5.6.2024 | Svátek má Dobroslav


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
PEPE 14.1.2008 0:15

Ubohé

Velmi trapný článek...

sláva 6.1.2008 19:39

ein volk, ein reich, ein fuehrer

čtenář 6.1.2008 14:51

Aniž bych se chtěl zastávat Tondy Novotného.

"Sama od sebe se nabízí paralela s rokem 1968: i tehdy vznikl problém – nebýt ho, zůstali by vojáci v klidu."  -  ten problém tu byl od roku 1964. Od toho roku se snažila bolševická Moskva získat smlouvu na umístění armádní skupiny Srednaja (předchozí mocipán - armádní skupina Mitte). K nelibosti moskevských bolševiků tu byl u mocenského kormidla a vesla nacionalisticky orientovaný A. Novotný spolu se znalcem sovětských poměrů Lomským. A to byli ti dva, kteří dělali Moskvě zásadní problém. Nebylo tudíž od věci zařídit ten tzv. obrodný proces, ten pak z ideologických pozic napadnout a když to nepomáhalo (tenkrát to ti obrodníci mysleli vážně), tak napadnout vojensky a bylo posekáno. Pak se příslušná smlouva přihotovila natotata. Je zajímavé, jak od roku 64 Moskva tolik lpěla na právním podkladu své přítomnosti v tehdejším Československu. To by jeden ani nečekal. Vrhá to tedy mnohem horší světlo na realizátory pozdější normalizace. Ta idiocie byla v drtivé většině čistě jejich vlastní program a mnohem méně Moskvy. Ta tu svá vojska měla a o nic víc ji tenkrát ani nešlo. A my jsme se s domácím bolševikem ani po roce 1989 nedokázali vypořádat ...........................

čtenář 6.1.2008 14:31

: - ))))

;-P  ;-P  ;-D  Panika !!!  :-D  :-D  :-D

Vlado Z 6.1.2008 11:05

vyrovnanie s minulosťou

Na tom článku je podstatné upozornenie na jednu vec - Rusi sa nedokázali, ani sa dosiaľ nepokúšali vyrovnať so svojou imperiálne-komunistickou minulosťou. To nám nie je cudzie-trošku s tým máme problémy tiež (SR i ČR). V Rusku je to ale výraznejšie. Namiesto, aby si povedali, čo bolo dobre a čo bolo zle, a na čom z toho chcú stavať svoju budúcnosť, tak sa radšej tvária, že vlastne nič zlé nebolo, že bolo všetko v najlepšom poriadku (vystihnuté česky: lžou si do kapsy). V lete mi jeden ruský turista-podnikateľ v hoteli povedal: "prečo nás nemáte radi? Veď sme bratské národy a donedávna sme boli spolu" - upozornil som ho, že práve preto. Reagoval "u nás v Rusku sa vravi, že to býlo vsio charašo" Niet sa potom čo diviť, že sa cítia ukrivdene, keď im dnes niečo vyčítame, alebo odmietame ich bratské objatie :) - veď oni na nás boli vždy takí dobrí... To je názorná ukážka, ako je poznanie a pochopenie minulosti zásadné pre život v prítomnosti aj budúcnosti. Bohužiaľ sa nejakého kritického prehodnotenia ZSSR v Rusku len tak ľahko nedočkáme - značnú vinu na tom má nepodarený jeľcinovský experiment s demokraciou a kapitalizmom, ktorí skončil všeobecným chaosom a biedou. To Rusov ešte utvrdilo v tom, že demokracia v "západnom" strihu sa pre nich nehodí. Nezostáva, než veriť, že "Putinovská tretia cesta" sa demokratizuje postupne - podobne ako čínska. V národoch bez akejkoľvek demokratickej tradície to asi ani inak než pozvoľným vývojom nejde. Dúfajme, že ten čas prežijeme bez úrazu (okrem dúfania diverzifikujme, vyhraňujme a bráňme sa).

Thyronx 6.1.2008 9:36

Mate naprostou pravdu!

A kdyz vidim, ze nejaky self proclaimed "psychiatr" s udajne 30 letou klinickou praxi (kde praktikujete?, co jste publikovala?) reaguje na zjevne nadsazeny komentar PKZV trapnym profesnim pozerstvim, tak bych rek', ze ani ti, co ty zdejsi magory maji lecit na tom nebudou o moc lepe! >- Rv

Sarka 6.1.2008 15:58

Mily pane Thyronx,

dotycny se snazi "vyridit" svoje protivniky udajnou a neexistujici psychiatrickou diagnozou. To samotne je ubohost non plus ultra, o trapnem pozerstvi ani nemluve. Kde praktikuji jsem nikdy netajila, a zda jsem neco publikovala nema s meritem veci ale vubec nic spolecneho. Na nic lepsiho skutecne neprijdete?

Thyronx 6.1.2008 16:24

Re: Mily pane Thyronx,

No prave. Na to, aby clovek poznal, ze se jednalo o neexistujici diagnozu, nemusi byt psychiatr.

Rv

PKZV se snazil sve protivniky vyridit tim, ze je zesmesnil ve sve nadsazce, vy se snazite sve protivniky vyridit tim, ze o sobe prohlasujete, ze jste psychiatr, aniz byste poskytla jakykoliv overitelny udaj, ktery by vase tvrzeni potvrdil. Rekl bych, ze the ball is in your court. >-

Sarka 6.1.2008 16:42

Re: Re: Mily pane Thyronx,

Predevsim, mily pane Thyronx, o sobe nikde neprohlasuji ze jsem psychiatr. Unikaji Vam souvislosti. Ne kazdy klinik v oboru psychiatrie je nutne  A psychiatr :-). Lide, kteri mne znaji z techto for jiz leta nejen ze znaji moji obcanskou i profesni identitu, ale mohou si ji velice dobre overit. VY mezi ne halt nepatrite. Je od Vas velice hloupe vydirat z diskuteru prozrazeni jejich obcanske identity jakozto jediny dukaz jejich verohodnosti. Mate samozrejme pravo na svuj nazor, ale ja chovani PKSZ prave v tomto jeho "argumentu" povazuji za arogantni, hloupe, a urazlive. Ne ani tolik vuci jinym diskuterum, ale vuci lidem, kteri skutecne psychiatrickymi chorobami trpi. Kdyz si s odpustim nejaky trouba masiruje ego tim, ze pouziva "psychiatricke diagnozy" k "vyrizeni" protivniku, pak je podle mne ubozak ktery nevi koho a co tim zesmesnuje.

Thyronx 6.1.2008 20:54

Re: Re: Re: Mily pane Thyronx,

Nechcete prozrazovat sve jmeno a adresu. To chapu. Kdyz ale nechcete nebo nemuzete dolozit, ze mate profesne cokoliv spolecneho s psychiatrii a presto zde vystupujete jako profesional, pusobite na ty, kteri Vas neznaji, ponekud trapne a zaroven me nutite, abych bral Vase vyhrady k diagnoze PKZV s jistou reservou.

To, ze Vas zde nekdo mel sanci osobne poznat neberu. Ne, ze by to nebylo mozne, psychiatrickych pripadu je zde jiste vic, nez dost. Zatim se ale nikdo neprihlasil, aby Vas status odbornika v oboru psychiatrie verohodne potvrdil.

Sarka 7.1.2008 0:07

Pane Thyronx,

nezlobte se, ale chovate se jako osel. O tom, co delam profesne, tu v mnoha kontextech hovorim jiz deset let. To ze jste si toho neracil vsimnout mne vubec, ale vubec nerusi. Vite ze je mi naprosto fuk jestli verite tomu co rikam nebo ne? A ze bych potrebovala aby mne to nekdo "potvrdil"? Ale jdete. Chtel jste udelat Pasackovi "rytire" a zachoval jste se velmi, ale velmi hloupe.

Thyronx 7.1.2008 3:21

Re: Pane Thyronx,

Presne takovou reakci jsem cekal. :-/ Jste to Vy a ne PKZV, kdo potrebuje pomoc. Nevim co je vetsi, Vase neschopnost sebereflexe, nebo Vas nedostatek slusneho chovani. Rv >-

Pasáček koz ve Vermontu 6.1.2008 17:20

Re: Re: Mily pane Thyronx,

Pane Thyronxi, při veškeré úctě k paní Šárce, musím konstatovat, že jse chytřejší, než ona.

Harpyje 6.1.2008 17:27

Re: Re: Re: Mily pane Thyronx,

Vaší reakcí jste podruhé potvrdil to, co Šárka o Vašich "argumentech" řekla, nevážený arogantní kozopase.

Pasáček koz ve Vermontu 6.1.2008 17:34

Re: Re: Re: Mily pane Thyronx,

Ten Pasáček tu dneska zlobí !!!

Magor 6.1.2008 8:45

Magoři

Když čtu většinu příspěvků nabývám dojmu,že čtenáři NP jsou samí magoři.

X/X/O 6.1.2008 0:43

Ano Herr Doleschall

vy se Ruska bojíte proto, protože to máte nařízeno od Rudé synagogy, která si teď trhá pejzy nad tou pohromou do které se řítí.Sice s sebou bere víc jak půlku světa do záhuby, ale co by pro gojímy neudělala, že ano? 

kotaz 5.1.2008 18:45

Doležale, Doležale

Já myslím, že jsi furt vedle mísy. Jako s těma Sudeťákama. To byla taková kombinace oprávněného volání chudejch lidí po slušnějším životu a chudýho, protože stát nic neměl, to měli takoví ti Baťové, státu. Zneužito Hitlerem atd.- atd. No a teď - vždyť my jsme s Rusy jedné krve, rozumíme jim a dokážeme se s nimi domluvit, kdyby se tu nedávalo přednost takovejm podplacenejm keckům, jako jsi Ty, chlapče. Z američanů nemáme nic, možná strach a to je všecko. Američani maji problém, nemaji dost nafty na způsob života jaký vedou. My se Rusů nebojíme a bude muset bejt ještě dost generacích takovejch primitivních štváčů, vlastně se bude muset ten národ asi poněmčit, aby v nás nějakej ten potřebnej strach z Ruska vznikl - ten jepotřeba jen pro ty "kruhy", který chtěji rabovat ruské nerostné bohatství, o kterém teď píšou, že ho "rabují" rusové sami. To je jen drank nach osten a při tom nejste ani tak šikovný jako byl v začátcích Hitler, jen štěkáte.

Sarka 5.1.2008 20:08

Pane Kotaz, mam dotaz:

to si mykate od narozeni, nebo to na Vas prislo az ted?

Harpyje 5.1.2008 20:43

Re: Pane Kotaz, mam dotaz:

;-D ;-D ;-D

Joe 5.1.2008 20:45

Re: Re: Pane Kotaz, mam dotaz:

Jeste jsi zapomela cubko na tvuj oblibeny smajlik (Y).

;-)

Sarka 5.1.2008 21:12

Argument primo

drtivy ;-D ;-D ;-D

Jeho moralni sila by porazila i titana ;-D ;-D ;-D

A chteji-li vic cmajliku, tak si poslouzeji: :-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-)

Harpyje 6.1.2008 17:17

Re: Argument primo

Co byste chtěla od blběnky So z Kanady?

kotaz 6.1.2008 13:46

Pane Kotaz, mam dotaz:

Dobrá, dobrá, neobratně řečeno. Ale k věci. Doležal už od benešáků kope za němce. Je to u něj dané nejen tím, že české noviny jsou v německých rukách. Chválabohu německé i české cíle ve vztahu k rusku jsou teď shodné, jen si v rámci toho konkurujeme. Doležal nám tedy českému státu škodí  tím, že otvírá témata, způsobem, který přímo navozuje, aby byl v češích pěstován strach z neznámých a nevypočitatelných rusů. Dělá u rusů, kteří vždy velmi pozorně tento problém sledují (2. válka, příčiny, dopady), negativní reklamu. To se nejzápadnějším slovanům - čechům - líbit nemůže, proti emocím lze zase vystoupit jen emocemi. Domnívám se, že je v zájmu ČR být s ruskem zadobře a spíše se snažit abychom byli pro rusy jakési ruské švýcarsko. Rus rád pojede na výlet a utrácet peníze do čech, kde se domluví, než do němec, kde se nedomluví. Máme prostě jako slovani komparativní výhodu, prakticky vzato činnost Doležalů má vést k tomu, abychom kupovali ruskou naftu zdaněnou Berlínem.

mik 5.1.2008 20:28

Re: Doležale, Doležale

Jestli se rusu nebojis tak ti chybi elementarni pud sebezachovy a jsi totalne nepoucitelny individuum. Putinovo fasisticke rusko je hrozbou pro cely civilizovany svet, zvlaste ted kdy se davaj dohromady s Cinany. 1,4G ruskych a cinskych nevolniku totalne zblblych levicackou imperialistickou propagandou se stovkami jadernych hlavic v raketach,  takovych se musime bat a musime se na ne pripravit. Pocinaje radarem.

Joe 5.1.2008 20:37

Re: Re: Doležale, Doležale

Pocinaje radarem a konce jadernym utokem na Rusko.No ty mas dost chlape.;-D

Ivan 6.1.2008 10:29

Re: Re: Doležale, Doležale

U kterého psychiatra se léčíte?

jirka.s. 6.1.2008 10:29

Re:Tři citáty pro magora kotaze!

Rusové s ostatními Slovany nikoli bratrsky, nýbrž nepoctivě a soběcky smýšlejí. Jak směšno, jak neprakticky bylo by s tajným nepřítelem svým, který rouchem bratrským chtivost svou jen zakrývá, bratrovati se!! Přiznávám se, že mi Maďaři co zjevní nepřátelé Čechů a Ilyrů jsou milejší než Rusové, kteří s jidášským políbením přicházejí – nás strčit do kapsy. Čechové jsme, a Čechové zůstati hodláme navždy a nechceme se státi ani Maďary, ani Němci, ani Rusy, a proto buďme k Rusům chladni, nemáme-li je dokonce nenáviděti."        K.H. Borovský

K.H.Borovský: Blbci nikdy nevysvětlíš, že je blbec skutečně, říkat blbci, že je blbec, říkáš vždycky zbytečně.

"Vy za nic nemůžete," chlácholivým tónem mluvil dál jednoroční dobrovolník, "při mnohých rodech a druzích odepřela příroda živočichům všechnu inteligenci, slyšel jste někdy vypravovat o lidské hlouposti? Nebylo by rozhodné lepší, kdybyste se byl zrodil jako jiný druh savce a nenosil to blbé jméno člověk  ?      Jaroslav Hašek     

Ivan 6.1.2008 10:35

Re: Re:Tři citáty pro magora kotaze!

Ty citáty ovšem nejsou rozborem politiky a vypovídají jen o momentálních stavech duše toho či onoho člověka. Stejně tak jako vypovídají o momentálním stavu duše různé emotivní výkřiky o nevolnících, Rusácích, Putinových fašistech a podobně. Vztah k Rusku byl v Čechách vždy předmětem diskuze a bylo tomu i obráceně. Někteří Rusové řadí Čechy mezi slovany, jiní (měl jsem pocit, že je jich víc) mluví o Češích jako "do češtiny přeložených Němcích". Podle toho pak zaujímají stanoviska.

ps 6.1.2008 11:47

Re: Re: Re:Tři citáty pro magora kotaze!

Emoce mají vždy nějakou příčinu. Tyto emotivní výkřiky mají bezesporu příčinu v trpkých zkušenostech s rusy.