7.5.2024 | Svátek má Stanislav


Diskuse k článku

UDÁLOSTI: Orbán a Fico? To nic není

Samozřejmě kulisa je dnes jiná než v roce 1969, neboť u nás pořád aspoň formálně existuje právní rámec demokratického státu, politická pluralita a svoboda projevu.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Š. Hašek 28.11.2016 22:34

"Nebezpečnost Babiše"

nějak objevili představitelé stran, kterým Babiš (jeho voliči) vylovil rybníček. Také politvědátoři hloubají.

Zatím přišli jen na to, že kdokoliv dnes vyhraje (většinou pro Pehemudrátory "neočekávaně/kontroverzně") volby, se stává "nebezpečným pro demokracii". Začíná to být až trapné. Co soudruzi s tím? Nějakou směrnici nebo občanský nepokoj?

Nejsem volič Babiše.

L. Novák 28.11.2016 20:46

Plíživá lež v otázce

V tomto článku se redaktor ptá, či spíše sděluje "pravdu":

Václav Klaus i Miloš Zeman víceméně otevřeně projevují sympatie režimu Vladimira Putina a vyjadřují pochopení pro jeho počínání na Ukrajině.

Pro mě jasný případ rusofobní manipulace. Přece Klaus ani Zeman neprojevují sympatie k režimu, ale jen říkají, že Rusko není taková hrozba (jak se nám mnoho našich médií, včetně tohoto redaktora snaží vnutit), a že je s ním třeba normálně komunikovat.

M. Prokop 28.11.2016 21:26

Re: Plíživá lež v otázce

Třeba by to bylo, ovšem možné to není. Normálně komunikovat lze s normálním státem.

Š. Hašek 28.11.2016 22:19

Re: Plíživá lež v otázce

Pozor na výraz "normální stát", vzhledem s "máváním" s vlastními občany, jest třeba Německo, Francie normálním státem? Jest "eurohodnotové" rovněž "normální"?

Je mi jasné, že podobné otázky nejsou "aktuální". Nenormální jest zřejmě v celém vesmíru jen a jen Rusko.

P. Rajman 28.11.2016 16:51

Buď fixluje ANO nebo komunisti

Sobotní duel Stropnický Filip ukázal, že buď jsou demokraté komunisti nebo ANO. Filip se snažil Stropnického školit, ale ten se nedal. Nedal se školit ani z poloviny tak, jako ODS a ani ze tří čtvrtin jako TOP 09.

M. Prokop 28.11.2016 17:59

Re: Buď fixluje ANO nebo komunisti

Opakováním se z toho vašeho nápadu moudrost nestane.

Komouši fixlují vždy, ANO většinou.

Š. Hašek 28.11.2016 22:24

Re: Buď fixluje ANO nebo komunisti

Stropnický jest eurohodnotový neokomunista. Někoho stále mate, že každá jejich červená má malinko jiný odstín.

A v postojích vůči bruselským koninám dochází občas k paradoxu, že v jednotlivostech to vidí nejrealističtěji starokomunisté. Samozřejmě nikoliv Šiklová a Štětina.

.

A. Alda 28.11.2016 10:29

Taky už senilovatím.

Dědku dědku, vystrč růžky, dám ti krejcar na tvarůžky.

J. Schwarz 28.11.2016 9:37

Postřeh stran

"podělaných lidí" - Brutálně řečeno: formálně zaručené svobody jsou pro společnost, v níž je

příliš mnoho podělaných lidí, vlastně k ničemu. A svoboda se hroutí tím

víc, čím víc je podělaných lidí - je trefný. Ovšem paranoia autora obávajícího se Andreje Babiše víc než samotného ďábla je též zjevná. Daleko víc než vlastnictví nédií, které ohrožuje možná pár stovek autorů živících se psaním komentářů, ohrožuje demokracii i svobodu slova snaha kontrolovat internet a stíhat "nevhodné myšlenky". Zvlášť pokud to co je vhodné či ne má definovat ministr Pelikán a odbor na ministerstvu vnitra ve spolupráci s "evropskými hodnotami", "Hate Free" a podobnými spolky politických tajtrlíků. A pokud je dostatečně "demokratická" ČSSD se svým preferováním zaměstnaneckých vztahů proti obživě na volné noze, se snahou oholit obyvatelstvo co nejvíc na daních a z toho financovat "sociální dobro", s buzerací lidí co od státu nic nechtějí jen aby je nechal na pokoli - pak proč nebýt rovnou všichni zaměstnanci Agrofertu? Tam by se do vedení blb typu Tvrdíka nikdy nedostal. A na Zemanovi je nejhorší že je levičák, obdivovatel "skandinávského modelu" silného státu a vysokých daní, z nichž tento údajně "zajišťuje vysokou úroveň služeb obyvatelstvu". Proč ne, ale musí tohle "zajišťovat" stát prostřednictvím monopolu na násilí? Proč, pokud je něco takového pro určité lidi žádoucí, si to nezařídí soukromě? Třeba tak, že jako zaměstnanci firmy typu Agrofertu požádají majitele, ať jim většinu mzdy nevyplácí v penězích ale prostřednictvím firemních benefitů - firemní školka, odborářská rekreace, volný přístup na koncerty umělců vystupujících ve firemním "kulturáku"... Vydělávali by sice tak 10 tisíc měsíčně ale zato by měli všichni skoro všechno "zadarmo". Koblihy a vodňanské kuře a vůbec všechny firemní produkty za režijní cenu. Socík a "sociální spravedlnost" jako vyšité, a navíc jen pro zájemce! Proč to nezkusit když to tolik lidí chce a zároveň ostatní nenechat napokoji?

M. Prokop 28.11.2016 10:16

Re: Postřeh stran

Pelikán je Burešovo dítě.

Máte pravdu v tom, že ČSSD je také nebezpečná.

P. Lenc 28.11.2016 10:53

Re: Postřeh stran

Také to tak vidím.

R. Morava 28.11.2016 12:55

Re: Postřeh stran

Ano Pelikána dosadil Babiš. Mně připadá článek příliš Babišofobní (i když je pro mne Babiš nevolitelný)

Ale ať mi někdo vysvětlí rozpor mezi oligarchou Babišem a jeho lidmi Krnáčová, Pelikán, Jourová iDnes.cz...

Tito reprezentují to co zdůrazňuje pan Schwarz (Zvlášť pokud to co je vhodné či ne má definovat ministr Pelikán a odbor na ministerstvu vnitra ve spolupráci s "evropskými hodnotami", "Hate Free" a podobnými spolky politických tajtrlíků)

a na druhé straně je Babiš se svými firemními zájmy. Nějak mi prostě Babišovy dotace a oligarchie nejde dohromady s jeho lidmi což jsou neomarxisté.

H. Malichová 28.11.2016 9:37

Chápu

Chápu, že Andrej Babiš není žádná velká výhra, ale proboha kdo z těch stávajících politiků je lepší? Všichni jsou provázeni skandály a korupcí, tedy tím, čeho mají voliči už plné zuby. Komentátoři, a BD zvláště, dokola opakují, jaké je Babiš nebezpečné monstrum, znám horší. Připomíná mi to myslím poslance Černocha z Úsvitu, když prudil proti uprchlíkům, že takhle to nejde a ne a ne, a reportérka se ptala, co tedy dělat, odpověděl - no vždyť to říkám, takhle to nejde!

Z. Lapil 28.11.2016 12:08

Re: Chápu

Babiš není monstrum a vlastně jsem i ochoten věřit, že to, co dělá, dělá s dobrým svědomím. Potíž mám s tím, že se jako politik, notabene ministr financí, podílí na zákonech a rozhodnutích rozdělujících dotace, ze kterých žije (dobrá: které jsou podstatnou součástí jeho příjmu), to vše vyfutrováno majitelstvím podstatné části tisku.

Skoro bych řekl: skandály a korupce mu nehrozí. Je rozdělovačem a zároveň příjemcem dotací a nemá tak důvod korumpovat sám sebe.

Už jsem tu párkrát psal o jistém starostovi, který "pobíral pěkné peníze za to, že nepěstoval vojtěšku. Nakoupil za ně pole, na nichž rovněž nepěstoval vojtěšku. Všeobecně byl považován za moudrého a rozšafného člověka".

H. Malichová 28.11.2016 15:43

Re: Chápu

No tak který z politiků, resp. předsedů stran, nemá někoho tajného, pro kterého přijímá a rozděluje.

J. Kyselková 28.11.2016 16:01

Re: Chápu

Povídejte, paní Malichová - který má a kterého !

H. Malichová 28.11.2016 16:42

Re: Chápu

V médiích se napsalo hodně, nemám ambice vést vlastní vyšetřování.

Z. Lapil 28.11.2016 16:45

Re: Chápu

Samozřejmě každý, nebo přinejmenším kdekdo. JENŽE tam už jde o to, že někdo někomu něco, někdo má peníze a informace, které by mít neměl, a tak je aspoň teoreticky po čem pátrat a co vyčítat - viz Grossův skvělý, de iure nepochybně poctivý kšeft. Babiš - podnikatel nemusí Babiši - ministrovi finančně vnukat přesvědčení, že Babiš - podnikatel je ten nejvhodnější kandidát na podporu.

Možná z druhé strany: říkejte tomu pokrytectví, ale šaty dělají člověka a dekorum politika. Babiš je dva v jednom a tím ztrácí možnost aspoň předstírat, že jeho rozhodnutí jsou "v nejlepším společenském zájmu".

M. Valenta 28.11.2016 8:49

Zeman a Klaus,

kdyby se dalo napsat " dva neškodní důchodci - extrémisté", ta by to bylo dobré. Ale nejde.

M. Prokop 28.11.2016 10:17

Re: Zeman a Klaus,

Nejde, Klaus není extrémista.

J. Laták 28.11.2016 17:19

Re: Zeman a Klaus,

Klaus extremistou nikdy nebyl. Problémem extremistů je, že nemají žádný obsah. Neříkají nic o tom, čeho chtějí dosáhnout, což se o Klausovi říci nedalo.

Na druhou stranu nepotřebujete moc vhledu, aby vám neuniklo, že je to právě Klaus, kdo se dnes nejvíc kamarádí s největšími levičáky. S Marine Le Penovou, Nigelem Faragem i dalšími z této party. Politologická terminologie je řadí hodně napravo, protože se rádi odvolávají k národu, etniku a dalším tradičním sentimentům, leč socioekonomicky stojí extrémně nalevo.

J. Mrázek 28.11.2016 6:48

KOD plus sudeťáci, to začíná hezky...

Kde to skončí a Sorosovo peníze nesmrdí ?

A. Reček 28.11.2016 7:47

Re: KOD plus sudeťáci, to začíná hezky...

Vy jste proti Ackermann Gemeinde?