1.5.2024 | Svátek práce


Diskuse k článku

UDÁLOSTI: Od demokracie k autokracii a oligarchii

Vyjdu ve svém výkladu z toho, co od volební kampaně do Poslanecké sněmovny hlásá supernova české politické scény Andrej Babiš, praktický vítěz voleb: Odsuzuje "staré pořádky" ("posledních 23 let"), kdy byli u moci politici, kteří nemakali a kradli

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
M. Šejna 3.6.2014 8:11

pane Doležale

útok na "českou demokracii" zahájila ODS podporou Kubiceho a jeho protizákonného útoku na tehdejšího premiéra Paroubka (Kubiceho zpráva). Pokračovalo to zavřením Jourové do vazby a následně kriminalizací Ratha. Tehdy bylo vše v pořádku a Vámi oblíbená pravice mlaskala blahem.

Kriminalizace čehokoli není nápadem ČSSD, ale Věcí veřejných a jejich mediální hvězdy Johna. V té době začala slavná éra protikorupčních policejních akcí, kdy se stalo trestné i hlasování zastupitelů. Věci veřejné byly koaličními partnery ODS a nikoli socanů. A tehdy policii narostla křídla a její horlivost se pak obrátila proti ODS i proti VV.

Dnes je vedeno trestní stíhání proti "autokratce" Nagyové, která nikým nevolena v podstatě řídila tento stát, protože když se premiérovi Nečasovi odkrvil mozek a krev se přesunula jinam, poslouchal její pokyny jak cvicený psík. 

Babiš je opravdu představitelem české oligarchie. Rozdíl je v tom, že českého oligarchu si volič svobodně zvolil, zatímco českou autokratku nikoli.

K. Frauknecht 3.6.2014 7:58

Je to tak.

Jen bych to neviděl příliš černě :-). Z minulosti jsme si přinesli "třídní boj", který aplikujeme prakticky na vše (na soutěž politických stran, na vztah podnikatel - zaměstnanec/odborář nebo bohatý - méně bohatý...). Naše děti takto zatížené naštěstí nejsou!

A se spolkem ANO si nedělám hlavu. To prostě nemůže fungovat (dlouho :-)). Jen jsem trochu připozaraženej z toho, kolik naivů se chytlo!! :-)

J. Gogo 3.6.2014 7:56

Re: "Kritika elit byla jistě v mnoha ohledech oprávněná"

Ale kdyby jeno to, stále lidí Burešovi věří a to je docela tristní. A přitom stačí si najít, jak Babiš přišel ke svému majetku, s kým se stýkat a co je to vlastně za člověka. Stačí si přečíst knihu slovenského novináře Valka a každému to musí být jasné.  Velká množina voličů je neskutečně hloupá a jim opravdu pořád stačí primitivní hesla a kecy těch, kteří se chtějí dorvat ke korytům. Jak by jinak mohli volit v posledních volbách Teličku, Kellera či jiné týpky. ODS sice propadla, ale jak někdo může volit TOP09 opravdu nechápu. A Babiš má pravdu. že se tady v posledních desetiletích kradlo. Sám se toho účastnil a teď, když se už o sebe postaral, tak si hraje na pana čistého, který "maká". A je to stejný žvanil, který si se Sobotkou nezadá. Viz zrušení zdravotnických poplatků. Akorát je divné, že Doležal a spol. nebyli tak kritičtí k vládě paní Nagyové.

P. Lenc 3.6.2014 7:46

Tentokrát

pane Doležale váš rozbor situace za jedna.O tom, že dochází k útoku na parlamentní demokracii pod záminkou "boje proti korupčníkům", tak o tom zde píše také pár myslících diskutujících.A to, že na svou hloupou politiku doplatí ČSSD, že je po ODS na řadě, to se již začíná projevovat.A podpora Ištvana a spol. prezidentem svědčí pouze o jeho politické demenci.

M. Starý 3.6.2014 7:30

"Kritika elit byla jistě v mnoha ohledech oprávněná"

Zejména za Nečase dokázaly ony politické elity klesnout až na samé dno. Ta vláda nevládla, ta jen řešila vnitřní problémy a hádky a zatím kmotři "hospodařili". Bohužel to není jen problém ODS, ale i TOPky, protože Kalousek a spol. museli vidět co se děje s premiérem, kdo vlastně vládne a přesto vládu držela. Myslím, že nám TOPka dluží nejedno vysvětlení.

Tragédií bylo to, že zde chyběla funkční opozice. Bohužel Sobotka je jen žvanil, kterému šlo jen o koryto a kterému ke štěstí stačí zrušení poplatků ve zdravotnictví, zvýšení minimální mzdy a zrušení 2. pilíře důchodového systému, což mnoho lidí prokouklo.

A tak když přišel "Mesiáš" s heslem "Nejsme politici - makáme" hodně lidí mu uvěřilo.

A. Novák 3.6.2014 6:44

je to jako s tou žábou.

když jí dáte na vařič v hrnci se studenou vodou, tak jí postupné zvyšování teploty připadá zezačátku příjemné...

P. Maleček 3.6.2014 5:55

Doležal už také pomáhá a chrání -ale lež a zlodějnu

Tak náš skvěle demokratický polistopadový systém, se po 23. letech prý skvělého fungování zhroutil hlavně díky Babišovi - vzteká se Doležal. No taková zaslepenost se jen tak nevidí. A dopouštíli se jí zkušený politický komentátor je jasné komu slouží.

Zvlášť když to utvrdí tím, že vykřikuje, že naděje Česka je v komunálních politicích. To za situace kdy naprostá většina radnic obcí nad cca 3 000 obyvatel je v rukou místních politicko podnikatelských mafií, která si z jimi ovládaných obcí udělali svou dojnou krávu. Čest a omluvu ojedinělým výjimkám.

Jedinou pravdu má p. Doležal v tom, že naši noví politici pod rouškou demokracie převzali komunistické praktiky. Hlavně tu, že politická funkce je prostředek ne k službě, ale k totalitnímu ovládání řadových občanů a jejich okrádání přes veřejné rozpočty a majetky. A podle toho také vypadá současná policie a justice.

Ta skutečně pomáhá a chrání. Ale jen amorální politiky a jejich mafie při rozkrádání státu a radnic. Stejně jako p. Doležal.

V. Ondys 3.6.2014 4:16

:)))))) Základní vada polistopadového systému,

na niž nyní skončil, je socialistické přerozdělování s preferencí tupých konzumentů na úkor samostatných, schopných, pracovitých a poctivých občanů!

J. Vozábalová 3.6.2014 1:37

Re: Začínáte být hysterický.

Jo,jo, taky bych si myslela - ono je to takové plíživé, ale čert tomu věř! Nesouhlasím s panem Doležalem vždy, tentokrát mi však vcelku mluví z duše.

V. Vlk 3.6.2014 1:16

Re: Začínáte být hysterický.

Kdepak madam, pan Doležal má v  tomto naprostou  pravdu. On skutečně vážně varuje před možnou dosti děsivou budoucností.

J. Václavíková 3.6.2014 0:37

Začínáte být hysterický.

.