26.5.2024 | Svátek má Filip


Diskuse k článku

UDÁLOSTI: Na vlnách migrantské krize

Česká republika, destabilizovaná těžkou vnitropolitickou krizí z let 2012-14, z níž dosud ani náhodou nevybředla, se letos octla rovnýma nohama v krizi globální, navíc takové, jakou Evropa od druhé světové války a následné ruské okupace východoevropských zemí nezažila.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Jurax 1.10.2015 22:17

Ach jo podruhé

"euroskeptici a stoupenci ruských zájmů (obě množiny se překrývají)."

Možná disjunktní vskutku nebudou. Ale jejich společný průnik bude nevelký.

Jen minimum euroskeptiků je natolik pošetilých, že touží opsat úplný kruh - z područí Moskvy přes područí brusele se vrátit do područí Moskvy a přichýlit se k ruskému dubisku.

J. Jurax 1.10.2015 22:08

Re: Křesťanství

Snad jakékoliv náboženství je slučitelné s fanatismem velice dobře. Specielně křesťanství (a islám samozřejmě) určitě; postačí se poučit v historii.

J. Jurax 1.10.2015 22:02

Ach jo

"... a okázalým antiislamismem jen zastírají odpor k liberální demokracii, k náboženství všeobecně a tomu křesťanskému zvlášť a k euroatlantickému Západu, a také podezřelé sympatie k mohutnému ruskému dubisku."

Tak tohle je jeden z velmi diplomaticky řečeno nejpošetilejších výroků, jaký se kdy autorovi povedl. A že jich má na triku vskutku dost ... mám dojem, že autor ani nejí sardinky, aby mu z nich nevykouklo to ruské dubisko ... zato jeví podezřelou afinitu k sudeťákům ...

J. Kanioková 1.10.2015 21:39

Ach jo...

a Západ je ten svatý dobrák... uff..

J. Kanioková 1.10.2015 21:37

No, já hlasovala v referendu proti,

přesto mám pocit, že se EU dopracovala k takové tuposti, že až tak jsem si to neuměla představit..

Politická korektnost je pomsta na lidstvu..

P. Vaňura 1.10.2015 20:28

Ruská vina je NEPOCHYBNÁ a vetování potápení

pašeráckých lodí je pro to JEDNOZNAČNÝM důkazem! Rusku nevěřím ani dobrý den a jakékoliv jednání s ním je velmi riskantní, ač někdy jiná cesta není...

O. Zuckerová 1.10.2015 16:46

Re: Když vám někdo řekne skoč,

"Páně" NIKDY s genitivem, vždy jen s přivlastňovacím tvarem substantiva (když, tak páně Doležalův) - a nebo jen Páně, ale to už je o něčem jiném!!! Bujný oř je mluva naše, pokud jste maturovali po r. 1960, tak raději bez archaismů a mj. i bez přechodníků. Jinak - ruské dubisko se jeví trochu málo věrohodně, když v OSN vetuje potápění pašeráckých lodí. Abychom pak nedopadli jako ta pětice opatrníků obezřetných, kteří se šli při bouřce schovat pod dubisko... no, v létě to bylo v novinách, najděte si to.

P. Lenc 1.10.2015 14:07

Re: EU = RVHP II

Myslím, že RVHP křivdíte.Proti dnešní EU to byl vrcholně demokratický orgán.A to byla doba, kdy se mně při vyslovení RVHP křivila huba.

J. Kanioková 1.10.2015 13:11

EU = RVHP II

a proto je třeba ráznější řešení.

REFERENDUM o vystoupení..

S. Donát 1.10.2015 12:20

Re: Pane Doležale

Závidím Vám. Moc bych chtěl mít Váš jednoduchý černobílý pohled na svět. Jste šťastný člověk.

R. Dubravský 1.10.2015 12:00

Křesťanství

Ve věci neslučitelnosti křesťanství a fanatismu bych byl velmi opatrný.

B. Rameš 1.10.2015 11:52

Ale ano,

vidím to velmi podobně až stejně - když si tedy škrtnu obsah závorky v posledním odstavci, ale nemá smysl se hádat o skladbu menu na potápějícím se Titanicu. Politika byla vždy svinstvo, nicméně člověk tak nějak idealisticky doufal... No, EU (v čele s Francií a Německem) je schopna tvrdého vydírání a nesmlouvavého diktátu (bohužel jen vůči slabším členům stáda), to už teď víme. A co sakra s tím, když do Asie se mi taky nechce?

P. Lenc 1.10.2015 10:11

Re: Když vám někdo řekne skoč,

Vážený pane Mannheime, toho Klause připomínám z toho důvodu, že pan Doležal náhle používá některé argumenty, které jím nenáviděný Klaus dávno říkal, říká a bude říkat.Pokud čtete články pana Doležala pravidelně tak to musíte vidět sám.A protože opravdu nechci urážet vaši inteligenci, doporučuji vám přečíst si znovu můj předešlý příspěvek a snad pochopíte, co jsem vlastně napsal.

K. Janyška 1.10.2015 9:12

Pane Doležale, co je to spontánní řád lidské interakce ?

Rozumíte mu ? Ano ? Tak proč píšete takové kraviny... Dzp.

J. Mannheim 1.10.2015 8:45

Re: Když vám někdo řekne skoč,

v celém článku není Klaus zmíněn ani jednou, takže bych spíš to patologické zaujetí hledal u jeho jistých příznivců, kteří jsou schopni jej připomenout v každé situaci

P. Lenc 1.10.2015 8:32

Re: Když vám někdo řekne skoč,

Za článek neděkuji, ale váš příspěvek stojí za zamyšlení.Ono strašení ruským dubiskem  a patologická nenávist ke Klausovi je kolovrátek páně Doležala, takže jeho nynější kritika vyznívá, právě když vychází  najevo, jak byl a stále je Klaus jasnozřivý, poněkud neupřímně.

M. Štěpánková 1.10.2015 8:18

Když vám někdo řekne skoč,

také skočíte? Politika EU je momentálně dost špatná a po nás tím "musíte" chtějí, abychom je ve špatné politice bez keců následovali. Nemyslím si, že by bylo veselé být nečlenem EU, ale také není fajn být členem. Ani jedno není zrovna hitparáda. Celkem se vším souhlasím, ale nelíbí se mi věta, že ISIS je přeceňovaný. Co když je to přesně naopak (a ono to tak být může, protože západ se chová jako neomylný kápo haha :-D) a my ho velmi, ale velmi silně spíše podceňujeme? Další co se mi nelíbí....jak si asi může EU s něčím takovým sama poradit? To je přeci směšné. Armády celé EU na tom nejsou zrovna nejlépe a to asi víte. A jak se k tomu zatím staví velký bratr USA asi víte také. Takže za předpokladu, že ISIS podceňujeme, co jiného nám zbývá než se obrátit na východ? Nelíbí se mi to, ale za předpokladu podcenění islámu se mi mnohem více zamlouvá Rusko nebo Čína. A politika byla, je a vždy bude o předpokladech....to jestli byly nebo nebyly mylné ukáže až čas :-) jinak díky za článek.

J. Mrázek 1.10.2015 2:58

Baldová má co dohánět !

Na Vás nemá ...

P. Dvořák 1.10.2015 2:53

Re: Pane Doležale

Když tak čtu od shora vaše dnešní příspěvky, tak si říkám, že vy jste na tom z nás nejlíp a jste vlastně šťastný člověk. Nikdy si sám se sebou nebudete dělat starosti.

Nikdy totiž nepochopíte, jak vážně jste nemocen.

B. Hamáček 1.10.2015 0:51

Pane Doležale

Pane Doležale , hlavní viník je Rusko svou dlouhá desetiletí podporou všech darebáckých režimů, teroristů a diktátorů ve "svatém boji" proti USA. Vlnu migrace určitě rozpoutal Kreml , aby uškodil a možná i zničil Evropu a odvrátil pozornost od Ruska a jeho imperiálních výbojů .