9.5.2024 | Svátek má Ctibor


Diskuse k článku

UDÁLOSTI: Nejde jen o Zemana!

Dominantou vnitropolitického dění v České republice je někdy od 17. listopadu t.r. „kontroverzní“ osobnost Miloše Zemana. Náš prezident se stal bezděčně a spontánně středobodem listopadových oslav.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
P. Skřivan 10.12.2014 18:36

Víte pane Doležale,

Vaše články se mi líbí, ale v tomto tedy s Vámi musím nesouhlasit. Politické protesty mají a měly smysl vždy. Minimálně proto, aby vládnoucí garnitura měla pojem, že tu je ještě někdo, komu se občas taky něco nemusí líbit a komu ta zem skutečně patří: ta pakáž nahoře jsou jen správci, nic víc. Žádní nejlepší z Boží vůle, čemuž oni tak rádi věří. Jinak by si dělali vůbec co chtěli a přitom morálně většině lidí nesahají ani po kotníky.

Pokud chcete důkaz, tak třeba pan Havel nebo Palach: jejich protesty měly smysl a nejsou zapomenuty. Chcete-li důkaz v opačném smyslu: tak mlčící a tedy (skoro) souhlasící většina za komanče.

V. Čermák 10.12.2014 19:02

Re: Víte pane Doležale,

No nevím, jestli protest z frustrace a nenávisti k Zemanovi, který si dovolil v řádné volbě zvítězit, lze nazývat politickým.

V. Patkoš 10.12.2014 19:06

Re: Víte pane Doležale,

Stejně jako ostatní Zemanovci máte v hlavě blok, který vám neumožňuje pochopit, že odpůrcům Zemana je nějaká přímá volba a Schwarzenberg šumafuk. Jestli si vážně myslíte, že rok po volbách to ještě stále někomu vadí, tak jste pozoruhodně vytržený z reality. Odpůrcům Zemana vadí jeho chování a ne to, že vyhrál volby.

J. Kombercová 10.12.2014 21:02

Re: Víte pane Doležale,

Přísně tak.

V. Čermák 10.12.2014 21:18

Re: Víte pane Doležale,

Nemáte pravdu, odpůrcům Zemana vadí, že zvítězil nad jejich knížecím Propadlíkem. Předcházela tomu hloupá kontraproduktivní kampaň za zvolení a nyní to pokračuje hloupou a kontraproduktivní kampaní za svržení. Já Zemana znám cca 26 let a je pořád stejný. Chytrý, vdělaný s dobrými nápady, mstivý, mluvící víc než by měl a mnohdy i hloupě. Já ho hodnotím pozitivně kvůli těm dobrým vlastnostem, kterými pomáhá zejména ekonomice, tedy firmám a pracujícím lidem a jeho řeči poslouchám jen výjimečně. Hovory z Lán jsem neposlouchal a vsadím se, že Vy taky né a ti nepřátelští vajíčkáři už vůbec né. Tak o jakém to chování mluvíte, když je desítky let pořád stejné. To máte jistě z novin a ČT, že?

J. Kombercová 10.12.2014 21:47

Re: Víte pane Doležale,

Pana Zemana známe všichni tu dlouhou dobu, jen ho každý vidíme jinak, v tom je asi jádro pudla. Pan prezident se i v prezidentské volební kampani dopustil lží, uznaných i ctihodným soudem (který ovšem seznal, že jeho protivníkovi neublížily!).

Pan Zeman tehdy, když poprvé kandidoval při volbě prezidenta sněmovnou a zradili ho vlastní spolustraníci, odešel z politiky a uchýlil se na Vysočinu. Neobjímal tam jen stromy, napsal několik knih a hlavně,domnívám se, čekal na svou příležitost. Nechci vědět,kolik a jakých myšlenek mu za tu dlouhou dobu proběhlo hlavou... pan Zeman je pomstychtivý člověk, ke všemu alkoholik a tohoto člověka jste nám zvolili jako hlavu státu. Chápu, podle toho,co píšete, že Vám jako prezident vyhovuje, nicméně zase uznejte Vy, že jiným ne. Tahle první přímá volba se nepovedla!

V. Čermák 10.12.2014 23:22

Re: Víte pane Doležale,

Ale já samozřejmě chápu, že nejen Vám, ale i jiným Zeman nevyhovuje. Mně to vůbec nevadí. U mě převažují jeho dobré vlastnosti nad špatnými a u Vás a jiných je to naopak. Mně vadí, když prostě někdo neumí prohrávat a není schopen porážku akceptovat. A to jste právě vy, elitáři z PaL. Vy osobně jste velice slušná, ale ostatní zfanatizovaní, nevychovaní křiklouni, ohánějící se "demokracií", Vám to kazí. Tahle přímá volba se nepovedla pouze elitářské MENŠINĚ z PaL, neboť nevyhráli, a to oni přímo nesnáší, ba co dím, považují to vzhledem ke své výjimečnosti za nespravedlivé.

J. Kadeřábek 10.12.2014 23:17

Vy prostě budete mlít svou písničku.

Jsem tady druhý, který Vám říká, že mě vadí pussy prezident lezoucí rusům do zadku. Volil jsem doktorku Roithovou a k druhému kolu jsem nešel. Oba levicoví exoti mě jsou ukradení. Chci slušného prezidenta ne hulváta. Dovedete to pochopit?

V. Čermák 10.12.2014 23:30

Re: Vy prostě budete mlít svou písničku.

Pane Kadeřábku, já chápu, že Zemana nechcete, ale jde spíš o to, jestli to nechtění vydržíte v klidu až do příštích řádných voleb, anebo budete toho stávajícího chtít svrhávat, nebo urážet. To je podle mě podstatný rozdíl. A pokud mluvíte o hulvátství, tak byste svoje protesty měl směřovat především do vlastních řad.

B. Rybák 10.12.2014 23:41

Re: Víte pane Doležale,

O smyslu protestů, které nenavrhují nějakou pozitivní, reálně proveditelnou alternativu, lze velmi úspěšně pochybovat (já bych se jich nezúčastnil)!

Protesty, při nichž je porušen trestní zákon o výtržnictví (jako např. ten "vajíčkový"). Je nutno odstranit, jako jedovatý vřed, protože jsou nebezpečným ohrožením demokracie! TGM - "Demokracie je diskuze" (a ne tedy "ječení, hvízdání, házení ...a další podobné zhovadilosti)!

http://zakony.kurzy.cz/40-2009-trestni-zakonik/paragraf-358/

PS. Pánové Palach a V. Havel statečně protestovali proti totalitní diktatuře (ohrožovali pouze sebe)!

B. Mráz 10.12.2014 12:54

Ale pan Doležal

má na mysli číhajícího Putina, jehož jediným cílem je schramstnout naši malou milou zemičku.Upír jeden boševickej!

EU nás neschramstne, ta už nás dávno pozřela.

J. Boleslav 10.12.2014 13:39

Re: Ale pan Doležal

Do EU jsme vstoupili dobrovolně. To u Ruska nelze předpokládat, jednou stačilo.

V. Kain 10.12.2014 14:27

Re: Ale pan Doležal

Do Evropy jsme pane Boleslave vstoupili dobrovolně?Obrovská mediální oblbovací masáž.A to jsme netušili,že jsme podepsali něco čeho dneska a v budoucnu budeme velmi litovat.Kdyby se dneska mělo rozhodovat o vstupu tak vám garantuji,že by to ti Barrosové,Van Rompuyové a další těžcí vyžírkové projeli naprosto kontumačně.

J. Boleslav 10.12.2014 16:11

Re: Ale pan Doležal

Dnes asi ano. Tehdy ještě byla EU jiná a my hloupější. Vstoupili jsme tam ale dobrovolně, na základě referenda.

E. Erat 10.12.2014 16:29

Re: Ale pan Doležal

A co ho takhle po deseti letech zopakovat.Nebo je to na věčné časy, či tisíciletá říše.I dnešní generace,která v té době nemohla rozhodovat,by měla mít právo se znovu vyjádřit.A periodicky,každých deset let.

J. Jurax 10.12.2014 18:51

Re: Ale pan Doležal

No jo - jednak Vámi navržená opakovaná referenda by způsobila rychlý rozpad EU, jednak ale samotná EU má na referenda své metody - jedna byla použita při prosazování evropské ústavy - když byla zavržena referendy v některých zemích, vrátila se jako Lisabonská smlouva, o níž se ovšem už pro sichr nereferendilo; druhá - tzv. irská - spočívá v tom, že referendum, z něhož nevypadne ten jediný správný výsledek, se po mohutné mediální masáži a skrytých hrozbách opakuje tak dlouho, dokud lid správně nerozhodne; u Irska stačilo opakovat jednou.

J. Kanioková 10.12.2014 22:09

Souzním, pane Mrázi.. :)))

V. Podracký 10.12.2014 11:28

Docela dobré postřehy, až na ty predátory

Ti se dostaví vždycky. Islámský stát to není, ale islamismus podporovaný arabskými penězi jistě je nebezpečnější než Rusko. Rusko nás dnes obsazovat vojsky nebude (ani nemůže) a jinak nás ovládat také ne. Arabské peníze ovšem podporují šíření muslimských etnik a korumpují státy, aby ustupovali a zaváděli muslimské zvyky a šária. Jedno z metod je multi-kulti.

J. Boleslav 10.12.2014 13:38

Re: Docela dobré postřehy, až na ty predátory

Kde berete u rusáků tu jistotu?

V. Mlich 10.12.2014 10:50

Kdo číhá za rohem?

Autor správně poznal, že hlavní ohrožení není islámsky stát, je tu jedno nebezpečí mnohem blíž, dokonce přímo zde a několik let nejen vyhrožuje, ale i rovnou škodí: Evropská Unie. Mohutně podpořila korupční systém pomocí kohézních fondů, nutí nám EUR, aby mohla vytahat z nás další peníze přes euroval, pomocí fiskální unie nám chce diktovat státní rozpočet, pomocí bankovní unie ovládat banky, a abychom si neustále uvědomovali, kdo tady velí, nám každý den nařídí nějakou zanedbatelnou drobnost typu marmeláda, rum, žárovky, pomazánkové máslo, procento žen, imigranty atd.

J. Boleslav 10.12.2014 16:29

Re: Kdo číhá za rohem?

EU je nablblá dost, zatím ale není nic známo o tom, že by napadla a anektovala část nějakého sousedního státu.

J. Jurax 10.12.2014 18:53

Re: Kdo číhá za rohem?

No, nepotřebuje to - státy do ní pošetile lezou samy.

V. Patkoš 10.12.2014 19:03

Re: Kdo číhá za rohem?

Máte pravdu, pomazánkové máslo, rum a žárovky jsou opravdu zabedbatelné drobnosti oproti vraždění protirežimních novinářů a věznění lidí, dovolujících si veřejně nesouhlasit s Putinem.

J. Boleslav 10.12.2014 10:10

V zavedené demokracii

jakou přes snahy různých grázlů (tím na Hradě počínaje) stále jsme, je jistě vhodnější použít jiné, standardní politické metody a postupy, než demonstrace a házení vajíček. Tyto demonstrace ale nepochybně svůj smysl měly. Když nic jiného, upozornily svět na to, že zdejší hradní kreatura má poměrně silnou opozici a tudíž všechny jeho idiotské a kolaborantské žgryndy není nutné brát úplně vážně. A dále také docela razantně upozornily Ovara, co si většinově o něm lidé myslí a že jeho podpora už není to, co bývala.

M. Hoblík 10.12.2014 10:07

Pan prezident vůbec není příčinou

svinčíku v politickém rybníčku. Jen občas do toho svinčíku hrábne a voda se zakalí. Rybníček se přestane kalit, až bratrstvo kočičí pracky dostane pořádně do kožichu. Smradi, zabydlení trvale v parlamentu bídně zhynou na úbytě a přijdou noví bojovníci. Ti už nebudou vymlouvat svoji neschopnost tím, že za všechno může někdo, kdo zde nevládne čtvrt století; ani nebudou strašit Putinem a nebudou se rochnit v blahobytné neodpovědnosti. K tomu nám dopomáhej Zeman!

V. Vaclavik 10.12.2014 8:24

Co ma smysl?

Plno naplanovanych akci s programem a financemi zaslo na ubyte, zavreala se nad nimi zem, kdyz ne ihned, tak do roka, do dvou, do par let...

Kazdou akci vedou nejaci lide, mene nebo vice schopni, a vsichni maji pravo se vyjadrit a cini tak dle svych schopnosti. Treba si nekdo z nich precte pane Dolezaluv clanek a bude vedet jak na to a proto bude jeho akce uspesna a dlouhodoba, proste z toho neco bude. A kdyby to neskoncilo tak stastne, pak, jak se rika, muze si pan Dolezal vzit svou radu k srdci a zalozit vlastni akcni komisi s radnym programem akce, ktera dozajista bude uspesna, protoze dopredu budou mit vybrane lidi na vsechny posty defenestrovanych politiku.

M. Starý 10.12.2014 5:55

Hra na opozici?

Také mě zaráží, že slyšíme více o výpadech koaličních předsedů mezi sebou než politické hádky mezi vládou a opozicí. Nemyslím tím prázdná rétorická cvičení ve Sněmovně! Přitom současná vláda má příležitostí víc než dost - od "lihové aféry" - kde R. Březina a spol. způsobili státu škodu za 7 mld. Kč - až po "Vrbětice" - kde minulé vlády ztratily kontrolu nad 15.000 tun vysloužilé munice. Nic takového se ovšem nekoná. Dokonce místo toho opozice (ODS a TOP) spolu s částí vládních poslanců (ANO) svolává na pátek mimořádnou schůzi Sněmovny na téma Vrbětice, kde chtějí "grilovat" premiéra a ministra vnitra (a hejtmana Zlínského kraje) za postup po výbuších.

Takže to co zde sledujeme, je snaha o oslabení ČSSD a vytvoření koalice "pragmatiků" z ANO a TOP a ODS. Pak je i logické, že tato "opozice" chce vycházet se Zemanem (a pan Babiš má vztahy se Zemanem více než dobré), neboť rozhodující slovo při jmenování premiéra má prezident (který je stejně de facto neodvolatelný, tak proč do něho kopat). Ovšem jaké bude mít zahraničně-politické směřování tato koalice si odhadnout netroufám.

J. Boleslav 10.12.2014 10:12

Re: Hra na opozici?

ODSka ani TOPka do koalice s estébákem nikdy nepůjdou.

J. Jurax 10.12.2014 22:31

Re: Hra na opozici?

A proč by nešly?

Byly v koalici už s leckýms a když jde o moc a vliv a prachy, jdou ideály - pokud se o nich v tuzemské politice vůbec dá mluvit - stranou.

Koneckonců nynější TOP Kalousek se ještě jako lidovec pokoušel s taktických důvodů paktovat i s komanči, jsa v koalici se socany, ODS šlo kdysi na koaliční smlouvu (Doleva nebo s Klausem plynule přešlo na doleva s Klausem) ... to je politika.

J. Mrázek 10.12.2014 3:54

Z čeho se vyhrabalo Německo:

https://www.youtube.com/watch?v=t3PQ8y7aClA&feature=share