20.5.2024 | Svátek má Zbyšek


Diskuse k článku

UDÁLOSTI: Politické zemětřesení

To, co se od úterka odehrálo na české politické scéně, bylo malé zemětřesení. Nevím, jak kdo: autor těchto řádků ho nečekal a není zřejmě sám, kdo byl tak trochu zaskočen.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
D. Streit 9.11.2012 15:22

Neustál...neříkejte hop!

To svinstvo ho nakonec dožene. Teď je rozhodující zarazit církevní "restituce":

http://streit.blog.idnes.cz/c/302208/Prosim-prezidenta-Klause-aby-zarazil-cirkevni-restituce.html

J. Urban 9.11.2012 22:30

Re: Neustál...neříkejte hop!

Mám vážné obavy. Duka je kamarád Klause :-(

V. Ondys 9.11.2012 10:58

:))))) Mně bylo víc sympatické, že má ještě někdo sílu zvednout se a odejít od společné žranice

Váha uznávaných hodnot je zaručená pouze tíhou, se kterou dolehnou na každého, a odvolávat se na ně můžou jen ti, kteří ji unesou.

P. Čech 9.11.2012 7:57

A znovu se ptám.

Kde je příčina tohoto stavu? Příčina je ve volebním systému podle zásad poměrného zastoupení.Pokud by se situace nevyvinula tak, jak k ní došlo, byl by scénář jednoduchý. K moci by se dostali socialisté, kteří by nám vládli spolu s komunisty (opět vinou systému).Proboha, kdy už lidé konečně pochopí, že hrozbu komunistického návratu k moci může demokratickým způsobem navždy odstranit pouze a jedině většinový, dvoukolový volební systém? V tomto systému volíme zástupce do senátu. Ponecháme-li stranou nízkou volební účast, která má zcela jiné příčiny než které jsou jí politiky lživě přisuzovány, vidíme, že se zde vyskytují (jsou zvoleni) pouze 2-3 komunisté. V případě stejného volebního systému do poslanecké sněmovny by se i tam více komunistů nevyskytovalo a hned by bylo min. 50% problémů eliminováno. Lidé, pochopte už konečně, že příčiny problémů jsou zcela jinde, než kam je umísťují politikové a novináři!!!

V. Němec 9.11.2012 9:03

Re: A znovu se ptám.

kdo nám změní ten volební systém? Kdo jej tak upekl? Pod vším chybí autorské podpisy jmenovitě, nejlépe s adresou!

P. Pavlovský 9.11.2012 9:21

Re: A znovu se ptám.

Proboha, neblázněte!

Autoři ústavy jsou přece známí, to nebyl žádný zednářský spolek.

A to ÚSTAVODÁRNÉ SHROMÁŽDĚNÍ, TEHDEJŠÍ POSLANCI, TAKÉ!

JMENOVITĚ, VŠECH 200!

P. Čech 9.11.2012 9:24

Re: A znovu se ptám.

Vše pramení z ústavy. Ptáte se, kdo ji vytvořil? Pracovní skupina, ve které byl jediným nekomunistou JUDr Cepl. Všichni ostatní byli "bývalí" komunisté v čele s JUDr Jičínským. A tak byl do ústavy zapracován poměrný volební systém.Tento návrh ústavy byl schválen většinou komunistů a "bývalých" komunistů v parlamentu, většinou, která tam dodnes je. Před vypracováním návrhu ústavy se pan Václav Havel dotázal a prosil o radu m.j. též profesora pařížské Sorbony (jméno si nemohu vzpomenout). Ten mu prokazatelně radil přijmout většinový volební systém, jako nejvíce vhodný pro náš stát. "Bývalí" komunisté soustředění kolem pana Havla jej od toho odradili. Věděli proč a on jim podlehl, jako i v mnoha jiných případech.

E. Heusinger 9.11.2012 10:09

Je nutno nalézt

takový volební systém aby ve volbách vítězila jenom pravice. A to za všech okolností.

Jedině tak tu nastane ráj na zemi.

F. Pavlis 9.11.2012 10:32

Re: Je nutno nalézt

Máte pravdu, pane Heusingere. Škoda, že vám nelíbí...

J. Vyhnalík 9.11.2012 12:14

Re: A znovu se ptám.

Většinový jednokolový.

Dvoukolový je zbytečně drahý a má smysl při volbě třeba presidenta. Při volbě většího shromáždění je spíše kontraproduktivní.

V. Václav 9.11.2012 13:53

Re: A znovu se ptám.

Pane Čechu, odvrátit hrozbu vlády komunistů může pouze drastická změna členů parlamentu a vlády, hlavně ODS. To nemáte oči a uši, abyste zjistil, co už ODS napáchala, jaké morální páchnoucí bahno udělala z politické scény v této zemi? Líbily se vám manévry posledního hlasování? Vždyť velý parlament je zbytečný. Stačí dva pánové - Kalousek a Nečas. To by byly úspory,že? Pravomiocně neodsouzený Rath sedí už více než půl roku ve vyšetřovací vazbě, zatímco pan DAlík je vyštřován na Svobodě. Dokonce ten manévr s pravomocně neodsouzeným člšnšm ODS, který složil poslaneckou přísahu, ač je souzen pro korupci, aby dal hlas a hned na to vyhozen, to se vám líbí? John byl zbaven všech funkcí za střžed zájmu, zatímco Marek Šnajdr klidně byl náměxstkem ministra zdravotnictví a zároveň předsedou správní rady VZP. To se vám líbí? Jádro pudla je úplně jinde, než systém voleb. Kdyby hlavně ODS nepáchala lotroviny, neměla tolik afér a pod koberec zametených kauz, tak by lidé komunisty nevolili. Církevní restituce jsou nedodělané, plné podrazů a nedořešených otázek. V době šetření a škrtacích balíčků si poslanci a vládní činitelé přidají několikatisícové platy! To se vám líbí? Ceny máme už mnohdy vyšší než vyspělé sousední státy, ale platy mnohonásobně nižší. Jak to tedy, že dluh stále stoupá? To se vám líbí?  Jsme skutečně pronárod rektoskopů.

P. Čech 9.11.2012 16:46

Re: A znovu se ptám.

Pane Václave, nemám ád ODS, asi stejně jako vy, ikdyž asi z jiných důvodů. Vidím to poněkud jinak. ODS, stejně jako ČSSD, ale i jiné politické strany jsou pouhou kamufláží stran. Jsou utvořeny proto, aby se měli "bývalí" komunisté kam skrýt a odkud mohou ústavní cestou bez jakýchkoliv problémů ovládat stát a vládnout jeho občanům. Je to všechno pouhá hra na levici a pravici, která ve skutečnosti neexistuje. Hra, které věří pouze jednoduší lidé a pak ještě lenoši. Mám zde na mysli lenost svobodně a individuálně myslet. Pánové, které jste zde jmenoval nejsou ničím jiným než pouhými figurkami, odvádějícími špinavou práci ve prospěch "bývalých" komunistů, umně skrytých právě v ODS, ČSSD, a většině ostatních politických stran. o tom to je.

V. Václav 9.11.2012 17:04

Re: A znovu se ptám.

PAne Čechu, děkuji, tak pod tohle se vám podepíšu. Ale dosti mne to mrzí. Když jsem také cinkal klíčky s nadějí v srdci, tak jsem si to představoval jinak, ač jsem si nedělal iluze o růžové zahradě. Myslel jsem si, že ke konci mého života(zrozen za Heidrychiády) se dožiji něčeho lepšího. Ale je to hlavně naše vina, že tuhle sebranku stále volíme.

P. Čech 9.11.2012 18:27

Re: A znovu se ptám.

Tedy, nevím jak Vy, ale já tuto sebranku, jak říkáte, nevolím. A spolu se mnou ji nevolí 70% občanů. Využívají tak jedinou ústavní možnost, jak vyjádřit svůj nesouhlas se systémem, konkrétně s čl.5 ústavy a s volebními zákony, které mi diktují, jak a koho musím volit, pokud chci využít svého volebního práva. Jedná se totiž o nesvobodné a nedemokratické volby, téměř stejně nesvobodné a nedemokratické jako před rokem 1989.

B. Rybák 11.11.2012 13:48

Re: A znovu se ptám.

Zkuste použít kromě masmediálním ohňostrojem ohlušených uší a oslněných očí použít rozum, nebo se aspoň podívejte přímo kolem sebe a také na tu reálnou hrůzu do "zbytku" (EU-)světa.

P. Maleček 9.11.2012 6:20

Kuba demaskoval podstatu ODS

Odpor šesti poslanců se nezhroutili. Oni dosáhli svého a proto zmlkli. Tihle pánové, stejně jako většina poslanců svůj mandát berou jako cestu k penězům, ne jako službu občanům a prosazování ideí.

Nečas jejich hmotným požadavkům vyhovět nechtěl, nový šéf ODS Kuba , byť pro naivky prý jen kryjící Nečasovi záda (doporučuji otevřít politický cirkus)je byznysmen s politikou, který ví, že pár milionků pro rebely je výhodná investice nesoucí miliardy ze státního. Však právě proto byl Kuba kmotry ODS do funkce ministra i místopředsedy ODS dosazen.

ODS tímto odložila poslední zbytky přetvařování. Teď jasně říká. Jsme tu proto aby jsme si nakradli ze státního. Vše okolo jsou jen maskovací kecy.

J. Blažek 9.11.2012 2:39

Žádné překvapení .....

.... neboť zde platí jediné: KDD = Každý Den Dobrý.

P. Pavlovský 9.11.2012 0:25

VV jsou sice zombie, ale ve sněmovní matematice

je třeba s nimi počítat, obzvlášť je-li hlasování tajné nebo jde-li o nebezpečí předčasných voleb.

S perspektivou, že do sněmovny už nikdy v životě, by nechal vládu padnout jenom nesobecký blázen. Do důsledků vzato: každý zákon, se kterým Nečas spojí otázku důvěry vládě, projde. Veverky to zařídí.

J. Stejskal 9.11.2012 0:23

Já myslím,

že tahle sbírka stojedničky pro thle hlasování vejde do dějin, včetně toho kocourka, co dostal nepravomocnou šestku a nemůže se "ztotožnit" se závěrem soudu, který po poslechu nahrávky, kde si říká o meloun řekl, že si na nahrávce říká o meloun.

Na druhou stranu po schválení církevních restitucí budeme mít od pana Kalouska pokoj. Už ho to nebude zajímat, protože si bude moci koupit ostrov. A o to od začátku šlo.

J. Brunner 9.11.2012 0:51

Re: Já myslím,

Všichni myslí, ale nějak divně.Kalousek rozhodně není žádný hlupák ani srab.Všichni melou jak je napakovaný, dokonce si koupí ostrov, ale důkazy žádné.Hlupáci jsou tedy jiní, ti kteří mu to neumí dokázat a jen si to "myslí".

Nedělám mu obhájce v podstatě je mi to fuk, ale nemám rád když někdo obviňuje bez důkazů a všichni se po tom opičí.

J. Blažek 9.11.2012 2:42

Re: Já myslím,

Takže ani ti mrtví, co seskočili s padáky, které zařídil Kalousek, nejsou pravdiví?

K. Kocourek 9.11.2012 9:41

Re: Já myslím,

Nehodnotím, jestli Kalousek získal z těch padáků nějaké výhody, o tom opravdu neexistují přesvědčivé informace, ale když budete trochu googlit, snadno se dozvíte, proč se ti lidé zabili. V téhle zemi je poměrně dost odborníků, kteří se v padácích po technické stránce vyznají, takže dokážou přesně popsat, kde se stala chyba. K situaci, jaká se přihodila s těmi padáky, můžete dojít  zcela transparentně, když se neustále mění technické požadavky na výrobek.

Žurnalisté to jako obvykle zkombinovali do myšlenkové zkratky, ale mezi těmi úrazy a korupcí není přímá souvislost.

E. Došlík 9.11.2012 7:49

Re: Já myslím,

Brunnere pane,

asi vám to není fuk, Kalous není hlupák, ni srab, ale je to doslova bezpáteřní, bezcharakterní slizský tvor, kterému asi díky jeho Pánu Bohu to prozatím vychází. Ale tak dlouho se chodí se džbánem pro vodu, až se ucho utrhne! Tá doba pomalu přichází . . .

F. Svoboda 9.11.2012 10:12

Re: Já myslím,

Pane Došlíku, pan ministr Kalousek udělal i dobré věci. Z jeho popudu došlo před lety k odškodnění střadatelů zkrachovalých kampeliček do výše úložky 300.000,- Kč místo původních 100.000,- Kč. Za to mu patří veliký dík.

Rád bych od vás dostal vysvětlení o bezpáteřnosti jmenovaného. Předem děkuji.