18.5.2024 | Svátek má Nataša


Diskuse k článku

UDÁLOSTI: Plod Velké protikorupční revoluce

Následující řádky se týkají právě vznikající vlády: porod se chýlí ke konci, jen není pořád úplně jasné, zda jej novorozeně přežije.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
B. Rybák 29.1.2014 16:49

To není jen posun

Obávám se, že tato vláda (neolevicové EU-oligarchie) je s ničím předchozím neporovnatelná. Je definitivní porážkou našeho státu, která je srovnatelná jen s "vítězným únorem", "Mnichovem" a "Bílou horou"! Je to konečný výsledek procesu, jehož milníky byl "Sarajevský puč", "puč v ČT1", puč proti (Železného) TV NOVA, Sobotkův a Špidlův EU-hujerský puč v ČSSD, Ištvanův policejně soudní puč!

V. Vaclavik 27.1.2014 23:02

Me se libi

jak maji politici Zapadu, coz zahrnuje i ty nase, stazne pulky nad denim na Ukrajine. Je dobre ze se takove veci jako tam deji, je to priklad a jak vime, priklady tahnou, a doufejme, ze tahnout budou, mozna i u nas. Uz je cas na nejakou novou defenestraci, ktera ovsem muze vzit formu jinou, aby historii ucinilo zadost - ze se obvykle neopakuje.

P. Maleček 27.1.2014 21:53

Doležal zcela mimo

Pan Doležal má pravdu jen v tom, že kdyby byla pravice opravdu pravicová a levice levicová a obě části spektra ctili ne jen kecaly o demokracii, tak by tu mimo ODS, ČSSD a okrajové lidovce a komouše žádné nové subjekty nebyly.

Za to co je to dnes za politický paskvil žádné občanské iniciativy nemohou. V tom je p. Doležal zcela mimo. A dokazuje to i tím že dává do jednoho pytle NFPK, TI a Holešovskou výzvu a jí podobné skutečně šílené hnutí.

Ty jsou produktem toho, že ty standardní politické subjekty zcela zdegradovaly. A to díky politikům vidícím v politice snadnou cestu jaksi nakrást na státním-krajském-komunálním.

Takže p. Doležalovi doporučuje neúpět nad Babišem či Okamurou - ti jsou jen důsledkem příčiny, kterou jsou profesionální zloději v těch tzv. etablovaných stranách ke kterým p. Doležal tak obdivně shlíží.

F. Lesniak 27.1.2014 18:18

No, dneska opravdu dobré.

Pan Doležal to vystihl znamenitě. Díky za dobré čtení, ale na druhé straně není nám z toho všeho na blití?

P. Jirka 27.1.2014 16:44

Těžko říci, zda si to výslovně přáli,

ale rozhodně dělali vše pro to, aby to tak bylo. Proto mě přichází na mysl příměr s Leninovými užitečnými idioty...

Š. Hašek 27.1.2014 14:31

Přesné, výstižné.

Nějak mně ale nesedí posledné odstavec. Ti chytřejší ze jmenovaných si toto přímo přáli! Usilovali o to. Lid prostý/závislý a voliči just volící "něco jiného a nového" se jen veze na pokynech televize a tisku.

M. Kyselka 27.1.2014 16:04

Re: Přesné, výstižné.

Pěkné postřehy. Zatímco ODS možná řídili političtí podnikatelé nepřímo a z povzdálí, nyní si bere vládní řízení financí rovnou jeden z nejmocnějších bosů.

B. Rameš 27.1.2014 11:51

Pochvalné mručení

v komentářích mne přimělo zase jednou vylézt z nory a cosi poznamenat k páně Doležalově článku.

Příměru "porodu" vlády k filmu "Rosemary má děťátko" (mimochodem, Polanski jen zfilmoval scénář podle stejnojmenné knihy Iry Levina) moc nerozumím, ale budiž, je to efektní a autor má právo na nějaký ten efekt.

Těžko však již je mi rozuměti nářkům nad tím, jak je to vláda špatná (jaksi a priori, neb projevit se zatím nijak nemohla), protože se skládá z různých politických uskupení. Inu, a ony předchozí vlády v ČR (minimálně od r. 98) byly postaveny jinak? Nebo by bylo lepší mít vládu jedné strany (no DOBRÁ, to je podpásovka, pan Doležal je bezpochyby demokrat, ale nemohl jsem si to odpustit). Že ti pitomí voliči pitomě volí - to je starý nářek, a opět - tak to jako vyměníme lid, když nám jeho rozhodnutí nepasuje do noty? A vládnou snad na západ od nás všude jednobarevné a jednomyslné vlády? Nevšiml jsem si, jaksi. Zajímalo by mne taktéž, čím konkrétně přispěli (BD používá evidentně negativní konotaci) k dané situaci hnutí a skupiny jmenované v posledním odstavci, a pokud tím, že se množství lidí odvrátilo od tradičních stran, co je na tom tak špatně (a pokud by měl platit tento argument, čím jsou vlastně ČSSD nebo KDU-ČSL netradiční?). Není pořád možné používat argument o tom, že strany jsou zárukou demokracie, když tomu tak evidentně bylo stále méně a méně. Občasné revoluce a povstání jsou evidentně ku prospěchu politického organismu - minimálně v tom, že staré zažrané struktury se vyháží (oběsí, zastřelí, pošlou do vyhnanství - dle stupně revolučnosti) a novým to nějakou dobu trvá, než vyvinou chapadla. Mezitím (pravda, jen občas a jen do jisté míry) bývá chvíle času na vybudování skutečně demokratických struktur. V našich podmínkách, jak se tak do historie dívám, je optimální perioda tak čtvrtstoletí, takže...

J. Huml 27.1.2014 17:13

Re: Pochvalné mručení

Dobry, pane Rames! Prosim, vylezte z nory casteji, Vam to mysli.

M. Svobodová 27.1.2014 17:23

Re: Pochvalné mručení

Dovoluji si připojit se k pochvalnému mručení, příměr se zplozením čerta mi připadá dobrý, stačí se jen pečlivěji začíst. Namísto levice usilující o prosazení koncepce sociálního státu zde máme podivně bezkoncepční uskupení, které za téma dne kdovíproč považuje obhajobu normalizačního režimu. Namísto pravice prosazující minimální stát a svobodu jednotlivce je zde firma s názvem jako z budovatelské příručky, jejíž snaha převzít řízení státu jako součást svých firemních aktivit ze záhadných důvodů nevyvolává u budoucích koaličních partnerů žádné relevantní reakce. Obhajoba konzervativních hodnot připadla panu knížeti v opozici, ten se ovšem od pojmu pravice radikálně distancuje a v zásadě není příliš jasno, o které hodnoty mu konkrétně jde. A panem Doležalem zmiňovaná uskupení se na tomto stavu podílela tím, že hlasitě spolupracovala při odvedení pozornosti voličů od tématu soutěže politických koncepcí k uměle nastolenému tématu oprávněnosti samotné existence politiky v tradičním pojetí. Možná tam ta kopýtka nejsou, ale mnohdy to tak docela vypadá...

J. Jurax 27.1.2014 22:31

Re: Pochvalné mručení

No, pravíte - cituji - Občasné revoluce a povstání jsou evidentně ku prospěchu politického organismu - minimálně v tom, že staré zažrané struktury se vyháží (oběsí, zastřelí, pošlou do vyhnanství - dle stupně revolučnosti) - konec citátu.

U nás se ovšem ty staré struktury ani nevěšely, ani nepostřílely, ani neposlaly do vyhnanství (zjevně k naší škodě byl ten samet moc heboučký), akorát vykoply ze dveří, aby se okny celkem bez problémů pohodlně vrátily. Nakonec jistý Bureš je to dokonalým důkazem. Takže ten první pokus o vybudování skutečně demokratických struktur se tak nějak jaksi zouplna nepovedl. Struktury tu máme, to ano, ale demokracii formálně taky, ale nepasuje to dokopy.

B. Rybák 29.1.2014 17:17

Re: Pochvalné mručení

Nebylo třeba měnit lid, ale zájmům elitářského parazitického EU-socialismu sloužící masmédia a demaskovat těmto zájmům sloužící EU-hujery. Obávám se, že i na to je už teď ale pozdě.

Vy opravdu věříte tomu, že demokracie potřebuje k svému vylepšení revoluci? Tak si souhlasně mručte, třeba si Vás noví (pučističtí) vládci všimnou. Nezapomeňte ale na to, že každá revoluce (ba i pouhý puč) "požírá především své vlastní děti".

F. Žůrek 27.1.2014 8:35

Dá se Čechům vůbec vládnout?

P. Schuster 27.1.2014 9:40

Re: Dá se Čechům vůbec vládnout?

Máte pravdu už od dob, kdy nám vládl francký kupec Sámo (7. století), ne.

Záznamy franského kronikáře popisují další vývoj těmito slovy:„Tak se stalo, že Sámo založil první slovanskou říši. Oženil se pak s dvanácti slovanskými ženami, měl s nimi dvacet dva synů a patnáct dcer a šťastně vládl 35 let. Všechny další boje, jež za jeho vedení sváděli Slované s Avary, byly vítězné.

Kde jsou ty potomci dvaceti dvou synů a patnácti dcer? Asi spí na Blaníku.

V. Vlk 27.1.2014 0:33

Kloubouk dolů.

Přesné. Jak se zdá, idioti vždycky zapálí Reichstag.

T. Vilím 27.1.2014 7:00

Re: Kloubouk dolů.

Ano, a bohužel je jich asi většina.

K. Frauknecht 27.1.2014 7:17

Re: Kloubouk dolů.

Rovněž snímám pokrývku :-). Dosti výstižné.

P. Lenc 27.1.2014 8:45

Re: Kloubouk dolů.

Připojuji se, není co dodat.

M. Sedmík 27.1.2014 10:04

Re: Kloubouk dolů.

Pan Doležal opět pojedl vtipnou kaši :-)

J. Boleslav 27.1.2014 11:21

Re: Kloubouk dolů.

Jak nejde o Klause nebo sudeťáky, p. Doležal se většinou číst dá.