18.5.2024 | Svátek má Nataša


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
V. Michl 13.1.2011 2:42

Ano,

Bárta může být docela schopným manažerem a svými veřejnými kroky i dobrým politikem. Prokázal to svým dosavadním přístupem k problémům na Min. dopravy. Tam je vidět, že schopný manažer, který něco dokázal je i velkým trnem v oku všem politikům (i spřízněným novinářům), kteří jako manažeři nic v životě nedokázali (mimo tlachání). Strana je to zajímavá, ale jejím největším neštěstím je John jako ministr vnitra. Skutečně řídit takový moloch, jako je vnitro, může jen člověk, který "na to má". Na to nestačí novinářský průkaz a pár podřízených, kteří ty pořady uměli udělat. Být dobrým agentem Stb, či přijít na obrazovku, vykulit oči a říci, teď na vlastní oči uvidíte.... je dnes moc málo. Tam je třeba se především obklopit lidmi, kteří budou pomáhat dobrou a promyšlenou radou. A než se ta zásadní rada pustí do éteru, musí mít čas dozrát a být také předjednána v koalici. Pane Johne, zkuste něco jiného, než se úplně znemožníte. Děkujeme, odejděte. Váš exodus, náš klidnější život. 

J. Zajíček 11.1.2011 22:45

vačnatci

děkuji pane Doležale za Váš příspěvek.Velice výstižné. Mám , ale velké obavy..Tato oligarchie je zatraceně zkušená...Přesto držím těmto lidem pěsti aby se jim tento Audiášův chlív podařilo vyčistit.   cit.: "Spravedlivým se hnusí, kdo páchá křivdu, darebákům se hnusí, kdo žije poctivě".

J. Urban 11.1.2011 21:05

Jen více Bártů

na všech úrovních, i v krajích a městech. To se pak bude modrá kradoslibna a oranžová tunelsocka kroutit :-)))

J. Kos 11.1.2011 20:42

Šarvátka

za jednoho ověšeného policajta metály vynesla na povrch ty různé průšvihy, které by se asi jinak řešily v kancelářích. Takže ODS si řekla o přes dr..u a teď budou vyplouvat na povrch různé kauzy. Někde vzadu se ale pracuje na tom, najít na VV a jejich lídry nějaký humus. To je otevřená politika občánku!

P. Novák 11.1.2011 12:58

Že by strach?

jak to tady tak pročítám,tak se mně zdá,že spousta starejch struktur/zlodějíčků a příživníčků / začíná mít strach.Proč? Na to si každej může jednoduše odpovědět sám.VV držím palce.Ohánět se tím,že jsou nezkušení ?Jak hloupé.

Jako jediní se opravdu snaží plnit,co slíbili.

S. Maršálek 11.1.2011 13:19

Re: Že by strach?

Je to totiž jejich jediná šance, jak si udržet místo na politickém slunci PS. Pochopili,správnou cestu a přeji jim, ať jim to vydrží.

M. Prokop 11.1.2011 14:42

Re: Že by strach?

Já být stará struktura/zlodějíček/příživníček, tak se raduji. John spolehlivě rozvrátí vše, na co upře pozornost.

S. Ševeček 11.1.2011 16:46

Re: Že by strach?

"Přímá demokracie" charakteru a tendencí , které naznačují (mimo jiné) Věci Veřejné je nejkratší cesta k revoluci.

(chtěl jsem napsat k řádění lůzy, ale rozmluvili mi to)

P. Novák 11.1.2011 22:29

Re: Že by strach?

ta "lůza" tam mimo jiné dosadila i ostatní politiky.Ta "lůza" o sobě ví,že spoustě věcí nerozumí,neumí je pojmenovat atd.Ta "lůza" ale vidí,co se kolem děje,a to se "lůze" nelíbí,to chce změnit.A VV si tímto způsobem pouze říkjí o podporu,když ji nenachází na půdě sněmovny.

O. Kadlec 11.1.2011 12:52

Pan Doležal

tentokrát spadl do žurnalistické pasti: je cynický.

J. Kanioková 11.1.2011 12:11

VV

něco se mi na nich líbí, ale na druhé straně mi připadají jako děsně nepředvídatelní, nespolehliví spojenci, někdy až vyděrači. Mám pocit, že oni sami si nejsou jisti co chtějí a je-li to reálné. Ale Bártův elán je mi sympatický

P. Fiala 11.1.2011 10:48

Čísla o Státním rozpočtu = Zákoně!!!

Ve své filosofické podstatě je třeba dopracovat  "vědu" nazývanou Politická ekonomie. Politika i ekonomika jsou zakodovány v našich genech a rozvíjeny v našich mozcích a přenášeny tak z generace na generaci.

Dle mne, je to fenomén stejný jako sestava atomu s kladnými a zápornými částicemi (z kterých se v podstatě skládáme), nebo prostor a čas (v kterém se pohybujeme). I když uvedené pojmy po staletí vnímáme osamoceně, jeden bez druhého není možný. Pokud ano, je to pak něco jiného.

Čísla mluví jasně (změna je nutná)::  http://byznys.lidovky.cz/statni-dluh-loni-stoupl-vlada-vsak-sve-zavazky-dodrzela-p2b-/firmy-trhy.asp?c=A110110_143547_firmy-trhy_kik

M. Prokop 11.1.2011 14:44

Re: Čísla o Státním rozpočtu = Zákoně!!!

Změna je  možná nutná, ale určitě nepravděpodobná.

Nebo zde snad cvidíte lidi, ochotné platit nadělané dluhy a žít s co nejmenším přerozdělováním?

S. Ševeček 11.1.2011 9:46

Pátý odstavec je podstatný

a mohu s ním zcela souhlasit.

A nejhorší je na tom to, že tento typ "přímé demokracie" je líbivý zejména pro Obyčejného člověka a Prostého občana - a těch je, jak známo, ta nadpoloviční třetina obyvatelstva, která je úplně pitomá.

Pane Janyško, že jsou vůdci VV pytomí, je vedlejší. Vedou pytomé a To se vyplatrí! 

Čelit tomu bude možno třeba za války, nebo osvíceným diktátorem. Kdepak demarchie, na tu není aničas, ani prostor ...

M. Prokop 11.1.2011 14:45

Re: Pátý odstavec je podstatný

Bárta není pitomý, jen ví kdo jsou jeho (jejich) voliči.

L. Štítkovec 11.1.2011 8:47

Moderní demokracie je zastupitelská.....

Na každém kroku, v kterýkoliv čas, v kterékoliv zemi včetně ČR můžeme pozorovat, jak se polititici chovají arogantně, povýšenecky vůči občanům. V zastupitelském systému je politik neomezený vládce, který si může dělat, co chce a jak chce. Je nedotknutelný a rozhoduje mnohdy proti vůli většiny občanů. Jestliže nejsme slepí a uvědomujeme si, že domokracie je proces neustálého hledání nového, lepšího, spravedlivějšího, poté nemůžeme ustrnout v domění, že už jsme na konci vývoje. Rozhoduje přeci občan - volič a ten by měl mít vždy rozhodující slovo.

M. Starý 11.1.2011 9:19

Re: Moderní demokracie je zastupitelská.....

Toto je přesná rétorika VV a jejich předchůdců, Sládkových Republikánů.

L. Štítkovec 11.1.2011 9:37

Re: Moderní demokracie je zastupitelská.....

Výše zmíněné strany nemají s prosazováním opravdové demokracie nic společného. Poku ale občan cítí, že je léta politiky obelháván a nemůže s tímto stavem nic dělat, snaží se hledat, pokud na všechno nerezignoval, něco , jež by posílilo jeho právo (viz ústava ČR) rozhodovat.

K. Janyška 11.1.2011 8:43

VV jsou podceňovány ! Právem ! Banda amatérů ! Dzp.

J. Ptáček 11.1.2011 9:05

Re: VV jsou podceňovány ! Právem ! Banda amatérů ! Dzp.

Z amatéra se časem stane profik. Banda defraudantů zůstane zločinci navždy ...

J. Anděl 11.1.2011 13:52

Re: VV jsou podceňovány ! Právem ! Banda amatérů ! Dzp.

Uvidíme za pár let, jak si povedou ve srovnání s amatéry Zelenými. Neříkám, že nemáte pravdu, uvidíme.

M. Prokop 11.1.2011 14:47

Re: VV jsou podceňovány ! Právem ! Banda amatérů ! Dzp.

Takový Bursík nebo Káča JauJau rozhodně nebyli amatéři, naopak, profesionální vyžírkové.

J. Anděl 11.1.2011 15:57

Re: VV jsou podceňovány ! Právem ! Banda amatérů ! Dzp.

No, u paní Kateřiny nevím. Pan Bursík rozhodně byl a je profesionál. Přesto zelení měli a mají tu nevýhodu, že stojí na ekologii, která je, zdá se mi, v poslední době spíš neoblíbená. A svojí podporou menšin to také nevyhráli.

To VVčka mají mnohem šíře uchopitelnou ideologickou základnu. Velice širokou, z dalekého leva do dalekého prava, všechno pro lidi, podle jejich přání a přes internet.

J. Ptáček 11.1.2011 8:40

Přišly "mladé pušky"

Souhlas. Je mě milejší možná trochu nešikovný či těžkopádný ale cílevědomý John v čele ministerstva vnitra nežli obratný manipulátor Langer schopný všeho a mající ostaně zcela jiné cíle. Zatím pouze "pravdaláska" byla skutečnou opozicí bloku ODS-ČSSD. Nyní se zdá, že namísto pravdylásky přišly "mladé pušky" a nejeden z bývalých matadorů se osypal. Poslouchám-li Bártu, Peak nebo Kočí, má to hlavu a patu. Možná se nám pomalu rýsuje ta změna, která naši zemi potká s železnou pravidelností zhruba každých dvacet let.

K. Janyška 11.1.2011 8:44

Re: Přišly "mladé pušky"

Přišly blbé pušky a ne mladé ! Dzp.

R. Tichý 11.1.2011 11:18

Re: Přišly "mladé pušky"

Myslím, že je dobře, když se ve vládě objeví lidé s odbornou kvalifikací a manažerskými zkušenostmi. Určitě je to lepší, než když tam sedí nějaký neumětel, který akorát leštil kliky ve stranickém sídle. Třeba takový Bohoušek Sobotka byl v partaji už na škole a rovnou ze školy se stal profipolitikem. Není se co divit, že má zkušenosti pouze z oboru "špinavé politiky". A většina "mladých" v parlamentu jsou na tom stejně.

J. Kanioková 11.1.2011 12:07

Souhlas,

jen trošku zírám na Bártu, pořád si nejsem jista, kam ho zařadit. Ale jeho zápal se mi líbí. Možná ale udělá nějaké škody, nevím.... Např. pokuty podle ceny auta mi připadají naptosto nesmyslné, ale pokuta dle mzdy se mi docela zamlouvá. Kdekdo se ohání tím, že jsme si rovni a tedy proč tohle.  Jenže já bych to převedla na to, že fakt jsme si "rovní", tudíž rovné i procento ze mzdy. Protože pokuta je trest a ten by nás rovné měl bolet stejně. A má i výchovný efekt.  Zaplatí-li dva za stejný prohřešek, tak ten, komu to vyjde na 2 tisíce, může ho to někdy i likvidovat, má-li malý příjem. Do smrti na to nezapomene a bude se snažit už neopakovat. Ovšem ten s příjmem nad 25 tis. si odpustí jeden pořádný mejdan a za dva měsíce si na tu pokutu už ani nevzpomene

O. Kadlec 11.1.2011 12:50

Re: Souhlas,

Paní Kanioková - to by ti bohatí a bohorovní museli mít nějaké mzdy.

M. Prokop 11.1.2011 14:48

Re: Souhlas,

Pěkná teorie, ale je to neproveditelné. IMHO to Bárta moc dobře ví.

P. Rajman 11.1.2011 8:34

Věc veřejná - Res publica

Vzhledem k diskreditaci republikánů v ČR zvolila tato strana správný marketingový tah, totiž, že se pojmenovala česky. Ve zkorumpovaném  (pro většinu občanů odeesácko levičáckém ) světě, který je pokračováním bolševické politiky vyvolenosti ( chcete-li "politiky kádrů" ) působí tato strana jako zjevení, se kterým mají potíže i tak zkušení politologové jako je autor článku. Zda zazáří nebo zhasne budou moci ( snad ) určit voliči. Strana působí vzhledem k stavu voličů jako středová, ale obsahově je věcně pravicová  ( podobně jako jedna ze dvou  superpartají v USA ) bez nacionálně - šovinistické pachuti ovšem také s prostředky odpovídajícími poměrům republiky.