23.5.2024 | Svátek má Vladimír


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
zoch 19.4.2007 19:06

A JE TO !

 Shrnutí je prosté shrnutí.  Třeba pochválit,že jste si snad nepřidal ani na jednu stranu. Výsledek naší politiky resp. politiky praktikované našimi volenými zástupci je také nade vší pochybnost viditelný všem ,kteří  se půjdou léčit. A vnímatelný bude i zrakově postiženým až dostanou dárkem menší kupní sílu. 

Tento problém sice jednou nastat musel ale osobně bych raději viděl,kdyby tento problém řešila jako vládnoucí strana ČSSD.  A to ze dvou důvodů.

1. Musela by sama objektivizovat své přístupy   2. Nemusel by nastat takový panický ústup obliby ODS,který nepochybně nastane včetně přehodnocení přístupu u mnohých zelených a lidovců zejména.

Prostě se znovu ukázalo,že v ODS jsou kariéristé a patlalové. Dtrategie je něco,co jim uniká  a na což si najímají agentury před volbami. O hlavě státu raději pomlčím. 

sláva 20.4.2007 23:27

Re: A JE TO !

naprostý souhlas. kdyby ČSSD nebyla hloupá s Grossem a nakonec i s Paroubkem a měla v čele či alespoň ve vedení stragéga, zahájila, jak jsem už psal, reformy sama ve svém druhém volebním období.  Osm let měla na to, aby udě+lala objektivně nutnou modernizaci země (když už veliký ekonom  Klaus prožral zisky z prodeje bank místo aby obnovil infrastrukturu za biliony, hned v první fázi po převratu). Soc dem dnes mohla bývala poukázat  na zlepšující se stav státních financí, i na to, že nejhorší (za 4 roky) už bylo překonáno a s tím jít do voleb. ODS dělá nutné reformy, možná na to i dojede v krátkodobém horizontu, ale dlouhodobě se jí to vyplatí. To měl udělat Paroubek.

O hlavě státu raději též pomlčím. Jak je to o té rybě?

lydie bull 19.4.2007 16:02

na naší polici se podepsaly četnické humoresky

a  dědictví  rakouska-uherska,  trapná  bodrost,  tzv.  lidskost a  služební  postup  přes  prznění  ženskejch a  šlapek.  Já  veselý a promiskuitní  policista,  jaj  to  mam  devčic,  to  jsem  ale  kanec, jak  to  s  těma   lidma  zvládam,  všemu  rozumim,  psali  to v blesku.

wang 19.4.2007 15:50

bože co to tu píše za senily?

z počátku mi článek připadal jako relativně výstižné konstatování povolebního vývoje, které jsme tedy nečetli poprvé, místy subjektivní ale v zásadě ok. Proto mě zajímalo, co má být posláním toho článku a nakonec se dozvíme, že všechny politické parlamentní strany jsou amatéři s vyjímkou komunistů. To je neuvěřitelný - pán hodnotí pozitivně komunisty za to, že mají minimální koaliční potenciál, že nemají žádný smysluplný program a tedy že moc nekomunikují s ostatními stranami a trpělivě čekají jestli je velký Jirka jednou nedostane do vlády.

pane vy už články raději nepište, nechci příště číst, že nám vlastně bylo za komunistů lépe, sorry.

Irena 19.4.2007 19:01

Re: bo‘e co to tu pˇ¨e za senily?

Vážený pane  wangu! Dost by mě zajímalo , co považujete za smysluplný program a co o tom komunistickém víte.Nejsem  volička komunistů, ale musím přznat , že jejich program stojí přinejmenším za  zváženíDříve než budete p rezentovat své dosti primitivní kategorické soudy, seznamte se prosím s tím co kritizujete a přemýšlejte. Vyplatí se to-hlavně vám!!!!

mira 19.4.2007 19:23

Re: Re: bo‘e co to tu pˇ¨e za senily?

no, správně. Komunistiský program je dobrý. ...je dobrý... ...na zátop v kamnech. Pořádně ho zmačkat, nejdřív třísky a až pak nějaký to silnější dřevo...:-) 

sláva 20.4.2007 23:34

Re: bože co to tu píše za senily?

pane wangu, než budete psát o senilech, naučte se číst. Kde je, že za komunistů bylo líp?

Pan doležal chválí oprávněně komunisty za to, on je nechválí, on konstatuje, a bojí se, že komunisté, jako zkušení manipulátoři  amatadoři, s mizernými kartami, které drží v ruce (historicky znemožnění, bez programu reálného, s oporou na lumpenproletarižá a lidi dnes zatlačené do úzkých moderním světem) hrají skvělou hru: jak to, že jsou ještě vůbec na scéně?

Tak vidíte. Zato naši demokraté, ač na správné silnici dějin, dělaji jeden blbější krok za druhým. Tahle země si dávno měla zvolit irskou cestu a za prezidenta Albrightovou, ale to česká přízemnost neskousne, stejně jako knížete na postu ministra.... a panečku- jak se osvědčuje.

no nic, nestojíte mi za to..

nepolitik 19.4.2007 14:00

Lepší dlouhé bezvládí než aby nám vládli šibalové se soudruhy

nebo lidé typu všeználka Doležala. ;-D

Douša Josef 19.4.2007 13:40

Tentokrát nesouhlas

....Skončilo to neobratným Kalouskovým pokusem o politický kotrmelec....

Ten kotrmelec vůbec nebyl neobratný a nebýt spodních funkcionářů strany lidové, vládl nám dnes Paroubek s komunisty a lidovci mu dělali zástěnu komunistické vlády! Tak jak to bylo, jen bez US! Ta vzpoura lidovců vzešla zespodu, bafuňáři v předsednictvu všichni souhlasili! S tou spodní vzpourou Kalousek a nikdo na špici nepočítali!

Malý Aston 19.4.2007 14:13

Re: Tentokrát nesouhlas

Taky to Čunkovi pěkně osladili.Jsou proti němu kalouskovci,filipovci,paroubkovci a část zeleňáků.:-D

zoch 19.4.2007 19:11

Re: Re: Tentokrát nesouhlas

A já taky !

Marat 19.4.2007 11:38

Kéž by ste stejně odsuzovali české komunisty.

B.Doležal se vůbec nemusí zmiňovat o  Sudeťácích a "sudeťáctví",ale vždy se najdou lidské škrkavky,které mu to "sudeťáctvíˇ" omlátí o hlavu.Jedna škrkavka tvrdila že i doma hajlují.Hajlovali jsme ve škole za Protektorátu.Stejně jako vy všichni jste hajlovali ale se sevřenou pěstí a řvali ste: Se sovětským Svazem na věčné časy.Takže vy sami ste nebyli a nejste ani o atomek lepší,jak ti vámi nenávidění Sudeťáci.Nejsem germán a nemám žádného germána v příbuzenstvu i když mám příbuzné v mnoha zemích Europy,kromě Německa.Nefandím těm Sudeťákum,ale tvrdím že Češi jsou ve všem co tak u jiných odsuzují,daleko horší.Já nepotřebují nad sebou žádného pána a tak nevidím v tom žádnou slast,když mám nad sebou českého pána a českého drábá.Vůbec mě nebolí záník ČSR:Vůbec mě nebolí,že Češi přišli o české pány a české dráby.

Zřejmě ste všichni mladší pod padesát roku a tak nevíte,ani vědět nemůžete co na sebe prozradili čeští komunisté v 68 roce.Myslím,že to ani vědět nechcete.Nelze ty znalosti využít proti Sudeťákum a vůbec proti Němcum.

Buvol 19.4.2007 11:54

Re: Kéž by ste stejně odsuzovali české komunisty.

"Nefandím těm Sudeťákum,ale tvrdím že Češi jsou ve všem co tak u jiných odsuzují,daleko horší." Tak, tak .... vy jste toho přímo čítankovým příkladem!

Malý Aston 19.4.2007 13:07

Re: Kéž by ste stejně odsuzovali české komunisty.

Máte v tom několik nepřesností.Napřed se řvalo,popravit ty zdrádce imperialistů,potom se Sovětským Svazem na věčné časy a nikdy jinak,potom Dubček na Hrad,potom Dubček z Hradu,pak se řvalo Husák na Hrad,potom Husák z Hradu a Dubček na Hrad a tam se dosadil Havel.Dnes se řve,pryč s bohatými a někteří začínají řvát Paroubek nebo Filip na Hrad a USA je náš nepřítel,pryč s těmi imperialisty. Takto se chová národ poražený,bez hrdosti a naučen každému lésti do zadnice.Nebude to lepší,minimálně musí vymřít 2 až 3 generace a pak to může být báječné.Dnes všichni voliči prožili vládu komančů a zapomněli.Pokud nemám pravdu,proč 50% voličů,ne všech občanů volilo komouše u komoušů a komouše u socek?

Arab. 19.4.2007 16:52

Re: Re: Kéž by ste stejně odsuzovali české komunisty.

S Malým Astonem se nedá nic jiného než souhlasit.Je vidět,že je to člověk používající rozum.

Kubeš 19.4.2007 18:37

Re: Re: Re: Kéž by ste stejně odsuzovali české komunisty.

Bohužel asi budu muset taky souhlasit, i když je mi proti srsti být takovým pesimistou. 40 let prostě zanechalo stopy a mnoho lepších emigrovalo

Shabatnikoff 19.4.2007 11:20

Povolební Paroubek

Paroubek během voleb vesele popíjel -- ani se mu nedivím, napětí vyvolává touhy po alkoholech různé účinnosti... A pak prostě kecal...

jerry 19.4.2007 11:10

nevěřím, že nás ohrožuje KSČM

tato zkamenělá a vymírající strana nemá co nabídnout ,jen trochu nostalgie starým lidem a potěšení z nadávání na mocné a bohaté několika nespokojencům. Její podpora bude stagnovat a spíše klesat. Spíše tak slouží k tomu, aby pár neschopných politiků mohlo unavovat údajným komunistickým strašákem a zakrývat tak vlastní neschopnost. Komunisti postupně vymřou jako dinosauři a největší tragédie to bude pro různé Mejstříky, kteří najednou nebudou mít proti komu bojovat a do důchodu bude ještě daleko.:-)

AeroKarel 19.4.2007 11:34

Re: nevěřím, že nás ohrožuje KSČM

A zahrnujete do toho i ČSSD? Programově takřka žádná odlišnost. A komunistové sice vymírají, jejich voliči ale ne, alespoň ne tak důkladně, jak by bylo záhodno. O poměrech v parlamentu před volbami (111/89) a po (100/100) raději ani neuvažovat. Zdaleka nejsme "za vodou".

Žulový Aston 19.4.2007 11:53

Re: Re: nevěřím, že nás ohrožuje KSČM

...komunistové sice vymírají, jejich voliči ale ne, alespoň ne tak důkladně, jak by bylo záhodno....

a co takhle Endlösung a holokaust a gulagy, ty náš modrý bolševiku....

jerry 19.4.2007 12:32

ČSSD je jinej problém,

ale máte pravdu, s tímhle vedením je to něco,jako Ficovi postkomunisté.;-(

Roy Boehm 19.4.2007 10:40

No, vida

ono to jde. Výstižný, smysluplný článek a ani jedna zmínka o Klausovi či Sudetech. Bravo , pane Doležale.

Kubeš 19.4.2007 18:40

Re: No, vida

Také jsem se divil že se neotřel o Klause

Lea 19.4.2007 10:32

pravdivé

kdyby to nebylo k pláči,je to k smíchu.

Rajman 19.4.2007 8:22

Pane Doležale

Pane Doležale,

                              velice si vážím  Vašich častých příspěvků, kterými doprovázíte dění na politické scéně. Vaše přirovnávání českých politiků k amatérům je mnohdy výstižné, ale přirovnávání komunistů k profesionálů je směšné. Neskončilo snad důsledné uplatňování jejich ideologie u pana Jakeše ?

 

Pavel41 19.4.2007 8:38

Re: Pane Doležale

Žasnu. Kde je vyhnání soukmenovců? A protože se vnucuje dojem o "přání otcem myšlenky", kam se to p. D. posouvá v hodnocení nové klidné síly?Rv

Von 19.4.2007 10:18

Re: Re: Pane Doležale

Záleží na tom, jak to kdo čte. Já prosím v článku žádné přání, které je otcem nyšlenky nevidím. Je to prostý popis tristní skutečnosti, jen tu klidnou sílu bych si já odpustil.

Malý Aston 19.4.2007 8:46

Re: Pane Doležale

Sice neuvádí pan Doležal své sudeťáky,což zklamal mé očekávání ale jinak souhlasím se vším co napsal.Musíme připustit,že část občanů je levicového zaměření a to následkem genů,které nelze odstranit.Tito občané voliči nebudou volit pravici ani jiné politické strany,které mají ve svém programu heslo,pracovat a pracovat.Vždy budou volit strany,které mají heslo,vše zadarmo,my se o Vás postaráme,hanba bohatým(pracovitým).ČSSD nemá svůj program,ten byl ukončen odchodem Zemana.Celá strana je řízena diktátorem a prozkumy veřejného mínění.Na levici zůstala jen KSČM.Jen se podívejte jak se drží stranou a vyčkává.Čekat na vhodnou dobu to je základní vlastnost komoušů.I ten jejich Lenin,co se načekal v Itálii,Francii než ho němci propašovali do Ruska.Čekal a dočkal se.:-D

k.k. 19.4.2007 9:10

Re: Re: Pane Doležale

U nás žádná skutečná pravicová strana neexistuje. Ani současná reforma nepodpoří ty kdo pracují, ale jen nejbohatší a ve svém důsledku nažene ČSSD další voliče ze střední třídy. Vy dáváte rovnítko mezi bohatý a pracovitý. To, ale v naší zemi platí stěží z deseti procent. Zbytek tvoří úspěšné podvody, které se neřeší a řešit nebudou ať je u moci kdokoli.

Von 19.4.2007 10:24

Re: Re: Re: Pane Doležale

Souhlasím, jen s těmi procenty bych to tak nepřeháněl. Hlavně mám ale docela radost, že se k tomuto přispěvku vede solidní diskuse, i když si někdo prostě nemůže odpustit do pana D. rýpnout. Ale on je asi na to už zvyklý!