8.5.2024 | Den vítězství


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Mrchožrout 3.5.2006 22:04

Bohumile, Bohumile

Tak se nám hochu svěř, jaké bylo téma Tvé maturitní písemky z jazyka čechšského.(Y)

JZD 3.5.2006 20:17

Komu je více než 23 let, nějak se s režimem zapletl...!

To by bylo, aby se na pana Doležala nevyšťouralo něco podobného. Nevěřím, že by se vzhledem ke svým šedinám někdy v minulosti k něčemu podobnému nepropůjčil. Třeba recitoval ve škole: "Rudou barvou dneska září, sedmička v mém kalendáři....".

Tak třeba Jiří Menzel kdysi dávno napsal smuteční báseň na J.V.Stalina a otiskli mu ji v nějakém plátku, snad to byly Pionýrské noviny. Když umřel Gottwald, napsal podobnou, ale tu už mu neotiskli, snad že prokoukli ten konjunkturalismus. Pravda, Menzelovi ebylo 25, ale neznamená to vůbec nic. navíc: pan Doležal má asi týden zpožděný zápal a paroubek to má za 30 a stříhá metr.....

Andy 3.5.2006 21:40

Re: Komu je více než 23 let, nějak se s režimem zapletl...!

mluv za sebe, družstvo.-

jzd 4.5.2006 5:03

Re: Re: Komu je více než 23 let, nějak se s režimem zapletl...!

Že bys nebyl ani na vítání občánků? Žádný průvod na 1. máje? Žádný ohňostroj, lampionový průvod??

Jura Jurax 3.5.2006 18:11

No,

ono je to ošemetné. Bijte Paroubka, chtěl být už odmlada papalášem a cpal se do strany lhostejno jaké, stejně existovaly všechny jenom z vůle bolševiků jako zástěrka a bez jejich povolení si ani uprdnout nemohly ...

Tak mne napadá, že každý, kdo chtěl nabýt akademického titulu od vítězného února do roku 1989 (snad s malou výjimkou let 1968 až 1970, možná i 1971, kdy byly katedry marxismu leninismu rozvráceny plíživou kontrarevolucí), musel absolvovat státní zkoušku z tzv. marxáku jako završení četných předchozích zkoušek z marxleninské filosofie, dějin MDH, ekonomie socialismu a tak podobně, byť by i studoval něco tak ryze apolitického jako fyziku pevné fáze nebo strojařinu se zaměřením na turbíny. Pravda, pokud se pamatuji a pokud slýchám, byly to dost frašky, nicméně zápis z nich dnes zveřejněný by patrně nebyl po chuti mnohému - ostatně včetně mne, zejména byl-li by patřičně okomentován. Abych mohl býti promovaným matematikem, plynule jsem odrecitoval poučení z krizového vývoje, pojednal o rejdech imperialistů i našich kontrarevolucionářů včetně Dubčeka (bylť již rok 1972 a mouřenín Dubček již dosluhoval) a příkře odsoudil ekonomické teorie akademika Šika tou dobou už tuším emigrovaného. Pikantní bylo, že v indexu jsem měl z teorií téhož Šika v rámci zkoušky z ekonomie socializmu či čeho velkou jedničku - ovšem z roku 1968. Ono se to tak holt nebralo ... nevím, jestli zkoušející tušili, že kdyby po mně chtěli teorii zenbudhismu nebo dutosvětosti, po intenzívní dvoudenní přípravě (příprava na zkoušky z politiky nebyla nikdy delší a zpravidla, jsouc konána kolektivně, zvrhla se v pitku) jim ji odrecituji jak když bičem práská. Chtěl jsem být promovaným matematikem a jinak to bez emigrace holt nešlo. Tak jsem dal úlitbu bohům - a jak pravím v úvodu, nebyl jsem sám, byly nás desetitisíce, ba možná statisíce ...

Karel 3.5.2006 16:12

Obávám se pane Doležale, že Tony Blair a Gerhard Schröder mají s Jiřím Paroubkem společného mnohem víc než si myslíte.

To jen poněkud kulturnější prostředí v jejich zemích (které samozřejmě existuje nezávisle na nich) jim nedovolí projevovat se způsoby u obvyklými v ČR.

rejpal tady a tam 3.5.2006 16:00

mládeži

pokud si to ještě dobře pamatuji, tak autorem citátu byl Winston Churchill a mluvil o levičácích, tedy : Kdo nebyl levičák ve dvaceti, neměl srdce, a kdo jím byl po třicítce, neměl rozum.  Navíc mluvil v kontextu politiky před druhou světovou válkou.

Tož tak

rejpal tady a tam 3.5.2006 15:56

Mládeži,

pokud si to ještě dobře pamatuji, tak autorem citátu by Winston Churchil a mluvil o levičácích.  Tedy: Kdo ve dvaceti nebyl levičák, neměl srdce, a kdo jím byl po třiceti, neměl rozum.

Tož tak.

Mirek 3.5.2006 13:18

... a nemýlím - li se, tak pan Havel přísahal jako prezident věrnost Československé socialistické republice.

Pete Brich 3.5.2006 13:02

A když mu StB nabízela spolupráci, vyhodil je.

A oni ho za trest nazvali po jeho papouškovi Roko a udělali naáměstkem RaJe.

To ta o Smolíčkovi je pravděpodobnější.

Kdo ve dvaceti není socialistou, nemá srdce.

Kdo jím je ještě po čtyřicítce, namá mozek.

PB

Jirka 3.5.2006 13:12

Re: A když mu StB nabízela spolupráci, vyhodil je.

po třicítce ( to je jen velice drobné upřesnění)R^

Host 3.5.2006 13:50

Re: A když mu StB nabízela spolupráci, vyhodil je.

.. další upřesnění - Reagan to říkal o komunistech - nicméně to zas není tak propastný rozdíl. Po volbách to zjistíme všichni.

Jirka 3.5.2006 14:04

Re: Re: A když mu StB nabízela spolupráci, vyhodil je.

nevím ale myslím si že říkal levičáci , ale je to skutečně bez záruky , záleží taky na překladu

Mirek Šejna 3.5.2006 15:51

Brichu,

To jsem netušil, ze Vlasta Tlustý nemá mozek. Jeho vstup do KSČ tomu nasvědčuje.

Pete Brich 3.5.2006 20:08

Re: Brichu,

Nedělejte stojku, Šejno.

Mohla by Vám odpadnout poklička a vysypaly by se piliny.

PB

kocourek 3.5.2006 12:54

?

Jestli uz tenkrat rikal neco,co nemyslel vazne,neco rikal ,jenom aby neco rekl atd,jak mu muzu dneska verit,ze to co rika take opravdu mysli?Pritom nevim co je horsi (dnes),ze neco rika protoze rika nebo to co rika,mysli vazne.At je to tak nebo tak ,oboje je odstrasujici a jde po mne husina.

Kylchap 3.5.2006 11:30

Hledám a nenacházím

proč se používá termín "komunistický puč" . Nic pučistického v tom nenacházím. Menšina ministrů podala demisi a byla nahrazena. Pokud budu chtít použít termínu puč, tak bych "se zavřenýma očima" řekl "nezdařený protikomunistický puč".  Není používání tohoto termínu jen lež, jíž běžně používali komunisté?

stachanov 3.5.2006 11:39

Re: Hledám a nenacházím

není jedno, jestli to spustil jeden ministr, nebo šest ministrů? puč bylo až to, co se stalo potom

Kylchap 3.5.2006 11:50

Stachanov,

ty nastojaščij durak.

Mirek Šejna 3.5.2006 12:23

Kylchape,

de iure to puč nebyl, de facto ano. Nezapomeňte na Lidové milice. Ty totiž byly nejspíš nelegálně vyzbrojeny bolševiky. Také armáda a policie byla v rukou bolševických ministrů. Takže demise ministrů byla už jen formalita.

Kylchap 3.5.2006 13:09

???????

Pokud vím tak demisi nepodávali komunističtí ministři.  Tak jaká formalita. Nutili snad komunisté ty ministry aby demise podali?

J. Mach 3.5.2006 13:48

Re: ???????

Proboha, proč kecáte o věcech, o kterých evidentně nemáte páru. Už Šejna vám připomněl Lidové milice, víte, co to bylo? A víte něco o sovětských poradcích, o exponenrtech NKVD (KGB) na všech rozhodujících postech? Takže to byl koministický puč, kdy komouši využili chybné taktiky nekomunistických ministrů a slabosti Beneše a toho, že měli jednak milice, ale hlavně armádu a vnitro plně pod kontrolou. Ale je fakt, že tlak Ruska a strach západu jiné řešení neumožňoval a i kdyby té demise nebylo, tak se našla jiná cesta.

Kylchap 3.5.2006 14:37

Machu,

zdá se, že kecáte Vy. K Benešovi přijel generál Kutlvašr a navrhoval Benešovi, že vytáhne s posádkou z Milovic a ty demonstrace rozstřílí. Beneš odmítl.

P.S.  Proč antikomunista Tigrid říkal, že o žádný puč nešlo?

Jirka 3.5.2006 12:24

Re: Hledám a nenacházím

komunistický puč to jistě nebyl, to vzniklo zkomolením slova pujč. Totiž po únoru se rozeběhli Lidové milice a jiní úderníci všude tam kde lidé něco měli.......namířili puškou a křičeli pújč,pujč, pujč...........ale bohužel dlouhou dobu nic nevraceli a nevraceli, až si ti (okradení ) prostě některé věci chtěli vzít zpátky a světe div se oni jim to pújčené nechtěli vrátit? to je ale pakáž co napřed pučí a pak to chtějí zpátky. Takže žádný puč , ale pújč. Blbé je na tom i to že kromě pučení majetků, si také pújčili svobodu jak osobní, projevu, číst a cestovat A také u někoho si pujčili i život, i když tam hodně z vlastních řad . Ještě něco byste chtěl vysvětlit? 

milan007 3.5.2006 12:44

Re: Hledám a nenacházím

Hledáte dost blbě :-)

stachanov 3.5.2006 11:21

likvidace exponentů buržoazie

je bohužel eufemismus pro jejich odvlečení do věznic, pracovních táborů a uranových dolů. V této větě jde Paroubek vědomě na ruku totalitnímu režimu. Mimochodem, kdyby celej národ nelezl kolektivně do zadku tomu miliónu komunistů, mohli jsme být dneska jinde. ZÁVĚREM: Paroubek evidentně nebyl skalní bolševik, spíš klasický český vlezdoprdelista, co se ochotně přizpůsobí každé době, a díky své gumové páteři vyleze výš než vrstevníci, a je na to hrdý. Což na něm ostatně nedávno na psu ocenil podobný vejlupek soudruh Jičínský.

Mirek Šejna 3.5.2006 12:19

Stachanove,

nastala po únoru 48 likvidace exponentů buržoazie? Ano nebo ne? Pokud ano, pak Paroubek řekl pravdu. Vy si nejspíš myslíte, že buržoazie zlikvidována nebyla, že? V tom případě by mě zajímala Vaše známka z dějepisu.

Standalone 3.5.2006 12:54

No zkusme podobnou chytristikou analyzovat jineho tehdejsiho politika:

Bylo vedeni KSC v roce 1988 jako kul v plote? Bylo. Byla pravda, ze v NDR, Madarsku a Polsku fungovalo drobne podnikani a soudruzi v ČSSR tou s tou socializaci a znarodnovanim presvihli? Nepochybne. Byla Hanka Zagorova mila holka, co brala vic nez nejvyssi soudruzi? Asi taky. Bylo pravda, ze soudruzi nepustili Havla za hranice? To si piste, ze nepustili. Byla prestavba narocnym procesem? Pro partu senilnich gerontu drzici se u koryt jen diky ruskym tankum to musel stoprocentne mazec, ktery minimalne 20 let nezazili.

Tak sakra, co proti tomu Milousovi vsichni furt maj? Dyt mluvil pravdu a nic nez pravdu...

Mirek Šejna 3.5.2006 15:45

Re: No zkusme podobnou chytristikou analyzovat jineho tehdejsiho politika:

No projev Milouše byl trochu trapný až komický, ale tahle pasáš pravdivá byla. Hlavně ten kůl v plotě byl výstižný. Oni i bolševici občas přestě vystihli pocity v národě. Bohužel se tím neřídili.

stachanov 3.5.2006 14:41

Re: Stachanove,

ta "likvidace pozic burožoazie" byla odstranění všech jedinců a organizací, co nějak oponovali komančům, a jejich fyzická a společenská likvidace. A Paroubek toto označuje jako výzvu pro svou generaci. Nutí to údajně k zamyšlení, zda je i mladá generace taky tak dostatečně údernická. Buď tedy Paroubek nevěděl, co to ten Únor byl, a vyjadřoval se k nečemu, čemu nerozumí, nebo to věděl, a schvaluje tak likvidování oponentů výše zmíněným způsobem.