24.5.2024 | Svátek má Jana


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Láníček 29.4.2010 18:19

Toho si nelze nevšimnout !

Literární dílka investigativců typu pana Doležala, Bartoně, Štěpánka a dalších , mají svá charakteristická specifika. To vždycky třičtvrtě článku barvitě popisují lotroviny politiků napříč spektrem,pak ale nastane vyvrcholení díla, kde je pravidelně konstatováno, že tedy všichni ... ale ten Paroubek do toho vkládá rozhodně tu nejhorší kvalitu. Schopnosti tohoto člověka musí být nekonečné ! Už jen pro toto by si zasloužil to křeslo předsedy vlády. Nedávno zas jiný literární specialista a též investigativec, zaníceně popisoval, jak ten Gross, Kraus, Sobotka - ale i řada politiků z jiných stran .... ale jména těch politiků a ze kterých byli stran, už jsme se taky nedověděli. No a došlo to už tak daleko, že panu Doležalovi se chce křičet. Vždyť se tolik snaží, ale efekt se furt ne a ne dostavit !

K. Lhoták 29.4.2010 15:49

Děkuji VV!

Pan Doležal VV stabilně kritzuje a její program zesměšňuje. Jenže VV poměrně přesně ví, co lidem na současné politice vadí, co jim chybí a co tak těmto lidem nabídnou - řečeno obchodní terminologií poskytuje nabídku voličské poptávce. A je to podle mého názoru dobře - ostatní strany si něco "vymyslí" na stranickcý schůzích a pak se občany snaží přesvědčit o tom, že to je pro ně to pravé. VV nenabízí nerealizovatelné sliby, ale vychází z toho, co preferují občané. Konečně taky nějaká strana naslouchá lidem, naslouchá svým voličům... a já za to VV děkuji!!!

M. Bílý 29.4.2010 16:37

Re: Děkuji VV! HIN SA HUKÁŽE...

...jak pravil Kozina. Zatím lze předpokládat, že dopadne jako všechny přechozí malé a menší strany.

R. Langer 29.4.2010 9:53

Ne, nevolte silné strany.

Volte všechny ostatní, ať už jsou jakékoliv! A nevolte hlavně nikoho, kdo je v parlamentu nyní!

M. Bílý 29.4.2010 12:57

Re: Nevolte silné strany???. PROČ? Pro pana Langra (9:53)

Někdy je dobré pro posouzení správnosti nějakého doporučení si udělat extrém. Ten v případě propagace malých stran zní: Nejlepší bude, když v poslanecké sněmovně, která má 200 křesel bude 200 malých stran. Na první pohled je zřejmé, že to není dobré.. Ubíráním se přibližujeme k optimu. Nemohu si pomoci, to leží co nejblíže k dvěma velkým stranám. V NORMÁLNÍCH DEMOKRACIÍCH JE PRÁVĚ TAM. Přes mnoho malých stran se k normální demokracii rozhodně nedostaneme.

R. Langer 29.4.2010 13:15

Re: Nevolte silné strany???. PROČ? Pro pana Langra (9:53)

Možná to není dobré, ale určitě to BUDE LEPŠÍ než současný stav!

R. Langer 29.4.2010 13:22

Re: Nevolte silné strany???. PROČ? Pro pana Langra (9:53)

Jo, a jak se blíží k optimu dvě velké strany v "normálních demokraciích"? V současné politicky nepřehledné Evropě moc netuším, ale u nás se blíží jedině k socialismu a komunismu, což za optimum určitě nepovažuji. Rozhodně jsem toho názoru, že 200 zástupců malých stran v parlamentu dokáže napáchat mnohem menší škody než vláda dvou "silných" stran, ať už opoziční nebo koaliční.

M. Bílý 29.4.2010 14:03

Dovolím si, pana Langře, reagovat.

Je známo, že nejlépe se řídí (reguluje) systém, který má co nejméně prvků, z čehož plyne, že je mezi nimi malé množství vazeb (zanedbejme zatím, jestli jedno, nebo oboustranných). Mezi dvěma prvky je jedna vazba, mezi třemi tři, mezi čtyřmi max devět, mezi pěti max šestnáct atd. Takže Váš názor, že je lepší 200 nevyzkoušených stran , než dvě (sice s řadou chyb, ale chyb -  dovolím si říci, že spočetných) není správný. Zkuste si spočitat max. možný počet vazeb mezi 200 prvky a představte si ten názorový maglajs a tu nemožnost domluvit se na nějakém společném řešení. K tomu si ještě přidejte, že chyby, které má každá z obou velkých stran (kde jsou nutně drženy trochu pod kontrolou) může mít každá z těch pidistraniček.

M. Bílý 29.4.2010 14:17

Re na pana Langra

A ještě  bych zopakoval jednu zásadu, kterou už tu kdosi před nedávnem  uvedl: OTÁZKA POCHOPENÍ LIDSKÉHO SVĚTA NENÍ VĚCÍ PŘESVĚDČENÍ (domnívání se, osobního názoru), ALE ZNALOSTÍ.

R. Langer 29.4.2010 15:44

Re: Dovolím si, pana Langře, reagovat.

A vy myslíte, že pokud se na ničem nedohodnou, že to bude na škodu? Já ne. No nic, máme na to každý jiný názor. Vy směřujte stále stejným směrem a já zkusím směřovat někam úplně jinam - uvidíme, kam nakonec dojdeme.

K. Lhoták 29.4.2010 15:53

Re: Dovolím si, pana Langře, reagovat.

Jenže vy se musíte držet toho, co říká Ústava ČR - tj. volby do PSP ČR musí proběhnout na základě pmernéhpo volebního systému - a logickým výsledkem poměrného volebního systému je zastoupení více stran.

Jinak pokud by se velké strany, resp. současné parlamentní strany, chovaly aspoň trochu odpovědně - nebyla by zde taková poptávka po nových tvářích, po nových stranách...

M. Bílý 29.4.2010 16:29

Re: pro pana Lhotáka

O tom co říká ústava vím (více stran mohou být také jen dvě) Já jen vyjadřuji svůj názor. S tou odpovědností máte pravdu, ale to je vše. Poptávka po malých stranách se rovná přání, aby zasáhl Deus ex machina.

Čekal jsem jestli někdo objeví chybu v počtu vazeb, kterou jsem  nechtěně udělal v úvaze o regulaci systému a pak neopravil a záměrně ponechal. Zatím mě nikdo neupozornil (škoda), ani mi nikdo nenadával.

V. Linhart 29.4.2010 8:38

Jedinou naší šancí je

naházet všecku tu pravolevou pakáž i se Schwanzerbegem do Vltavy a povolat zpátky Habsburka. Ten nešťastný rok 1918 je zapotřebí odčinit. A propó - nějak jsem v tomto hektickém předvolebním čase nepostřehl,čím že to na sebe výrazně upozornila Zemanoa SPO..?

P. Kozelský 29.4.2010 5:38

Forma zvítězila nad obsahem

Nové strany, no to snad ještě.Nové tváře ?

Ale to přece není podstatné, podstatné co je za těmi tvářemi: Touha po moci ? Touha po pěnezích ? Touha být vidět ? Nějaká jiná úchylka ? 

Kdo nečetl doporučuji Ladislav Mňačko (v originále) Ako chutí moc. Velmi pěkné počteníčko. Proto říkám, není důležitá forma, ale obsah.

Z české politiky se stala výkladní skřín činnosti marketingových a reklamních společností, čím hežčí obal , tím lépe prodejné. Tohle peklo já jako občan neakceptuji.

Proto k volbám půjdu a volit budu, koho to je moje věc. Určitě to nebude ta nejhežčí krabice s velkou mašlív té bývá dárek nejskaženější.

T. Pansky 29.4.2010 1:34

Pan Dolezal zamerne nerika pravdu. 1) Opozicni smlouva ...

... je de facto koalicni smlouva o rozdeleni moci.  V normalnim state vlada s opozici smlouvu uzavirat nemuseji, nebot jednaji podle platne ustavy.  Autor clanku to zrejme vi, nicmene stale opakuje tento nesmysl, cili modrou propagandu.  Dnes se o neco podobneho snazi CSSD a pripravuje si pudu pro mensinovou vladu s tichou podporou kom-istu.  2) Protoze autorovi clanku lezi ex-prezident Havel v zaludku a hani ho, kudy chodi, dnes zahrnul Havla do lidi spolupracujicich s kom-isty.  Havel si s komunisty nikdy nepotrasl rukou a ani s nimi nejednal v roli prezidenta.  Tuto barieru prolomil prezident Klaus, ktery rekl, ze kom-iste jsou voleni obcany a jsou radnou stranou (to rekl, nebot je potreboval ke svemu znovuzvoleni).  3) Je treba opet zduraznit, ze vlada pana Topolanka mohla mit v Poslanecke snemovne pohodlnou vetsinu.  Jenze podle volebniho zakona protlaceneho ODS a CSSD se volebni hlasy prepocitavaji a silnejsi strany dostavaji "premii", kdezto male strany na proniknuti do Poslanecke snemovny potrebuje az 10% hlasu v nekterych obvodech.  Takze tyto dve "demokraticke" strany by mely ztratit duveru, protoze podvadi.  4) O levici tu mluvit nechci.  Na pravici pomalu, ale jiste, ztraci sve dominantni postaveni diky naproste  ignoraci svych volicu.  Kam tito volici maji jit?  Prirozene do TOP nebo VV.  5) Pan Dolezal v pojeti sveho clanku utoci na demokracii jako takovou.  Nejradeji by zachoval dve silne strany, ktere by se mely jaksi obrozovat.  Ty male strany jsou treba pouze do demokratickeho poctu, nic vice.  ... Jaksi jsme z obrazku vypadli my, volici, kteri chceme od politiku to, za co jsou dobre placeni - za svou praci, sluzbu obcanum.  Paklize my, obcane, budeme opet lini rici, ze toho uz mame dost, nic se nezmeni.  Ja rikam NE trem nejvetsim stranam (nebot kom-iste uz tu davno byt nemeli).  top0625top@hotmail.com

K. Kužel 29.4.2010 7:15

Re: Pan Dolezal zamerne nerika pravdu. 1) Opozicni smlouva ...

Jak jste došel k tomu, že autorovi leží v žaludku Havel? Dosud nevynechal jedinou příležitost kopnout si do Klause. Jenže teď je situace tak vážná, že začíná být možná trochu objektivnější. Třeba mu konečně došlo, jak propagátora pravdy a lásky změnila nenávist ke Klausovi a ODS v člověka zcela posedlého a iracionálního.

http://karelkuzel.blog.idnes.cz

O. Vašek 29.4.2010 8:17

Re: Pan Dolezal zamerne nerika pravdu. 1) Opozicni smlouva ...

Adamec nebyl komunista? A spousta "disidentů" neměla komunistickou legitimaci, protože jim ji sebrali. Ale komunisty zůstali. A kdyby mohli, tak by Havla místo potřásání ruky pověsili.

V. Linhart 29.4.2010 10:06

Re: Pan Dolezal zamerne nerika pravdu. 1) Opozicni smlouva ...

 S tou TOPkou si dělají prču,že jo! Nevědí,že starého psa novým kouskům nelze naučiti?

A. Reček 29.4.2010 0:15

Ach pane Bohumile.

Zachovejte klídek, jak to bude po volbách vyřeší voliči a ti už ví koho mají volit. A život poběží normálně dál.