7.5.2024 | Svátek má Stanislav


Diskuse k článku

UDÁLOSTI: Nečasiáda

Babišova Mladá fronta Dnes a v návaznosti na ni i další české listy (například Právo) vychrlily od pátku 16. května do čtvrtka 22. května další dávku zpráv z vyšetřování kauzy Nagyová a spol.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
K. Vyšata 28.5.2014 13:12

Re: jedentváří absurdity.

Nebojte, az ovladne cely stat a vsechny zamestna, neprizpusobove prizpusobi, smejdy donuti platit dane a pozavira korupcniky, jeste vzdy mezi temi vymytymi mozky spokojene zivici rodiny bude dost tech rozumnych myslicich. Ale netroufam si odhadnout zda budou premyslet a o cem kdyz nebude sance vysavat stat.

M. Moravcová 28.5.2014 13:01

Re: jedentváří absurdity.

až ovládne se zaměstnanci Agrofertu všechny složky státní správy a odvětví hospodářství, tak, až vymeje mozky i těm zbytkům myslících lidí,  tak to se mu bude opravdu lépe podnikat.

Potom už schází ty nepohodlné zavřít do "podzemí"  a je vymalováno.

P. Vaňura 28.5.2014 12:55

Modlete se, aby současná vláda

+ prokurátosská mafie nepřivedla k moci skutečné dědice SS (Nebo NKVD). Pak byste teprve poznal, jaký jste vool!

Pokud jde o pana Ištvána či možná i Babiše, měli by si přečíst životopisy soudruhů Jagody, Ježova, Beriji, Abkumova, Rjumina, Reicina a Závodského, resp. Zinověva, Kameněva, Slánského, Trockého a Ernsta Rohma aby věděli, co je v takovém případě čeká!

P. Vaňura 28.5.2014 12:46

"Lid" dal svého času (1946)

40% hlasů Gottwaldovi a předtím (1932) 38% hlasů Hitlerovi.

A to v podmínkách relativně svobodných voleb!

K. Vyšata 28.5.2014 12:44

Re: jedentváří absurdity.

Jo priteli, tak to byva. Touha po vykopnuti mafianskych pavucin nekdy plodi paradox. Ale uvidime, treba Babisovi  jde opravdu o ekonomicke pozdvizeni republiky z duvodu, ze se mu tady bude lepe podnikat a ten bordel ktery tady sesmolily politicke strany skonci. Budte optimista - nic jineho nezbyva, volici maji vzdy pravdu a taky si za sve pociny nesou tu opravdovou odpovednost.

M. Moravcová 28.5.2014 12:31

Re: jedentváří absurdity.

taky to vidím.  Bohužel.

D. Polanský 28.5.2014 12:15

Vášnivě lze vždy diskutovat, ovšem

nepřímo tvrdit, že úplný rozpad ODS by byl velikou tragédií pro demokracii, se mi zdá přehnané a směšné. Minulost ODS je jedna veliká lumpárna. Snad se strany poučí. Pokud ano, bude to největší přínos ODS.

O Babišovy rozhodne výše státního dluhu, pokud poroste půjde od válu. Vykopnou ho samotní voliči. Lid je vždy moudřejší než všichni podnikatelé a tzv. intelektuálové.

P. Papež 28.5.2014 11:14

jedentváří absurdity.

Jeden z největších těsně polistopadových zlodějů a podvodníků potřeboval odstavit vládu, aby se do ní se svými poskoky z firmy mohl sám infiltrovat a ovládat stát podle svých potřeb. Mnoho lidí populistickým kecům uvěřilo a máme to tady. Nemohl unést, že si dovolil někdo jiný po něm rozkrádat státní peníze, či dotace z EU. Teď má nad tokem státních peněz dozor a hlavní slovo. Pak že život nevytváří absurdity.

M. Kosejk 28.5.2014 11:02

Re: Nelze ovšem zapomínat,

Myslím, že Rath byl testovací balónek našich OČTŘ. Na něm si vyzkoušeli, jak bude reagovat vox populi. Byl na to ideální objekt, nikdo ho neměl rád (ani jeho vlastní spolustraníci).

A Kubiceho bych do toho netahal, byl to ministr vnitra - a ne moc dlouho. O vazbě rozhodovaly soudy. A ministrem spravedlnosti byl jakýsi Pospíšil, postavička bezvýhradně milovaná naším mediálním světem.  Ale nechci tím říct to, že za to může přímo Pospíšil. Chci tím říct jen to, že justice byla dlouhé roky právě jeho odpovědnost. A netvrdím ani to, že by Rath byl nějaký slušňák. Jen si myslím, že pravidla by měla být respektována (zejména: in dubio pro reo).

J. Krob 28.5.2014 10:49

Nelze ovšem zapomínat,

že předobrazem Nečasovy aféry bylo zadržení dr. Ratha a jeho neúměrně dlouhá vazba (asi aby žalobci stihli vyrobit "důkazy").

Tato aféra dnes zapadla poněkud do pozadí, neboť pan režisér (Kubice) byl "v nepravou chvíli" odstaven od penězovodu.

Avšak Rathův případ ukázal, že cesta existuje. Precedens je precedens a organizátoři Rathovy aféry se tedy radovali jen do doby, než vypukla aféra Nečasova. Poučení: Kdo seje vítr, sklízí bouři...

M. Kosejk 28.5.2014 10:15

---

ODS se svou členskou základnou a se svým akcentem na svobodu představuje pro Babiše větší problém než elitářská TOP09, která stojí pouze na stárnoucím knížeti a Kalouskovi. A proto taky takový každodenní run na ODS na stránkách Babiš-pressu (Mafra). Babiš a Bakala asi mají dojem, že je ODS třeba zničit, dokud je na to ještě čas, protož teď ODS je na mocenském dně.

 A dobrá je tahle věta žalobce Bajgera: "Nejméně od roku 2011 ve společném úmyslu poškodit ústavní zřízení cíleně snaží o ovládnutí významných pozic ve státě." --- Už se taky chystá obžaloba na Babiše? Já myslím, že právě Babiš se snaží poškodit ústavní zřízení ČR a ovládnout významné pozice ve státě (ale já nejsem žalobce, ale volič, že?) A co takhle zavřít do krimu všechny demokratické politiky světa?  Ovládnutí významných pozic ve státě je přece cílem každého politika, který ví, co je to politika.

p.s. že se novináři MAFRA věnují nejvíce kritice ODS, i když ODS je už dávno opoziční stranou, je zajímavá indicie o (ne)závislosti předmětných redakcí.

J. Kanioková 28.5.2014 10:13

Je to demonstrace primitivní síly

a mediální demagogické masáže.

""Je přitom zarážející, jak snadno našli v této věci – a nejen v ní – Babišovi tvůrci "nových pořádků" společnou řeč a zájem s intelektuály z Havlova okruhu, s představiteli různých polistopadových nezávislých iniciativ, s dědici zaniklých politických stran, které se v minulosti nedokázaly prosadit"" ... Ano, jenže to není záležitost jen poslední doby, tohle tu jede už dávno, dávno tomu.. Ne, že by k tomu Babiš nepřidal svůj podíl..

K ovládání davu je potřeba působit na jeho obrazotvornost, ne na jeho inteligenci.

M. Moravcová 28.5.2014 10:06

Já z toho mám

pocit, že sabotáže se dopouští Ištvan se Šlachtou, podporovaní již několik let Babišem ( ne Zemanem, ale Babišem). Jeho ovládnutí celé republiky od zemědělství přes průmysl, média, politiky  tomu napovídá. On je podle mne tím, kdo už několik let tahá tahá za důležité provázky  -  ANO, bude hůř.

R. Tesařík 28.5.2014 9:47

Re: Že by jenom sabotáž?

a vy jste jasnej idiot.

K. Luboš 28.5.2014 9:42

Že by jenom sabotáž?

Tak to je fakt pouhý čajíček! Ištván je prostě měkejš! ODS je jasně mafiánská organizace, která po jistou dobu ovládala tento stát a zneužívala jej ve svůj prospěch. Tak to je fakt bez debaty! Takže vyhlásit zločineckou organizací - jako Waffen SS, rozpustit a její členy potrestat už za to, že byli jejími členy. Viděl bych to pro hlavouny, tj. Nečase a spol., tak na 20 let, no a pro členy řadové trest peněžitý. Představuji si tak 50 % z jejich příjmu či dávek. Samozřejmě lustrační zákon by platil automaticky i pro ně. No a pak bychom měli trestný čin „schvalování zločinů ODS“, což nám tady pěkně předvedl p. Doležal. Za to by mohla být třeba pokuta 2 mega, splatná do dvou dnů, jinak exekuce. A viděli byste, jak bychom za takových 10 let všechny ty politiky pěkně rozchodili!

V. Ondys 28.5.2014 8:55

Re: :)))))))))))))) Vážení soudruzi i ex, klídek

...pane Švrčku,

V. Ondys 28.5.2014 8:48

Re: :)))))))))))))) Vážení soudruzi i ex, klídek

:))))))))) Tohle s dobou nemá nic společného, pane Švrček, u nás to tak běžně funguje od minulosti, kdy naši společensky příkladní pacholci ještě chovali kozy a místo dvou i více vlastních usilovali o :)))))))))))) beznadějně chcíplou souseda!

K. Frauknecht 28.5.2014 8:29

Bohumile, Bohumile :-)!

I když chromého koně utlučete, rychleji nepoběží! :-)))

Kdy se už konečně začne psát o tom, že pochybení jednotlivce je naprosto běžné? Vždy to tak bylo a vždy to tak bude! Tím zdaleka netvrdím, že expremiér a jeho konkubína jsou vinni!!!

Problém je v systému, který ono "pochybení" umožňuje. Příklad? Nabubřelý stát se spoustou regulací a omezení, která se dají "řešit" prachama, službičkou .... A pochopitelně obrovské množství státem přerozdělovaných peněz a dotací (s EU objem výrazně narostl), o které se fakt vyplatí "bojovat"! Ostatně spravedlivý ministr financí by mohl vyprávět (kdyby mohl :-)))!

A olomoucký šáša? Prospěchářskej vychcánek, ale jak říkala moje babička: "Na každou svini se hřeje voda!". :-))))

Z. Švrček 28.5.2014 8:29

Re: :)))))))))))))) Vážení soudruzi i ex, klídek

Přeji klídek i vám, snad máte nezávistivé sousedy, žijete vzorový a doložitelný život, nemáte nepřátele v práci ani v lásce a vůbec , že jste drobný, nedůležitý člověk, který nikomu nestojí ani za ten anonym... V opačném případě bych v dnešní praštěné době tak klidný nebyl.

Z. Švrček 28.5.2014 8:25

Pravda pane Doležale.

Kvituji s povděkem, že jste si toho pozdě, ale přece všiml. Osobně nepřeji ani jednomu z občánků, kteří si někde doma u kávy a TV mnou ruce, jak ten Ištván (či Babiš, Sobotka atd) konečně udělají ten "pořádek", aby se dostali do takovéto článkem popisované mlýnice. To proto, že se znalostí úrovně rozhodování naší justice ani tato nedává VŠEM našim medializovaným "sprostým vyšetřovaným" příliš velkou šanci. Novináři, moderátoři a tím i ta tupější, avšak větší část české veřejnosti, ti všichni je totiž  již dávno odsoudili. Je skutečně strašné žít v tomto systému, kde virtuální realita a její tvůrci mají takovouto strašlivou moc nad životy lidí. Přeji sladké sny těm, co si to nedokáží domyslet do důsledků.

V. Ondys 28.5.2014 8:18

:)))))))))))))) Vážení soudruzi i ex, klídek

Ze všeho nejdůležitější je zachovat :))))))))))) socialistické přerozdělování, ostatní je pouhá :))))))) malina!

J. Boleslav 28.5.2014 8:06

To, co ve věci expremiéra Nečase

předvádějí OČTR a mnohá media, je k blití. Dle mého názoru byla a dosud je cílem všech těchto nechutností diskreditace parlamentního politického systému a jeho náhrada prezidentským, což se Ovarovi a jeho kumpánům bohudík zatím nezdařilo. Dalším krokem mělo být připojení k rusákům nebo alespoň podstatné zlepšení vztahů s nimi. Stíhat za korupci Nečase, který s ní jako vůbec první premiér začal skutečně bojovat, je víc než odporné.

P. Lenc 28.5.2014 7:51

A kde jste celou dobu

pane Doležale byl?O tom, že došlo a nadále dochází pod záminkou "boje proti korupci" k otevřenému útoku na parlamentní demokracii píší zde na psu mnozí, včetně mne, již celé měsíce. To že Urválkovská Ištvanova Olomoucká partička za pomoci masmédií a tiché podpory p.Bradáčové a p.Zemana dokázala zlikvidovat pod směšnou záminkou vládu a dodnes tito st. zástupci nejsou schopni "vyšetřování"dovést do konce a vymýšlí a hledají další a další obvinění za pomoci cílených úniků "informací" se ví také měsíce.To, že "vymysleli" něco tak obludného, jako je "sabotáž" státního zřízení a masmedia to berou bez jakéhokoliv protestu svědčí pouze o jednom.Dostáváme se do fáze naprostého rozkladu demokratického parlamentarismu a nástupu babišiády.A proto se znovu pane Doležale ptám, kde jste celou dobu byl?