1.6.2024 | Svátek má Laura


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Krásenský 14.9.2011 21:29

Co naděláte!?

Víc než demokracie lidi táhne touha po spravedlnosti a právu. Možná se na to zapomíná, ale demokracii jsme vnímali, jako zřízení, které je právu a spravedlnosti nejbližší. Pokud však se zkušenost s demokracií (nebo to, co je nám jako demokracie představováno) a přirozené (právní) vnímání spravedlnosti, rozchází, pak se přikloníme ke zřízení, které naše představy lépe naplní. (A jen pro upřesnění, demokracie není zárukou práva a spravedlnosti, ani základních svobod, jako je třeba svoboda svědomí). Bojím se, že se nacházíme v době podobné pádu říše Západořímské (první polovina pátého století po Kristu). Obyvatelé Říše Římské vítali a spolupracovali s germánskými barbary, protože lépe splňovali jejich představy o světě, spravedlnosti a právu.

J. Malá 14.9.2011 13:40

Čemu říkáte demokracie?

Tomu, že koalice se s opozicí nebaví?Že předseda vlády řekne, že reformu protlačili sněmovnou? Že zákon, vrácený senátem, sněmovna silou znovu prohlasuje? K čemu potom tvrdit, že senát je pojistkou parlamentu,když navíc senátory jsou současně poslanci či ministři? K čemu takový senát? K čemu vlastně opozice? Vše se dojedná na K6 nebo K9 a poslanci koaličních stran bez úvahy poslušně schválí.Opoziční poslanci jsou v parlamentu zbyteční. Kolik by se ušetřilo-když máme tu vládu rozpočtové zodpovědnosti-kdyby opoziční poslanci z parlamentu zmizeli a kdyby se zrušil senát?  Byl by klid, jelo by to jak po másle a nikdo by nikoho nenapadal.

Š. Hašek 14.9.2011 11:11

Ale vždyť naši

socialisté a komunisté (jest to jedno) ani nemohou být opozicí. Jsou tak zaslepeni tím, že někdo žije jinak (rozuměj třeba víc ušetří neb vydělá), než jejich volič, že jim na nic jiného než na "program" přerozdělování a zprůměrňování všeho spolu s absolutní kritikou vlády nezbývá čas.

A hlavně je štve, že stále nedochází k tomu jejich předvídanému "krachu" všeho (zdravotnictví, bydlení, ožebračování všech vrstev lidu, polovina lidu bez práce).

Kdyby ten Dluhoslav Sobotka nebyl nebezpečným ekonomickým a osobnostním prosťáčkem, bylo by to i docela zábavné.

P. Fiala 14.9.2011 9:22

Poznámka k opozicím a zahraničním vlivům

""Problém české opozice je v tom, že se ocitla v situaci, jakou Česká republika nepamatuje: je v opozici a vláda má v PS solidní většinu. Je to něco, na co sociální demokraté očividně nejsou zvyklí. ""

Občané = stát je docela hodně zadlužen a je velmi pravděpodobné, že vlády vydávaly dluhopisy či přímo půjčoval finance za nevýhodných podmínek pro stát a výhodných podmínek pro kupce dluhopisů či "půjčovatele" finačních prostředků.

Dosud nikdo podmínky tohoto zadlužování státu = občanů veřejnosti nesdělil, ani poslanci to nežádali. Není na této,asi nejvyšší úrovni mocí ve státě, korupce? Proč se Transparence International zastavila jen u státních zakázek? Proč nejde dovyších pater?

"Zadlužení státu", dle mne, posloužilo a slouží pouze k vyvolávání strachu z "bankrotu", aby vydání reformního "výpalného" bylo bez protestu či odporu. Z toho mi plyne, že existuje jistá dohoda mezi ODS, ČSSD, KSČM a teď i TOP09 o státních zadluženích.

Až budou zákony pro "reformy" fungovat, bude to díky "pravicí". A vsadím se, že "levice" ožije a ve volbách si "pravici" podá. Soudím tak i z veřejné zprávy BIS o zvýšených aktivitách cizích agentů na území ČR.

P. Schuh 14.9.2011 9:14

Hledám demokracii

U nás, že je demokracie nebo-li vláda většiny ? No to je mi novinka. A kde ?

K. Janyška 14.9.2011 11:32

Re: Hledám demokracii

Vláda lidu, tedsy většiny,  je velkým zločinem ! Vláda práva soukrormého musí nastat... Dzp.

P. Zeman 14.9.2011 13:24

Re: Hledám demokracii

Nepletete si demokracii s hlasem ulice? Uřvanci jsou vždy nejvíce slyšet, ačkoliv třeba rozhodně nejsou ve většině ;-)

P. Schuh 14.9.2011 14:26

Re: Hledám demokracii

Připadá mi, že tu spíš vládne řvoucí menšina, která diktuje zatím bezbranné šeptající většině. Ale může to být jen můj subjektivní dojem, který mi jistě někdo ze řvoucí menšiny vykřičí z hlavy.

M. Trhlík 14.9.2011 16:01

Re: Hledám demokracii

Pane Zemane,nejhorší je,že za ty "uřvance" z ulic,se často schovávají i lidé,kteří s nimi sice "nesouhlasí",ale jsou rádi,že se někdo ozývá.

K. Janyška 14.9.2011 7:54

Na dempokracii si nezvyklo lidstvo jako celek a deziluzí z demokracie trpí až 90 % lidí. Je nesprávným nástrojem správy věcí veřejných. Proto mistr Hayek navrhuje nový model a nazývá ho demarchií. Vychází z toho, že lidstvo je nezvratně SŘLI.. Dzp.

J. Adler 14.9.2011 22:31

Re: Na dempokracii si nezvyklo lidstvo jako celek a deziluzí z demokracie trpí až 90 % lidí. Je nesprávným nástrojem správy věcí veřejných. Proto mistr Hayek navrhuje nový model a nazývá ho demarchií. Vychází z toho, že lidstvo je nezvratně SŘLI.. Dz

Jen tak pro zajimavost - jak jste na tech 90% prisel - pruzkum verejneho mineni, vas vyzkum??

B. Volarik 16.9.2011 6:40

Re: Na dempokracii si nezvyklo lidstvo jako celek a deziluzí z demokracie trpí až 90 % lidí. Je nesprávným nástrojem správy věcí veřejných. Proto mistr Hayek navrhuje nový model a nazývá ho demarchií. Vychází z toho, že lidstvo je nezvratně SŘLI.. Dz

Tady v USA to nějak nepasuje. Zdejší demokracii mají lidé zažitou a docela si na ni za těch nějakých víc než 200 zvykli. Teď ji dokonce budou muset bránit proti komoušům v čele s Barackpálinkou Hussejnovičem Obankem. Vypadá to, že si ji zdejší člověci nejspíš ubrání a socani potáhnou do zádele...