicotovy komise k přepadení Iráku, toho převelikého humanistu počítá k válečným zločincům a to zcela oprávněně.

Pokud se týká Lex Babiš, tak je to dětinské plácnutí do vody. Stačí znát pojem prokura.

A jaká mediální moc ? Jen se podívejme na povinně placenou Českou televizi, která pracuje proti zájmům národa a jejích koncesionářů. Kdo ji vlastní ? Havloidi a sluníčkáři.

L. Motl 12.9.2016 14:03

Babiš je výjimka, kterou je třeba zlikvidovat

Podívejte se, já si stejně jako mnozí v ODS a také pan Doležal vždycky myslel a stále si myslím, že je ve všech normálních případech špatné omezovat "kombinaci" podnikatelských a politických povolání, protože někteří lidé jsou šikovní, utáhnou oboje, a prostě je špatně konkrétní profese – včetně podnikatelů apod. – diskriminovat, chtějí-li být politici.

Ale tady nejde o dalších několik jednotlivců, kteří někde v krajském formátu utáhnou oboje. Tady jde o osud ČR. Babiš a lidé s ním již dnes v podstatě otevřeně spolčení – zejména KSČM – opět chtějí získat totální kontrolu nad státem. Taková situace nám od roku 1989 nehrozila. A teď hrozí částečně proto, že politik s téměř 30% podporou voličstva a majetkovou kontrolou nad velkými společnostmi i médii má prostě realistickou naději takovou totální kontrolu získat.

Babiš se nijak netají tím, že znárodnění Agrofertu je jediným problémem, který má s programem KSČM. Dohoda s KSČM ohledně znárodnění bude jasná: znárodní se vše kromě Agrofertu. Je jasné, že to bude oběma stranám vyhovovat. Zloděj a buran Babiš, který vykradl miliardy z fondů a dotací v ČR i EU, již roky vede válku s lidmi, kteří jsou také úspěšní, ale zároveň kulturně na vyšší úrovni než on. Aby vlezl mrzké lúze a rudým bolševickým nokům do řiti, neustále opakuje, jak je celá naše země rozkradená, jak všichni úspěšní lidé kromě něho kradnú, jak je třeba regulovat, omezit, šmírovat a práskat 10 milionů občanů při každém činu.

A závistivé mrzké lúze se to samozřejmě líbí. Je tomu třeba zabránit. Zákon je Lex Babiš, protože o likvidace konkrétního zloducha, Babiše, teď opravdu jde, ačkoliv se někdo může snažit tuto konkrétní hrozbu zamlžovat.

Když se nám nepodaří ho zlikvidovat, za desítky let budou muset znovu lidé řešit, jak se vyhrabat z totality. Radím jim: Fašismus, komunismus, Babiš, třikrát a dost. Už žádný samet. Pěkně pečlivě popravte všechny bolševiky a babišovce a geneticky tak omezte množství tohoto sajrajtu v české společnosti.

V. Čermák 12.9.2016 21:39

Ale ale pane Motle

Sice jste pěkně přeložil Briana Greena, ale jinak jste demagog 1.řádu. Mluvíte o závistivé české lúze, ale nakonec to vypadá, že bohatému Babišovi nezávidí prostí, víceméně chudí lidé, ale Vy sám. A co se týče dotací, brečíte dobře, ale na špatném hrobě. Kritizujte EU, že dotace udílí. Jen blbec by si je nevzal a Babiš je přece kapitalista, né blbec, že?

F. Navrátil 12.9.2016 12:27

Použij a zahoď!

Někdy se považuje výraz lex Babiš za nadsázku. Bohužel se opravdu jedná o účelový jednorázový zákon. Potvrzuje to fakt, že dnešní předkladatelé mlčeli, když ministr zahraničí a restituční miliardář Schwarzenberg vlastnil spolu s dalším miliardářem Bakalou řadu tiskovin. Dotace na rybníky či lesy jen pršely. A to neberu v úvahu, že současně jeho politická skupina ovládala (a ovládá) Českou televizi, placenou z koncesionářských poplatků.

E. Erat 12.9.2016 12:03

ANO, a Babiš jsou společným

dítětem politiky ODS + TOP v posledních letech. Tedy konkrétně Topolánka, Kalouska a Nečase. Tedy politiky destrukce, neustálých hádek v koalicích, osobních průse... atd. Nebo někdo dnes věří, že Dalík nečinil pod vedením Topolánka. Nebo, že Nečas nebyl zcela pod vlivem metresy Nagyové, a ta v podstatě vládla.Co hoši zaseli, to sklízejí. A Babiš je jenom třešničkou na dortu pejska a kočičky.

D. Polanský 12.9.2016 7:58

A další Babiš,

pan Doležal tenhle typ článků produkuje v obdivuhodném tempu. Což tak napsat jeho kritický životopis. Ovšem doporučoval bych z Babiše nezblbnout. Klidně se může stát, že autor si pak sám bude představovat, že je Babišem.

A. Bocek 12.9.2016 6:50

Smrdí to vítězstvím Babiše.

Po rozhovoru s bývalými kolegy spíše pravicového zaměření, kteří se stali až fanatickými stoupenci ANO mi to v tomto státě smrdí vítězstvím Babiše. Čapí hnízdo nevadí, prodloužení MEŘO nevadí, střet zájmů Agroflert , MF, MAFRA nevadí , stalinská disciplína v ANO nevadí.....

Než tito frustrovaní pravičáci prohlédnou čeká nás fašistická vláda Musoliniho střihu

V. Klepetko 12.9.2016 7:51

Re: Smrdí to vítězstvím Babiše.

Když "leadrem opozice" je pan Kalousek, tak je s podivem, že nám nehrozí vláda třeba nějakého Babišova koně! Nebo čápa...:-)))

P. Götze 12.9.2016 8:17

Re: Smrdí to vítězstvím Babiše.

A jaka je alternativa? uvedomujete si, ze babis zbohatl hlavne pricinenim saocanu a vladnich stran minuleho desetileti? Ze babis zbohatl na vecech, ktere byly prohlasovany parlamenty davno pred tim, nez vubec sel do politiky? vite, kolik takovych "babisu" a dalsich kmotru maji zavedene strany v pritmi za sebou? Problem neni babis, problem je uplne nekde jinde. A sedi to jiz pres deset let v parlamentech a vladach.

R. Langer 12.9.2016 15:58

Re: Smrdí to vítězstvím Babiše.

Tak tehdy zřejmě musel Babiš za to "prohlasování" ještě nějak platit, teď už si to prohlasuje sám... ;-)

J. Mrázek 12.9.2016 5:05

Je třeba přehlušit dění v OSN

Aby si lidé nepřečetli, co na nás každoročně OSN chystá s uprchlíky. zdroj obráceně gro.cevadevZ

Každý Babiš k tomu dobrý, zabýváme se drobnostmi a bude nám utajeno podstatné ...

L. Písařík 12.9.2016 3:20

Házení klacků

Byla kdysi v TV show, kde se hrálo o milion: na pustém ostrově, členové kmene měli plnit úkoly a vždy někoho vyřadit v určitém intervalu, aby se jejich šance na získání milionu zvyšovaly. V souladů s teorií her se semknuli neschopní proti tomu, kdo vyčníval nad jejich hlavy. Hra dopadla dle teorie: měli zůstat poslední dva máloschopní a rozhodnout mělo plnění závěrečného úkolu, dopadlo to tak, že ani jeden úkol nesplnil proto, že byl nad jejich schopnosti a cena udělena nebyla.

Docela stejně postupuje naše sněmovna z velkých obav, že jim Babiš zatne penězovod. Snad jediní komunisté by mohli být neutrální, protože nejsou u lizu, ale sázet se na ně nedá. Drobné strany nejsou rozhodující.

Vypadá to, že zdravý rozum vymizel docela a je slyšet pouze štěkot smečky.

Bože, jak hluboko jsem klesla, pravila hrdinka jednoho filmu a zdá se , že se k tomu blíží i Sněmovna.

V. Klepetko 12.9.2016 2:37

Pohár plný jedu je třeba vypít do dna,

protože na dně toho poháru je sladká jahoda! Jak prosté...

Tato jednoduchá myšlenka pana Doležala je vlastně opakem mravního poselství biblického příběhu o skáze Sodomy.

Je známo, že Hospodin by ušetřil toto hříšné město, i kdyby se v něm našlo jen deset spravedlivých.

Myslím, že kdyby v nějakém Slunečním městě, obývaném jen samými dobrotivými světci, žil jen jeden jediný Babiš (nebo Havel), tak by pan Doležal neváhal ani vteřinu. "Zář všemocného bez hranic a konce, jas tisíc sluncí rázem vyšlehnutých"... Radioaktivní popel buranokracie by jistě přispěl k genetické rozmanitosti nových, kreolizovaných obyvatel říše Starých pořádků :-)))))

K věci. Pokud se ODS nechá ztrhnout emocemi a zavrhne rozum, tak Lex Babiš bude schválen. Následně Ústavní soud tu sladkou jahodu v zákoně zruší, ale ten jed nám už zůstane na věky věků! Prosím, neberte to jako polemiku, ale spíše jako prognózu :-((((