22.5.2024 | Svátek má Emil


Diskuse k článku

UDÁLOSTI: Nečas proti pussyriotismu a dalajlámismu

Sotva vyslovil svou neformální klatbu nad skupinou Pussy Riot kardinál Duka, přetrumfl ho bez problémů premiér Nečas. Nebylo to až tak těžké, jednak mluvil jako předseda vlády ČR z pozice autority nejen duchovní, a jednak do svého odsudku přibalil ještě Tibeťany, dalajlámu a "dalajlamismus".

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Krásenský 13.9.2012 21:31

V čem spočívá pussyriotismus a dalajlámismus?

Například v hořekování nad nespravedlivým osudem nevinných dívek a nábožném naslouchání jeho svatosti a zároveň soucítěním s rozlícenými muslimy, kteří vypalují a vraždí lidi jiné kultury a víry jen proto, že kdosi jiný někde na druhém konci světa je svým postojem urazil.

J. Urban 14.9.2012 8:55

Re: V čem spočívá pussyriotismus a dalajlámismus?

Vidím, že to máte v hlavě dost pomotané :-))))

E. Sevrát 13.9.2012 16:37

Stačí vidět foto H.Clintonové z tohoto týdne

jak se přátelsky usmívá na presidenta Putina.Paní Merkelová byla již letos dvakrát v Číně žebrat prachy.President Obama tam byl letos taky,pravda pouze jednou,ale rok ještě neskončil.Kdo si z právdoláskařů neuvědomuje,že cca 60 % zemního plynu a 40 % ropy odebíráme z Ruska a, že Čína je hegemonem dnešní doby může vyvěšovat Tibetskou vlajku a nadávat na Putina.Z tzv. západu to již dnes skoro nikdo nedělá,lidská práva jsou nadstavba,když je společnost bohatá a může si tyto hrátky dovolit.Když jsou dnes USA i EU žebrota tak musí držet hubu a krok,což úspěšně dělájí.Premiér Nečas má v tomto názoru zcela pravdu-Koho chleba jíš,toho píseň zpívej.

J. Urban 14.9.2012 8:56

Re: Stačí vidět foto H.Clintonové z tohoto týdne

a vlez mu přes (_._) až na mandle :-/

J. Schwarz 13.9.2012 14:25

Ale vždyť páně Nečasův

postoj je bytostně sociáldemokratický, ne-li komunistický! Levice by měla nad takovým premiérem jásat!  Nebo se mýlím když si pamatuji úplně stejnou rétoriku ze strany socialistů - totiž že zmiňování lidských práv zbytečně připravuje naše pracující o příležitosti k výdělku a snižuje naši životní úroveň ? A že pokud nedodáme my, dodá někdo jiný?

V. Venc 13.9.2012 14:17

Ke článku a autorovi

22 let je dosti velký časový úsek, kdy už komunistické zvyklosti a procedury byly překryty spoustou politických událostí a šarvátek nového sociálně demokratického střihu.

Domnívám se však, že na autora ještě značně ideologicky působí období předpřevratové.

Jestliže autor nostalgicky vnímá spojitost rétoriky tehdejšího komunistického boje za lidská práva a projevu premiéra na veletrhu, tak pravdivý je pouze fakt, že tehdy se jednalo o postupný rozklad ČSSR a dnes je to postupný rozpad EU.

Autor si není vědom, že falešná mediální ochrana pussy riot a Dalajlámy je v Rusku i Číně chápána jako evropská intelektuální kocovina, ani nevnímá, že přispívá k matení názorů svých čtenářů.

V. Čech 13.9.2012 14:31

Doležal je euroamerický agent

Pan Doležal je velice chytrý a velice zkušený; uvědomuje si na 100%, co jeho štvavé články způsobují.

Proč je tedy píše, proč rozeštvává náš již velmi rozeštvaný lid? Protože plní rozkazy Euroameričanů, svých chlebodárců. Ano, jako V.Havel a jiní podobní, i B.Doležal již v mládí zradil vlast a socialismus, a cele se upsal našim dědičným nepřátelům - buržoustům, feudálům, Němcům, Evropanům, Američanům.

Proto dnes znovu a znovu otvírá již dávno uzavřené kapitoly naší historie - humánní odsun a humánní znárodnění, proto dnes hájí protisovětské, protičínské, protisocialistické živly typu Pussy Riot a dalajlámy.

Co s takovými doležaly a havly? Odpověď je prostá - dnes ignorovat, a po našem opětovném vítězství nad Euroamerikou, multikulti a globalizací spravedlivě potrestat.

Vlasti zdar!

V. Linhart 13.9.2012 17:04

Re: Doležal je euroamerický agent

Pan Doležal je velice vychytralý a minulými lety náležitě poučený, takže ví, ke které části populace mluví. Je to k té její extrémní, rusofobní a rychlokvaškové rádoby antikomunistická části, která ovšem nevědomky přejímá slovník a manýry bolševických manipulátorů. Kouzlo nechtěného vynikne, když představitel pravicové vládnoucí strany nazve věci pravými jmény, pak vypukne hysterie jako ze zhrzené lásky a články pana D. mají kupodivu k normalizačnímu Rudému právu mnohem blíže než názor nešťastného(ale viditelně nas..ného) pana premiéra. Ve skutečnosti pan D. píše pro omezené hlupáky, kteří se bojí podívat pravdě do očí a sami sobě lžou od rána do večera. A ještě to žádají na druhých.

V. Čech 13.9.2012 17:39

Re: Doležal je euroamerický agent

Přesně tak! Doležala a ostatní pravdoláskaře a eurohujery čtou jen hlupáci, zaprodanci a samozvanci. Čtou ho ostatní (sudeto)němečtí a euroameričtí placení agenti, příslušníci vykořisťovatelských tříd, tyrani a zrádci všichni.

Nicméně vztah pana Doležala a našeho starého dobrého Rudého práva byl (a BUDE) nesmiřitelně antagonistický. Tento vztah byl prakticky stejný jako vztah VŠECH masmédií naší staré dobré vlasti k Havlovi a dalším euroamerickým agentům.

Co se dnešní děsivé doby týče, Doležal a ostatní nepřátelé naší vlasti a našeho národa sice mají volné pole působnosti, ale je jim to houby platné. Vší náš lid dobře ví, co by jej čekalo, kdyby se vyplnily touhy pánů Doležala a Havla - kdyby se vrátil majetek Němcům a papežencům, kdyby se vrátili Němci a feudálové: Genocida. 

Proto vší náš lid raději následuje našeho pokrokového prezidenta v návratu k tamtomu na Východě mocnému dubisku, než eurohujery a multikulti nadšence v jejich nezodpovědné výpravě do Evropy. Až náš návrat bude 100% dokončen, panu Doležalovi nezbude než urychleně emigrovat nebo přijmout spravedlivý trest. Už aby to bylo!

Vlasti zdar!

V. Linhart 13.9.2012 18:20

Re: Doležal je euroamerický agent

Obvykle, když nejsou po ruce ty správně pokroucené argumenty,je dobře hloupě ironizovat a tím dávat širší veřejnosti zprávu o svém poněkud narušeném, uraženém egu.

M. Kosejk 13.9.2012 18:10

Re: Doležal je euroamerický agent

Já už věřím tvrzení, že dějiny se neustále po spirále vracejí - a jen se odehrávají v nových a nových kulisách. Před rokem 1989 komunisti nazývali lidi "imperialistickými přisluhovači USA", pokud si ti lidé dovolili mít nějaké  "nevhodné" názory na KSČ, socialismus, RVHP, SSSR atd. A co dnes? Jak novodobí eurobolševici označují ty, co mají "nevhodné" názory na EU a její vývoj? Tvrdí o nich, že takové názory můžou mít, jen když jsou přisluhovači Ruska.

V. Čech 13.9.2012 18:19

Re: Doležal je euroamerický agent

Prosím: Ne "eurobolševici".

Použitím slavného a krásného slova "bolševik" pro zrádce a agenty urážíte celé generace našich vlastenců, našich rudoarmějců, našich budovatelů a obránců vlasti.

Prostě - jazykově i významově správný výraz je "euroimperialista".

Tak příště, ano? Děkuji Vám předem, a zůstávám s pozdravem

Vlasti zdar!

J. Boleslav 13.9.2012 18:48

Re: Doležal je euroamerický agent

Navrhuji "bruselant".

V. Čech 13.9.2012 19:35

Re: Doležal je euroamerický agent

Ale proč, pro Lenina, zavádět nějaký nový a zavádějící pojem?!

Pro takové nepřátele naší vlasti a našeho národa přece NAPROSTO stačí pojmy (názvy) již zcela zažité; pojmy našemu lidu vlastní!

Například právě na Doležala SKVĚLE pasují názvy jako (sudeto)německý agent, samozvanec, zaprodanec (Západu), pravdoláskař, příslušník poražené vykořisťovatelské třídy, bývalý člověk, humanrightista, eurohujer, multikulti nadšenec, placený agent kapitalismu a demokracie, odrodilec atd. apod.

A pokud bychom chtěli vyjádřit ještě pregnantněji odrodilost pana Doležala, můžeme ho nazvat posměšně "Euroameričanem". Nad tím se každý z nás Čechů či Rusů, každý z nás dobrých Západoasiatů hnusem otřese.

Vlasti zdar!

J. Adler 13.9.2012 23:32

Re: Ke článku a autorovi

sice nevim co je ta " falešná mediální ochrana", ale mohu vam smele rici, ze preci nejde o ty pritrouble divenky, ale o to, ze byly za takovou kravinu odsouzeny na 2 roky (tedy, ze byly vubec odsouzeny je uz maler sam o sobe). A bodejt by na autora nepusobilo obdobi predprevratove - poslechnete si Putina - je to Breznev, jako vysity, ale o neco malo vyrecnejsi a mladsi (a taky jeste vetsi svi.ne, pokavad je to mozne)

L. Ott 13.9.2012 12:16

Mám pro pana Nečese

geniální návrh. Měl by se jako projev podpory exportu do muslimských zemí i Izraele nechat veřejně, za přítomnost televizních kamer, obřezat! Třeba se tam náš export o procento zvýší!

M. Kosejk 13.9.2012 12:08

:))

Podívejte, až se Schwarzenbergové, a jemu podobní, budou věnovat se stejnou vervou jako Tibetu např. situaci v Jižním Sudánu, Rwandě, Saudské Arábii, Venezuele, historickém Kurdistátu, Iránu, Pakistánu ... a ve všech statních útvarech, kde jsou porušována lidská práva - tak je budu brát vážně. Do té doby musím souhlasit s Nečasem - podpora PR a Tibetu je módní záležitost. U mnohých lidí je to spíš povrchní součástí jejich image. Je to velmi podobné tomu, když puberťák v triku s Dr. Che ostentativně ukazuje, že má rozečteného Kafku - protože pak vypadá jako intelektuál. A stejně tak v intošské skupině lidí je módní podporovat samostatnost Tibetu - patří to k image intelektuála jako ten naschvál z tašky vykukující Kafka.

J. Vacek 13.9.2012 12:38

Re: :))

Pěkné a přesné!!! Divím se, že vás tu ti Schwarzenbergové ještě neroznesli na kopytech.

L. Severa 13.9.2012 14:09

Re: :))

Ano, něco v tomto smyslu, ne tak fundovaně, jsem napsal dnes na NP k článku "Modrá myš.......".

V. Čech 13.9.2012 10:57

Humanrightismus = nástroj imperialismu!

Dalajlámismus, pussyriotismus, homosexualismus, europeismus, environmentalismus, NGOismus - všechny tyhle odporné a nebezpečné „ismy“ lze shrnout do jediného pojmu: HUMANRIGHTISUS. Díky našemu prezidentovi víme, že humanrightismus = adorace takzvaných lidských práv. A jsme doma!

Ano, my Češi dobře víme, co jsou ta „slavná“ lidská práva; víme, komu slouží: Lidská práva vymysleli Euroameričani, naši dědiční nepřátelé! Lidská práva slouží zájmům nejreakčnějších kruhů západního imperialismu!

My Češi stále vzpomínáme se zaťatými pěstmi na dobu, kdy do naší vlasti pronikla tzv.lidská práva: Bylo to po r.1975, kdy zahraniční ideo-diversní centrály využily našeho podpisu pod tzv.Helsinskou deklarací. Naši dědiční nepřátelé zavětřili šanci na podrytí naší svobody a státnosti, a najali si - právě Doležala, Havla a jiné podobné. Vznikla tzv.Charta 77, vznikla řada jiných podvratných skupin, a nakonec ... nakonec přišel Prohraný listopad.

Dnes po ulicích našich měst neproudí radostné průvody pracujících a pionýrů - k 1.máji, k výročí Vítězného února a VŘSR - ale průvody homosexualistů a sionistů. Dnes z národních výborů nevisí vlajky SSSR, ale prapory tzv.Tibetu. Naše hranice nechrání Sovětské armáda, do naší vlasti drze proudí Němci a ostatní Euroameričani ... Prostě HNUS. Hnus a smutek.

Tohle všechno má na své přejasné mysli náš pokrokový prezident, když mluví o humanrightismu, o nutnosti opět sblížit naši vlast s Ruskou federací - kde takovým hnusným i směšným euroamerickým „vymoženostem“ pšenka NIKDY nepokvete. Až předsedové českých vlád nebudou o nebezpečí lidských práv jen mluvit, až obhájci lidských práv typu Doležala budou opět zpytovat svědomí v nápravně-výchovných ústavech, tehdy bude v Česku zase dobře. Doufám, že se návratu naší plné samostatnosti dožiji v pevném zdraví. Vlasti zdar!

J. Václavíková 13.9.2012 12:23

Re: Humanrightismus = nástroj imperialismu!

Doufejme, že admin už rozezná ironii. Jinak to máte zase nahnuté :-)

V. Čech 13.9.2012 13:12

Re: Humanrightismus = nástroj imperialismu!

Celý tzv.Neviditelný pes je soukromokapitalistický podnik, sloužící k obohacování svého zakladatele a majitele.

Diskuze na NP jsou jedním z indikátorů skutečné čtenosti; a z velikosti tzv.návštěvnosti se vypočítává poplatek za reklamu. Jinak by se pan Neff na diskuze už dávno vykašlal.

Jistě, budu vyhozen dříve či později; s tím prostě počítám. Ale umlčet nás všechny nemohou. Hlas lidu stále sílí, hlasem lidu už (občas) hovoří i premiér kapitalistické a demokratické vlády ČR.

Jednoho krásného dne, po našem opětovném vítězství nad Euroamerikou, multikulti a globalizací, zazní můj hlas v nejsledovanějších masmédiích. Ano, doufám, že jednou budu částečkou velkého kolektivu autorů, píšících pro Rudé právo a Český rozhlas obnovená Živá slova. Ach, já se tak těším!

Vlasti zdar!

J. Václavíková 13.9.2012 14:37

Re: Humanrightismus = nástroj imperialismu!

Těším se též! Čest Vaší poctivé práci, vlastenče!

V. Čech 13.9.2012 14:54

Re: Humanrightismus = nástroj imperialismu!

Těšte se!

Návratu našeho slovanského společenského zřízení se my všichni jistě dočkáme - jako husa klacku.

Čest a Nazdar!

F. Eliáš 13.9.2012 9:37

Jedno Nečasovi nelze upřít

Vždy se neomylně projeví jako zbabělec. Vzpomeňme, jak se choval při agresi lékařů v nemocnicích.   Zbabělec kombinovaný s populistou. Kdo je asi jeho loutkovodičem?

Š. Hašek 13.9.2012 10:00

Re: Jedno Nečasovi nelze upřít

Premiér Nečas je, dle mého názoru, především realistou. Co se týče stávky lékařů, nůž do zad mu vrazil především pokřik lidu "že se bude houfně umírat", ve spolupráci s TV a komunisty. VV si taky tehdy přisadily.

Jinak bych byl ale byl spokojenější, kdybychom měli více premiéra "doprava" než zřetelně středového.

K. Janovská 13.9.2012 10:59

Re: Jedno Nečasovi nelze upřít

...no, takovým českým realistou...

Š. Hašek 13.9.2012 12:03

Re: Jedno Nečasovi nelze upřít

Ale samozřejmě.

Já taky.

A možná i Vy.

J. Boleslav 13.9.2012 18:46

Re: Jedno Nečasovi nelze upřít

Mně se Nečas a většina jeho dosavadních zásadních kroků ve funkci premiéra líbí. Občasné úlety samozřejmě má, ty má ale každý.