28.4.2024 | Svátek má Vlastislav


Diskuse k článku

UDÁLOSTI: Pohřbívání sudetoněmeckého problému

Návštěva ministra Hermana na Sudetoněmeckých dnech v Norimberku vyvolala standardní otevřený odpor jen u komunistů, prezidenta Zemana a spřáteleného ruského koutku Práva (ve zdrženlivější podobě – Vladimír Plesník napsal něco v tom duchu, že sudetští Němci se dodnes nedokázali za svůj „odsun“ omluvit).

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
F. Egerer 19.5.2016 7:48

Nebýt politiků,

tak už tento problém dávno neexistuje!

D. Polanský 19.5.2016 7:05

Máme se omluvit,

kdo je to my? To autor neřekl. Ve válkách, ale i před nimi a po nich se ději nehezké věci. Proto mluvíme o válkách. A je dobře, že kdo seje vítr, sklízí bouři. Kdyby tomu tak nebylo, nebylo by nikdy míru. Je zločin a je trest. Autor píše jako vždy nesmysly.

P. Rajman 19.5.2016 5:37

Dekrety doutnají

Kde není kolektivní vina nemůže být kolektivní zločin. Tam, kde je individuální zločin, tam je i individuální vina. A tam kde je amnestie za individuální zločin, tam přetrvává kolektivní nevědomí o zločinu. Rozřešení toho, zda individuální vědomí zločinu či jeho kolektivní nevědomí přetrvá zůstává nezodpovězené. Domnívám se podobně jako autor, že dočasu.

J. Brunner 19.5.2016 1:12

Nechápu

proč se v tom pořád rýpáte. Na tom co se stalo se nedá nic změnit.

P. Maleček 19.5.2016 0:44

Kdo seje vítr sklízí bouři, zapomněli Němci

No, odsun Němců (autor kecá, že etnický, ti co nekolaborovali s nacismem mohli zůstat - jen jich bylo ukrutně málo) nebylo nic pěkného, ale také nic nepochopitelného. To v kontextu německých, nejen válečných zvěrstev. Vražednou psychózu nevypnete jak žárovku podpisem kapitulace. Zvlášť když si poválečnými krutostmi k Němcům šlo udělat voko u té nové totality rusko-komoušské. A též zamaskovat své pronacistické kolaborantství.

Což uzavřela Česko-Německá deklarace podepsaná pár let po 89. No a od té doby do sudetského problému šijí hlavně ti, kterým z toho kouká nějaké to píárko, volební hlasy či plná kapsa. Byť jen na chlast či děvky, jak je tomu u řady především pražských publicistů, zaštiťujících se křesťanskou morálkou a lidskými právy - že autore.

J. Friedlaender 19.5.2016 14:28

Re: Kdo seje vítr sklízí bouři, zapomněli Němci

Už jen ta sprostota od Vás a řady dalších oponentů stvrzuje, že pan Doležal má pravdu.