26.4.2024 | Svátek má Oto


Diskuse k článku

UDÁLOSTI: Poučení z návštěvy čínského prezidenta

Jistě, dalo by se říci, že šlo o ceremoniální záležitost. Měla však velikou symbolickou hodnotu: tolik rudých vlajek v Praze od roku 1989 nevlálo, a skutečnost, že tentokrát na nich byly hvězdičky rozestavěny trošku jinak, je pro pamětníka, jako jsem já, odchylka spíše kosmetická.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
D. Polanský 7.4.2016 12:58

Duchovní odkaz křesťanské Evropy????

a hle i si vzpomněl na křesťanství. Škoda, že tlachálek nenapsal, jak jsme ty zbytky křesťanů z Kosova my křesťané hnali. Za asistence křesťanských vojsk muslimové i bořili křesťanské svatostánky.

J. Jurax 7.4.2016 20:13

Re: Duchovní odkaz křesťanské Evropy????

No, my - tedy vojáci ČR - jsme je moc nehnali. Jenom prezident vytvořil termín humanitární bombardování.

Ono jsou v tom hlavně USA jako vedoucí síla NATO - tam rozhodli, že bad guys jsou Srbové a hodní chlapci kosovští rebelové. Přičemž hrdlořezové byli na obou stranách, leč ti moslemínští albánští holt dostali generální pardon.

Dlužno podotknout, že Srbové by asi americkou vojenskou základnu v Kosovu netolerovali, kdežto vítězní kosovští Albánci ani necekli; nemohli.

J. Mrázek 7.4.2016 10:10

Autor rád zamlčuje a zapomíná...

http://karelwagner.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=502000

Hlavně kopnout jiné, aby se zapomnělo na "naše" hříchy a ne zrovna malé, co jiného je rozprodej orgánů zajatců srbů nynějším presidentem Kosova Thracim .....

M. Prokop 7.4.2016 10:23

Re: Autor rád zamlčuje a zapomíná...

Vy jste rozprodával nějaké orgány, píšete-li "naše" hříchy?

J. Jurax 7.4.2016 20:15

Re: Autor rád zamlčuje a zapomíná...

No, USA skrze NATO i EU podporovaný Thraci prý ano - no a my jsme v NATO i EU. Tak by se dala vystopovat linka hříchu ...

B. Mráz 7.4.2016 8:56

Sci-fi pana Doležala

Také by se mi líbilo založit opoziční smlouvou široké sdružení politických stran proti Babišovi.

Nazveme ho Národní fronta nebo Občanské fórum? A pozveme do něj i demokraticky do Parlamentu zvolené Filipboys z ulice Politických vězňů?

7.4.2016 8:55

Zajímalo by mně,

jestli dědouš Doležal sledoval přijetí čínského prezidenta v USA? To má Zeman opravdu co dohánět.

J. Vrtný 7.4.2016 15:04

Re: Zajímalo by mně,

Tam byla cesta z letiště do Bílého domu lemována rudými vlajkami. O tom, především o tom, psal pan Doležal. A to mi, promiňte, pane "Franku51" vadilo také.

K "titulu" ... dědouš Doležel... raději bez komentáře. Věcné připomínky jste nesdělil.

S. Ševeček 7.4.2016 8:39

Vždycky jsem měl pocit, pane Doležale, že

Poučení z krizového vývoje mělo stejný rukopis.

D. Polanský 7.4.2016 13:00

Re: Vždycky jsem měl pocit, pane Doležale, že

Tohle je jenom přípravný koncept. Úplné poučení autor zveřejní v nejbližších dnech.

V. Vaclavik 7.4.2016 6:46

Skonceme uz prosim s tou idiocii

kolik procent volicu ma kdo za sebou, jak procentnim vysledkem se sveho postu dobral.

Na ta procenta se hledi jen v koalicnich jednanich, jinak jsou uplne pro kocku, cili pro blbecky. Prece i prezident zvoleny o fous, s holou riti, si po zvoleni muze delat to same a i horsi, nez ta dnesni kreatura. Co by mu v tom mohlo branit vic, nez brani tomu dnesnimu hulvatovi? I president voleny parlamentem muze na jeho casti, ktere ho nevolily, ukazat vztyceny prostrednicek, muze si delat svou zahranicni politiku, zvlast kdyz ma uz druhy mandat, nebo o nej nestoji. Nechapu, jak v tom muze nejaky mandat hrat roli. Proste hulvat bude po zvoleni dal hulvatem a jen trochu slusnejsi clovek jim nebude, mandat nemandat, nedovoli mu to respekt k pozici, respekt osobni. A o tom to cele je, jak zakoncuje svuj referat ten v reci zadrhavajici se pan v estrade pana Mladka v tomto dnes opakujicim se poradu v televizi.

Proste volba jako takova, pokud da kandidatovi kreslo, je hotova, kdyz ho dostane. Samozrejme se musi vyvarovat neceho, co by ho z nej sesadilo i behem mandatu, ale to je, jak znamo velice pruzne, zalezi na dobe. Dovedu si predstavit, ze v casnych devadesatych letech by takoveto zvani komunistickych pohlavaru z Ciny vedlo k lidovemu odporu, ktery by mohl vyustit az k sesazeni z kresla. Dnes je ovsem jina situace.

Z. Jaromír 7.4.2016 5:25

Mám za to,

že Miloš Zeman myslí tím hlupákem, který nemění názory, např. člověka, jenž od dětství trvá na tom, že mléko prospívá lidskému zdraví.

Ovšem když pohlédneme na jeho činnost, zjistíme, že na škále víra, přesvědčení, postoj, názor, mínění se Zeman pohybuje krokem téměř tanečním a s tím či oním si jako soběstačný jájista žádnou velkou starost nedělá.

L. Písařík 7.4.2016 2:55

Svět se vyvíjí

Názory taktéž. Nevidím rozumný důvod, proč setrvávat na názoru, který se, ve světle vývoje světa, ukáže jako chybný. Štěstí, že názor obvykle nepřináší vysoké škody. A tak ho lze ponechat. Nejsem tvým nepřítelem proto, že mám jiný názor - to platí již od starověku.

V. Běhal 7.4.2016 2:33

Kdo je hlupák?

Jen hlupák, když zjistí, že se mýlil, nebo že je jiná situace nezmění původní názor.

J. Jurax 7.4.2016 20:20

Re: Kdo je hlupák?

Jistě.

Problém ale bývá v posouzení, proč a jak a nakolik se dotyčný mýlil a jaká jiná situace a jaké jiné okolnosti nastaly, když ten jeden uznal za dobré změnit názor.

Protože ono existuje i přísloví "Kam vítr, tam plášť".

P. Sulc 7.4.2016 2:10

Mozna ze to povede i k tomu,

ze CR bude z NATO vykopnuta a to plnym pravem. Smesny rozpocet na armadu, smesny pocet vojaku, tanku i letadel, to snad staci na revoltujici mestecko, ale na obranu zeme asi ne, ledaze by byla velika jako Andora ci San Marino.

L. Písařík 7.4.2016 3:04

Re: Mozna ze to povede i k tomu,

Vypadá to, že není dostatek peněz na cokoliv - dálnice, železnice, nemocnice, školy atd. Dokonce ani lidí není dost, obzvláště těch, kteří by pracovali. A přitom, když sečtete daně - z příjmu - pracovník 15% ze mzdy a 13,5% tzv. pojištění, zaměstnavatel 34% z mezd dělníků, všichni DPH průměr asi 18%, SUM 80% - je to možné, vždyť máme daně vyšší než ve Švédsku a výsledek stále stejný marast (=marasmus). Z NATO nás asi nevykopnou, již k vůli gegrafické pozici, ale budeme za vo*a, který neumí hospodařit.

J. Schwarz 7.4.2016 9:04

Re: Mozna ze to povede i k tomu,

Mám dojem, že nejde ani tak o peníze jako o to, že se na ničem nedokážeme dohodnout / nebo máme zákony tak pitomé že případnou dohodu dokáže léta blokovat pár jedinců /. Tak je blokována výstavba dálnic / "ekologové" protestující proti zvolené trase / i výstavba armády / vojenští páni se nedokáží shodnout na zbraňových systémech, neboť politici nemají jasno stran úkolů armády v případném konfliktu /...

J. Mrázek 7.4.2016 10:14

Armádě po konfliktu stačí koště

Smést po jaderné kremaci zbytky po všech obyvatelích ČR do několika údolí .....

T. Kočí 7.4.2016 9:57

Re: Mozna ze to povede i k tomu,

My máme pro NATO cenu. To říkal už Bismarck : Kdo je pánem Čech...

P. Sulc 7.4.2016 11:47

Re: Mozna ze to povede i k tomu,

Tak si to stale prezvejkavejte dokola, to hodne pomuze. Je hnusne, jak Cesi se ve sve obrane stale spolehaji na nekoho jineho. Pokud je nekdo sezere, bude to jejich vlastni vina.

Z. Lapil 7.4.2016 12:31

Re: Mozna ze to povede i k tomu,

Jak mě podobnými hláškami většinou rozčilujete, tak tentokrát máte naprostou pravdu.