6.5.2024 | Svátek má Radoslav


Diskuse k článku

UDÁLOSTI: Nové pořádky jsou teď už komplet

Dvojími volbami, které zčásti už proběhly, zčásti (druhé kolo těch senátních) nás čekají tento týden, se dovršil proces započatý prezidentskou přímou volbou loni v lednu. Nové pořádky se teď konečně posadily i ve velkých městech a hlavně v Praze.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
P. Čech 14.10.2014 9:36

Re: Většina voličů už nechce být považována za hlupáky?

Zde máte naprostou pravdu. Já těm lidem (pár jich znám) , kteří se nechají politicky zkorumpovat a za 30Kč, pastelkovné či koblihy volí toho, kdo jim to poskytl, ovčané.Bohudík však takovýchto lidí je menšina. To ovšem současným ( ale ani minulým) mocipámům nevadí, protože vymysleli a zavedli menšinový volební systém do PS. To totiž naprosto stačí k tomu, aby ona menšina u nás vládla.

P. Čech 14.10.2014 9:31

Opět se zásadně mýlíte, pane Doležale!

Ten proces nezačal přímou volbou prezidenta, ten začal rozbitím OF a vznikem nových politických stran, které schválily novou ústavu a jaly se volně soutěžit o moc nad občany a za účelem ovládnutí mocí zákonodárné, výkonné a soudní. O nějaké demokracii zde nemůže být ani řeč. Máme-li jistou vyšší míru svobody než před listopadem 1989, neznamená to ještě, že máme demokracii.  Svoboda je pro demokracii předpokladem, nikoliv důsledkem její existence.Fenomén Babiš není fenoménem Babiš, ale fenoménem ANO. Pan Babiš je pouze představitelem tohoto hnutí. Nic více a nic méně. Že má problémy se senátem? To je ale přece logické. Do senátu totiž probíhají volby podle většinového, dvoukolového systému a nikoliv tak jako do PS. Jsou zde voleni skuteční zástupci občanů (fyzické osoby) a nikoliv nějaké strany či hnutí. Proč myslíte, že tam nejsou komunisté? Inu proto, že do senátu jsou volby demokratické a svobodné. Na rozdíl od voleb do poslanecké sněmovny a do zastupitelstev krajů a obcí. Toto však, pane Doležale asi nepochopíte. Zejména proto, že jste v zajetí starých pořádků a velkého omylu. Omylu v tom smyslu, že vládu a moc politických stran nad občany považujete za demokracii. Ona vláda a moc politických stran je tím největším omylem, který trvá již od roku 1920 a podepsala se jistým procentem i na vzniku II. sv. války jakož i na komunistickém převratu v roce 1948.

P. Selinger 14.10.2014 8:34

Většina voličů už nechce být považována za hlupáky?

Možná nechce, ale chová se tak, jak o tom svědčí výsledky voleb v posledních letech. Za 30 Kč nebo za koblihu prodat svůj hlas může jen hlupák.

L. Florner 14.10.2014 8:19

Gratulace

Proti blbosti nelze bojovat ničím jiným než blbostí. Výsledkem ovšem není triumf rozumu, ale svět s dvojnásobným množstvím blbosti. Stejné je to s neustálým voláním po nějakém lepším řešení, lepší politice, lepších politicích, nové naději, novém začátku, renesanci, obnově apod. Volání zůstane vždy jen voláním. Jeho výhodou je, že pokud na to volání někdo uslyší a rozhodně se, ať už z jakýchkoliv důvodů a s jakýmikoliv cíli, zvednout hozenou rukavici, je možné začít volat "Ale tohle není to, co jsme chtěli! My chceme něco jiného!" Voláním se dá bezvadně živit. Voláním se dá bezvadně proslavit. Voláním lze ukájet svou potřebu po sdělení a je přitom jedno, jestli sdělení obsahuje i nějaký názor. Na volání je totiž příjemné, že nevyžaduje práci, nasazení vlastní kůže. Stačí jen někam něco napsat a je to. Svět je spasen. Zachráněn. Nebo není a je možné se nad tím pohoršovat.

"Proč už někdo ten svět konečně nezachrání? Kde je nějaké lepší řešení? Někdo by je měl konečně předložit. Kde jsou lepší politici? Chceme něco nového, nebo renesanci starého?"

"To je přeci jedno, hlavně něco jiného."

Absurdní drama. Čekání na Audienci u Godota v podání všech věčně volajících Doležalů. Gratuluji. K boji proti blbosti. K ničemu.

K. Vyšata 14.10.2014 1:10

Pane Doležale, to co jste předvedl

ve včerejších Událostech - komentářích, to byl vrchol politologické neschopnosti analyzovat výsledek voleb. Typický demagog, člověk který hlásá věci, o nichž ví, že nejsou pravda, a to lidem, o nichž ví, že jsou hlupáci (citát M.L.Menckena). Ale máte smůlu, většina voličů už nechce být považována za hlupáky a začala používat svůj rozum. System stran jaký byl praktikován do dnešních dnů je nenávratně pryč, jestli se vrátí, bude určitě jiný a s jiným personálním obsazením. Lapidárně, konec demokracie Bendů.