26.6.2024 | Svátek má Adriana


Diskuse k článku

UDÁLOSTI: Odborová revoluce

Premiér Nečas a ministr Kalousek označili odborářský protest za politický. Předseda ČMKOS k tomu prohlásil zdvořile: "No, kterej blbec si to vymyslel? Tahle demonstrace je sociální. Domníváme se, že je potřeba, aby vláda podala demisi."

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
E. Došlík 25.4.2012 20:10

Re: Co je to "ponikjeři"?

Pane Krásenský, položil by jste hlavu na špalek,  za vaše tvrzení . . . .To by jste si určitě velmi rozmyslel, že?

I. Schlägel 25.4.2012 20:30

Re: Evangelium z kontextu vytržené

Termín "vnitřní dluh" ve výši stovek miliard korun Vám nic neříká?

P. Vandas 25.4.2012 8:34

Re: Evangelium z kontextu vytržené

Souhlasím, pane Pavlovský. Nechť se politici drží Ústavy sestaví vládu, třeba se Sobotkou. Žádné předčasné volby. Tři pokusy nejdříve.

J. Jurax 25.4.2012 21:30

Re: Evangelium z kontextu vytržené

Ale kuš - za stávajícího rozvrstvení nová vláda nemůže projít parlamentem - odpůrci KSČSSD mají furt většinu. Takže by se akorát prodlužovala agónie až by stejně k předčasným volbám došlo.

Přitom mělo-li by k ním dojít, tak co nejdřív a bez zbytečného otálení, aby nová vláda z voleb vzešlá měla patřičně silný mandát a hlavně měla možnost sestavit rozpočet na příští rok podle svých priorit a taky na svou odpovědnost. Aby mohla ukázat, kde konkrétně bude ona šetřit, aby rozpočet měl co nejmenší schodek.

Mám takový dojem, že socani se na vládnutí momentálně ani moc netřesou, leda hubou - rádi přenechají nepopulární kroky vládě pravicové, aby nasbírali co možno nejvíce politických bodů - a až se dostanou k lizu, ty nepopulární kroky, proti nimž nyní hlasitě řičí, ponechají tiše v platnosti jen s minimálními kosmetickými úpravami. Nebo holt půjdou do pekel cestou dalšího zadlužování - tertium non datur.

J. Jurax 25.4.2012 1:00

Nemusí to být nutně v únoru, hlavně když rudý prápor zavlaje

Sobotní odborová demonstrace byla pro organizátory úspěchem. Ano, ale jen pro organizátory a ještě pro KSČSSD, jejíž jsou odbory pátou kolonou. Pro občany této republiky byla signálem, že odboroví bossové a vůbec levice sní o novém vítězství pracujícího lidu - ani by to nemuselo být nutně v únoru. Lidi, bděte, a ty vstávající nové bojovníky včas nakopejte do perdelí!

A až to ten pracující lid vyhraje, stávkovat se už nebude. Protože ten, kdo stávkuje proti pracujícímu lidu, půjde do kriminálu jako rozvraceč budování nového, lepšího společenského řádu.

A pak že neexistuje stroj času umožňující návrat do minulosti. Temné, krvavé, pokřivené minulosti, kde nebylo pánů ani žebráků, protože kromě komunistické věrchušky a veksláků si byli v bídě rovni všichni.

J. Štrobl 25.4.2012 3:16

Re: Nemusí to být nutně v únoru, hlavně když rudý prápor zavlaje

No, když já se obávám, že nejde ani tak o vítězství pracujícího lidu, jako o fašismus. Rétorika odborářských bossů totiž není komunistická, ale vyloženě fašistická. Činnost odborů snažících se o politické zasahování do ekonomiky státu je přece jasný korporativismus, tedy ekonomický fašismus. A ekonomický fašismus stojí často na počátku fašismu politického. Je příznačné, že se fašistická rétorika objevuje v poslední době u některých levicových diskutérů i zde na Psu, aniž si to tito lidé možná vůbec v plné míře uvědomují.

R. Jonák 25.4.2012 8:39

Re: Nemusí to být nutně v únoru, hlavně když rudý prápor zavlaje

No s těmi termíny bych si tak moc hlavu nedělal. V roce 1948 u nás určitě o žádný fašismus nešlo (alespoň podle názvu) i když on ten rozdíl mezi komunismem a fašismem ve skutečnosti zas tak veliký není. Celkově to bohužel ale vypadá tak, jako by soudruzi odboráři chtěli opakovat rok 1948, už jenom aby zase některý z nich nepromluvil na Staroměstském náměstí s prohlášením: právě jsem se vrátil z hradu. Ti odboroví bossové opravdu nemají daleko ke Klémovi a jeho kamarádům.

R. Langer 25.4.2012 11:26

Re: Nemusí to být nutně v únoru, hlavně když rudý prápor zavlaje

Levičák jako levičák, nakonec to vyjde nastejno...

T. Kočí 25.4.2012 7:24

Re: Nemusí to být nutně v únoru, hlavně když rudý prápor zavlaje

Do severní Koreje.Nabídnout Kimovi pytel pšenice jako bonus za každýho komouše,kterého si vezme do stavu.