1.6.2024 | Svátek má Laura


Diskuse k článku

UDÁLOSTI: Náš stát není nutné přímo zbořit...

Nejsem svázán s žádnou současnou politickou stranou. Zato jsem svázán s polistopadovým demokratickým režimem, který jsem v rámci svých sil a možností pomáhal připravovat za ztížených podmínek už před listopadem 1989.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
M. Prokop 3.2.2016 16:43

Re: Kde jsou pravicoví voliči

Jo, vy jste na lopatě zloděje Babiše/Bureše.

J. Jurax 3.2.2016 21:06

Re: Obroda? Anebo začít z čisté vody?

Ale kuš - pravicových voličů je ... problém je, že nemají celkem koho volit, neboť není u nás pravicové strany ... Svobodní jsou marginální a vlastně o nich není slyšet ...

M. Prokop 3.2.2016 16:42

Re: Obroda? Anebo začít z čisté vody?

Už pár let si všímám, ale zatím to pomohlo jen panu Machovi do Brusele. Zaplaťpánbůh i za to, ale chtělo by to více. Jenže v těhle končinách bylo liberálních (ne "levicově liberálních", čili zelených socanů) voličů vždycky pomálu.

B. Mráz 3.2.2016 10:07

Souhlasím z 90 procent

s rozborem pana Doležala.Musím však tolerovat jeho neskrývanou nenávist k V. Klausovi.

Na druhé straně oceňuji jeho hodnocení vývoje v posledních létech a hodnocení nebezpečnosti působení Babiše v politice.

V. Mlich 3.2.2016 11:38

Re: Souhlasím z 90 procent

Nenávist ke Klausovi je vlastně závist. Pan Doležal je dost chytrý na to, aby pochopil, že Klaus prostě má pravdu, a mrzí ho, že sám nebyl schopný dopředu odhadnout věci tak dobře jako Klaus.

M. Prokop 3.2.2016 16:47

Re: Souhlasím z 90 procent

Nevím, jednu dobu dělal Doležal Klausovi poradce.

Třeba si něco řekli.

K. Janyška 3.2.2016 9:36

Co to melete, dědku ? Vy nevíte, že u nás platí prakticky

cele legislativa zločinecké EU a že jakákoliv změna podléhá jejímu schválení ? Nespadl jste z višně ? Nejsme už svobodným státem a svobodnýmim lidmi... Dzp.

P. Maleček 3.2.2016 8:43

Mocensky neukojený stařec štěká

I já sdílím obavu páně Doležala o demokracii v ČR. A též vidím její perspektivu v řádném fungování skutečně demokratických politických stran s jasnou morálkou (nekrást a nelhat), jasnou ideologií a z ní vyplývající demokratické soupeření o řešení společenských problémů (což v principu vylučuje existenci komunistů a dalších totalitních partají)

A v tom však je zároveň podstata mého nesouhlasu s p. Doležalem. On vidí zdroj současných problémů v nepolitické, tj. nepartajní občanské protikorupční aktivitě, já v tom, že partaje zcela selhaly v tom základním proč existují - ochraně morálky, demokracie a spravedlnosti.

Naopak se z nich staly mafie, které pod maskou formální demokracie z chamtivosti ničí to, co by měly principiálně hájit. Co je to totiž ta korupce? - politiky za úplatek organizované rozkrádání státu, krajů a obcí. Tohle zhroucení politických stran předpokládal V. Havel. Politické strany neodmítal principiálně, obával se však jejich infikace lživě zlodějským komoušským myšlením.Což se bohužel, bez ohledu na pravolevost stalo.

Že se pak toho celospolečenského nas.... zmocnil Babiš, sám produkt komoušsko korupčních poměrů ČR politiky, je už smutnou zákonitostí dějin. To, že teď Doležal kydá hnůj na protikorupční aktivisty a hájí tzv. demokratické, ve skutečnosti korupcí prožrané partaje, je jen důsledkem jeho až chorobné nenávisti k V. Havlovi. Prostě při jakékoliv příležitosti si do něj kopne. Že tím maskuje bídu ČR partají a kope do spousty angažujících se slušných lidí je mu jedno.

Nic neobvyklého u mocensky neukojených starců.

K. Janyška 3.2.2016 9:39

Re: Mocensky neukojený stařec štěká

Co jen to spontánní řád lidské interakce a lidského světa, chytrolíne ? Všechno máte špatně... Dzp.

J. Milfait 3.2.2016 14:24

Re: Mocensky neukojený stařec štěká

Pane Janyško, vy snad s tím Vaším "Spontánním řádem lidské interakce a lidského světa", byste měl časem už přestat, nebo v lepším případě nejspíše navštívit jeden z ústavů pro léčení chytrolínů? Každý Váš blábol vždy obsahuje stejný slovosled uvedený v uvozovkách. Kdybyste náhodou nevěděl, kde se ten ústav nachází tak je to v Praze na vršku nad Trojí a jmenuje se to Bohnice. Zdraví Vás JM.

K. Hinz 3.2.2016 8:17

Broučkové.

Autor patří také mezi broučky ... a spali a spali. Dobře se jim spalo.

D. Polanský 3.2.2016 6:18

Nikde nevidím tvrdou soutěž politickcých

stran, autor nám nabízí jakousi selanku hezkého spolužití. Jednou budete vládnout vy, pak my. Mám obavy, že takové představy již patří minulosti. Jednou budete vládnout vy, pak my, ale možná i někdo jiný. Možná dokonce i islamisté.

J. Krásenský 3.2.2016 4:34

Paradoxy levicově liberálního třídního boje

Ačkoli je naše země, občané a politické strany silně rozděleny na "dobro" a "zlo", po vítězství jedné či druhé strany se nic zásadního nemění. Ano mění se obsazení dozorčích rad státních firem, část personálu státních institucí, ale ideově nic. Jo, to je pro voliče motivující.

Ano, Babiš je estébák, oligarcha, v neskutečném střetu zájmů (zelený Bursík to nazýval soulad zájmů), vlastník medií, ale... mezi dnešními představiteli parlamentních stran nejsou osobnosti. (Kalousek je tak provařený svou ochotou jít s každým, kdo mu nabídne funkci, že je nedůvěryhodný.)

Vměšování velvyslanců "spřátelených" zemí s naší historickou zkušeností je hrozná chyba. Má opačný efekt, než si oni a naši "kolaboranti" představují. Dopis nepodepíšu, apel na velvyslance je příliš jemný. Je třeba je všechny poslat do brusele.

Veřejnoprávní instituce neplní svou základní úlohu, tedy být nezávislé. Z principu fungování evropské unie musí držet ústa a krok s ideologií komise EU. Nejsou důvěryhodné. Výzkumy veřejného mínění jsou předem určeny zadavatelem. (slávkovy maily jen doložily to, co občané vnímají už léta).

Takže se nedivte v P&L & comp, že tu stojíte jak cooly v plotě a divíte se, proč nemají vaše manipulace žádný (nebo opačný) efekt. To není propagandou protistrany (- ruskou, putinovskou), to je vaší dlouholetou usilovnou prací.

J. Kanioková 3.2.2016 13:38

:))))))))))))

P. Sulc 3.2.2016 2:32

Nebyla vlada lidu, ale je a trva vlada stran.

Volit poslance a senatory primo, jako v USA, taktez soudce, az na ty nejvyssi. A referendum o dulezitych vecech, vcetne odvolani zvolenych zastupcu. A zakony delat v parlamentu, ne ve vlade. Kdyz ma jedna strana vetsinu ve vlade i v parlamentu, tezko lze mluvit o demokracii, parlament pak odkejva cokoliv.

E. Vašátko 3.2.2016 5:41

Re: Nebyla vlada lidu, ale je a trva vlada stran.

Bohužel pane Šulc je vidět, že nežijete v Česku. Přímou volbu už tady zavedli (já pro ni určitě nebyl) a podívejte, to jsme si zvolili. Pokud by se takto volilo i níže, tento marasmus by se ještě prohloubil.

P. Sulc 4.2.2016 2:44

Re: Nebyla vlada lidu, ale je a trva vlada stran.

Myslite? To by pak ale narod musel byt jen ze samych blbu a o tom pochybuji. U nas tento system funguje kdyz uz ne idealne, alespon velmi dobre pres 200 let, byt Carter ci Obama zadna velka vyhra nebyla Proste nevolime strany, ktere si delaji potom co chteji, ale primo sve zastupce, kterym pak muzem napsat co se nam nelibi a oni to i obcas vezmou v uvahu. Na kazdy pad vam ale odpovi, ceske hulvatstvi neodpovedet na dopis zde neni. Mysdlim, ze byste mel mit vetsi duveru ve svuj narod, je tam preci jen dost lidi schopnych a slusnych, mozna i mezi politiky se sem tam nekdo takovy najde, byt je to spise jako hledat hodneho dedecka mezi lidoopy.

J. Mrázek 3.2.2016 2:19

Takže ŘÁD svržený Evropskou unií...

I když poměrně nedokonalý...a poměrně konzistentní morální hladiny držené Klausem, po historické "hladině církevní a socialistické", ŘÁD, která udržoval jakous takous, ne úplně ideální, ale jako základní přijatelnou dobrou morálku, ten ŘÁD devalvovaný EU a rozmělněný v západních státech s jediným a sobeckým cílem získat levnou pracovní sílu, odbytiště, ještě pár let k dobru, než to letadlo krachne, ten už NE-ŘÁD chcete chcete napravovat s pomocí původce toho rozvratu ? Šílené ! Současný stav světa se dá přirovnat k leprosáriu bez léků, ponechanému vlastnímu vyhnití. Tvůrci toho všeho mohou mít jediný smysluplnný cíl - redukci všech a všude na míru potřebnou k pouze spolehlivému fungování sluhů a "servisního systému pro elitu", nic víc. A dalších Majdanů netřeba, opravdu ne, ať si vrtají na svém "hnojišti" !

J. Lancik 3.2.2016 1:14

Presna charakteristika

Soucasneho prezidenta: Populista, xenofob s nadstartnimi vazbami na Rusko.

J. Mrázek 3.2.2016 2:22

Mnoho Vám toho zatajili...

Ale kde brát relevantní informace, záměrně potlačované. Vlastně je to vymývání mozků docela úspěšné, jak vidno ...

J. Lancik 3.2.2016 4:08

Re: Mnoho Vám toho zatajili...

V pripade soudruha Mrazka uspech vyloucen. Neni co vymyvat.

J. Kanioková 3.2.2016 13:49

argumentovat se má ad rem, ne ad personam.

Spisovatel Vondruška -

Poslechněte si diskuze ve veřejnoprávním a politickém prostoru! Nehledají se odpovědi, ale často se doslova uráží oponent, který má jiný názor.

Ve středověku se žáci učili diskutovat, dnes nás to nikdo neučí a nic nás nenutí diskutovat tak, abychom odpovídali na otázky těch druhých, ale většina si doslova „mele“ to své.

J. Jurax 3.2.2016 21:13

Re: argumentovat se má ad rem, ne ad personam.

Mlít si to své, důrazně, nahlas a furt je podstata činnosti politiků ... :-)

J. Mrázek 5.2.2016 0:44

Aktivní Sobotka viz maily a činy...

Česká republika nebude dál uplatňovat českou výjimku z Listiny základních práv EU v tzv. lisabonské smlouvě, kterou prosadil exprezident Václav Klaus, řekl po jednání vlády premiér Bohuslav Sobotka. Podle něj další uplatňování výjimky nemá odůvodnění. Podle premiéra se tím mění vztah ČR k dohodám, které na úrovni EU vznikají. Výjimku má ČR od roku 2009. Vláda podle Sobotky uložilo ministerstvu zahraničních věcí, aby nepokračovalo ve sjednávání výjimky, kterou ČR má. "Vláda je přesvědčena, že listina by měla být plně uplatňována vůči občanům ČR," řekl Sobotka. Správně to řekl premiér! „Vůči občanům ČR.“ „Vůči“ = předložka se 3. pádem s významem „proti“.