5.5.2024 | Svátek má Klaudie


Diskuse k článku

UDÁLOSTI: Paroubek a Evropa

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Jan 4.2.2006 0:06

Paroubek a Evropa? A co my a Evropa??? Viz: SVĚT V RUKOU NEGATIVNÍCH ELIT A JEJICH MASMÉDIA - TOVÁRNY NA VÝROBU VEŘEJNÉHO MÍNĚNÍ, CESTOU VELICE ÚSPĚŠNÉHO VYMÝVÁNÍ NAŠICH MOZKŮ!

Paroubek a Evropa? A co my a Evropa??? Viz:
SVĚT V RUKOU NEGATIVNÍCH ELIT A JEJICH MASMÉDIA - TOVÁRNY NA VÝROBU VEŘEJNÉHO MÍNĚNÍ, CESTOU VELICE ÚSPĚŠNÉHO VYMÝVÁNÍ NAŠICH MOZKŮ!
divana 2.2.2006 20:49

5%

těch 5% dph na sociální výstavbu je v eu už od "počátku devadesátých let", jak řekl sám sobotka v nedělní sedmičce na nově. spíš než čekat na to, "opozice, která se teď scvrkla na ODS, spustí kravál", jak píše pan doležal, by mohl čekat na to, jestli bude někdo zodpovědný za vyjednávání před vstupem do unie. protože prioritou špidly bylo těch 5% na výstavbu a ostatní proto nevyjednával!
Venkovan 2.2.2006 18:38

Jirka spoléhá na to,

že EU má jinší starosti.Nějaká ČR až tak moc nezajímá.Můžou se zeptat třeba Peheho a dověví se,že je vše nejlepším pořádku.
huhu 2.2.2006 15:34

co je podstatné ?

dokud budou mít "kmenoví" voliči ksčssd důvěru, že s ksčssd se dá něco vyžrat, projde Paroubkovi všechno - všechno ostatní není totiž pro tyhle voliče podstatné - taky proto chodí jen k volbám do PSP, který o vyžírce pro ně jediný hlasuje.
pooh 2.2.2006 15:09

není ten článek náhodou o něčem jiném, přátelé?

B.D. píše, že NATO i EU teď mají příliš mnoho jiných starostí, než aby se zabývaly eventuálním nástupem komunistů k moci u nás. S tím plně souhlasím. Hamas je takto banda hrdlořezů, ale protože byli zvoleni DEMOKRATICKY, nikdo to nezpochybňuje bez ohledu na důsledky.  Až si český národ zvolí komunisty do vlády, mohou nevládní organizace u EU ječet jak chtějí, odpovědí bude Sorry, máte demokracii, příště zvolte lépe, nashledanou. B.D. má pravdu, bohužel.
VLK 2.2.2006 17:36

Re: není ten článek náhodou o něčem jiném, přátelé?

No, kdyz si v Rakousku zvolily fasisty, tak to bylo celkem vesele
pooh 2.2.2006 15:04

není ten článek náhodou o něčem jiném, přátelé?

janoryna 2.2.2006 11:14

až ODS zavede jednotnou vyšší sazbu DPH,

ukáže se, že se Parobek se sobotkou namáhali zbytečně. V Bruselu jim řeknou, že pár měsíců před volbama, kdy jeden z potenciálních vítězů má to zvýšení v programu to byl jen truc vůči "pravicové" ODS, která by s navrhovným opatřením Bruselu souhlasila již z programových důvodů.
Antonín Hrbek 2.2.2006 11:40

Re: až ODS zavede jednotnou vyšší sazbu DPH,

budou výstavba bytů i nájemné opět dražší. Tak proč naši národovci brečí, že se vyjednalo málo, když jsou sami z programových důvodů proti snížené sazbě?
Ivan Nový 2.2.2006 11:43

Pane Hrbku, co kdybychom

do Bruselu poslali generální souhlas se vším, na čem se tam usnesou. Milovali by nás a zahrnuli by nás dary?
Antonín Hrbek 2.2.2006 12:44

Re: Pane Hrbku, co kdybychom

Vážený příteli,
to by bylo stejné, jako kdybych co občan posílal do naši poslanecké sněmovny apriorní souhlas se všemi volovinami, na kterých se naši "moudří" usnesou.
Domnívám se, na rozdíl od Vás, že EU svůj význam má, ale neměla by si dělat ambice na rozhodování. Nakonec, každý komu se EU nelíbí, může z ní vystoupit. Ale zatím jsem to neviděl ani v jednom volebním programu současných parlamentních stran.
S pozdravem
Ivan Nový 2.2.2006 13:02

Pane Hrbku souhlasím,

takže EU je o něčem jiném než jste sugeroval ve svém prvním příspěvku. cbd.
jasan 2.2.2006 10:28

Paroubek

je skvely EUropan....  po obradnich taneccich drzi hubu a krok.
dekuji, nechci
Aleš 2.2.2006 10:23

a není problém jinde

 přes čím dál smutnější výstupy ODS, korupční skandály ČSSD a evidentní  snahy 'CSSD o zvýšení role státu v řízení a financování  zdravotnictví , nepoužitelnost KSČM pro současnost,  tu není strana, která by získala alespoň 10% na základě  důvěryhodné pravicové nebo středové politiky.
Bez této strany  to vypadá, že je velmi obtížné sestavit demokratické vlády  středové nebo pravicové a v tom já vidím hlavní problém těchto let.
Chybí slušní a chytří lidí pro politiku a volby se stávají  čím dále volbou nejmenšího zla a  vše vede k  ke zvyšování vzdálenosti mezi politiky, státem a veřejností.
Zvyšující se bulvárnost medií tištěných i audiovizuálních  snižuje  pochopení  závažných otázek a výzev, kterým svět čelí- sjednocená Evropa- chudých a bohatých, stále rostoucí bída v Africe, radikalismus v arabských státech, asijští tygří a s tím spojená globální ekologická rizika, klesající zásoby ropy aj.
Kde hledat optimismus- žibvot je stále bohatší, snazší  pestřejší a krásnější  /v Evropě/i s těmito vadami na kráse.
 
 
Pamětník I. 2.2.2006 10:56

Re: a není problém jinde

Když ony všechny ty strany se domnívají, že těch chybějících 15% voličů přijde zvolit právě je. Jenže oni bez alternativní nabídky k volbám nepřijdou vůbec.
www racek 2.2.2006 11:51

Re: a není problém jinde

bože, ty si fakt myslíš, že to bylo vůbec někdy někde jinak?!?
Aleš 2.2.2006 14:36

Re: Re: a není problém jinde

Ale v letech 1992-2002 tu přece byli menší strany pro koaliční vládnutí. Ale já si nestěžuji i politikům natruc  se to zlepšuje, když to srovnáme s obdobím před 10-15 lety.
Jen to mohlo být ještě lepší, kdyby se politiku nepodařilo v posledních 10-12 letech tak zprofanovat, samozřejme , že především politiky.  A z toho právě KSČM nejvíce těží, jinak by byla na hranici volitelnosti.
zak 2.2.2006 10:08

Schizofrénie pana Doležala

Kdy si pan Doležal přizná, že obhajoba národních zájmů je v Evropě zcela běžný postup, dělají to šechny státy, jak se na příkladu DPH ukazuje, tak to musí dělat i ČR. Označovat to za nacionalismus je snad novinářská nadsázka, protože potom musejí být nacionalisti nejen Češi ale i Němci, Francouzi, Italové a jejich vlády. 
Jarmila B. 2.2.2006 9:41

Myslíte, že by mi tu někdo dokázal

vysvětlit, proč si "stará " Evropa ponechává všechny výhody , které pro "novou"
neplatí ?
Saša 2.2.2006 11:29

Protože jsme pro ně jen "ti Slované z Východu".

V mezinárodních obchodních vztazích existuje tzv. doložka nejvyšších výhod. Jde o to, že když stát A uzavře se státem B mezinárodní smlouvu o obhcodních vztazích s touto doložkou, pak si vzájemně poskytují všechny výhody, které poskytují státům C, D a E, a dokonce i poku v budoucnou poskytne třeba stát A nějakému státu Q nové výhody, které mezi státem A a B nebyly vůbec sjednány, automaticky bude dohoda mezi státem A a státem Q znamenat rozšíření výhod poskytovaných státem A státu B.
 
Nechápu, jak je možná, že socdemácká vláda a jejich milovaný Telička v přístupové dohodě nevyjednaly, že ČR má v rámci EU úplně všechny výjimky, které mají jiné země. Libovolná jiná země.
To by snad ale mělo platit v rámci EU automaticky: potřebuje-li někdo nějakou výhodu nebo úlevu, poskytne se tato výhoda či úleva úplně všem, protože všichni jsou si rovni.
A když neplatí, znamená to, že v EU nemáme co dělat. Je to zjevně neseriosní spolek.
(V RVHP to tak platilo. )
www racek 2.2.2006 9:00

s dolaželem je docela prča ... asi vsadil na špatného koně a tak

začíná přibližovací tanečky k paroubovi. podstatně inteligentnější pehe už to pochopil před několika měsíci. doležal asi tak včera.
s oběma je fakt sranda.
Čumil 2.2.2006 10:06

Nojo, taneční kroky komentátorovy. Vona ta politická novinařina je těžkej chleba, racku...

Voni už za Napolijóna by mohli novináři vyprávět...Vlastně jen ty titulky, co po nich zbyly... Tuším, že slavná řada začínala nějak jako Hydra uprchla... a končila Císař vstoupil do Paříže... :-))
Antonín Hrbek 2.2.2006 8:40

NP nevyčerpatelný zdroj zábavy

Na včerejším NP řada "národně hrdých" diskutérů vychvalovala Poláky za jejich hrdost až do nebes a plivala na Čechy, kteří v otázce DPH nalezli všestranně přijatelné řešení.
Podobně se ve všech médiích vyjadřovala i řada notoricky známých "národně hrdých" politiků.
Tentýž den se ale Poláci také "ohnuli" a dokonce okopírovali české řešení.
Doufá, že titíž diskutéři a politici najdou dostatek odvahy a budou dnes pro změnu plivat na Poláky. Nebo budou pro ně za každou cenu hledat polehčující okolnosti, jako že je Čechové a Kypřané zradili? Jak prohlásil nejmenovaný český klasik - nakonec jde vždy o peníze. A má pravdu.
Antonín Hrbek 2.2.2006 8:45

Re: NP nevyčerpatelný zdroj zábavy

Prosím omluvte - místo doufá má být doufám
Čumil 2.2.2006 10:08

budou pro ně za každou cenu hledat polehčující okolnosti, jako že je Čechové a Kypřané zradili?

Už se stalo, pane Hrbku. Stačí nahlédnout do debaty pod včerejším úvodníkem... :-))
Ivan Nový 2.2.2006 10:51

Čumile, potěšující je, že je tu velká poptávka po tom,

aby regionální politici šli po krku eurokratům. Možná někdy přecejen z té EU něco bude.
Ivan Nový 2.2.2006 10:49

Ale pane Hrbku, Poláci dosáhli svého,

ne v otázce DPH, ale v otázce příštích dohod, můžete na to vzít jed, že pro ně budou jakékoliv příští dohody výhodnější, protože EU nebude riskovat další veta. A EU má rozdávat z čeho, z našich nároků. To co seberou nám, dají Polákům. Je to pro EU výhodné i geopoliticky, aby se náš euroregion neintegroval příliš, aby snížili šanci na náš jednotný postup vůči starým zemím EU.
Antonín Hrbek 2.2.2006 11:36

Re: Ale pane Hrbku, Poláci dosáhli svého,

Pane Nový,
EU nemůže riskovat další veto kohokoliv, včetně nás. A i rozpočet musí být schválen jednomyslně. Takže kdyby nám sáhli na to, co jsme již v rámci rozpočtu dojednali, tak to veto riskují. Je také trochu rozdíl v tom, že Poláci potřebují sanovat především zemědělství, což se mnoha státům nelíbí. U nás se sanují příznivější komodity, jako je např. ekologie nebo dopravní cesty.
Ale oba se asi shodneme v tom, že dotace by býti neměly.
Ivan Nový 2.2.2006 11:41

Pane Hrbku, samozřejmě,

že dotace je třeba odbourat. Ale to v EU není možné, ztratila by smysl. Byl by to obchod pro obchod na kterém nikdo nic nevydělá. EU je vlastně boj o dotace a výhody. Podstata její existence je tedy nesmyslná.
eTony 2.2.2006 8:22

nalevo,

záleží na tom, jak Vy chápete pojem sociální stát, jako nárok na cokoli kdykoli ?